Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 5.10.2014 7:40:38
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: Jole84 Ja sam za sad sve posebno davala. Superiška znači muskatna tikva nam je sledeća . Mogu posle toga brokoli? Taman do savetovališta imam još nedelju dana, valjda će i neko od dr da me posavetuje a ne samo moje ženice sa rr nama su davali neki papir kao preporuka sta i kad. Ali nasa dr je bila stvarno sjajna tokom uvodjenja hrane ja sam je zvala svako malo i zena mi je uvek preko telefona sve lepo objasnjavala. Ne znam kakav je vas lekar ali nasa dr je bila bas odlicna za saradnju i uvek otvorena za pitanja, cak mi govorila "mama napisite na papir sta zelite da me pitate da ne zaboravite"
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 5.10.2014 10:47:33
|
|
|
|
mirkam
|
Uh brokoli ! Kako je on kod nas neslavno prosao.Nikad mu se "cist" brokoli nije dopadao,ma cim lizne hoce da povrati. Mijesala sam i sa krompirom i opt nije htio.E sad, posto mislim da je vazno da ga jede, ja ga dodam u blitvu, posto nju obozava, i tako ga ne provali Jole, brzo cete moci i blitvu, mi smo je bas nesto rano poceli, cini mi se odmah posle krompira, tikvice i sargarepe. I moj M je od strarta obozava.I da, nju nikada naravno nisam samu davala, vec sa krompirom.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 6.10.2014 21:27:45
|
|
|
|
pari
|
Bili smo danas kod dr u dz...pitala sam je za hranu,ona preporučuje od 5og meseca da se uvodi hrana za bebe koje su samo sisale do tad. Kad ste vi počele?
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 7.10.2014 13:23:46
|
|
|
|
Jole84
|
Pari mi smo od 4 i po meseci jer ne siskamo. Dobrodošla u klub novih ručkalica MiLJ moja dr je na odmoru (koji se baš odužio) inače ne sumnjam da bi me ona lepo uputila u sve, ova zamena koja me primila je katastrofa, ispričala mi sve nešto na brzaka i otkačila. Ovih dana idemo na kontrolu pa ću sa svojom da se posavetujem, pre par dana je stigla s odmora. Zato sam sve radila na osnovu vaših iskustava. Šargarepica nam je prošla super, baš joj se dopala, a danas smo ručkali muskatnu tikvu i sviđa joj se
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 7.10.2014 13:32:30
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: pari Bili smo danas kod dr u dz...pitala sam je za hranu,ona preporučuje od 5og meseca da se uvodi hrana za bebe koje su samo sisale do tad. Kad ste vi počele? Ja sam sa starijim krenula od 5 meseca prvo one mlečne žitne kaše (tipa Milupa i sl) i sokiće, a od 6 sam mu uvodila povrće i voće Sa ovim malim je sve išlo drugačije i lakše. Do 6 meseca je samo sisao. Nisam imala kad da mu uvedem mlečne kašice jer je baš lepo ručkao. ALi kad mso krenuli sa klopom sve je išlo mnogo brže nego sa prvim detetom. Ja sam mu uvodila i voće i povrće istovremeno. Nisam baš mnogo pratila zvanična uputstva. Tako to obično ide! Sa prvim detetom sve u gram meriš i gledaš, sa drugim je mnoooogo opuštenije!
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 7.10.2014 13:32:31
|
|
|
|
pari
|
Hvala Jole na dobrodošlici! Hvala Mod! Krenula sam da čitam vaša iskustva i raspitujem se pa da budem spremna koliko toliko kad dođe vreme...
< Poruku je uredio pari -- 7.10.2014 13:34:01 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 7.10.2014 13:33:49
|
|
|
|
Sanchy
|
Ja sa M.pedijatrom ni jedan jedini put nisam pricala o ishrani prosto zato sto kada je pedijatar starija osoba ona bas nije ukljucena u najnovija istrazivanja i sve promene koje su nastupile protekom vremena a kada je u pitanju mladja njoj uglavnom bude svejedno..osim toga nekako pedijatar nije isto sto i nutricionista pre bih nutricionistu poslusala nego pedijatra..kupila sam knjige ,citala po netu,citala iskustva drugih i donosila zakljucke koje sam smatrala najboljim mogucim odabirom..vidim da se mnogo oslanjate na pedijatre a oni nisu bas u pravu uvek..
Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 7.10.2014 13:55:03
|
|
|
|
Modessty
|
pari ima dosta lepih tekstova na datu temu. Sanchi je u pravu, saslušaj sve savete, pročitaj sve što možeš ali na kraju ipak ti donosiš odluku za svoje dete. Rekoh već da sam sada sa N radila drugačije i sasavim opuštenije nego sa D. Rezultat je da N sve hoće da jede i sve da proba a D beži od hrane. Zato samo opušteno i veruj malo i svojim instiktima. Ovde ćeš od ženica da pokupiš dosta korisnih saveta
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 9.10.2014 22:23:12
|
|
|
|
Jole84
|
Žene kako se manifestuje alergija na neku namirnicu? Da li baš kao osip? Primetila sam Mili ponegde sitno crveno, ali mislim da je od pelene ili unihopa, jer ima samo na par mesta na butini. Nema na stomaku, valjda se tu prvo pojavi. Inače smo jele tikvicu i to treći dan, da je od toga pojavilo bi se prvi dan, ili loše razmišljam?
