vukosava -> RE: Žene bez partnera mogu na vantelesnu oplodnju (13.4.2011 18:48:25)
|
IZVORNA PORUKA: viking RR Melani, ne radi se ovde o tome da žena bira da li će imati dete sa partnerom ili dete bez partnera. Ta žena partnera svakako nema, ovde je izbor da li će biti sama bez dece ili sama sa detetom. Bela kuga nas satire, i makar u tom smislu treba omogućiti što većem broju ljudi da imaju decu. Nisu sve žene koje su same lude i lezbejke. Npr, imam drugaricu koja nikad nije imala ozbiljnu bezu zato što je deblja, a potiče iz velike porodice, ima dve sestre i brata, svi intelektualci... sigurna sam da će ona ako se odluči za ovo biti dobra majka. Poenta cele ove priče i društva danas je pravo na izbor. Eto, ja tako mislim a vi me sad linčujte... [sm=ocala.gif] ja se slazem sa tobom... sta to koga briga sta ce ko da radi... to sto neko nema muza a hoce decu sta tu fali, normalno je da imas materinski instikt, pogotovu u danasnjem dobu balkanaca koji vire iza majcine suknje i zene im ne trebaju... koliko vas je bilo u vezi sa nekim ko otvoreno nece decu? ako niste srecne ste, ako jeste znate o cemu pricam... imam jednu rodjaku koja je odrasla sa samohranom majkom... vukovac, najbolji student na faksu, magistar, majka dvoje dece... uspesna u svakom pogledu... uspesnija od mnogih koji su odrasli sa oba roditelja... IZVORNA PORUKA: Mila333 Nazalost, ima ih svuda u svetu. Ali u Srbiji su zene totalno nezasticene. Ako se i donese neki zakon, on se ne sprovodi i tako se sve vrti u krug. Svojim ocima sam cula i videla jednom prilikom u Novom Sadu u policijskoj stanici na Klisi. Dosla sam sa bivsim deckom da prijavimo kradju njegovog novcanika. Dok smo cekali da ga prime, dosle su dve zene. Jedna uplakana, a druga je uvodi u stanicu i trazi da razgovara sa nekim. Pocinje glasan razgovor: "Moja sestra ne sme da ode svojoj kuci! Muz je pretukao i ja necu dopustiti da se to ponovo dogodi! Trazim da je zastitite od njega!" A policajac mrtav hladan "Ha, pa nisam je ja ter''o da se udaje za njega!" avgust 2006-te... avion beograd - cikago... odem ja u wc i jedan hrvat diskretno objasni mom muzu da nece moci da me mlati u americi jer ce odmah da ha uhapse zbog toga... ko da me je pa ikad mlatio- al cim je ovaj to njemu rekao mora da on jeste dok je bio u hrvatskoj.... IZVORNA PORUKA: lence Ja se slazem sa milom, viking i montenegra. Nismo sve imale srece da u prvom momentu u zivotu upoznamo divnog i odgovornog muskarca koji bas tada s nama zeli imati decu. Nemamo svi srecne okolnosti u pogodno vreme. apsolutno si u pravu... lako je nadmeno gledati druge oko sebe i misliti ko im je kriv IZVORNA PORUKA: oliveradj Ajoj kako je to u Americi zastarelo još davno su žene mogle tamo koje su same na vantelesnu ala mi kaskamo Srbija bre , imam u firmi nekoliko neudatih koje ne vole nas udate sa decom jer nemaju ni kučeta ni mačeta možda i odu na trudničko da se odmorim od njih eureka Kakva ljudska bica razmisljaju ovako? ne razumem te bas najbolje? imate podelu na udate i neudate zene? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] IZVORNA PORUKA: Debeljuca snima se se neki film sa Dzenifer LOPEZ na dan kad je isla da uradi VTO... upoznaje coveka svog zivot.... DETE TREBA DA IMA OBA RODITELJA.... mislim da ce ta prica da zene mogu samo na VTO da dovede i da lezbo brakovi imaju decu.... a misim da nije ok da bebe imaju dve mame.... ipak se drustvo malo izopacilo.... ko ti garantuje da ce oba da pozive? IZVORNA PORUKA: Brand new mama U ovom trenutku mi nemamo previse prava da se izrugujemo ovim zakonom jer nas je sigurno vecina u braku ili vanbracnoj zajednici,sa decom, trudne ili trudilice.Ali stvarno,zar ne znate ni jednu djevojku,zenu koje se priblizavaju 35,a recimo nemaju nikog pored sebe?I ne mrze nikog zato sto taj neko ima dijete ili je udat(mislim da je to bilo malcice pretjerano reci,sorry),vec jednostavno nisu nasle nikog ko bi ozbiljno bio za osnivanje porodice.Jedna meni bliska osoba je u vezi vec 10 godina sa ipom koji stalno nesto izvrdava,te nema posla,te kriza je,te ovo te ono.A ona puni uskoro 31,znaci da ima citavih 4 godine fore da otkrije da li moze da ima dijecu prirodnim putem.Usput joj je ginekolog rekao da bi trebala najkasnije za godinu dana da pokusa da zatrudni zbog hormonalnog poremecaja. Eto,recimo,sta sa njom? Je li ona treba da bude osudjena da nema dijecu samo zato sto se u mladosti vezala za nekog ko je zavlaci?Pa cak i da nadje nekog drugog za 5 dana-da li ste sigurne da ce taj da bude odmah u fazonu"Hocu bebu odmah"? A lezbejkama i ovako niko ne moze da zabrani da rode sebi bebu(cak i na osnovu lazne vanbracne zajednice).A i ko smo mi da im to zabranimo ili osudimo?I