Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 14:12:05
|
|
|
|
wivern
|
Joleee daj neke slicice smizleeee
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 14:16:47
|
|
|
|
Jole84
|
Wiv kako siii joj kako mi nedostaje ova tema stavila sam sličicu u onu temu mame i bebe to je jedan mali obraščić sa krofnastim nogama,ne verujem da je do juče bila u stomaku
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 14:38:26
|
|
|
|
wivern
|
Cek, cek...propustila sam to...sad cu da bacim oko... Ja odlicno, deckonja igra fudbal u stomaku i silno se zabavlja
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 16:00:19
|
|
|
|
daca77
|
Jole84 A meni treba savet-kako da razlikujem pomeranje bebe i eventualno kontrakcije? Bas mi je nesto bljak u stomaku i plasim se da nisu kontrakcije
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 16:09:29
|
|
|
|
SunFlower
|
Cao devojke, kako ste danas? Kod nas kisa ceo dan, dosadno do bola. Daco, ja sam u prvoj trudnoci imala kontrakcije od 4. meseca i osecala sam ih kao blage menstrualne bolove, stomak takodje bude tvrd kad su kontrakcije. Mada zna da bude slicno i kad se beba vrpolji. Lezi, odmori pa ces videti da li ce proci. Jel pijes magnezijum? Meni su ga sad evo odmah ukljucili posebno, pored vitamina.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 16:13:40
|
|
|
|
vonavoj
|
daco,ne mora da znaci da su kontrakcije,nego je sad i period kad se jos siris..meni je dr objasnila..bol je kao da te boli jajnik! i mozes da pijes Mg,ja sam ga tad bas uzimala..i sad kad se setim,..kad se umorim!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 16:32:07
|
|
|
|
daca77
|
Hvala, na odgovorima...ne pijem posebno Mg, sem Prenatal koji sadrzi nesto Mg+DonatMg vodu. Mene ovo uopste ne boli, ali da li se devojcica vrpolji, a ja to ne umem da prepoznam-ne znam? Inace sam bas aktivna, pesacim vec od pocetka po par km dnevno.
< Poruku je uredio daca77 -- 11.7.2014 16:33:05 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 16:33:17
|
|
|
|
Njica
|
Cao trudnicee mojeee Moram da vas sve ovako zajedno ljubim i zagrlim jer se spremamo polako za nedelju, ali uspecu ja i sutra da vam mahnem,navikla sam na vas! Daco, pre tri dana sam bila na UZ-u i spomenula mojoj doktorki zatezanje stomaka par puta dnevno, u nekim trenucima mi se stvori samo kvrga na jednom delu tibe. Ona mi je rekla da su to neke BH kontrakcije, i ovde su mi devojke rekle da ako ih nema u odredjenim razmacima cesto, onda su bezazlene, mene je i to uplasilo i sad ih oset_im npr 4 puta dnevno, legnem na levi bok i pijem magnezijum, nemoj se brinuti, rekla mi je da se nekima javi bas u ovom periodu u kojem smo ti i ja i da su okej ukoliko ne bole i prodju u dugim razmacima! Ljub velikiiiii
< Poruku je uredio Njica -- 11.7.2014 16:35:16 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 16:34:05
|
|
|
|
Njica
|
I ja sam mnogo aktivna ali ipak cim mi prodje svadba i otputujem, bicu na drugi nacin aktivna, malo cu ipak usporiti jer mi se to javne ako dugo pesacim. I ja mislim da tebi nije ovo nego ti se jos siri materica i to je normalno i ocekivano . I bebana ti se sigurno vrpolji a sad sve to vise i osecas!
