milicicak -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (7.3.2016 20:53:52)
|
Jess, na tim mlecnim kasicama obicno pise koja se kolicina preporucuje za koji uzrast ja bih se za pocetak vodila time. U kasicu od povrca mozes da dodas AD mleko ili skuvas par kasika pirinca pa dodas. Ja nikad nisam dodavala te zitno-mlecne kasice u povrce. Ako joj se ne svidi to sto joj dajes kao obrok, a stalo ti je da uvedes obrok uvek mozes da joj das ono sto ste vec uveli i voli. Ja sam mesec dana uvodila hranu pre nego sto je formirala obrok, davala sam po par kasicica pa je posle isao podoj. Kad je pocela da jede oko 100ml kasice smatrala sam obrok uvedenim i sledeci je imala onda kada je bila gladna, obicno posle 2,5 sata. Voce bi trebalo da bude uzina, bar sam ja tako davala, npr. u 8:30 dorucak, oko 11 uzina, u 13 rucak. To opet zavisi od tebe, voce mozes da mesas sa zitaricama ujutru kao dorucak, ja to nikad nisam radila. To sa uvodjenjem zitarica tri nedelje je po mom misljenju preterano, kad uvedes kukuruz i pirinac, slobodno mozes da predjes na voce i povrce. Ja sam uvodila naizmenicno voce i povrce i mini buba je uvek mnogo bolje prihvatala povrce nego voce i dan danas mrljavi voce.
|
|
|
|