Klarita -> RE: vrsnjacko nasilje (14.9.2014 12:13:47)
|
IZVORNA PORUKA: bubulence IZVORNA PORUKA: Klarita Je l'' ja negde pisah kako vezbam sa K da se brani? Pisala sam, pisala i vezbacu jos vise. Aikido nemamo u gradu, ni bilo koji sport te vrste, ali cu je uciti da ko god je takne, vrati pesnicom u zube, pa nek dodje neko kod mene posle.[sm=hudicek1.gif] Oldzi, sad sam jos besnija majke mi. Celo jutro mi se mota po glavi scena i njen uplaseni nezni lik [sm=smiley19.gif] Sve sto skupim informacije, javljam ti [sm=smiley31.gif] Klarita duso jesam ovo ja pisala ili ti ??? i ja ucim Emu da se brani, i to da bude bolno ali je ucim i da nikada ne sme nikoga prva da dira Pa to se podrazumeva, Bubice moja, jesam ovde taj detalj izostavila, ali pise ''''vrati'''' nikako prva da udari[sm=smiley2.gif] ucim je da bude dama[sm=smiley36.gif] Elem, Olga, cula sam se sa tetkom koja je 25 godina vaspitac i vrlo svestrana i stroga zena koju sve koleginice bas ne vole jer radi svoj posao 100% i maksimalno ulaze sebe, a roditelji se ''''bore'''' da im bas ona bude vaspitac deci, bar oni koji zele i shvataju sta znaci nauciti dete na rad, red i disciplinu, dobru edukativnu igru i sta znam...no, ispricala sam joj sta se desilo detetu moje drugarice i njeno prvo pitanje je bilo gde su bile vaspitacice za to vreme, a sledece odmah iza prvog koliko je to dugo trajalo. Njen savet je da trezvene glave pokusas da razgovaras sa vaspitacicama i vidis njihovu reakciju, ako ti u bilo kom momentu zazvuci da lazu, ili pokusavaju samo sebe da opravdaju, odmah trazis i razgovor kod direktora i pedagoga. Sve dalje zavisi od direktora ustanove, postoje direktori koji ce na svaki nacin pokusati da zastite svoje radnike, ali i oni koji ce odmah kazniti vaspitacice (koje ako su zaista krive 100%, bice kaznjene). I treba da budu. Dalje, da se u taj isti razgovor ukljuci pedagog, koji opet i on moze reagovati ovako i onako. Sve u svemu, smatra da ce Marija brzo zaboraviti i prevazici sve, ali da ne popustas i das joj do znajnja da je stitis i hoces i i da naucis da mora sama sebe da zastiti ponekad. Sreca u nesreci je da se sve dodgodilo u petak, pa si mogla da malo razbistris glavu, koliko toliko, ali kako te nisu zvale odmah i pokusale da slazu, imas osnova i za tuzbu i tuzis naravno. Vrlo bitnu stavku ispustih, ima nas svakakvih, pa ce mozda pokusati da se na neki nacin dodvore roditeljima, da li tebi ili roditeljima tih siledzija, povedi racuna i o tome ako ukljuce u razgovor i roditelje te dece i posmatraj stalno reakciju i vaspitaca i direktora i pedagoga i roditelja siledzija [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|