RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju

Poruka

mama Jo -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (22.2.2018 23:57:43)

A kako vam se cini jastuk za dojenje? Pomogne li?

Srecko47E -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (23.2.2018 0:02:34)

Meni je samo visak.I onaj manji ali i onaj za ruku.

Mala Elena -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (27.2.2018 16:22:04)

Zasto moja beba sisa najvise tri minuta?[sm=zmeden.gif] A trebalo bi 15-20min...

Anck Su Nmaun -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (27.2.2018 16:24:07)

Ne mora da znaci to trebalo bi ..
Neke bebe su lenjivice pa im treba duze a.neke su jace i za 5 minuta povuku koliko treba.
Moja T je sisala do besvesti dok je V to za 5 minuta obavio.

IvanaSK RR -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (27.2.2018 16:34:59)

ME, ako beba lepo napreduje nije bitno koliko vremenski sisa.

mama Jo -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (27.2.2018 16:50:28)

Moja starija je sikila do besvesti... a sada beba kako kad- jedan dsn par minuta sledeci se razvali... ja mislim da lepo napreduje, u petak idemo na drugu konntrolu pa ci bas ds vidim koliko je dobila..
Prvi mesec je kilo

Mala Elena -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (27.2.2018 16:58:00)

Napreduje, n ego o tome stalno mislim. Isto sva deca tako...

mama Jo -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (27.2.2018 19:05:56)

Ne opterecuj se... verovarno joj je dosta cim tako... pobunila bi se vec 😊

Anck Su Nmaun -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (28.2.2018 7:51:37)

IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

ME, ako beba lepo napreduje nije bitno koliko vremenski sisa.

Najbolji pokazatelj!

Mala Elena -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (28.2.2018 7:58:57)

Pomislih ili da imam manje mleka ili da jako curi, obzirom da se zagrcnjava i onda pocne plakati, nakon toga ili uzme malo ili nece uopste.

Dragce86 -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (28.2.2018 13:24:20)

ME, podigni joj gornji deo tela malo vise u odnosu na donji kad je drzite na dojci da se ne zagrcnjava, ako je suvise horizontalna a sisa, nagutace se i vazduha i nece joj onda lepo prijati podoj, nece se slegnuti mleko u zeludac lepo. Ja sam na pocetku koristila jastuk za dojenje dok je bebica bila mala i taman joj je to fino podizalo glavicu i vrat u odnosu na donji deo tela.

Dora89 -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (4.3.2018 8:52:10)

ME, verovatno je na početku podoja obilna količina, krene odmah mnogo, pa se zato zagrcne (naravno, treba joj podići glavu i vrat), i zbog te obilne količine se brzo i zasiti, napuni se mali želudac.

Maslacak15 -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (4.4.2018 20:01:31)

Evo ja cu sad da budem politicki nekorektna: i sa trecim detetom da zakljucim: dojenje je teska robija.[sm=smiley36.gif]. Narocito pocetak. Mozda Sam ja i glupa i nesposobna. Ali moje grudi svaki Put izgledaju ko razrovareno bojno polje U roku od 72 h. Posto ovde imate bebu u bolnici 24 h. I nemojte da Mi kazete da beba ne hvata pravilno (toliko Mi je jasno) Ali trening halapljivih novorodjencadi je zaludan Sport. Umeju oni vrlo dobro da vuku.
Inace Mi napredujemo super, sve lici na to da je malecka izborila svoj dotok kako treba . Rodjena sa okruglo 3800 Pala je na 3560gr posle 48 h (ovde nema dohrane U bolnici) i onda je okrenula pricu. Danas, posle dve nedelje imamo 4020g znaci dobila je knap 500 gr od minimalne tezine. Tako da sve je super i nastavljamo samo da dojenjem. Ali da je robija, robija je. Bez vlaznih kompresa bih umrla, od tusiranja se.traumiram itd... Znam i to me.tesi da CE U nekom trenutku prestati da boli.

jess021 -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (4.4.2018 20:22:04)

Maslacak, aktivni kiseonik. Spas za ragade

vonavoj -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (4.4.2018 20:33:28)

Joj.maslacak i ja pocetak dojenja dozivljavam kao robiju..meni su grudi kao kamen...ja prvo moram vrelom vodom i masiranjem da pripremim grudi pre podoja..pa onda beba vuce.koliko moze na pocetku..pa se onda izmuzavam,moram malo..pa onda kupus na grudi...
Nemam problema sa bradavicama..ali grudi su mi kao dve bebine glave[sm=smiley36.gif]
Kod mene 10 dana nema spavanja..ali bukvalno..[sm=smiley19.gif]

Rosita -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (4.4.2018 20:34:28)

Maslacak, evo mene 4. dan, puste nade da cu moci bez pumpice... Meni ni prvi put nisu bile problem ragade vec prepunjenost.

