RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

jess021 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.3.2016 10:42:20)

Trco, kome njemu[sm=smiley36.gif]

branki* -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.3.2016 10:51:01)

Ja kao eca[sm=smiley1.gif]
Za pice nisam prokuvavala flasiranu vodu,davala sam na sobnoj temp.

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.3.2016 10:58:40)

Jess ja prokivavam flasiranu vidu. Mora se prokuvavati zbog plasticne ambalaze. A navodno ako kupujes u staklenoj ne mora.
Ja kupim Rosu od 5 l u plasticnoj ambalazi pa je prokuvam

jess021 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.3.2016 11:01:04)

I ja kupujem Rosu, ali prvi put to cujem.
U pocetku sam joj prokuvavala za ad mleko, sad samo ugrejem.

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.3.2016 11:05:15)

Pa pojma nemam jess. Navodno , a znas i sama plastika nije zdrava. U americi se i vodi neka kampanja da izaziva rak....Ma da ne skrecem sa teme. Ja je uglavnom prokuvam i stavim u termos. Kad mi zatreba ,proverim jer temperatura ok , ako nije zamlacim je malo. Naravno ne prokuvam sve , po malo , po npr 400ml

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.3.2016 11:47:45)

Flasiranu vodu nisam prokuvavala, ni za ad mleko.
Samo česmusu sam prokuvavala.
Brokoli i karfiol nekoga nadimaju, nekoga ne. Uvela sam ih posle krompira, sargarepe...

Trcosava -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.3.2016 11:55:45)

IZVORNA PORUKA: jess021

Trco, kome njemu[sm=smiley36.gif]

Sorry, sva sam u muškom rodu.

Maraj nemoj mooooolim te i ti da počneš sa tom plastikom. Pliz. Šizim od zaove. Neće da jede salatu ako je napravljena u plastičnoj činiji. Ona detetu ne daje ništa plastično. Samo metalno ili stakleno. Ser za medalju i onda da voćni jogurt iz plastične čaše. A na plažu nosi teglicu pa iz teglice pije vodu [sm=smiley29.gif]

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.3.2016 12:00:55)

Nisam ni ja nikad prokuvavala flaširanu, a kupujemo Rosu, balon onaj 6l.
A povrće kuvam u vodi sa česme.

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.3.2016 12:06:29)

Joj oko nas je onda sve kancerogeno. Kao da bi prokuvavanje vode iz plastike ubilo tu kancerogenost? Manite se toga.
Trco imam i ja drugaricu koja sve kupuje "organsko" i veruje da je to organsko, smešno. Meni moji donose većonu domaćih proizvoda, ali da bi bilo šta uspelo mora se isprska protiv nekih insekata, bubica ilo to zasađeno neće opstati.
Jedino što su mi doneli da je neprskano su jabuke, ostalo je uglavnom prskano nekom hemijom. A zamislite tek prodavci na pijacama prodaju "organsko"...

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.3.2016 13:40:06)

Ma ne trco , ja za sad jedem iz plasticnih cinija [sm=smiley36.gif] evo i Lazara hranim plasticnom kasikom[sm=smiley36.gif]

ne znam , ja sam odkuvavala do sad i nastavicu.... otkud znam koliko ta voda stoji u toj plastici i kako je skladistena.... po tome onda ispade zdravija cesmovaca , bar ovde na N.Bg-u je super. Zdravije su te cevi kroz koju prolazi nego plastika u kojoj stoji flasirana

superm -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.3.2016 18:23:54)

Definitivno nije zainteresovana za klopu. I mm je danas video. Potrajaće dok ne zamenimo ceo obrok.

bebilule -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.3.2016 18:29:50)

Jabuku sam kuvala u cesmusi. Nju prokuhavam za ad mlijeko, a kad koristim flasiranu samo je zagrijem.

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.3.2016 19:34:19)

IZVORNA PORUKA: superm

Definitivno nije zainteresovana za klopu. I mm je danas video. Potrajaće dok ne zamenimo ceo obrok.

Nemoj da se opterećujes, zainteresovace se pre ili kasnije. Nisu sva deca ista.

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.3.2016 19:51:45)

Superm mozda je sita pa zato nece.
meni L i danas i juce slabo jede kasu. Mozda pojede manje od jedne supene kasike. Izgleda da nije bio gladan.
Ne znam da l da probam da mu dam sok od šargarepe. Dva dana jedemo sargarepu u pirincanoj kasi i on brljavi.