< Poruku je uredio Njica -- 11.7.2014 16:40:24 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 16:47:08
|
|
|
|
daca77
|
Hvala, Njico
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 16:53:17
|
|
|
|
degu
|
IZVORNA PORUKA: Jole84 Wiv kako siii joj kako mi nedostaje ova tema stavila sam sličicu u onu temu mame i bebe to je jedan mali obraščić sa krofnastim nogama,ne verujem da je do juče bila u stomaku Jolence I ja gledam ovu moju šmizlu i ne znam ni gde mi je stala uopšte Trudnice sve vas grlim uživajte u trudnoćama. Meni je žao što ja nisam više uživala a sad mi tako fali moje stomače, tako je proletelo al je vredelo
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 16:55:14
|
|
|
|
degu
|
IZVORNA PORUKA: daca77 Jole84 A meni treba savet-kako da razlikujem pomeranje bebe i eventualno kontrakcije? Bas mi je nesto bljak u stomaku i plasim se da nisu kontrakcije Daco ja sam svoju prvu kontrakciju imala sa punih 18 nedelja, pa jedno vreme ništa i od 20 nedelja su se javljale redovno i ništa nisu smetale, to je sasvim normalno, materica raste, vežba.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 17:06:31
|
|
|
|
daca77
|
Degu, pravo si Prosto ne znam da li da posetim dr sl.nedelje ili ne?!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 18:12:58
|
|
|
|
Jole84
|
IZVORNA PORUKA: degu Jolence I ja gledam ovu moju šmizlu i ne znam ni gde mi je stala uopšte Trudnice sve vas grlim uživajte u trudnoćama. Meni je žao što ja nisam više uživala a sad mi tako fali moje stomače, tako je proletelo al je vredelo Joj Degu i ja se tako osećam,žao mi što sam onoliko strahovala,bože kad se samo setim trebalo je više da uživam... ne hvatam te po temama kako ste vas dve lepojke čekamo te u mamećim razgovorima Dacika moja jedva čekam da ti vidim stomače! Kontrakcije se baš osećaju,ne možeš da omašiš,mislim na lažne,steže se stomak,stvrdnjava,ja ih se baš plašila,imala od 17 nedelje,a eto stvarno nije imalo razloga za brigu. Ljubimo te
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 18:30:14
|
|
|
|
daca77
|
Jole, i ja jedva cekam da vas vidim A izgleda da samo ja mogu da omasim. Sad zvala dr Brku da baci pogled, ali je na odmoru Skoro preko mm preneo pozdrave...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 18:47:39
|
|
|
|
17 joka
|
Dacika, verujem da je sve to ok i da su devojke upravu da se materica razvija i zato isto tako razumem tvoje strahove puno te a Jole,Degu,Dunjica bas hvale u ovoj temi ali neka uzivaju sa svojom bebicama sve trudnice
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 18:52:16
|
|
|
|
daca77
|
Joko, cekam te ovde
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 18:58:39
|
|
|
|
Jole84
|
Daco mogao je da ti pozajmi uz za to vreme,baš je bezobrazan Kako si inače,kad je bila zadnja kontrola,izvini ne stižem sve da iščitam Kumice
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 19:04:18
|
|
|
|
daca77
|
Jole, nisam posetila Brku od 2013.god., iako je porucio mm da svratim, ako sam blizu kuce. A inace sam super...svakodnevno setnja po gradu od par km i na svu srecu izbegoh sve one tegobe. Jedino me od nedelje bune ove promene u stomaku...izgleda da je devojcica malo nemirna.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 19:06:58
|
|
|
|
Jole84
|
Brka je legenda jedino da odeš kad se devojčurak rodi da mu daš sliku za ordinaciju,jes da nije pomogao al bar je ponekad bio od koristi Znači mrduckanje je krenulo super što si aktivna,tako sam i ja,do zadnjeg dana špartala,radi kako ti prija.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 19:22:56
|
|
|
|
17 joka
|
Dacika , verovatno nisi citala necu ja jos dugo tu,ali sam tu da vas pratim i podrzavam i da se radujem vama Kumooo ljubi princezicu
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 19:28:27
|
|
|
|
blau
|
Drage, da li je neko od vas radio placentocintezu? kakva su vam iskustva i misljenje o toj metodi?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 19:51:56
|
|
|
|
Maslacak15
|
Daco draga kontrakcije su stomak kad se stvrdne, znaci materica. Kao da se skameni. Mogu biti bezbolne, onda su tzv Braxton hiks i normalne su tj nisu stetne. Materica "vezba". Jasno se razlikuju od pokreta bebe . Beba u pocetku bas lupka, kako vreme protice oseca se naravno sve jace i vise ali beba nikad nije konstantna, tipa da drzi deset_ sekundi. Moze da te lupi pa da te jako zaboli, ali ne znam kako to da objaasnim, razlikuje se. Ali sam i ja prilicno sigurna da treba da se opustis kao sto kazu i druge devojke. Dugo si bila bez ikakvih tegoba, beba vec ima oko 400 grama i dobija sve vise svakim danom- osecaces je sve vise. E sad nekom pritiska ledja drugom besiku, moji su momci vecito lupali po rebrima i sedeli mi na jetri ali mislim tesko je biti u petom mesecu ili kasnije a nemati neke tegobe .
< Poruku je uredio Maslacak15 -- 11.7.2014 19:55:26 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 20:03:17
|
|
|
|
bubulence
|
drage moje da se i ja upusem danas. sinoc sam imala bas jake bolove stomaku, i danas isto . malo sam se uplasila. onako kao menstrualne ali jace nego na pocetku trudnoce. i creva mi se cuju na kilometar. jel se desava to vama?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 11.7.2014 20:04:20
|
|
|
|
daca77
|
Definitivno ja ne znam nista od ovoga, vrsnjakinjo-sve sam pomesala Ovo mrduckanje ili vec...je odmah ispod pupka. Dodje mi da stvarno kupim UZ aparat i pogledam sta devojcica radi unutra. Ovo mi se ne javlja samo 1 ili 2x tokom dana, vec vise puta tokom 1h.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?