RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Kampanje, promocije ...

Poruka

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (25.9.2014 22:44:12)

Pa to je strasno, po meni prvo smoki je suv i moze dete da se zadavi a drugo ima u sebi i kikiriki sto moze da prouzrokuje alergiju...

dijana1* -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (25.9.2014 22:50:14)

Bilo je tu jos par majki i svi smo se cudili. Sada ima oko 10 meseci i tamani smoki samo tako. Bas zalosno[sm=smiley13.gif]

mati -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (26.9.2014 0:10:57)

Meni je ovakva grickalica pomogla da prevazidjem strah od secenja noktiju bebama. Preporucila bi svakoj mami, ima granicnik pa su male sanse da povredite svoju bebu...
[img]http://www4.slikomat.com/13/0926/edj-375000.jpg[/img]

Klarita -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (26.9.2014 0:19:01)

Mati, ovde se boduju samo poJeni za savete o ishrani [sm=smiley2.gif]

mati -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (26.9.2014 0:23:59)

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Drage,

Slobodno u ovoj temi možete pisati i po koji savet koji je vama bio najbolji i koji bi od srca poručile drugima, a tiče se kako trudnoće tako i beba, vezano za ishranu, ili već [sm=smiley36.gif] U suštini nema nekog preteranog ograničenja.

Podelite po koji savet drage naše savete [sm=bravo.gif]

Ja sam mislila na bilo koji savet i ne vezan za ishranu koji ce pomoci nekoj buducoj mami i mami...

Klarita -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (26.9.2014 0:26:18)

na nekoj drugoj trecoj strani, mrzi me da trazim, doslo je do zabune i pobune, pa smo "ogranicene" sada[sm=smiley36.gif]

mati -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (26.9.2014 0:28:44)

Ma ne mora se boduje, nekome ce da koristi... [sm=smiley1.gif]

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (26.9.2014 14:14:20)

Ja sam mom starijem sinu negde kad je imao 10 ipo meseci uvela u ishranu pasulj,a doktorka nam je rekla da mozemo i grasak,boraniju i ribe( pastrmku i oslic) ali kuvanu.

Modessty -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (26.9.2014 14:37:42)

Mislim da smo Nikoli dali pasulj sa 7 ili 8 meseci. On ga voli i nema probleme kad ga jede. Doduše prvo smo mu dali samo čorbicu bez zrna pasulja.
Takoće jede i grašak i boraniju bez problema.

Jedan od saveta koji mije pomogao tokom prvih meseci trudnoće je da uveče pre spavanja popijem blag čaj od nane jer on smiruje stomak pa ujutru nema mučnina. Meni je pomoglo.

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (26.9.2014 16:03:24)

A meni je jedino pomogla kisela pavlaka i krastavac (tarator salata) jer sam imala nenormalne mucnine i vrtoglavicu...naravno dok sam bila u drugom stanju [sm=zz_biggrin.png]

mati -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (27.9.2014 1:09:53)

Meni najkorisniji nestle saveti:
So DecI treba manje soli nego odraslim osobama, i nivo soli na koju naviknete bebu se ne menja u budućnosti. Dakle, ako dodajete so u hranu za bebe, važno je da to uradite u vrlo malim količinama. Ako je moguće, ne bi trebalo dodati so do 2 godine starosti.
Šećer Naviknuti bebu na veoma slatke ukuse dugoročno može biti štetno, što dovodi do gojaznosti i kvarenja i mlečnih i stalnih zuba. Nemojte dodavati šećer u hrani koju dajete svom detetu jer je nivo prirodnog šećera u hrani dovoljan. - See more at: http://www.bebe-nestle.rs/prvih-1-000-dana-dohrana-i-uvodenje-novih-namirnica/v/1824#.VCNr6Wd_ugQ

Ukratko, koristi koje ima beba od majčinog mleka su sledeće:
Podsticanje crevne flore bogate korisnim probiotičkim bakterijama: samo jedna doza majčinog mleka sadrži milione Bifidobakterije koje ojačavaju bebin odbrambeni mehanizam
Zaštita od buduće gojaznosti i dijabetesa tipa II, kao i hroničnih bolesti u odrasloj dobi
Prevencija alergija
Osnažuje se imuni sistem zahvaljujući polizasićene masnim kiselinama (LC-PUFA), kao što su dokozaheksaenska kiselina (DHA) i arahidonska kiselina (ARA), pri čemu potonja takođe pomaže u razvoju vida.

