|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat]
16.9.2014 18:08:16   
lelaigor

IZVORNA PORUKA: Ipokrisia

ja ne znam sto tako dugo mora taj progesteron da se koristi? aj razumem prva tri meseca,ali eto jos uvek i ja stavljam jednu dnevno kao vaginaletu .

Sanjalice svakako pitaj doktora za temperaturicu..

Meni je izgleda danas onaj dan D sto smo pricale pre neki dan, kad mi se cini da stomak rasteuser posted image em se izgleda bebac nesto uskoprcao danas, em ceo dan imam neke sitne bolove duz celog stomaka,pa svaki cas lezem na levi bok.A i nekako sam stomak danas vise osecam, tezak mi je nesto specijalnouser posted image

E baš tako se i ja osećam danas. Nemam mesta, sve me boli, gde god da se okrenem, kako god da se namestim, beba je tu... Grozno se osećam. Još imam nekako osećaj i kao da sam se vazduha nagutala, pa ne mogu da podrignem. Grozno, sve mislim da li je sve u redu, ali, ne! Nećeš ti Danijela i ovaj put da paničiš za sve! Naravno da je u redu!

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 951
16.9.2014 18:12:02   
soni
drzite se zene !!!!...vec ste dosta pregurale !!!! ja sam kao optimista al kad se setim sta sam prosla vec i sta me ceka hmm.... Dobar dan...Ja sam umorna...Svako jutro ustajem u pola 6 i idem na posao, sad oko deteta, rucka , kuce i koma :)..... Ovde je zakonsko bolovanje 3 nedelje pred porodjaj a ja sam proslju trudnocu radila do 8. , ne znam na koji nacin da iskukam bolovanje a moracu ranije....

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 952
16.9.2014 18:17:18   
branki*

IZVORNA PORUKA: wivern

Pa i ne mora, ja sam ga koristila samo do 12-e nedelje. To sve zavisi od dr-a, ali su nasi dr poznati po tome sto daju utrogestan kao keksice. Naravno da uizuzimam zene koje imaju neke probleme pa moraju da ga koriste.

da,sve zavisi od dr kod kog ides.meni moj ovde rekao da progesteron nema nikakvu funkciju nakon 3.meseca,jer posteljica preuzima tu ulogu i bzv se koristi.a dr koji mi je radio vto je insistirao da uzimam utrogestane maltene do kraja trudnoce,kao vidi kontrakcije na uz...ja sam misljenja da je bespotreban posle 3.ili 4.meseca.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 953
16.9.2014 18:36:01   
Sanjalica1980
Meni su dali da ga jos uvek koriistim zbog onih krvarenja. Ma ko ce ga znati.
Krvna slika mi je stalno super. Leuokociti nikada preko 9 , sedimentacija dobra.
Nisam je pitala jer sam mislila da je to normalno.

Sutra cu je bas pitati.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 954
16.9.2014 19:14:54   
vonavoj
mariya,ja imam ctg u cetvrtak..bice isto ludilo,tabanje..mene pece mesto gde se ona rasteze,bas je tvrdo...user posted image
kod nas nema tih pripremnih vezbi,samo neko teoretisanje,i to samo jedan cas..bogami,meni niko nije pokazao kako se dise,ali sam disalauser posted image user posted image

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 955
16.9.2014 19:25:53   
soni
kod nas nema ni jedan test double triple, nema ctg...ne prepisuju utrogestan, progestron...prvi UZ u 18. nedelji..strasno :)....

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 956
16.9.2014 19:34:20   
Maslacak15
Pozdrav trudnice,
Daco a da probas neke tablete gvozdja. Ja sam uzimala svaki treci dan neke depo tablete u drugoj polovini trudnoce i super su mi pomagalle. I u sok sobi posle carskog hemoglobin mi je bilo 11,5 sto je sasvim super za nekog ko je upravo operisan.
Ipokrisia ne mora progesteron da se koristi uopste a narocito ne posle treceg meseca. Ja ga ni takla nisam a iznela sam dve trudnoce do 40 te nedelje. O tome sam pisala x puta, to je jednostavno moda u Srbiji. Uzima ga bar 80 % trudnica bez ikakve potrebe. Al eto doktori vole da ga prepisuju...

