RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

branki* -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.4.2015 8:22:39)

nece ona u pocetku pojesti bogznakoliko,promrljavice nesto,mozda da probas...

daca77 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.4.2015 8:29:56)

Branki, bas ne mogu da se odlucim koje da kupim...[sm=smiley13.gif]
DO 17h cu morati...[sm=smiley1.gif]

mika79 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.4.2015 8:41:05)

IZVORNA PORUKA: wivern

Miko kako si pravila pirincanu, sa ad ili si sipala svoje mlekce?

Ja sam pravila sa AD Hipp pirinčanu, a Hipp pirinčano kukuruznu sa vodom. Mihajlo nije hteo tu pirinčanu uopšte da jede, bacila sam celu kutiju, a kad mu skuvam pirinač hoće da jede tako da mu sad svaki obrok pravim. Daco oni malo pojedu u početku tako da možeš probati i sa tvojim mlekom, za početak će ti biti dovoljno 20-tak ml. mleka.

Ana13 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (16.4.2015 7:57:10)

Daco,ja sam prvo pravila Milupin pirinac sa mojim mlekom. Napravila sam sa 30 ml,a nije pojela ni deseti deo. Imaces za prvi put sigurno. Za neki dan i mi nastavljamo tamo gde smo stali.Nadam se da ce sad biti bolje [sm=smiley1.gif]

daca77 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (16.4.2015 8:00:23)

Ana, ja juce kupila Milupine mlecne kasice...od ponedeljka startujemo...Videcemo kakva ce biti,a za praznik kad je stavimo pored stola, ona samo mljacka i kad pruzis ruku, sve misli dacemo i njoj nesto.

Ana13 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (16.4.2015 8:26:56)

Dr nam je na poslednjem pregledu rekla da je ranije preporucivala Milupu,ali su joj u zadnje vreme mnoga deca odreagovala na ad iz milupe.Sad rece da kupujemo bilo koje druge-Hip,Baby king... Meni Nina nije odreagovala,ali vidim na drugom forumu da puno njih jeste.
Daco,tako je i meni Nina trazila da joj damo da dohvati sta ima na stolu i jurisala na nase tanjire,ali kasnije nije htela da jede.Sad vise ni ne gleda u nas dok jedemo.Sad pokusava da mi upadne u solju sa kafom [sm=smiley36.gif] Mozda dete hoce da kafenise sa mamom

Imam neki plan kojim redom povrce da joj dajem.pa mi recite da li je nesto pogresno

Sargarepa,krompir,tikvica,bundeva,paskanat,celer,batat,karfiol,crni luk,keleraba...

Kad moze blitva,brokoli,spanac? Nesto sam cula da tamno zeleno povrce ide kasnije zbog nitrita ili cega vec.

branki* -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (16.4.2015 8:29:46)

ana,sargarepa,krompir,tikvica,bundeva sigurno ide tim redom,mozes posle i brokoli da joj das.ovo drugo ,ne znam,ver moze tako.

mika79 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (16.4.2015 8:33:07)

Ana ja bih celer i crni luk kasnije davala. Ja sam krenula sa povrćem ovo što si navela pa sam to prebacila za ručak a oko 11 sam davala voće (jabuku, krušku, bananu, kajsiju, breskvu). Spanać, blitvu mi još nismo ručkali, čekam da bude sveže iz mamine bašte.

Ana13 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (16.4.2015 8:37:01)

Ok,hvala.Nasla sam puno tabela na netu,ali su dosta razlicite,pa vise nemam pojma sta i kako. Eh,kad bi mogla samo da sisa dok ne podje u skolu [sm=jezicek.gif]

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (16.4.2015 8:47:34)

Da kazem i ja koju..posto sam iskusnija[sm=smiley36.gif]
J jede Milupa pirincane i pir-kukuruz koje se prave sa vodom,to joj je vecera..prvo sam joj davala ujutru..i to napravim samo jednu supenu kasiku i to smaze..a sad vec jede dve supene kasike,a mera je 4..polako..
Ujutru je jela do sad samo krompir i sargarepu odvojeno i zajedno,sad cu krenuti sa jabukom..tikvicom,bananom.. i mesom..ona vec ima 6.meseci!
Inace,uhvaticete foru i kod hranjenja,moraju brzo da se hrane,kako beba pljuje tako da im vracate,jer su navikle da mleko iz sike tece konstantno!