Za majke, korist od dojenja je sledeća:
Dojenje je prirodni proces koji je uz to i vrlo praktičan: mleko je uvek spremno i prikladne je temperature za bebu
Dojenje je način stimulacije hormona koji pomažu pri postporođajnom oporavku
Dojenje povoljno deluje na stimulaciju oksitocina, hormona odgovornog za povratak materice na normalnu veličinu pre trudnoće, i to na brži način
Dojenje pomaže pri smanjenju rizika od raka dojke i jajnika, a smanjuje i rizik od osteoporoze
- See more at: http://www.bebe-nestle.rs/prvih-1-000-dana-majcino-mleko/v/1823#.VCNtEGd_ugQ

Tokom trudnoće ishrana majke mora da sadrži dovoljnu količinu energije i hranljivih materija kako bi se zadovoljile potrebe i majke i fetusa koji raste. To ne znači da morate da "jedete za dvoje" kao što ljudi nekad kažu. Naprotiv, to znači da treba da jedete kvalitetnije i imajte na umu da su ponekad potrebni dodaci ishrani koji pomažu u sprečavanju budućih zdravstvenih problema. Na primer, folna kiselina je neophodna za sprečavanje oštećenja nervnih vlakana. Stoga se preporučuje pre i tokom trudnoće uzimanje suplemenata koji sadrže folnu kiselinu,dokozaheksaensku kiselinu (DHA) i arahidonsku kiselinu (ARA), kao dodaci uravnoteženoj ishrani. - See more at: http://www.bebe-nestle.rs/prvih-1-000-dana-ishrana-u-trudnoci/v/1822#.VCNt1Gd_ugQ

mati -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (27.9.2014 1:14:17)

Pasulj smo uveli sa sedam meseci, dok sa Matom tek oko godinu, cini mi se da je prvi on projeo pasulj pa tek ja.
Sada zrno odvojim ljuspice za Mitu, jer ga ljuspa davi, tako da kupujemo krupniji pasulj, uglavnom braon.

Mala Elena -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (27.9.2014 1:26:23)

IZVORNA PORUKA: Bibilib

A meni je jedino pomogla kisela pavlaka i krastavac (tarator salata) jer sam imala nenormalne mucnine i vrtoglavicu...naravno dok sam bila u drugom stanju [sm=zz_biggrin.png]

Moj savet je pavlaka, to mi je uz reš tost hleb bio cest dorucak i nije mi stvarao mucnine .

mati -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (27.9.2014 1:29:48)

Savet za mucninu u trudnoci... Proprzite malo susam i grickajte, ili zapecite... Ja sam presla na susam onda kad su mi se badem omucili, jela sam u nenormalnim kolicinama i dok jedem super, cim prestanem haos.

Dada81 -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (27.9.2014 2:48:27)