sta je ako se,ne daj boze,desi da nekom umre muz prije nego sto se beba rodi?Zar za dijecu nije potrebno samo puno ljubavi? znam ovakvih bar 5 u srbiji samo sto imaju 36 godina... IZVORNA PORUKA: maakki Drage moje citamovaj forum i ne mogu da verujem kuda je ova tema otisla, a i vi zajedno sa njom?! Meni je ova tema veoma interesantna jer sam i sama zena bez partnera koja se sprema na VTO. Da ste iole upucene u doneseni zakon onda ne biste tako pricale jer VTO ce moci da odrade samo zene koje ne mogu prirodnim putem da ostanu trudne, sto naravno nema veze sa gej populacijom. Naravno da smatram da dete treba da ima oba roditelja, ali neke zene nemaju tu srecu da dbiju i partnera i dete. A sada bih zelela da Vam ukratko ispricam svoju pricu pa da svatite zbog cega se ja licno kao i zene slicne meni veselimo donesenom zakonu. Imam 42 godine kada mi je bioloski sat vec otkucao ili su mu ovo zadnji trzaji, imala sam muza koji na zalost nije mogao imati dece, a tada kada smo bili u braku VTO je bila skoro ravna naucnoj fantastici bar kod nas. Nakon toga sam imala vezu koja je trajala 10 godina i u toj vezi sam prirodnim putem ostala dva puta trudna, s tim da su mi otkrili i miom na materici te su mi ukljanjali trudnoce jer nisu bili spremni da se izbore sa tim, na kraju je i ta veza pukla jer sam ja sebe sve vise dozivljavala kao ostecenu robu. Operislala sam miom i uklonili su samo njega, te sam napokon skupila hrabrosti uz veliku podrsku mog ginekologa da pokusam sa VTO jer stvarno nemam vise sta da cekam. Na osnovu ove sazete price nadam se da ste shvatile da takav zakon ipak ima i svoje dobre strane, jer da nije tako ja ne znam sta bi bilo samnom. I naravno smatram da zene koje se ne nalaze u takvoj situaciji ili bar ne poznaju nekoga ko se nalazi ne bi trebalo da komentarisu datu temu, jer one to nikada nece shvatitil Zelim sve da Vas pozdravim i nadam se da su se neke bar malo postidele svojih komentara. maakki zelim ti srecu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] ja za sve one koje su u istoj situaciji kao sto sam i sama, danas sam dobila odgovor iz klinike Spebo iz Leskovca kojim su me obavestili da kod nas jos uvek zene bez partnera ne mogu na VTO jer to nijedn IZVORNA PORUKA: maakki Evo jos jedna informacija za sve one koje su u istoj situaciji kao sto sam i sama, danas sam dobila odgovor iz klinike Spebo iz Leskovca kojim su me obavestili da kod nas jos uvek zene bez partnera ne mogu na VTO jer to nijedna klinika u nasoj zemlji jos uvek ne radi , bez obzira na donesen zakon, te da se javim za tri do cetiti meseca , tako da nam preostaje da obijamo pragove klinika po Evropi da bi dosle do zeljenog cilja i postale napokon majke! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] IZVORNA PORUKA: anuksunamun ja bih teslu ili neki celebrity spermitj...necu neki seljacki gen :):):)dobar dan-dobar dan-dajte mi dva komada charlie sheen-a i komad ralfa fajnsa:):):) carli sin je jako prolupao zadnjih dana... IZVORNA PORUKA: anuksunamun IZVORNA PORUKA: viking RR Teoretski, šta mislite da bi se desilo kada bi žena dala oglas da traži donatora? Osim što bi se javila gomila ludaka, šta mislite, da li bi bio i neko normalan? ja cisto sumnjam.da bi se javio neko normalan...to ima samo u holivudskim filmovima...ne znam da li je normalan muskarac koji daje svoje potencijalno potomstvo u nepoznato...mislim jeste to sa jedne strane samo biologija...ali iz te biologije se radjaju ljudi....deca nisu "cilj"deca nisu "postignuce"deca su odraz ljubavi izmedju muskarca i zene...deca nisu stvar...mene izbezumljuje ovo slepilo...gde je ljubav u svemu...zar je toliko devalvirana.... a gde je ljubav u 150.000 abortusa, 80 % iz bracnih zajednica koji se dese svake godine u srbiji !? IZVORNA PORUKA: maakki Puno Vam svima hvala na podrsci puno mo znaci. Cena donirane sperme je u rasponu od 1.100do 2.000 eur zavisno od kolicine i kvaliteta materijala, s ti.m da materijala ima za tri pokusaja. Cena samog postupka je oko 2.500 eur u cega nisu ukljuceni lekovi, a to nisu znali da mi kazu jer jos nisu odlucili sta ce mi dati jer nisam imala kompletne analize, to cu im naknadno poslati. Donora sam birala iz banke sperme iz Danske posto oni rade sa njima, covek koji je zaduzen za to je veoma dugo razgovarao samnom na tu temu, ponudio mi par donora koji bi odgovarali mom profilu i na kraju smo odabrali jednog. Mnogo vode racuna o tome koje je sve analize taj donor prosao, i kolika je uspesnost VTO sa njegovim materijalom. Moram da kazem da sam cula podatak da je uspesnost kod njih cak 52 posto sto je veoma visoko na lestvici. drzim fige [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|