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 957
16.9.2014 20:50:55   
anita

IZVORNA PORUKA: branki RR

Pa i ne mora, ja sam ga koristila samo do 12-e nedelje. To sve zavisi od dr-a, ali su nasi dr poznati po tome sto daju utrogestan kao keksice. Naravno da uizuzimam zene koje imaju neke probleme pa moraju da ga koriste.

da,sve zavisi od dr kod kog ides.meni moj ovde rekao da progesteron nema nikakvu funkciju nakon 3.meseca,jer posteljica preuzima tu ulogu i bzv se koristi.a dr koji mi je radio vto je insistirao da uzimam utrogestane maltene do kraja trudnoce,kao vidi kontrakcije na uz...ja sam misljenja da je bespotreban posle 3.ili 4.meseca.

Ja sam sada 16-a nedelja i dalje koristim utrogestan. Ne ukidaju mi a mislim da i nece do kraja trudnoce.

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 958
16.9.2014 20:54:09   
vonavoj
maslacak,gde si ti? Pitala sam se,jesi li dobro,dugo te nije bilo!
Inace,mene bas pece i boli mesto gde mi je tvrdo,da li guza tu..uh..hocu da se kupam,a mm otisao u set_nju,i ko da mi cuva dete!
Da li mislite da je to ok sto me pece,boli?

< Poruku je uredio vonavoj -- 16.9.2014 20:57:59 >

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 959
16.9.2014 21:00:19   
Maslacak15
Tu sam Von u Berlinu. A bejah i u BG par dana pa u Grckoj pa u BG.. Samo sam tamo toliko popularna da ne mogu ni da se opasuljim od rodbine a kamoli da postujem. Ali pratim ja vas ne sekiraj se :):) Taman sam sad lepo stigla na vreme da ispratim tvoj fotofinis pred porodjajuser posted image
p.s. Mene je koza ispod dijafragme pekla kao najgora opekotina od sunca i bridela na dodir, Sedela su mi obojica na kraju na jetri, valjda im je bilo mekano user posted image To mi je bilo najteze od svih muka. Bolelo je i spolja, koza i iznutra tacno lepo gornji desni kvadrant gde su se guzili. Doktorka mi je potvrdila za obojicu da su se tako namestili poslednjih nedelja.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 16.9.2014 21:03:21 >

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 960
16.9.2014 21:01:03   
wivern
Von kako pece? Mene uzasno boli kad mi izbaci, pretpostavljam dupence, tu gde je tvrdo i okruglasto. I kao da mi se ceo stomak rasteze i cepa, jel na to mislis?
Anita pa ti nosis trojke, logicno je da ti daju utrogestan kao bonbone.

< Poruku je uredio wivern -- 16.9.2014 21:02:35 >

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 961
16.9.2014 21:02:41   
vonavoj
user posted image user posted image znaci isli ste na proputovanjeuser posted image
jos malo ostalo!user posted image
a ne znam da opisem,ali pece,zateze..bas je tu tvrdo,i sad ne traje kratko,nije samo sut i gotovo,nego tu bas sediuser posted image
inace,nisam jos dobila nijednu striju..sad ih cekam,na kraju,stomak vise ne moze da se rastezeuser posted image

< Poruku je uredio vonavoj -- 16.9.2014 21:04:56 >

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 962
16.9.2014 21:06:14   
vonavoj
Bas tako maslacak,a na uz nisam isla od 4.8.i kao icicu ako ima potrebe do kraja..to me nervira..trazicu od dr u cetvrtak..imam samo ctg!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 963
16.9.2014 21:07:48   
wivern
Onda je valjda normalno jer to osecam i ja. Nisu ni noge ni ruke nego bas okruglasto nesto, rekoh da ja tripujem da je dupence kad se scucuri.
A za strije cemo tek videti, ni ja ih ne vidim ali ne znaci da ih nema

