|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo
10.8.2016 14:58:54   
Sanjalicaaa
Mi smo prvo pirincane dve nedelje, pa onda kukuruzno-pirincane nedelju dana, pa tek onda povrce i voce.

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 1451
10.8.2016 14:59:59   
muzicarka
Imaju i Milupine pirinač kukuruz

Direktna veza do poruke: 1452
10.8.2016 15:00:30   
Khaleesi

IZVORNA PORUKA: muzicarka

Ja sinu nisam dodavala Milupine pirinčane u voćne. Napraviš jednu i drugu pa pomešaš ili kako?

Napravim voce, skuvam, u vise vode pa dodam pahuljice... A moze i prvo pirinac pa ondaq dodas voce... Zavisi hoces sveze voce ili kuvano

(odgovor članu muzicarka)
Direktna veza do poruke: 1453
10.8.2016 15:31:03   
Mala Elena
Nisam ni ja to mesala. Jesam kad kuvam ja i pirinac i voce, to ok, ali te kupovne nisam.

(odgovor članu Khaleesi)
Direktna veza do poruke: 1454
10.8.2016 16:24:10   
muzicarka
Za početak moram kuvati voće

Direktna veza do poruke: 1455
10.8.2016 21:59:15   
Khaleesi
Pise na kutiji jedan nacin mesanja nisam sigurna koji ali moze da se mesa... Meni je to bilo bas ukusno a bez secera je :-)

Direktna veza do poruke: 1456
10.8.2016 22:50:12   
muzicarka
Probaću, sigurno, samo ne mogu baš odmah

(odgovor članu Khaleesi)
Direktna veza do poruke: 1457
12.8.2016 14:35:11   
muzicarka
Danas sam dodala sargarepu u krompir.... bilo je ok, samo mislim da nisam dovoljno umiksala sargarepu

Direktna veza do poruke: 1458
12.8.2016 21:41:51   
vocicana
MI dobili dozvolu od dr za pahuljice. Uzela sam Baby King pirincano kukuruzne, sutra startujemo. Necu mu dati odmah ujutru, dacu mu pre trece flasice mleka, pa da vidimo jako sam srecna. Mozemoda cedimo i sokic od jabuke i sokic od sargarepe. Pa kada napuni 5 da krenem sa krompirom...sargarepicom...tikvicom. MNogo sam srecna, imamo divnog pedijatra!

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

Direktna veza do poruke: 1459
12.8.2016 22:03:48   
IvanaSK RR
Eto, voci, resi pedijatar i to :)
Jedva čekam da cujem kako je prosla prva kasica :*

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 1460
12.8.2016 22:39:52   
vocicana
I ja jedva cekam sutra da vidim kako ce i sta biti.
Javljam utiskeuser posted image

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1461
13.8.2016 8:45:37   
popkica bebic
Voci, javi kako ste prosli. Ja uvek nove namirnice dajem ujutru zbog alergija. Ako se ne daj Boze pojave, da reagujemo!

"Mama je glagol od glagola raditi!"

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 1462
13.8.2016 11:01:20   
milicicak
Vocicana, pirincano kukuruzna kasica nije dobar izbor za prvi bebin obrok jer tako bebi koja nista osim mleka nije probala automatski uvodis dve namirnice. Bolje je da prvo uvedes ili pirinac ili kukuruz pa onda das kombinaciju. Pozdrav

(odgovor članu popkica bebic)
Direktna veza do poruke: 1463
13.8.2016 22:07:33   
vocicana
Milicicak, znam, ali vidi, nisam htela da uzimam Milupu ni Hipp, izludela sam citajuci sta pise na kutijama, bas sam se nervirala danima po prodavnicama.
Pojeo je 5 kasicica, na prvu je naravno muljao, razmisljao sta mi to sada dajes, ali na drugu je vec uzivao i otvaro usta. Nije bilo nikakve reakcije, hvala Bogu, uredne stolice, punio pampers, nema promena po licu telu, sve je dobro proslo.. Nasla sam pirincane sa vanilom, ali necu jos, sutra cu mu opet spremiti, ali nista necu forsirati, sokovnik nemam da mu nacedim sokic, od jabuke ili sargarepe, ne znam sta cu sa tim, ali sve je bilo ok.
Msm da nece biti dete koje ce praviti vece probleme sa hranom, mada ja nisam neka koja jede puno, ali ima vremena pa neka se mrsti kasnije. Od 5-og cu krenuti sa krompirima, sargarepama, tikviicom, pa od 6- og valjda moze to meso malo da se uvede, piletina i sl.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1464
13.8.2016 22:29:16   
veselicaa
Voci sta ti se nije dopalo kod Milupinih i Hipovih pirincanih?Ja sam bas njih koristila jer se one mogu spremati sa vodom.
I da opet promenili,sada pedijatri savetuju uvodjenje hrane sa 4 meseci,ja sam A sa 5 a S sa sest meseci dala prvi nemlecni obrok.Nekako mi prerano sa 4 meseci pogotovo ako beba sisa.

