Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 12:24:54
|
|
|
|
Peace*
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa sad idem kontra, do sad sam jako zelela oba puta devojcicu, a sad kao ne zelim hahahhaha, to provereno "ne radi", ja probala.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 12:26:24
|
|
|
|
daca77
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Daco sto si se ufrkisala zbog OGTTa? To uopste ne treba u zivotu da te interesuje. Sve i da ustanove da nije idealan, u sta sumnjam jel secer je pod kontrolom, uvek ispod 5 a i jos uvek si na sioforu, to nije nista posebno strasno ni zabrinjavajuce. Bice beba malo veca i kraj price. Ne kazem da je skroz nebitno, neki zesci gestacijski dijabetes nije bas dobar za dete ali mislim da se masovno preteruje. To im je trenutno omiljena "dijagnoza". Opusti se. A i u promenu pola tako kasno ne verujem, ipak si ti bila kod vrsnog strucnjaka a i videli su vec vise puta da je devojcica. Draga moja vrsnjakinjo, ti si uvek tu da me cimnes kako bih objektivnije sagledala stvari...pravo si Do sada nesto nisam ni razmisljala o seceru, jer iz seruma u DZ na zadnjoj kontroli je bio 4,1, a pre toga 3,9. Medjutim, u okruzenju imam 2 zene-nismo u srodstvu, kojima je sa 20.god.postavljena dijagnoza-gestacijski dijabetes, a navode kako im je ogtt bio los, ubacili im insulin i sada posle 20god.one su i dalje na njemu...jednostavno ni posle porodjaja se stanje nije promenilo...toga se bojim. A sto se tice posla, samo ti vrsnjakinjo radi i stedi, jer stize snaja iz Srbije i red bi bio da uziva kod tebe
< Poruku je uredio daca77 -- 5.8.2014 12:27:16 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 12:27:16
|
|
|
|
dijana1*
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa sad idem kontra, do sad sam jako zelela oba puta devojcicu, a sad kao ne zelim Ako ti prodje taktika tako cu i ja
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 12:27:29
|
|
|
|
jovicaa
|
glukice to je jedan detaljniji uz na kome se sve bolje vidi nego na obicnom, radi se u 12-13 nedelji i od 20 do 24 ja mislim. ali meni je sad doktorica rekla, a isla sam privatno, da ako obican uz u 12 bude ok i dabl test, da uopste ne moram da radim ekspertni.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 12:33:27
|
|
|
|
glukica
|
Pa ja sad u cetvrtak idem kod dr, nemam pojma kako to u Nemackoj ide.. Jel se to naglasava da hoces? Placa? Ili to oni rade kad misle da treba? Ovo mi je nova dr idem prvi put kod nje, madam se da ce mi biti ok.. I da je sve sa bebicom u redu..
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 12:33:54
|
|
|
|
Torbica
|
Da li zelim jos dece? Jako tesko pitanje, ali u ovom trenutku, vise ne nego da. Ja se ustvari ispomeram i raznezim kad imam kontakt sa malenim bebicama. Ipak sam ja spojila drugo i trece dete i stvarno osecam da treba da radim. A ne mogu vam opisati kako smo se lepo uigrali, super nam je. Pa mi se taj sistem ne remeti.... Pol? Zelela sam bar jednu devojcicu da se mazimo, na kraju su mi momci vece maze od nje. No, gledam po sebi, moja mama i da je najcrnja, opet mi je "bliza" nego sveki. A sveki je sjajna, zaista. Odoh ja u off... Nema pravila! Daco, bice sve ok!
< Poruku je uredio Torbica -- 5.8.2014 12:37:06 >
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 12:42:48
|
|
|
|
jovicaa
|
videces glukice sa doktoricom. koje si godiste, ako nisi u nekoj rizicnoj grupi, onda i ne mora da se radi ekspertni, ali sve zavisi od lekara. svi kazu da se sad i na obicnom uz sve vidi, tako da u sustini ne mora ekspertni, ne znam.. videces.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 12:52:56
|
|
|
|
glukica
|
'84 sam godiste, ok hvala ti
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 13:00:21
|
|
|
|
Maslacak15
|
glukice, Prvi ekspertni ultrazvuk ako se radi on se placa, zato sto ga ne pokriva osiguranje jel zvanicno nije priznat kao dijagnosticka metoda za hromozopatije. Kosta nekih 130 evra ako se radi u specijalistickim ordinacijama. Drugi, obicno 20-23 nedelje je besplatan, ako te doktorka posalje sa uputom sto zavisi od lekara do lekara ali obicno svi to rade. Ja sam isla u obe trudnoce na oba ekspertska i to mi je jedno od najlepsih iskustava. Ogroman 42 incha Plazma TV ekran i direktan prenos bebice iz stomaka :) Vredi svakog centa, narocito sto je tih 130 evra jedini izdatak za celu trudnocu posto su svi ostali troskovi ukljucujuci i porodjaj pokriveni. to mi je kad citam iskustva nekako najveca razlika u odnosu na Srbiju, ovde u bolnicu ne moras da nosis bukvalno nista. Oni ti daju i spavacice, i presvlace redovno podloge i museme i mrezaste gace ulosci sapuni samponi, peskiri sve je to tamo, cak i pelene za bebu itd i sveze iskuvane benkice, zeke itd za tih par dana. Treba ti samo gardaroba za dete kad krenes kuci. Ali otom potom. imas ti jos malo da guras pa cemo da pricamo o porodjaju sve sto te zanima. Made in DE tu sam :) DAco jedva cekam da upoznam snaju
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 13:30:52
|
|
|
|
Trcosava
|
Hoćete da mi kažete da se morfologija plaća u Srbiji????? Ja moram da pitam sad u bolnici. Do sada je bilo da ne treba ništa da se nosi, bilo u neoj knjižic sa svim informacijama - tipovi porođaja, koliko se plaća prisustvo oca, da li je neophodna školica i sl. Sad sam opet dobila u knjižicu i navodno sve treba da se nosi od kuće, tako da to moram da proverim. Za Srbiju znam da sve mora da se nosi.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 14:03:41
|
|
|
|
Maslacak15
|
Trco u Srbiji se u teoriji ne placa nista a u praksi placas sve. Teoretski kao osiguranik imas besplatno pravo da vodis trudnocu u domu zdravlja, i da se porodis u bolnici ali mislim da cak i oni nista vise od analiza biohemijskih ne rade sami ili skoro nista nego te posalju da vadis krv u privatnoj laboratoriji i onda sve placas. I u bolnici teoretski ti ne placas smestaj, ali moras ocigledno da poneses sve a vrlo cesto i debelo da platis lekara. Mislim to mi je stvarno strasno. Sa tolikim prosecnim primanjima, kad se sve baci na papir vodjenje trudnoce i porodjaj sigurno ne izadju manje od 500 evra. I to ako se ne ide non stop kod privatnika, sto vecina radi jel im je muka da cekaju satima u domu zdravlja. a ako se ide kod privatnika verovatno su i hiljade u pitanju. Uzas... nije mi jasno kako se zene snalaze, ali eto valjda kad je dete u pitanju skupis nekako. Da ne idem u off..... Pozdrav trudnice
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 14:05:00
|
|
|
|
branki*
|
ja bila danas u domu zdravlja i iznervirala se.u stvari,nisam se iznervirala,nego sam izdangubila,ali ajde...htela da uzmem uput za bolnicu da idem kod dr koji mi je vodio i prvu trudnocu i sve zna o meni,da ne idem privatno,on mi i rekao tako da odradim.i cekam da pitam jer mi glupo da udjem preko reda i pitam na kraju,tek ti ona meni,onako uvredjeno-ne mozete,branka da dobijete uput za dr gorana,nego samo kod ovo dvoje nasih lekara,a ako zelite kod dr gorana,idite privatno.ja reko-hvala,dovidjenja. sad ili cu da odem kod ovog popodne bez uputa ili moram kod nekog od ovo dvoje.samo su zakomplikovali ovim. bas sam nesto pospana.. nema je bubulence..nema je ni isler dugo...
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 14:11:40
|
|
|
|
daca77
|
Vrsnjakinjo,ovi ovde su bez duse...ogulise nas skroz Mene UZ kosta u proseku 5-7000din-sreca te ne placam Fraxiparin i Utrogestan i naravno-KKS radim u DZ ...sve ostalo se debelo placa. Nedavno sam cula od ljudi koji su dobili blizance pre god.dana da su dr u KC odlagali carski rez i govorili da je najbolje da se saceka da porodjaj krene prirodno. Kada su im ovi poturili 500Eura, carski je odradjen vec tokom istog dana...strasnoooo...ako izguram do decembra, videces me u novinama, jer ce morati neko debelo da mi plati sve ovo.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 14:20:27
|
|
|
|
Trcosava
|
Da se razumemo i ovde svi lekari rade državno i onda još i privatno, ali to je za nuhalni. Jbg čekam i ja po 3 sata na pregled mislim nije ništa drugačije što se tiče čekanja. Ali skapirala sam da morfologija spada po standardne preglede. Otud i pitanje da li se to plaća posebno. Nije to ništa off, ovo i jeste chat tema, a nije usko vezano ni za šta E sad, prošli put sam bila kod koncesionara, ni jednom me nije poslala za KS. Ali bukvalno. Pošto je ona samo ginekolog, za sve drugo onda idem kod drugog koncesionara (izabranog lekara opšte prakse) koja me upućuje dalje (laboratorija, dermatolog - kad sam išla za vne...) Pa opet tamo čekaš (jer onda ideš u DZ ili bolnicu i tako u krug). E ovaj put sam u ambulanti u bolnici, tamo mi je ginekolog, imaju i laboratoriju i sve mi je 'o jednom trošku'. Čisto da ne bude baš sve simpl, greškom je bačena materinska knjižica od prve trudnoće gde mi je bila upisana krvna grupa, pa morala prošli put da vadim opet. Ali to ne može u laboratoriji vrata pored, nego moraš da ideš u drugu zgradu bolnice gde se radi transfuzija i uze mi žena krvi kao za ne znam koju pretragu... I taaaako Eto stoji da prošli put nisam ništa donosila u bolnicu (osim lične higijene), a sad moram da proverim.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 14:21:05
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Trudnice treba mi mala pomoc. Treba opet da idem na komisiju 04.09. a 13.08. imam zakazan euz u Genesisu. Da li sa ovim nalazom mogu u dz po uput i na komisiju ili moram raditi jos jedan uz pre toga? Sada sam zvala dz ali oni nemaju pojma. U fazonu zovite ujutro kada vam radi izabrani lekar pa se dogovorite. Ja sam mislila da postoji neko pravilo koliko moze nalaz da bude star. Moja dr kod koje idem privatno ne moze da me primi do 04 a ne bi da idem kod druge.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 14:43:40
|
|
|
|
vonavoj
|
A dr koja ti je vec pisala doznake,poznaje tvoj slucaj? Ne trebaju ti neke specijalne analize,uz za produzetak bolovanja...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 15:02:14
|
|
|
|
Torbica
|
Sanjalice, i meni se desavalo da prodje 2-3 nedelje od UZ do Komisije i uvek su mi trazili poslednji nalaz, ne nalaz od juce. Ja mislim da je sve do mesec dana validno.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 15:11:24
|
|
|
|
Olga75
|
Trudnice drage , molim vas da postujete pravila evo ekspertski ultrazvk - tema je prazna pa je l sve treba da se linkuje ili da se chat teme zakljucavaju ili sta ? ajde molim vas kad krene rasprava o konkretnoj temi da odete u nju hvala Olga RR
< Poruku je uredio Olga RR -- 5.8.2014 15:12:19 >
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 15:12:37
|
|
|
|
bubulence
|
hello devojke. danas sam nisila dr rezultate dabl testa, kaze sve je odlicno. sada smo E i ja u sinobusu, krecemo kuci, otpala sam danas, prepesacile smo oko 10km... npr ja sam danas dobila doznake za komisiju a idem 20.08. ... sledeci pregled mi je 09.09.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 15:21:06
|
|
|
|
superm
|
Bubi!
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 15:50:14
|
|
|
|
jovicaa
|
ako ides u drzavnu nista se ne placa osim mozda ekspertnog uza i dabl testa. ekspertni se placa ja mislim samo ako sam trazis ako nema indikacija da se radi. za sve ostalo se daju uputi, radi privatno onaj ko hoce da radi privatno analize, preglede i uz-ove.
< Poruku je uredio jovicaa -- 5.8.2014 15:51:36 >
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 15:58:23
|
|
|
|
jovicaa
|
super bubulence
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 17:02:38
|
|
|
|
vonavoj
|
bubulence! mene moja razbi danas,jos ima mesta,rasteze se,da me boli.. vodim T kod lekara,ne moze da guta,prica,spojili se krajnici,nema temperaturu,tu je 37..njanjava je..
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 17:17:03
|
|
|
|
bubulence
|
jam pa gde sada da se prehladi. kada ste planirali da putujete?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] 5.8.2014 19:39:22
|
|
|
|
mami mami
|
Bubulence vonavoj pa gde bas sad da se razboli? ma bice sve ok citam redovno ,nesto sam sva smorena!!!!!!! u petak imam kontrolni uz da cujemo bebino srculence tika-tak treba docekatiiiiiiii valjda ce mi reci koja sam nedelja?????????
< Poruku je uredio mami mami -- 5.8.2014 19:40:40 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?