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (16.4.2015 8:48:28)

Sad sam kupila Humanu pirinac-kukuruz sa vanilom..pa cemo i to probati..sve sto se pravi sa vodom,a za njihov uzrast je najlakse..

mika79 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (16.4.2015 8:52:17)

Von i mi smo probali te sa vanilom ali Mihajlo neće da jede te kupovne, samo ono što ja spremam.

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (16.4.2015 8:54:47)

Kako mu spremas?

Ana13 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (16.4.2015 8:55:28)

Meni Nina nije pljuvala,nego stisne ustasca i ne da da joj stavim hranu u usta i samo me gleda i trepka. Niti se buni,niti bezi u nazad,niti place,samo me gleda.Imam utisak kao da me zeza i misli "jadna ova moja majka sto misli da cu da jedem sta ona hoce" [sm=smiley36.gif] Videcu da li ce sad biti drugacije.

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (16.4.2015 9:00:09)

[sm=smiley36.gif]zeki te..jos ne zna kako se koristi kasika[sm=smiley36.gif]

daca77 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (16.4.2015 11:25:32)

ANa, dugo sam i ja razmisljala o tome da li uzeti mlecne ili nemlecne pirincane pahuljice, bas zbog te preosetljivosti na AD mleko koje sadrze...probacemo, pa cemo znati na cemu smo [sm=smiley13.gif]
A tvoja N je zlatna, kada te tako mirno gleda...ova moja jeod juce naucila da me gadja jednom malo tezom zveckom, tako da ocekujem da me pljune, udari i prevrne tanjiric, cinijicu i sl.

Katarina20 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (16.4.2015 11:30:06)

Zdravo mame [sm=smiley1.gif]
Nama je pedijatar rekao da vec sa 3 i po meseca mogu da pocnem sa sokicima i kasicama.. Sad nisam pametna sta da radim, mada ja bih da ne zurim i da sacekam bar jos mesec dana.[sm=zmeden.gif]

mama krava -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (16.4.2015 11:39:53)

Mnooooogo je rano! Sačekajte bar još 2 meseca!

mika79 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (16.4.2015 12:05:59)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Kako mu spremas?

Pahuljice (ovsene, ražane, speltine i ječmene) malo sameljem u blenderu i kuvam u vodi par minuta, pomešam ih sa voćem ili jogurtom/kiselim mlekom.

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (16.4.2015 12:39:55)

Tnx mika! To kupis u zdravoj hrani! I to je vecera? Ja sam davala milupa 7corn..ali pahuljice su sigurno jeftinije..

mama krava -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (16.4.2015 12:42:26)

Jesu jeftinije su, ali nemoj da kupiješ na meru dok je tako mala. Imaš da kupipš I industrijski upakovane pahuljice, jer to je sigurnije da nije kontaminirano nekim orašastim plodovima I sl, pa da ne bude neke neočekiavne reakcije.

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (16.4.2015 12:54:02)

hvala! od kad mogu da krenem sa njima..pojedinacno..
davala bih ujutru sa vocem za pocetak..

mama krava -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (16.4.2015 12:58:24)

pa možeš odmah one bez gluten, pa posle kad sa njima završiš možeš I gluten da uvodiš, ako već niste!

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (16.4.2015 12:59:43)

tek smo krompi,sargarepu i jabuku i milupa pirinac-kukuruz[sm=smiley36.gif]

mama krava -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (16.4.2015 13:05:44)

Onda polako, uvedi prvo proso imaš griz, pa možeš i ovas pahuljice prvo, pa speltu (tu ima gluten ali primitvni oblik koji je lak za varenje I probavu), pa onda joj daj lebac da gricka[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>