Koliko pre obroka spremate povrce? Mislim vremenski. Da li spremite tj izdinstate da bude spremno il cim skuvate date

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.3.2016 20:00:01)

Ja skuvam povrće ujutru oko 9-10,taman da se prohladi, spremam sa ad mlekom koje zagrejem pa mi bude kaša topla, jedu recimo oko 12-13h

bebilule -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.3.2016 20:06:49)

Maraj, ne opterecuj se. Bitno da nije juce pripremljeno. Sat, dva gore-dole nista ti ne mijenja.
Super m ne skontah sta si davala. M je brljavio same pirincane, ali je one sa kukuruzom odmah prihvatio.

superm -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.3.2016 20:36:18)

Do sad smo probali pirinač, jabuku, šargarepu.

adulence -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.3.2016 20:40:43)

Jao zene slatko me nasmejaaste sa ovim prokuvavanjem flasirane vode...ahaahhah....cesmusu da,ali ovo ne samo zagrejem kad mi treba topla i to je to...

Valerie -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.3.2016 22:29:26)

IZVORNA PORUKA: superm

isto. izbacuje po 5 puta jezikom dok ne proguta. danas joj nisam nista ni dala. ima fore.
u stvari mi bezveze i da grejem, vec posle trece kasicice hladno. mislim da je to najmanje vazno, ok mi je da jede hranu sobne temp.
jel i prokuvana rosa ima metalan ukus kao skuvana cesmovaca, jel si probala maraj?
a moja sem sto nece hranu, nece ni vodu, sta ti je dete hahaha
nije tema, al da li sterilisete flasice/dude? moj polovni sterilizator nesto zakrecio/naziru se zacrneli grejaci, pa bih ga "oladila". kad skuvam u cesmovaci se navata kamenac, a toliko rose da kupujem, ne znam...

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.3.2016 22:39:47)

Prokuvaj ih jednom u dva, tri, četiri dana. Ostalo vreme peri sundjerom sa kojim samo flasice i dude peres i to je to.

adulence -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.3.2016 6:31:56)

Valerie kadaviskuvavas u cesmovaci dodaj kasikicu sirceta...

bebilule -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.3.2016 9:48:18)

E imam pitanje. Sta cu kad sam istripovana od silnog proliva i svijetlih stolica. Ovo nam je prva noc bez punih pelena, pu pu pu. Juce je M jeo jabuku i jutros je stolica bila smedja. Je li to ok? Je li kod vas bilo promjena kada ste uveli nemlijecnu? Kontam da ce se sad kad su na kasicama mijenjati zavisno sta jedu. Ipak im crijeva jos ne prerade sve.

branki* -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.3.2016 10:26:52)

Jeste,bebi,menja se i tekstura i boja kake kad se uvodi cvrsta hrana.konkretno se ne secam za jabuku kakva je bila,ali znam da nije vise onako zlatno zuta bila.od sargarepe hoce da vuce na naranzasto i bude sve manje onih belih gromuljica.

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.3.2016 11:00:23)

Bebi garant je od jabuke. Rekoh ti i nama dr rekla da damo sok od jabuke ili sargarepice da zakiselimo stolicu. I vidis stao vam proliv pu pu pu [sm=bravo.gif]

valerie ni meni L nece vodu. Do sad sam mu davala posle obroka. Sad mu dam između obroka na flasicu. Juce je popio 40ml.

Danas cu da probam da dam L sargarepu sa kukuruznom kasom. Izgleda da ne mirise pirincanu il sam se ja istripovala

jess021 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.3.2016 11:29:49)

Bebilule, to je sigurno od jabuke, znas i sama kako promeni boju kad odstoji, a tako i u crevima.
Valerie, bas sam juce pisala u temi sterilizatori, pa baci pogled.
Mi smo juce prvi put probali pirincanu kasu, nekako je proslo.[sm=smiley1.gif]
E sad, koliko dugo ste davale samo pirincanu? Kad smemo preci na kombinaciju pirinac-kukuruz?
I vidim da povrce mesate sa zitaricama, kad to, a kad samo povrce?
L vodu pije samo na kasiku, iz flasice nece ni jednom da povuce. Cula sam da neko malo zasladi sa secerom, ali nesto mi se to ne radi.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>