Maslacak15 -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (4.4.2018 20:37:22)

Hvala jess, da rece Al neznam ima Li ovde u prodaji. Videcu, raspitacu se... Kod mene Su Bas rane U pitanju. Prave otvorene. Dok nisam otkrila te Kompresse sa gelom najveci Problem je bilo lepljenje za gardarobu/ Brus spavacicu-sve zvezde Sam videla. Al eto tesi me da barem funkcionise, tj da malecka napreduje kako treba.

isidora88 -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (4.4.2018 20:56:09)

Nama dojenje ide odlicno, dobio je 1500gr za mesec dana, nijedan dan mi grudi nisu bile nabrekle i pune onako, odmah se uspostavila ponuda i potraznja i ovaj put je dojenje zaista uzivanje[sm=bravo.gif]
I jako me je iznenadio bebac kako se lepo snasao, mislila sam da nece imati refleks sisanja izrazen jer je ranije rodjen, medjutim cim san ga stavila na grudi tacno je znao sta treba da radi [sm=bravo.gif]

vonavoj -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (4.4.2018 21:01:17)

Maslacak u dmu imas njihovu mam kremu za ragade..kod nas je 250din..smesna cena...a odlicna je..
Isidora,to je lepo cuti..kod mene ce to tesko biti...meni su sad grudi vec kao kamen[sm=smiley13.gif]

Maslacak15 -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (4.4.2018 21:16:24)

ma moji su super zainteresovani i puni entuzijazma. U tome i jeste deo problema. A moje grudi valjda super osetljive. I onda se desi kad zevaju da uhvate manje, tj samo kao stipaljkom vilicama i cao zdravo... Dovoljno je da od 10 puta jednom omase i eto stete. A jako ih je tesko kontrolisati. U tome su sve troje jako slicni. Malecka se zagrcne ponekad propisno na levoj strani zato sto je ta bradavica jos od proslih puta ostecena i rupa je prosto prevelika[sm=smiley19.gif]. Nemam ja problema sa viskom uopste, nikad se ne izmlazam, kod mene moraju bas da se potrude da navuku i onda je po svoj prilici to sto ima masno i jako. Srednji je usao u anale sa preko 9 kila sa 5,5 meseci samo na majcinom mleku pre nego sto sam uvela kasice. Tako da ne sumnjam ja da ce i ona imati dovoljno kako je krenula. Ali ja se osecam ko na prinudnom radu u rudniku[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] bar trenutno. Ako nista drugo zaboravila sam poo kratkom postupku na ranu od carskog. Ona me nista nije bolela. U poredjenju sa grudima- pesma.

vonavoj -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (4.4.2018 21:31:09)

Maslacak.veruj mi..rudarski je posao tek izmuzavanje viska mleka..i drndanje..prvo grej,masiraj grudi,pa doji..pa onda hladi[sm=smiley36.gif]

Maslacak15 -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (4.4.2018 21:35:29)

Verujem. Samo bi mi jos to falilo[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Zvuci kranje zabavno....

Maraj -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (4.4.2018 21:47:58)

Jess koji aktivni kiseonik si koristila? Neki odredjeni? Koja je cena?

choopa choops -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (4.4.2018 21:54:02)

[sm=smiley36.gif] I ja sam od onih kojima dojenje nije bilo uživanje. Pritom nisam imala neke velike robleme sa ragadama. Nego eto, prikačiš ih i kao mašina, da se obavi taj posao pa idemo dalje. Narocito kasnije kad pocnu da sisaju milion puta. Pakao. Ali da je za mene jedina opcija bila dojenje, jeste. Dala bih AM jedino ako bih morala. Samo, nisam u tom nekom fazonu kao što je većina mama: Dojenje je uživanje, blaženstvo i td. Yeah right! [sm=jezicek.gif]

isidora88 -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (4.4.2018 22:00:23)

Maraj ima u liliju aktivni kiseonik, oni bas prave, oko 600 din je bio
Meni se jedino "ne svidja" kod dojenja to sto sam ogranicena sto se tice nekih samostalnih izlazaka, bilo da je to odlazak na pice sa drugaricom, set_nja sa starijim sinovima i slicno. Nisam u fazonu da svida vucem bebu ida je dojim na ulici, po trznim centrima, kaficima i slicno. Meni je dojenje nesto izmedju mene i bebe i ne osecam se prijatno da to radim na javnom mestu. Ne dojim ni pred svojim roditeljima, jedino pred decom i mm.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sledeća stranica >   >>