jabudic -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (14.5.2011 14:02:47)
|
IZVORNA PORUKA: jelenadunja On ima stav,da su u kuci svi poslovi samo za zenu,i to smatra da nije nikakav problem za jednu zenu,sa malom bebom! I moj je isti ovakav, a izgovor mu je to sto su ranije zene svasta radile, u njivi, imale krave, i puno djece, a sve su stizale, a mi "danasnje" imamo sve moguce uredjaje, a jedno ili dvoje djece i kukamo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Evo prva moja majka je sve sama radila, nije imala nikakvu pomoc od mog oca, niti oko djece i kucnih poslova... Ali ga je tako navikla od pocetka, da je to sve njena obaveza, i da se od njega nista ne ocekuje... Meni stvarno nije tesko da sredim kucu i skuvam rucak, ali hocu da zna da necu da kupim carape za njim, ili sklanjam gomilu robe koju je izvadio gledajuci sta ce da obuce... Toliko moze, i to necu iz principa, a drugo nesto i ne ocekujem, buduci da radi 2 posla, najbolje jos i kuci da sprema... Dok sam radila, pazili smo N. naizmjenicno, jednu smjenu ja, jednu on, ali ako sam bila prva, cim dodjem s posla spremam jelo, a ako sam druga sve im ostavim spremno, a kad uvece dodjem kuci samo ostavim torbu i bacim se u raspremanje haosa do ponoci... Sad kad sam trudna uradi po nesto, kad bas vidi da ne mogu, npr. opere sudove, cak citava 3-4 puta za 8 mjeseci... Generalno, nemam neku pomoc sto se tice kucnih poslova, ali da bjezi od kuce, mene i obaveza, daleko od toga... S posla dolazi pravo kuci, sve slobodno vrijeme provodi sa nama, ne izlazi uvece, jedino par puta nedeljno na fudbal, ali sad kako je pocela sezona, nema vise mnogo vremena ni za to... Sve u svemu, od njega mogu ocekivati da nam nista ne fali i da nam obezbjedi sve sto nam treba, a ostalo, neka, prezivjecu...
|
|
|
|