RE: Vantelesna oplodnja XIV (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

baby_blue -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 9:18:02)

Ja sam tek sada svesna da sam se bila puno opteretila. Zato sad idem bez nekih velikih ocekivanja. Svaki put pred kontrolu kod dr sam imala neki grc u stomaku, sad idem skroz normlano, kao na bilo koji drugi pregled. Cak sam se trudila ni na stomaku da ne spavam, a prosli put jesam, i bilo je uspelo.

Sanjalice, kako si ti inace, kad je termin za porodjaj? [sm=smiley1.gif]

Sanjalica1980 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 9:30:52)

Ja sam se poslednji fet bas isecaka cudno. Nista me nije doticalo. Bilo me bas briga i za endo i za folikul. Nusam ni ocekivala da ce se sve sloziti i da cemo raditi fet.
Radila kao budala i isto toliko trenirala. Totalno sam bila opustena.

Frka me uhvatila kod pozitivne bete i tada je nazalost krenula zabrinutost.

Imala sam krvarenja ma stalno neka cuda.

Sada sam 27nedelja i osecam se super. Naravno i dalje moram da mirujem ali sam dobila dozvolu i da se svaki dan malo prosetam.
Guram bar do pocetka januara pa cemo se dogovarati cr. Bice verovatno oko 15-20.01. Inace mi je termin 14.02.

Ja cu misliti na tebe i cekati da mi se pridruzis [sm=bravo.gif]

jess021 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 9:53:46)

I ja mislim da nema nikakvog pravila sto se tice mirovanja, naravno da ne mislim da podizanje nekog tereta, ali sve ostalo je individualno.
Ja vec dve godine idem na fitnes, koji je poprilicno intenzivan i naporan, ali mi mnogo prija i fizicki i psihicki. Sad sam platila samo pola meseca, ne znam da li smem da treniram i kad krenem sa stimulacijom?![sm=zmeden.gif]

Sanjalica1980 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 10:00:14)

Jess meni su rekli dr da prekinem sa treninzima kada su folikilu krenuli da rastu. Kada su bili oko 18mm nisam smela nusta tesko da radim da ne bi popucali pre punkcije.
Ti vidi jos sa svojim dr,

jess021 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 10:03:33)

Pa da, to sam i ja kontala zbog folikula, da nije bas pametno, pogotovo sto mi je dr napomenula da cu ovaj put mozda biti na kratkoj semi, sto znaci da ce sve ici mnogo brze.
Taman sam uplatila do 20., a 21. idem na uz.

Zuzita -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 10:42:48)

Jess puno srece I da nas obradujes ovaj put[sm=bravo.gif]
Baby ja sam posle transfera lezala nedelju dana a posle krenula u kancelariju. Nisam bas stalno lezala, isla sam par puta u prodavnicu i sredjivala neku papirologiju oko osiguranja, vozila kola itd...ali nisam se pela uz stepenice i probala sam da ne dizem nista tesko, i uspelo je[sm=nosecka.gif]... Ajde sve vas vucem za mnom jakoooo[sm=smiley36.gif]
Nego htela sam da vas pitam jel ste vi isli na klasicni IVF ili je neko probao ICSI?

jess021 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 10:47:16)

Hvala Zuzita!
Ja sam oba puta radila IVF, jer je spermogram dobar, mislim da ovde rade ICSI kod losijeg spermograma.
Koju si ti metodu radila?

Zuzita -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 11:29:41)

Ja sam radila ICSI bas zbog losijeg spermograma. I jos plus assisted hatching+ embryo glue+ ispiranje materice seminalnom plazmom...mislim nije ni cudo da se zakacilo[sm=smiley36.gif] mada ja ipak mislim ako ti je sudjeno sudjeno, a ako nije mozes da stavis sto klinaca pa nista da ne pomogne. Eto, hvala Bogu[sm=smiley1.gif]
A jel smemo da pominjemo na kojoj ste klinici radile ili to nije dozvoljeno?

jess021 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 11:41:13)

