Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 20:19:53
|
|
|
|
Trcosava
|
Verovatno misliš na horiocentezu? Ako misliš na to - evo teme KLIK Ono što se meni mota po glavi je da je ona kao pozdana, ali valjda najpouzdanija i dalje je amnio. IZVORNA PORUKA: blau Drage, da li je neko od vas radio placentocintezu? kakva su vam iskustva i misljenje o toj metodi?
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 20:22:34
|
|
|
|
Maslacak15
|
Meni ne zvuci kao kontrakcije. U svakom slucaju razjasnice se u rekordnom roku, jos nedelju dve i devojcicu neces moci da pomesas veruj mi . Ako nisu uzasno jaki kontinuirani bolovi ( da bi razmisljala da ti treba analgetik) ili nedaj boze spotujes krvaris sve su sanse da je deo normalnog repertoara. Naravno ako si uznemirena uvek mozes da odes kod lekara i proveris. Meni je jako pomoglo sto se ovde jako rano radi tokografija ( T od CTG). Znaci stavljaju sondu za merenje kontrakcija i to vec od neke 16. nedelje pred svaki pregled. Smaranje, ali meni je jako pomoglo jel sam bila od tih koja je imala uzasno puno ( zatezanja probadanja, bolova od rasta materice itd). Tada sam lepo videla da nisu kontrakcije jel ja lezim, boli boli a na pisacu linija ravna. Sve je naravno individualno i da ponovim, ako ste u panici bolje otici jednom previse nego jednom premalo kod lekara, ali bolovi u predelu materice definitivno spadaju u repertoar najnormalnijih trudnicih pojava kod pojedinih zena. I mogu biti vrlo neugodni. A ja bas nisam imala uobe trudnoce nikakvih dokazanih relevantih problema, nit su zabelezene kontrakcije nit sam se otvarala nit se grlic skracivao niti sam imala bilo kakvu terapiju i carski su uradjeni u 40 oj nedlji. A bolelo me svako malo, naucila sam vremenom da ignorisem.
< Poruku je uredio Maslacak15 -- 11.7.2014 20:24:48 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 21:26:59
|
|
|
|
daca77
|
Maslackic, definitivno je onda devojcica koja vrslja unutra. Nemam uopste bolove, ovo je potpuno bezbolno. A primetila sam da se javlja kada legnem na ledja...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 21:44:38
|
|
|
|
branki*
|
evo i mene.. bili u setnji svo troje,mm uspavljuje bozu,ja malo zasela.. bubi,lezi malo i nemoj da se naprezes,vidi kako ce biti za dan,dva. daco,mi smo vec pisale,ja sam imala kao i njica to svrdnjavanje stomaka par puta u toku dana u prvoj trudnoci.nije bolno,kao kad ti se napne i stegne stomak nekih 6,7 sekundi..mislila sam da je to beba,ali bile su kontrakcije..bebu sam kasnije osetila i nekako je razlicito.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 22:18:05
|
|
|
|
Štetica
|
Vece trudnice i od mene. Nemam net pa sam sad provalila da mogu od komsije da kradem Wi-Fi . Dacika to je izgleda devojka pocela da se vrti. Ja jedva cekam da osetim te pokrete,bas sam nestrpljiva. Njica cekam slicice sa svadbe. Bubi valjda ce brzo da prodje,i ja sam skoro imala taj uzasan bol,ali meni je pesak napravio problem u mokracnim kanalima,pa me dr umirio i rekao da u 10-11ned nemogu da razlikujem taj bol od bola u jajnicima-materici.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 22:30:45
|
|
|
|
Kata90
|
Dobro vece Stetice sram te bilo sto krades net nisam ni ja jos osetila te cudesne pokrete....i ja sam bas nestrpljiva potom pitanju
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 22:42:47
|
|
|
|
bubulence
|
uh, nadam se da ce proci brzo. u nedelju slavimo cerkici rodjendan, pa ne mogu mnogo da mirujem. ne secam se da sam u prvoj trudnoci imala ovakvih bolova, ovako jakih. jao samo da dodjem do 12-13 nedelje pa da se malo opustim
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 12.7.2014 9:11:46
|
|
|
|
vonavoj
|
bubulence,i ti uzmi Mg..sve se siri dole,dr kazu da su i ti mensturalni bolovi normalni do 12 te nedelje.. ja sam danas sva osamucena,juce sam se posvadjala sa mm,valjda su sad ovo posledice ..moram pritisak da izmerim! mrzim kad je sebican i ne razmislja o bebi makar,kad se svadjamo..ne,tera po svome bez pardona!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 12.7.2014 10:10:25
|
|
|
|
Mille
|
Drage moje trudnice..ja sam se pirodila.. 5 dana pre termina..sve je proslo dobro. Dosla je Kjara sinoc u 19 h, teska 3830 g i dugacka 50 cm. Za sad su u betaniji svi ljubazni. I dr na porodjaju su bili super. A ja se odlicno osecam.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 12.7.2014 10:15:40
|
|
|
|
vonavoj
|
Cestitam!!!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 12.7.2014 10:16:38
|
|
|
|
branki*
|
mille,bas super,bravo cestitam,neka je beba ziva i zdrava 100 godina!bas mi je drago sto je sve proslo kako treba i sto se ti lepo osecas.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 12.7.2014 10:33:27
|
|
|
|
wivern
|
Mile cestitam...ljubi bebirona