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 9.10.2014 22:27:04
|
|
|
|
doktorkakristal
|
JOLE obicno bude oko usta ili bas oko anusa,a ako je jaca reakcija onda po celom telu
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 9.10.2014 22:39:18
|
|
|
|
Jole84
|
E pa onda nije to to, kao što sam i mislila, hvala dr
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 15.10.2014 11:56:01
|
|
|
|
boba24
|
Jole,do sad smo ruckali sargarepicu,tikvicu,jabuku,krompir i pirincane. Jos danas i sutra tikvicu,pa pauza. Posle sam mislila bundevu. Prihvata lepo,i jako umrljamo a daaaa IZASAO NAM JE ZUBIC
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 15.10.2014 18:56:34
|
|
|
|
Anoniman
|
I mi smo dobili zubic sa tacnom 5 mjeseci.Ruckamo krompir,mrkvu,rizu,brokulu,tikvu,bundevu
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 16.10.2014 0:17:42
|
|
|
|
boba24
|
cece Ja mu danas spremila jabuku,i tikvicu i stavila kasiku milupe,i jako se mrstio a bas je lepa kasica ispala,ne znam sta mu bi
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 7.11.2014 18:00:03
|
|
|
|
Jole84
|
Šta je bre ovo žene, zar nam ova najmanja deca ne jedu po mesec dana!? Kod nas je stanje ovakvo: dr nam je rekla da forsiram povrće za ručak dok ne izbaci mleko, a sa voćem ćemo lako, tako da sada ručkamo povrćne kašice i probale smo do sada krompir, šargarepu, tikvicu, karfiol, brokoli, spanać, grašak. Planiram sutra da ubacim blitvu. I pored toga što pojede celu teglicu kašice (kupovne ili pravljene, to mi je merka) ona ipak i dalje doglavljuje mlekom, i to popije debelo. Probala sam da joj ne dam mleko uopšte posle kašice ali plače, gladna je. Ne znam posle koliko će da izbaci mleko, jel grešim negde? Ili je Mila jednostavno gladnica Dam joj nekad i sokić prepodne, da bi dogurala do razmaka od 4h sa mlečnim obrocima.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 7.11.2014 22:10:48
|
|
|
|
doktorkakristal
|
JOLE jesi li probala da joj das vise povrca od te merice
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 8.11.2014 16:38:39
|
|
|
|
Jole84
|
Probala sam ali uglavnom neće, okreće glavu. Mada istina nisam sačekala da jako ogladni jer tad bude nervozna pa je hranica svuda samo ne u ustima Evo i danas je pojela krompir i blitvu, merica cela teglica mala, plus 150ml mleka.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 8.11.2014 16:43:02
|
|
|
|
Maslacak15
|
A sto da joj ukidas mleko Jole? Pa mala je ona da bi joj se smanjivalo mleko. Ja sam davala i davala bih dkle god oce da ga pije. Ocigledno je dobro prihvatila cvrstu hranu stvarno ne razumem sto bi joj kratila mleko....
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 8.11.2014 16:45:58
|
|
|
|
Jole84
|
Pa dr mi je rekla da forsiram povrće dokle god ne zameni mlečni obrok potpuno. Možda sam loše razumela ali mislila sam da to ide brže i da je poenta da ga izbaci brže. Ali ona je stvarno gladna Hvala Bogu hranicu je odlično prihvatila, jedino mi malo žao što joj zbog toga još ne dajem voće, mada ona sasvim fino ručka povrće.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 8.11.2014 17:46:13
|
|
|
|
Anoniman
|
Prijoo hrani mi snajkuu Nas meni ovako izgleda Ujutru podoj plus formula Formula 150 ml Kasica od povrca Banana il kasica vocna Formula prvo dam malo zitarica pa formulu Oko 20 30 podoj sa dohranom. Nekada vocku preskocim.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 8.11.2014 22:13:03
|
|
|
|
MakiJ
|
Mi danas prvi put cvrsta hrana. sargarepa i krompir, jesam zeznula trebala sam samo jedno. Bas je bio sretan dopalo mu se
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 8.11.2014 22:20:12
|
|
|
|
mirkam
|
Mi smo spanac probali tek od devet mjeseci.A i inace sam negdje procitala a i neko mi je ovdje rekao (zaboravila sam ko ), da blitva ide jako rano a spanac teko od devet-deset mjeseci
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 8.11.2014 23:10:38
|
|
|
|
dijana1*
|
Jole rano je njoj za grasak. Spanac i blitvu smo uveli oko 8-9 meseca cini mi se. Sada ima 10,5 meseci i kada pojede blitvu guza mu se posle kake bas zacrveni.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 9.11.2014 14:26:24
|
|
|
|
boba24
|
Ooo napokon neki odgovor Mi smo do sad uveli muskantnu tikvu,cveklu,brokoli,breskvu i sljivu,i proso. Za spanac,blitvu,pasulj i grasak ima jos vremena. Mada on to sve kilavi,nista mu se ne svidja :( i pojede oko 120g kasice,e njemu je to dovoljno,a ja u ne znanju uvek mislim da mu je malo
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Koliko stranih jezika govorite?1 (
46%)
2 (
31%)
3 (
17%)
4 (
3%)
vise od 4 (
2%)
Ukupan broj glasova: 210Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!