margom -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (1.12.2014 17:02:12)
|
Elem, ne budem ja lenja, pa okrenem Centar za VTO u Valjevu...javi mi se ljubazna teta i kaze da kod njih nema guzve, te da se nakon drugostepene komisije sveukupno sa procesom ceka oko tri meseca, i naravno napomene krioprezervaciju kako za embrione, tako i za uzorke sperme (bitno za zenice kojima muzevi nisu zbog posla uvek na raspolaganju)...i pocnem da se grizem, kud'' ne zaokruzih Valjevo.....Nazovem ja komisiju u Nemanjinoj, dobijem ih iz prve, pitam jel mogu da promenim izbor klinike, kazu mi da mogu, ali samo ako dodjem odmah dok papiri ne odu dalje.....sta cu, spakujem se, navucem vunene gace, uvezem se u jaknu, sal, tri kape, stavim po zidarski blok u svaki dzep, i uprkos orkanskom vetru otrcim (pre odletim) do Fonda...tamo mi jako ljubazno kazu da ponovo popunim formulare, zamene mi resenja i tu saznam jos par informacija kojim vam ovim putem prenosim. Dakle, 99% vise nece biti ukljucivanja privatnika u proces VTO o trosku drzave jer je Narodni front povecao kapacitete, cak sada preuzimaju zenice koje su htele u Visegradsku, a duze cekaju. A druga info, doduse jos neproverena, jeste da je Front u procesu nabavke opreme za krioprezervaciju...valjda su sracunali da im se to vise isplati od skupih stimulacija kojima se zene nanovo i nanovo bombarduju u svakom sledecem postupku kada VTO ne uspe (pri cemu se embrioni koji su dobijeni, a nisu vracani BACAJU)......rekla bih KONACNO ! Jedva cekam da vidim i to, jer dok ne vidim ne verujem......Eto, toliko od mene, nisam uspela da pokupim jos neki trac, iako je gospodja sefica komisije danas bila izuzetno raspolozena za caskanje......A sada cekanje na drugostepenuuuuu...... Cmok za sve trudilice......[sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]
|
|
|
|