Jeste vec sve napisano,ali ja to moram ''''izbaciti''''iz sebe kad ne stigohpre i nevezano za nagradu i ja malo pametovati ,Klari izvini[sm=smiley36.gif]
Od onoh sto procitah na sajtu Nestle, postujem savete oko uvodjenja dohrane i unosa folne u trudnoci:
-Na primer, folna kiselina je neophodna za sprečavanje oštećenja nervnih vlakana. Stoga se preporučuje pre i tokom trudnoće uzimanje suplemenata koji sadrže folnu kiselinu,dokozaheksaensku kiselinu (DHA) i arahidonsku kiselinu (ARA), kao dodaci uravnoteženoj ishrani.
-Uvođenje novih vrsta hrane neka bude postepeno – napravite razmak od nekoliko dana (4 do 5) između davanja novih namirnica kako biste eventualno uočili je li beba razvila neku negativnu reakciju na hranu (alergiju).
-U hranu nemojte dodavate začine, so i šećer.
A,ovo je najlepse : Ukratko, koristi koje ima beba od majčinog mleka su sledeće:
Podsticanje crevne flore bogate korisnim probiotičkim bakterijama: samo jedna doza majčinog mleka sadrži milione Bifidobakterije koje ojačavaju bebin odbrambeni mehanizam
Zaštita od buduće gojaznosti i dijabetesa tipa II, kao i hroničnih bolesti u odrasloj dobi
Prevencija alergija
Osnažuje se imuni sistem zahvaljujući polizasićene masnim kiselinama (LC-PUFA), kao što su dokozaheksaenska kiselina (DHA) i arahidonska kiselina (ARA), pri čemu potonja takođe pomaže u razvoju vida.
Najlepse sto mu je uvek idealna temperatura,uvek je pri ruci,a bila sam i zadivljena majkom prirodom i proizvodnjom mleka,iako mi neki dan nije bilo dobro i slabo sta sam mogla jesti,dete je bilo mirno.

Pila sam folnu kiselinu dva-tri meseca pre trudnoce (a,tako bih i sada uradila)i posle po preporuci ginekologa Prenatal vitamine.
So i secer nisam davala prvom detetu,jednom malo u caj i to je to.A,sada moram priznati,od neki dan Marku dodam malo ,vrlo malo morske soli,kupila neki dan,onu sto se samelje direktno,pa se lepo i dozira.
Dali su mi savet i za belance-nikako pre godinu,jak je alergen,ali eto pre vakcine koju dobijaju od godinu dana treba dati malo belanca.Toga cu se i sada pridrzavati,jer sam sa Davidom prolazila fazu uzasnog upoznavanja sa atopijskim dermatitisom.Pa smo morali paziti sta jesti.
Vec sam pisala imao je jaku alergiju na kikiriki,a probao je smoki tek posle godinu dana i imao jak osip oko usana.Sreca,ni on nije voleo smoki,video da drugi jedu,ali mu se i lepio za nepce pa ga se i plasio.
Zanimljivo jos i kada susam sameljete u blenderu dobijete mleko ,to radi moja zaova.[sm=smiley1.gif]Ona to pije kada posti,uopste nije lose.
Cimet ,kao i kakao bogat je kalcijumom.Bebe vec mogu cimet posle 6 mes.(ima u Dm-u neki cejlonski cimet,planiram kupiti)
Savet nase clanice nutricioniste,kada sam rekla da bih pravila hleb ,ali zbog bebe bez kvasca ,kaze beli hleb je bolje kada se uvodi u ishranu/dohranu,nema potrebe integralni.
Jos nesto sto ni ja nisam bas znala je da krompir ne utice na zatvor kod beba,pirinac da,ali zbog svog sastava krompir se sme davati i bebama sa zatvorom uz druge ''''lakse''''namirnice.

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (27.9.2014 10:16:14)

Ja sam mom sinu beli hleb uvela sa oko 10 ipo meseci da jede uz pasulj i nista mu nije falilo mada vise savetuju integralni nego beli,jer je zdraviji a deca dok su mala mogu da ga zavole a kasnije teze jer su vec navikli na beli.Savet nase doktorke [sm=smiley1.gif]

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (27.9.2014 10:26:59)

I jos ovaj savet da znate da bebama od 9 meseci mozete da priremate kasicu od sociva jer sadrzi puno proteina,gvozdja,cinka i kalcijuma.
Trebate samo lepo da ukuvate,mozete da stavite krompir,sargarepicu,malo crnog luka i posle izblendirate.Ukusno je i zdravo za decu...

mati -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (27.9.2014 15:44:43)

Svako vece pre spavanja sam pila mesavinu nane i kamilice po punu solju bez secera. Stavila bi i komorac da sam nasla... To sam pila prvih par meseci dok je beba imala grceve...

