Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.4.2016 11:54:46
|
|
|
|
misika
|
Skuvala sam sinoc soda bikarbonu pa namazem izmedju podoja.. Pratim i njena usta pa cu videti.. Kaze doktorica da verovatno nije nista nego da se razradjuju grudi, da ne brinem dokle god nema ranica, grudvica, crvenila i temperature..
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.4.2016 11:56:29
|
|
|
|
vonavoj
|
Kako hoces..daktanol gel nije stetan..ni za tebe ni za bebu..
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 19.4.2016 20:49:40
|
|
|
|
Valerie
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops Val da sam ja na tvom mjestu, nudila bih joj prvo iz te praznije, pa tek onda punu. Obje po podoju dok ne povratiš mlijeko. Sigurno će se malo buniti u početku. A kasnije bih nudila jedan podoj jednu, jedan podoj drugu, s tim da bih tu jednu ako bi nastavila da se puni bržim tempom, izmlazavala po malo, da popusti napetost do "njenog reda" . