Trcosava -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] (26.7.2014 18:18:13)
|
IZVORNA PORUKA: SunFlower Vonavoj, tako sam i ja u prosloj trudnoci non stop plakala, hormoni su to, sve ze zivo nervira i svi ti smetaju, opsta luda kuca[sm=smiley36.gif] Trcosava, tu sam negde, ja sam u Austriji, a jel si i ti "na ovamo"[sm=smiley36.gif] kako to bre placas cak i krv, ovde se to ne placa. Npr bas sam danas isla da zakazem u bolnici u kojoj cu se poradjati, prijavis se kod njih i oni ti zakazu prvo NT, pa Organ screening, jos 2 neka pregleda, ima i obilazak poradjaonice i svasta nesto, biras nacin na koji zelis da se porodis, i to je dakle drzavna bolnica to sve pokriva osiguranje. Isto i laboratorija, nista se to ovde ne placa. Ma super su organizovani stvarno. Ja sam ti u Sloveniji, najbliži mi je Klagenfurt, mislim taj kraj - kod Bleda sam. Ovde ti pokriva osiguranje ono osnovno. Nuhalni se radi samo kod privatnika. Kažem, krv se do skoro nije radila, vidim i to su sad uveli. U državnoj niko ne radi nuhalni, čak i ti koji imaju licencu, to rade privatno. Dakle ni osnovno, ni dodatno osiguranje ne pokriva, osim ako si u trenutku starija od 35 god. A od 37 valjda je besplatna amnio. E sad što se tiče porodilišta, to sve zavisi. Ovde gde se ja porađam je epiduralna besplatna (pokušavaju da privuku porodilje, da ne zatvore porodilište), a negde se plaća. Onda, plaćanje za prisustvo oca se kreće od 17 do 35€ čini mi se. Imaš ovde isto opcije kako želiš da se prodiš (u ovom porodilištu nema samo opcija porođaja u vodi)... Pred porođaj ideš na konsultacije za epidural, pokazuju box... Laboratoriju ne plaćam ako radim na uput. Sad sam u ambulanti u bolnici, prošli put sam bila kod koncesionara, pa mi za 9 meseci ni jednom nije izvadila krv, odnosno nije ni jednom dala uput. I tako. Gde si ti u Austriji? Prerpostavljam da dok planiraš da ideš preko Mađarske nisi u blizini? Ako kojim slučajem planiraš do Bleda, javi se :)
|
|
|
|