viking -> RE: Žene bez partnera mogu na vantelesnu oplodnju (25.9.2009 15:58:43)
|
IZVORNA PORUKA: melania Okrenite se oko sebe i zapitajte da li poznajete ijednu osobu okolo sebe u zemlji Srbiji koja zeli da bude samohrana majka,zasto bi detetu oduzeli pravo da raste sa oba roditelja. Melani, ne radi se ovde o tome da žena bira da li će imati dete sa partnerom ili dete bez partnera. Ta žena partnera svakako nema, ovde je izbor da li će biti sama bez dece ili sama sa detetom. Bela kuga nas satire, i makar u tom smislu treba omogućiti što većem broju ljudi da imaju decu. Nisu sve žene koje su same lude i lezbejke. Npr, imam drugaricu koja nikad nije imala ozbiljnu bezu zato što je deblja, a potiče iz velike porodice, ima dve sestre i brata, svi intelektualci... sigurna sam da će ona ako se odluči za ovo biti dobra majka. A što se braka tiče - brak je društveni konstrukt. Dakle, izmišljen da bi se ljudi lakše kontrolisali od strane države i pre svega crkve i da bi se žene "stavile na svoje mesto". U vreme kada nije bilo kompjutera i svega sto danas imamo brak, isto prezime i ostale stvari u velikoj meri su omogućavale da se prati "ko šta s kim i gde", ko koga nasledjuje, ko šta dobija u miraz i ostalo. U današnjem društvu brak nije neophodan i ja verujem da ga za 200 godina od danas više neće ni biti jer nema potrebe. Žene su samostalne sve više, svako ima svoju imovinu, deca su jednaka zakonski pred roditeljima bez obzira da li su oni u braku ili ne, itd. da ne nabrajam stvari koje znate... For the record, ja sam udata i nisam zadržala devojačko prezime jer me dva prezimena smaraju (dugačka su oba) i ne mislim da sam zbog toga manje emancipovana od onih koje to nisu uradile tako... I da se nisam udala, bilo bi mi svejedno. Nije istina da se ljudi koji nisu u braku vole manje od onih koji jesu. Poenta cele ove priče i društva danas je pravo na izbor. Eto, ja tako mislim a vi me sad linčujte... [sm=ocala.gif]
|
|
|
|