U Novom Sadu assisted hatching rade u Genesisu, a u Betaniji ne.
Mozes napisati u kojoj si klinici radila.
Donekle se slazem s tobom da nekad moze sve da bude super, pa da ne uspe i obrnuto, ali mislim i da ima stvari koje mogu da se bolje urade i da povecaju sanse, ali se ne urade.
Pricam iz svog iskustva, ja sam obe vto radila u drzavnoj i ne mogu da kazem da je necija greska sto nije uspelo, ali mogu da kazem da odnos prema pacijentim bas i nije na zavidnom nivou. Kad sam radila drugu vto, ne znam da li sam 3 puta bila na uz i uopste mi se, kroz ceo postupak, nije dopalo ponasanje dr, ali sta da radim. Ne ocekujem da svi padnu u nesvest kad udjem u ordinaciju, ali ocekujem objasnjenje za sve sto se desava sa mnom.
Da, a kad sam radila prvu vto, nakon transfera dolazi sestra po mene u sobu i dr mi kaze da im je jedan embrion ostao u kateteru, videli kad su ga ispirali, pa da mi dodaju jos jedan jel sam imala ukupno sest, katastrofa.

dunja RR -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 11:49:27)

IZVORNA PORUKA: jess021

I ja mislim da nema nikakvog pravila sto se tice mirovanja, naravno da ne mislim da podizanje nekog tereta, ali sve ostalo je individualno.
Ja vec dve godine idem na fitnes, koji je poprilicno intenzivan i naporan, ali mi mnogo prija i fizicki i psihicki. Sad sam platila samo pola meseca, ne znam da li smem da treniram i kad krenem sa stimulacijom?![sm=zmeden.gif]

Pitaj dr. obavezno, sećam se ja kada sam pitala da li smem, rekla je da ne radim ništa što do sada nisam, tj. da ne počinjem baš za vreme stimulacije sa nekim vežbama. A ja baš tada htela da krenem a mesecim nisam vežbala, lujka [sm=smiley36.gif]

Kapiram da je to zbog toga što oni imaju uvid u tvoje trenutne hormone, i svaki vanstandardni napor bi poremetio nešto, a to ti ne treba za vreme stimulacije. E sada tom logikom, ne znam da li valja i naglo prestati, pa zato proveri.

I da, navijamo [sm=smiley31.gif]

jess021 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 12:06:33)

Dunjci, hvala draga.
Vidis, o tome nisam ni razmisljala da mozda nije dobro ako se naglo prestane. Pitacu dr obavezno.

Zuzita -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 14:04:18)

Jao draga Jess jadna ti, sta si dozivela sve sa kretenima[sm=smiley7.gif] Zamisli ostao im embrion u kateteru!!!
Meni kad je dr.ubacivao 2 embriona dao je kateter doktorki u lab (koji je u sledecoj prostoriji) da proveri pod mikroskopom dal nije slucajno nesto ostalo I tek kad je ova potvrdila da je ok onda je zavrsen proces.
Inace,pravilo klinike je da se maksimum vrate 2, a najcesce 1, jer po nekim studijama je dokazano da veci broj embriona ne povecava sansu za uspeh nego bas obrnuto, nastane guzva u materici pa onda nista ne ispadne.
A hoces li sad treci put isto u drzavnoj ili privatnoj klinici? Saosecam sa tobom I sa svima koje rade u drzavnim klinikama u nasoj zemlji[sm=smiley13.gif]
Al bice, treca sreca...navijam[sm=smiley1.gif]

jess021 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 14:15:58)

Idem opet drzavno, jer NS finansira i treci pokusaj, pa mi nesto bilo bez veze da ga ne iskoristim, kad je bal nek je bal[sm=smiley36.gif]
Valjda ce sad biti malo bolje.
[sm=smiley31.gif]

maki0211 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 17:25:30)

Drage moje dame stalno vas pratim pa resih i ja da vam se pridruzim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]Ja idem na vto o trosku fonda i radim u NS.na betaniji od sutra krecemo sa diferelinom pa cemo videti sta i kako dalje ovo mi je prvi pokusaj i bas sam onako opustena i pozitivna sto se tice svega nemam prevelikih ocekivanja jer sam do sad videla da uspeh zavisi od dosta faktora a i sreca igra veliku ulogu,bice onako kako je dragi bog odredio [sm=smiley36.gif]
Ali takodje znam da uspeh prati hrabre i zato nikad ne treba odustati koliko god tesko bilo.....svima vama zelim puno srece i uspeha a nasim trudnicama da imaju lepu i skolsku trudnocu.Sve vas puno [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Maraj -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 17:39:17)