< Poruku je uredio veselica -- 13.8.2016 22:30:43 >

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 1465
14.8.2016 6:53:48   
vocicana
Iskreno, cena. Sada svi preporucuju Milupu i Hipp, uzela sam starter da probam, sledece cu dati cistu pirincanu sa vanilom, kada potrosimo kutiju ovoga. Pedijatar nije bila izricita sa jednom namirnicom, iako ja to znam, to mi je rekla kada krenemo sa povrcem, ja svakako strahujem uvek od alergije, ali nema veze, nisam kardinalnu gresku napravila, ali cu ubuduce povesti racuna. U pravu je Milicicak, treba jedno po jedno uvesti. Videcu reakciju za kasnije, kakva ce biti, opet kazem, sve gledam, a meni su dali sa 4 meseca 1/4 zumanceta to je bilo obavezno, a sada se to najstrozije zabranjuje, koje dijametralnosti, neverovatno. Videcu.

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 1466
14.8.2016 10:38:50   
IvanaSK RR
Voci, ako nije bilo reakcije, nemoj da brigas :)
Bravo za prvu kasicuuser posted image

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 1467
14.8.2016 10:41:14   
milicicak
Voci, nemoj molim te da se naljutis na mene i da mislis da pametujem ali si mi draga pa cu da ti dam par saveta iz licnog iskustva mame koja je prosla sito i reseto sa uvodjenjem hrane.
Prvo, taj pirinac sa vanilom preskoci, ne trebaju ti vestacki dodaci odmah na startu. Skuvaj pirinac onako skoro da ga raskuvas pa dodaj napravljeno ad ili svoje mleko, stavi u blender ili stapni mikser i eto ti prva pirincana kasica bez ikakvih dodataka, savrsena za prvo uvodjenje. Isto tako i kukuruz, skuvas palentu na vodi, dodas mleko umutis i dobijes kukuruznu kasicu. Naravno, treba malo eksperimentosanja sa kolicinama i duzinom miksanja ali kad se usemis sve bude super.
Ja sokice uopste ne bih davala, skuvas sargarepicu, jabukicu pa dodas mleko izmiksas i eto ti kasica. Sokici im ionako nicemu nutritovno ne sluze osim da utole zedj.
Imas dosta kuvara za bebe sa vremenom uvodjenja namirnica i receptima pa probaj da nadjes ili online ili u knjizarama olaksace ti dosta.
A sto se uvodjenja zumanca tice, razne skole ishrane preporucuju razne stvari a na mami je da vidi sta je najbolje za njeno dete.
I zlatno pravilo, jedna namirnica tri dana pre podne pa onda sledeca.
Pozdrav

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 1468
14.8.2016 10:55:18   
Ana RR
Milicicak, svaka ti je zlatna user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 1469
14.8.2016 15:54:03   
muzicarka
I ja htedoh da napisem da nama sokice niko nije preporucivao.... ni prvi put a ni sad...a htedoh da pitam za pirinac, kuvate li integralni ili obicni i kako ga umiksati da bude homogen? Mi smo 3 dana krompir, pa sam jos 3 dana dodavala sargarepu, sutra cu tikvicu a onda, mozda, pirinac....

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1470
14.8.2016 22:58:21   
Sanjica26 RR
Slazem se sa Milicicak. Sve sam tako radila.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

Direktna veza do poruke: 1471
15.8.2016 8:00:21   
vocicana
mIlicicak,da znas da si u pravu, svaka ti je zlatna sto kaze Ana.
Hvala ti veliko! Ljubim te i jesi u pravu, u principu stvarno mrzim prvo ad koje mu dajem, ali nesto moram kada nisam istrajala u dojenju, toliko sam se namucila, a ovako sam sablonski postupila, danas cu mu skuvati pirinac i sa mleom malo razblaziti. Javljam utiske!
LJubimo te teta Milicicakuser posted image

Direktna veza do poruke: 1472
15.8.2016 12:20:08   
muzicarka
moze li neko da mi odgovori za pirinac?

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 1473
15.8.2016 12:30:31   
IvanaSK RR
Muzicarka, ja sam davala obicni, dobro sam ga skuvala , pa posle gnjecila viljuskom, jer nisam imala blender.

Direktna veza do poruke: 1474
15.8.2016 13:45:26   
milicicak
Muzicarka, za pocetak beli obicni. Integralni ima opnu koja se teze vari pa je to bolje ostaviti za kasnije.
Pozdrav

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

ime za seku
miminecanata

Imamo: Milicu Nemanju Nataliju i...

Sofiju (41%)

Anu (20%)

Aleksandru (15%)

Andjeliju (24%)

Ukupan broj glasova: 256

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here