RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Mariya -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (16.3.2015 22:01:30)

I mi smo poceli da klopamo!! Sa 5,5 mjeli smo jabuku, hipp kasicu sa pirincem i jabukom i milupine pirinac-kukuruz. Nego mame, ja nigde ne mogu da nadjem nestle pahuljice osim 8 cereals, a to cemo tek ya 2-3 meeca. One sto se daju od 4 meseca nema nigde[sm=zmeden.gif]

Ana13 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (19.3.2015 11:24:05)

Hoce li neko da mi objasni da li kada uvedete pahuljice (isprobavanje pre podne),odmah to prebacite za veceru,a u jutarnjim casovima nastavljate sa isprobavanjem povrca,voca...ili se ne uvodi vecera jos neko vreme? Mi necemo da pocinjemo jos neku nedelju,ali da se ja na vreme informisem [sm=smiley1.gif]

mika79 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (19.3.2015 12:18:17)

Ana ja sam prvo dala pirinčane pahuljice pre podne 4 dana pa pirinčano kukuruzne pahuljice 4 dana pre podne, pa sam onda to prebacila uveče pre kupanja a u prepodnevnim časovima sam krenula da uvodim povrće (krompir, tikvica, šargarepa). Moj saveti je da ne žuriš, ako lepo napredujete nemoraš još krenuti sa nemlečnom ishranom. Videćeš nije ni malo interesantno kao što se čini.

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (19.3.2015 12:26:16)

ANa,mika ti je lepo rekla,tako cu i ja! evo danas drugi dan kako je jela milupa pirincane,ali napravila sam pola mere,i pola je pojela[sm=smiley36.gif]
Sto kaze queen,jos malo pa i idemo u sledecu temu od 6-9[sm=smiley36.gif]

Ana13 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (19.3.2015 12:56:39)

hvala,zene.Tako sam i mislila da ide.Ma super mi napreduje i necemo jos da krecemo sa nemlecnom,nego da se ja informisem na vreme.

daca77 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (20.3.2015 7:56:03)

Ana13, znaci niste krenuli jos sa pahuljicama?[sm=smiley1.gif]
Mi idemo u savetovaliste krajem meseca i propitacu dr kad i sta...prosli put mi je rekla da u 5.uvodimo pahuljice.

Ana13 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (20.3.2015 8:07:18)

Nismo,Daco.Na prosloj kontroli nam je dr rekla da odlicno napredujemo sa dojenjem i ona bi da sacekamo sa nemlecnom.A ja sam se vec bila pripremila da joj kazem da necu jos da je dohranjujem [sm=smiley36.gif] Tako da sam samo rekla "slazem se" [sm=smiley36.gif]

daca77 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.4.2015 20:35:06)

U petak nam je receno da lepo napredujemo, ali da mozemo krenuti sa kasicama ovih dana, kada napunimo 4meseca. Ja nisam pametna kad da pocnem? [sm=smiley29.gif]

Ana13 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.4.2015 22:09:15)

Posto lepo napredujete,sacekaj jos mesec dana. Mi smo poceli sa zitaricama.Prvo sam joj dala Milupine pirincane pahuljice sa mojim mlekom i nismo odmakli dalje od 3 kasicice.Zatim smo ruckali pirinac-kukuruz i to je proslo malo bolje,4 kasicice [sm=smiley36.gif] Nesto nije zainteresovana za hranu,ne zanima je ni kad mi nesto jedemo,a kad vidi da se skidam da je podojim,sve cici od srece. Mozda sam trebala jos da sacekam [sm=zmeden.gif] Dr mi sad rece da krenemo sa zitaricama,pa kad napuni 5 meseci mozemo i povrce da uvodimo.To je od sutra.Ne znam da li jos malo da se igramo i vezbamo ruckanje sa ovim pahuljicama [sm=zmeden.gif]

wivern -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.4.2015 23:02:57)

Ju zene vi vec pocinjete sa kasicama [sm=smiley36.gif], ja jos ne nameravam osim ako mi dr ne kaze drugacije.
Za sada samo proucavam jelovnike, iskreno ovo sikenje mi mnogo lakse [sm=smiley36.gif]

daca77 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.4.2015 12:53:00)

Ana, Wiv, ipak cu sacekati da fino zagazimo u 5.mesec...necu zuriti...

Ivanka 75 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.4.2015 13:01:32)

Ja mislim da ne mora striktno da se uvodi čvrsta hrana od 5 meseca osim ako bas ne mora.
Iva je sa 5 meseci imala 8kg i kada sam rekla dr da počinje da traži da sisa na pola sata-sat onda mi rekla da počnem sa kašicama jer joj očigledno moje mleko nije bilo dovoljno a ona krupna.