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 964
16.9.2014 21:17:29   
Maslacak15
To je bilo tako intenzivno da se iskreno samo toga sa kraja trudnoce secam kao da mi se sad dogadja. Sve ostale tegobe sam zaboravila haha. Ja nisam ni oticala, ok sam se kretala itd. I da u pitanju je bio skroz konstantan bol u gornjem desnom kvadrantu. Jos ako probam nocu da legnem na desni bok- drama. Uradi ultrazvuk ako ce da te to umiri ali mislim beba vec ima oko 3 kg ili jace tako da mora nekako da se namesti. Pa nekima stradaju besika i ledja a drugima jetrauser posted image

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 965
16.9.2014 21:24:33   
anita

Von kako pece? Mene uzasno boli kad mi izbaci, pretpostavljam dupence, tu gde je tvrdo i okruglasto. I kao da mi se ceo stomak rasteze i cepa, jel na to mislis?
Anita pa ti nosis trojke, logicno je da ti daju utrogestan kao bonbone.

Wiv ja druge bombone ne konzumiram, samo utrogestane user posted image user posted image user posted image

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 966
16.9.2014 21:36:46   
daca77
Vrsnjakinjo, zabrinuh se i ja za tebe...rekoh, nece valjda sada da me napustiuser posted image
Mogla si da svratis do Nisa, posto si bila u Grckoj...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 967
16.9.2014 22:58:45   
vonavoj
Ni ja ne oticem,krecem se,svi me zezaju da sam u dobroj formi da cu se brzo poroditi.. avala bas desni kvadrat.. trazicu uz kad odem na ctg u cetvrtak. Kad lezim je ok..bice da do polozaja.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 968
16.9.2014 23:04:09   
Mala Elena
wiv, ti se uskoro poradjas? Mozda je glavica, ne mora znaciti da je dupence, mada nikad se ne zna. user posted image jel se bebce okrenulo?

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 969
16.9.2014 23:10:01   
Cecana
Cao svima
I mene beba udara na sve strane i rasteze se i izbacuje nesto okruglo i tvrdo.Bili smo na ultra zvuku,karlicno je postavljena,to sto izbacuje je glavica.Dogovorili smo za carski rez koji ce biti oko 10 oktobra,kao ne rade pre 39 nedelje-jedino ako sama krene ranije.
Ja uopste nisam spremna,ni torbu nisam spakovala,za bebu smo manje-vise sve spremili,kad nam zavrse krecenje ovih dana stavicemo i krevetac.I tako...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 970
16.9.2014 23:11:52   
Cecana
Sto se utrogestana tice ja ga koristim sve vreme, dr.kaze do 37 nedelje.

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 971
16.9.2014 23:50:47   
17 joka
Cecana, prolete vreme ostalo jos malo user posted image

Maslackouser posted image

Wiv,Von, jos malo pa ce te zaboraviti na te boloveuser posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 972
17.9.2014 1:51:12   
bubulence
spavate okruglice???
ja sam juce dobila divan ljubavni roman i nisam ga ostavila dok nisam provitala. tako da se tek sada spremam za spavanje, naravno sva pod utiscima glavnih likova, ljubavi, romantike, strasti..
lepo spavajte.
i kuvajte mi ujutro duplu kafu

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 973
17.9.2014 6:31:12   
anita
Dobro jutrouser posted image
Ja upravo ustala. Odo da uradim laboratoriju pa se kuckamo posle.

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 974
17.9.2014 8:15:22   
anita
Ja završila. Doručkovala pa evo pijem kaficu. Evo spremila sam i za Vas user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here