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 12.7.2014 10:50:49
|
|
|
|
plačljiva
|
Mille čestitam.Neka je živa i zdrava
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 12.7.2014 10:55:36
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Mille Drage moje trudnice..ja sam se pirodila.. 5 dana pre termina..sve je proslo dobro. Dosla je Kjara sinoc u 19 h, teska 3830 g i dugacka 50 cm. Za sad su u betaniji svi ljubazni. I dr na porodjaju su bili super. A ja se odlicno osecam. mille draga neka je Kjara ziva i zdrava i da budete ponisni na nju. ne znam kada sam poslednji put cula ime koje mi se toliko dopalo. bravo!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 12.7.2014 10:56:24
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Mille Drage moje trudnice..ja sam se pirodila.. 5 dana pre termina..sve je proslo dobro. Dosla je Kjara sinoc u 19 h, teska 3830 g i dugacka 50 cm. Za sad su u betaniji svi ljubazni. I dr na porodjaju su bili super. A ja se odlicno osecam. mille draga neka je Kjara ziva i zdrava i da budete ponisni na nju. ne znam kada sam poslednji put cula ime koje mi se toliko dopalo. bravo!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 12.7.2014 10:58:51
|
|
|
|
bubulence
|
ko ce da otvori temu? ja sam sa tel
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 12.7.2014 12:06:57
|
|
|
|
Njica
|
Mille, cestitam, bravooo! Bubulenceee, jos samo malo i proci ce prvo tromesecje, probaj danas da mirujes da skupis snage za sutra! Sve vas mnogo pozdravljam i ljubim, kad prodje svadba doci cu sto pre budem mogla da vidim kako ste,da postavim slicice i da vidim da li ste sve dobro, nasmejane i uzivate u tibama! Ljubim vas drage moje trudniceeeee i odo da se udaam
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 12.7.2014 12:19:11
|
|
|
|
bubulence
|
Njiicaaaa draga, da mi se lepo provedes, da budes vesela i opustena i da ocepis mladozenju. neka se odmah zna ko je gazda. ljubim te jako a cestitacemo ti sutra. meni je tek sada malo lakse, jutros me je jos boleo stomak jako a sada samo ponekad presece...
< Poruku je uredio bubulence -- 12.7.2014 12:22:30 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 12.7.2014 12:23:15
|
|
|
|
Njica
|
Hvala ti na predivnim zeljama, bubulence, predivna si! Bas mi je lakse sto ti prolazi a sigurno je i tebi,ljubim te mnogo! I vonavoooj, i ti da mi budes bolje danas i da te niko ne nervira!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 12.7.2014 12:53:15
|
|
|
|
SunFlower
|
Mille cestitam, bas mi je drago i bas me oraspolozi kad cujem da trudnica super prodje na porodjaju i da su odlicno i ona i beba, lepo je cuti pozitivno iskustvo, neka je sa srecom! Njica srecno i tebi, neka bude dan za pamcenje, cekamo slike i utiske!
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 12.7.2014 13:22:12
|
|
|
|
wivern
|
Njica lepo se provedi, uzivaj u svom danu a mi cekamo slicice
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 12.7.2014 14:52:57
|
|
|
|
sansa
|
Mille divno , da ti je ziva i zdrava cerka i najvaznije da je sve dobro proslo i da se sve zavrsilo brzo i laako Ja jos uvek cekam nekad pomisim da uopste necu da se porodim nego da ovako ima da bude...mislim da kad se porodim ima da spavam 24 h bez prestanka samo da odmorim dusu malo jer ne spavam ne znam ni ja od kad a da ne pominjem odlazak u wc ..e to mi je u ovoj trudnoci bilo nocna mora
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 12.7.2014 16:11:09
|
|
|
|
tillia
|
Njica,da svadba prodje kako si zamislila i sve lepo protekne! Sansa i ja isto mastam o spavanju,noc mi tako duga.A u wc ne znam koliko puta idem. Ja u pon.u bolnicu,pa uskoro finale!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 12.7.2014 16:36:30
|
|
|
|
ishler
|
Dobar dan bUbulence to je normalno u prvom tromesecju,uglavnom sve trudnice imaju bolove siri se karlica. Njica da sve lepo protekne Sansa,Tilia jos malo vam je ostalo Ja se nekako gegam preksinoc sam imala celu noc kontrakcije,malo sam se prepala,ali nastavljamo dalje...... Moram samo da ne razmisljam o tome,onda je lakse Cekam da udjem u 9 ti pa cu da odahnem MODELATORI stavite me u trece tromesecje poslala sam pp ali nista,jedino ako mi ne slutite raniji porodjaj
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 13.7.2014 8:41:58
|
|
|
|
branki*
|
dobro jutro,trudnice! mm ode do posla,ja pijem kafu,boza jos spava..opet se budio nocas pred zoru,da l ga svrbi zbog ovog gipsa ili mu je vruce,pojma nemam...juce bili napolju i sretnemo bozinu vaspitacicu i kazem joj ja kako ce boza od utorka u obdaniste,jer skida gips i pitam za boginje,da li su prosle.kaze-sad su se rasplamsale i to bas u prizemlju,tamo gde je i boza.ne znam sad sta da radim,obzirom da ja nisam prelezala kako ste vi? njico,za tebe poseban
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?