RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Kampanje, promocije ...

Poruka

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (28.9.2014 0:15:50)

A evo jos jednog mozda nekom bude od koristi kao tebi suve sljive [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ako deca od godinu dana imaju proliv,skuvati pirinac i davati im da popiju pirincanu vodu ili skuvati caj od lista dunje.

mati -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (28.9.2014 0:20:55)

Meni su dok sam bila u bolnici doneli malo suvih sljiva... Pojela sam dve i sprecila zatvor. Bar ja mislim da je od sljiva. Inace i sad ceto kuvam kompot od sljiva.

mati -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (28.9.2014 1:47:43)

Meni je posle porodjaja pao pritisak 55/90 i suntavilo mi se u glavi iako sam pre porodjaja pila lekove za uvecan krvni pritisak.
Treba da se unosi sto vise tecnosti i soli. Slani krekeri, pecivo... Ja prvo nisam htela jer sam se plasila zatvora a onda je dosla sestra i kad mi je opet izmerila nizak pritisak rekla "Ili jedi slano ili ti ga mi dizemo infuzijom i lekovima i neces moci da dojis".
Znaci za nizak pritisak pijte dosta tecnosti i krckajte nesto slano...

Mala Elena -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (28.9.2014 1:47:50)

Ako vam dete slabije prihvata slane kasice npr krompir, pirinac ...dodajte u to sargarepu , tikvicu , bundevu , sigurno ce mu biti sladje i ukusnije . Ili par kapi maslinovog ulja ili malo maslaca da da ukus hrani.

mati -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (29.9.2014 1:31:24)

Ucinite vasem detetu obrok zanimljivijim. Mozda ce lakse prihvatiti neko jelo ako malo sarate. Npr ja kecapom po przenici iscrtam oci , nos, usta, ili na tanjiru kad je povrce u pitanju pravimo lica.
Na sutlijas ili na griz saram nesquikom. Nekad dam i klincu da se igra pa u slast pojedemo...
Ima i lepih kalupa za przenje jaja...

Mala Elena -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (29.9.2014 10:06:19)

Vec sa 6 meseci se moze uvesti jogurt, pavlaka, kiselo mleko, sir, jer su za razliku od mleka delimicno preradjeni (prirodno)-fermentirani,a fermentacijom se razbija laktoza koja je najveći uzrocnik problema u organizmu malih beba,a to su velike probavne smetnje-dijareja, nadimanje. Tako da su fermentirani proizvodi ipak puno laksi za probavu .
Ja sam cula za recept kako napraviti domace kiselo mleko:
U litru mleka prethodno prokljucalog i rashladjenog do temperature oko 40C , staviti 3 kasike masnije pavlake i ostaviti da odstoji. Sto je prostorija toplija to ce se pre ukiseliti .[sm=smiley1.gif]

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (29.9.2014 11:30:55)

Ako vase dete kaslje i ima sekret može da se napravi čaj od usitnjenog lista bokvice, ostavi da odstoji sat vremena i dajte detetu nekoliko puta u toku dana.A mozete napraviti i čaj od belog sleza,to je takodje dobro za iskašljavanje...To sam cula od starijih zena a naravno i primenila kod starijeg deteta(kad je imao dve godine)...

Olga75 -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (29.9.2014 11:33:43)

evo i ja da dam savet za mucninu u trudnoci : zvacite listice mentola ili nane
nana smanjuje kolicinu mleka pa se ne preporucuje u periodu laktacije
i ovo su vam vec dva saveta [sm=smiley36.gif]

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (29.9.2014 11:42:34)

Slazem se sa tobom Olga a možete pokušati i sa djumbirom – bilo da koristite sušeni ili sveži koren od koga ćete napraviti čaj. Mnogima to pomaze za ublazavanje mucnine u tudnoci...
Ali ne smete preterivati jer on takodje ubrzava metabolizam...

Mala Elena -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (29.9.2014 11:55:31)

Caj i sirupi od bokvice znam da su za ciscenje disajnih organa od sekreta. A ako dete ima suvi kasalj moze se pomesati sa lanenim semenom jer smiruje napade suvog kaslja.
Isto tako melem od bokvice moze pomoci kod pojave alergija i ekcema na kozi kod dece i odraslih.

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (29.9.2014 12:06:22)

Bebama od 7 meseci mozete da uvedete u ishranu ćureće, teleće, juneće i jagnjeće meso - obareno u supi i sitno iseckano. Neki savetuju i soju ali ona na zalost i nije bas tako zdrava i korisna za bebe....Od voća, mogu da se daju banane i sezonsko voće (jabuke, kruške, šljive, breskve, kajsije, marele) - i to kao sveže, oljušteno i pasirano.