Ivanka 75 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.4.2015 13:02:38)

Možete bebama da dajete nešto lagano samo da vežbaju i uče žvakanje pa i da se polako navikavaju na pomisao da ima još nešto osim mleka.

daca77 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.4.2015 13:08:31)

Ivanka, ova moja tek sada krenula sa redjim obrocima [sm=smiley1.gif]
Do pre 3-4dana je sisala na 1,5h a nekad i 1h...sada izdrzi 2h a nekad i koji min.duze.

Ivanka 75 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.4.2015 13:13:10)

IZVORNA PORUKA: daca77

Ivanka, ova moja tek sada krenula sa redjim obrocima [sm=smiley1.gif]
Do pre 3-4dana je sisala na 1,5h a nekad i 1h...sada izdrzi 2h a nekad i koji min.duze.

Ovoj mojoj nikad nije bilo dobvoljno, zato je i bila nabila 8kg [sm=smiley36.gif]
Izdrala sam do 5,5 meseci, znala je da iz obe izvuče za 15min sve i opet traži nakon 1h da jede (iako sam ja bila pojačala ishranu da bi imala više mleka i da bude još hranljivije)
I nisam pogrešila što je počela sa 5,5 meseci, mislim da je bila dovoljno velika da shvati šta treba da radi (mislim na žvakanje, to je brzo ukaširala)

wivern -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.4.2015 13:22:50)

Nama dr danas na kontroli rekla da sikimo jos ovaj mesec. Pa onda polako pirinac popodne..pa sve ostalo redom
M mi kasisicom doboja vitamin D i enterokind i bas voli kasicicu cim je vidi krene da se oblizuje, nadam se da ce ici lako sa kasicama. Videcemo uskoro.

Ana13 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.4.2015 15:57:30)

Ipak necu jos da joj dajem povrce.Bas joj slabo ide ruckanje.Ne zanima je.Samo ceka da zavrsimo i da dobije siku.A i lepo mi siska,uglavnom na 3-4 h,spava celu noc... Sacekacu jos neku nedelju. Nece nigde kasice da nam pobegnu

daca77 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.4.2015 16:15:52)

U pravu si, Ana...mi tek od pre par dana zauzimamo polozaj od 45 stepeni...kako da je hranim-nekako mi je mala...

mika79 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.4.2015 17:31:54)

Daco mi Mihajla hranimo u njanjalici, on još uvek ne sedi pa mi je lakše u njanjalici. Ne morate da žurite sa čvrstom hranom ako lepo napredujete, Mihajlo je slabo napredovao pa smo dobili preporuku da krenemo sa 4,5 meseca, mada on i dalje mrljavi.

daca77 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (7.4.2015 9:20:14)

Miko, svaki dr ima neki svoj stav po pitanju uvodjenja cvrste hrane...znam kad mi je pedijatar-gastroenterolog govorila da odmah u 4.mesecu krenem sa vocnim kasicama, a izabrani pedijatar je svo vreme govorila da to radim u 5.mesecu...sacekacu jos malo, ali cemo se meriti na kuhinjskoj vagi i odlucicemo kad cemo krenuti.

daca77 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (14.4.2015 13:19:44)

Kako planiram da za nedelju dana krenem sa pahuljicama, da vas pitam koje su najukusnije?[sm=smiley1.gif]
Shvatila sam da su to one koje vec sadrze AD mleko...

mika79 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (14.4.2015 17:52:30)

Daconja mislim da su Milupine najbolje, mi smo kupili Hipp pirinčane one su bez AD pa moraš dodavati a Milupine imaju i sa AD, pirinčano - kukuruzne Hipp su sa AD i one nisu loše, mada Mihajlo neće da jede kupovne pa mu ja pravim. Srećan početak i da lepo ručkate[sm=smiley1.gif]

wivern -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (14.4.2015 22:18:10)

Miko kako si pravila pirincanu, sa ad ili si sipala svoje mlekce?

branki* -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.4.2015 7:50:45)

IZVORNA PORUKA: daca77

Kako planiram da za nedelju dana krenem sa pahuljicama, da vas pitam koje su najukusnije?[sm=smiley1.gif]
Shvatila sam da su to one koje vec sadrze AD mleko...

daco,meni su bile najukusnije,sto kaze mika,milupine koje se prave sa vodom..e,sad sta ce bebi biti ukusno ko bi ga znao.

daca77 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.4.2015 8:18:45)

Miko, Branki, hvala...razmisljala da kupim one koje se mesaju sa mlekom i da stavim svoje mleko, ali pitanje da li cu ga imati dovoljno[sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>