Klarita -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (27.9.2014 16:10:14)

I kad smo kod problema sa zatvorom kod beba.
upravo sam ustala da napravim N plantex caj, jer sinoc pisasmo sa Jole, sad N iskakio cvrstu kuglicu[sm=smiley19.gif]
a, juce nije kakio. Nesgde gresim. Kako god, nema zalihe trenutno ni sokica ni kasica, pa cu mu napraviti jedan plantex caj, na koji me podsetila Sanchu sinoc.

inace, ja ne volim nanu ni u trudnoci ni kod dojilja jer menat iz nane moze ugusiti bebu, Mi tako ucili, a literaturu sam vec dala. Hvala i dovidjenja[sm=smiley1.gif]

big mum -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (27.9.2014 16:13:58)

IZVORNA PORUKA: Klarita

I kad smo kod problema sa zatvorom kod beba.
upravo sam ustala da napravim N plantex caj, jer sinoc pisasmo sa Jole, sad N iskakio cvrstu kuglicu[sm=smiley19.gif]
a, juce nije kakio. Nesgde gresim. Kako god, nema zalihe trenutno ni sokica ni kasica, pa cu mu napraviti jedan plantex caj, na koji me podsetila Sanchu sinoc.

inace, ja ne volim nanu ni u trudnoci ni kod dojilja jer menat iz nane moze ugusiti bebu, Mi tako ucili, a literaturu sam vec dala. Hvala i dovidjenja[sm=smiley1.gif]

Moja poznanica je svojoj bebi koja je takođe imala problema sa stolicom davala AD formulu za lakše varenje.I bilo je bolje.

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (27.9.2014 16:23:35)

Evo jednog prirodnog leka da beba kaki lakse,mozda jeste malo glupo ali tako sam cula i primenila kod moje bebe koja nije kakila duze od 5 dana. Stavite mu drskicu od cveca muskatle,culi ste sigurno za to cvece,u dupence i stavite mu pampers,posle kratkog vremena ce beba kakiti...

Klarita -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (27.9.2014 16:26:04)

Znam BM, ali nemamo hronicni problem, vec prvi put sada. Desavalo se da ne kaki jedan dan, pa onda sledeci dva tri puta. Jednom se desilo da nije kakio dva dana, ali je onda treci dan kakio 5 puta. Nadam se da ce ovo ostati na "akutnom" problemu [sm=smiley1.gif]

Ali odlican savet za mame koje imaju taj problem cesto [sm=smiley20.gif]

poucena znanjem i iskustvom, juce je jeo krompir, sargarepu i tikvicu, e danas je samo tikvicu i mrvu bukvalno krompira, da ne bude bas vodena kasica[sm=smiley13.gif] dobice i plantex caj kasnije, pa se nadam bice bolje i preporucujem mamama da pokusaju da ishranom dovedu do stolice, jer preterano drazenje cmara (dosta njih pribegava tim metodma) moze ozbiljno ugroziti zdravlje deteta.

Bibilib, jos sam kucala post kad si ti objavila svoj za tu cvecku [sm=smiley16.gif] ja te metode ne volem, sem u krajnjoj nuzdi, pa i onda mislim da ne bih[sm=smiley13.gif]

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (27.9.2014 16:27:52)

A da mozete skuvati i caj od kamilice malo jaci to pomaze kod zatvora i sok od suve šljive može da pomogne kod beba mlađih od šest meseci...

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (27.9.2014 16:30:58)

Ja sam tek sad procitala,ja sam to stavila bas malo nisam gurala a za to mi je pricala moja baba...da su oni nama to stavljali kad bismo imali zatvor...A mom sincicu nije mogla da ppomogne hrana jer je samo sisao...

Klarita -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (27.9.2014 16:31:43)

Caj od kamilice isto ne volem, ali si me odlicno podsetila za sljivu, kupicu je za sutrasnju vocnu uzinu [sm=smiley1.gif] koja ce biti posle krstenja [sm=zz_dance.gif] Boze zdravlje.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>