Mala Elena -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (29.9.2014 12:44:14)

Olga [sm=jezicek.gif]

Ja zelim sa vama da podelim recept koji je fina i bogata uzina za bebe :
U malo vode naseckajte jednu oljustenu jabuku, dodajte parce tikve sitno seckane i kuvajte oko 5_10 min. Kad je sve polumekano tj kuvanje pri kraju, dodajte pola supene kasike kukuruznog griza i kuvajte jos par minuta uz mesanje a po potrebi sipajte malo vode ako griz previse zgusne jelo.
Ako je beba mladja 4-6,7 meseci, masu izblendirati a za malo starije izgnjeciti viljuskom .[sm=smiley1.gif]

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (29.9.2014 12:57:51)

A ja sam juce za moju bebu kuvala supicu sa knedlama i lepo je ruckao. Stavim 1 kasicicu masti(domace),jedno jaje i psenicni griz.Lepo umutim i kasicicom stavljam u prokljucalu vodu.

mati -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (29.9.2014 14:15:33)

Patronazna sestra mi je rekla da bebi ne smeta toliko grasak , kupus i pasulj koliko ljutkasta hrana... Ja sam tek skoro pocela po malo , ali bas malo...

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (29.9.2014 14:20:20)

Bebama treba davati hranu u skladu sa njihovim uzrastom i sve po malo na pocetku i nece im sigurno skoditi a od pasulja mogu samo da imaju pojacane gasove [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

mati -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (29.9.2014 14:23:54)

Meni je neko reko, ne secam se tacno ko, da zrno kao zrno ne izaziva gasove vec voda...
Zato ja obavezno prokuvam pasulj u tri vode i Mita do sad stvarno nije imao problema... Dok prducka od nekih dr namirnica.

mirkam -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (29.9.2014 15:05:04)

IZVORNA PORUKA: New Mom

Sta je po meni bitno? Zasto uvoditi u ishranu namirnice koje vi ili ostatak porodice ne jedete? Ili se i vi prilagodite ili batalite. Dete stice navike koje roditelji imaju. Tesko da ce jesti avokado ako nije redovan i na vasoj trpezi.

Apsolutno se ne slažem.Ja ne jedem skoro ništa od povrća,ni jednu salatu,pa jel treba i M da ne jede povrće od starta?Ja sam se zaista trudila "da zavolim" povrće,jela na silu naročito u trudnoći,al ne ide.M hvala bogu lijepo ručka svo povrće za sada.

serpica -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (29.9.2014 21:09:20)

Da li ovde mogu da ubacim jedan recept,za decje projice,lep predlog za dorucak ili veceru.

Trcosava -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (30.9.2014 7:36:55)

Šerpice, iskreno nemam pojma da li recepti spadaju pod savete. Mislim, nije zgoreg staviti. Pogotovo ako sadrže neki od nestle proizvoda u sebi.

serpica -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (30.9.2014 7:42:33)

Ja sam napravila malu poslaticu za decu,u mlecne Nestle dezerte sam ubacila musli sacekala da omekne i odlicno je bilo.
Sto se recepta za projice tice ubaci cu ga na drugo mesto,za svaki slucaj.[sm=smiley1.gif]

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (30.9.2014 10:52:49)

Zaboravila sam da vam kazem jos ovo[sm=smiley1.gif] ako vam bebe od sest meseci nedaj Boze imaju proliv,slobodn izgnjecite bananu i dajte bebi...Jer banana zgusnjava stolicu...i izbegavajte mleko ili bar smanjite...A za malo vecu decu koja vec znaju da grickaju licno nam je doktor preporucio najobicnije grisine(stapici)...nikako sa kikirikijem...

mati -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (30.9.2014 12:16:38)

Kuvani zumanac pomesajte sa jogurtom ili k.mlekom. Mnogo se lepse razbije i ne davi.
Miti umacem hleb pa mu tako dajem jer najvise voli zalogajcice...

New Mom -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (30.9.2014 15:08:57)

IZVORNA PORUKA: mirkam

Sta je po meni bitno? Zasto uvoditi u ishranu namirnice koje vi ili ostatak porodice ne jedete? Ili se i vi prilagodite ili batalite. Dete stice navike koje roditelji imaju. Tesko da ce jesti avokado ako nije redovan i na vasoj trpezi.

Apsolutno se ne slažem.Ja ne jedem skoro ništa od povrća,ni jednu salatu,pa jel treba i M da ne jede povrće od starta?Ja sam se zaista trudila "da zavolim" povrće,jela na silu naročito u trudnoći,al ne ide.M hvala bogu lijepo ručka svo povrće za sada.

Zato sto ima samo 8 meseci.[sm=smiley1.gif] Kuckacemo se, nadam se, i kad bude imao 28.

New Mom -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (30.9.2014 15:10:23)

Olga me podsetila za savet oko mucnine u trudnoci. Limun. Ja sam u ovoj kupila onu malu bocicu etericnog ulja limuna i nosila sa sobom stalno.

Anoniman -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (30.9.2014 15:20:40)

IZVORNA PORUKA: mirkam

Zato sto ima samo 8 meseci.[sm=smiley1.gif] Kuckacemo se, nadam se, i kad bude imao 28.

Moja Una od starta jede svo povrce, dok ja jedem samo krastavce[sm=smiley36.gif], i dosta toga sto ja ne jedem, ona jede....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>