Maki[sm=bravo.gif] navijam za lepe folikule
Ja i dalje lezim ustajem samo do wc-a i kad treba da jedem. Danas 3.dan od et ja sam se ukocila lezeci. I kad ustanem mm me tera da se vratim u krevet. Uff tesko pada ovo lezanje.
Imam jedno pitanje za nase trudnjace, kada ste oset_ile prve simptome nakon et i koji je to simptom bio.

maki0211 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 17:47:27)

Maraj navijam za veliku beturinu pa da sve nas povuces za nosic da krenemo tvojim stopama [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

anita -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 18:15:09)

IZVORNA PORUKA: Maraj

Maki[sm=bravo.gif] navijam za lepe folikule
Ja i dalje lezim ustajem samo do wc-a i kad treba da jedem. Danas 3.dan od et ja sam se ukocila lezeci. I kad ustanem mm me tera da se vratim u krevet. Uff tesko pada ovo lezanje.
Imam jedno pitanje za nase trudnjace, kada ste oset_ile prve simptome nakon et i koji je to simptom bio.

Draga Maraj ja sam od simptoma imala boluckanje stomaka kao pred ciklus i jako su me bolele grudi. Mada simptomi su individualni. Dan pre provere bete sam imala i malu temperaturu.

Maki zelim ti puno uspeha na vto. Da nas uskoro obradujes. Meni je vto uspela iz prvog puta [sm=smiley1.gif]

Zelim Vam puno uspeha i velike bete. Da nam se uskoro pridruzite u trudnickim temama.

maki023 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 18:26:38)

Hvala Anita puno te [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Sanjalica1980 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 18:34:26)

Draga Maraj samo ti odmaraj i uzivaj.

Za simptome isto nema pravila. Meni su ubacene blaste od 6 dana i ja sam prve simptome imala 2det. U sred noci me probudila neka uznemirenost i preznojavanje. Sutra me moja dr endokrinolog poslala da uradim hormone stitne i parametri su se bas poremetili. Odmah mi je rekla da tako reaguje kada dodje do usadjivanja. E sada ovo se desava samo onome ko ima problem sa stitnom. Ja imam hipotireozu.

3det me poceo boleti stomak kao za pms. 7det braon krvarenje a 9det pozitivna beta.

Opet i ovo je sve individualno tako da probaj da se ne opteretis previse [sm=smiley31.gif]

Maki draga srecno ti bilo [sm=bravo.gif]

maki023 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 19:07:24)

Sanjalice hvala draga :* :* :*

jess021 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 19:09:03)

Maki, srecno!
Bice to sve super[sm=bravo.gif]
Maraj navijmo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

nata11 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 19:28:08)

Maraj bice to OK vreme je na tebe dosta si se mucila [sm=bravo.gif]

Mumka -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 19:48:11)

cao cure ... da vas pitam ,kakav ste imale osjecaj posle aspiracije folikula, meni je malecki bol trajao sat dva posle interv. i totalno prosao,a sad vec kako vece dolazi,pojavljuje se i neka tezina (nije bol) kao da imam pet kila dole [sm=smiley13.gif] I kada hocu da sjednem boli ,a u lezecem je ok [sm=zmeden.gif] , prvi puta mi je pa neznam je li normalno ... pozdrav za sve

Andjelika80 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 19:50:31)

Cao drugarke, evo i ja da podelim svoje iskustvo sa vama. Prva vto, punkcija radjena 25.10. izvadjeno 5 jajnih celija, za tri dana Et vracena 2 embriona odlicnog kvaliteta, Posle et sam odlezala par dna i krenula polako sve da radim, naravno tusiranje svako vece, pranje kose se podrazumeva. Od sedmog dana Et krenuli pomalo menstrualni bolovi i grudi prestale da bole. Jedanaestog dana radim kucni test koji odmah pokaze drugu crtu. Test krvi radim 14 dana od et beta oko 2000 [sm=smiley36.gif] . Sada cekam svoj prvi Uz. Devojkama koje krecu u postupak i cekaju svoje bete zelim punoo, puno srece [sm=smiley1.gif]

Sanjalica1980 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.11.2014 19:59:07)

Mumka, mene je malo boleo stomak posle punkcije a kasnije vise. Ja sam imala hiperstimulaciju pa i ne mogu mozda puno da ti pomognem.

Andjelika,divnoooooo. Cestitam ti [sm=bravo.gif] cini mi se kao blizanacka beta [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>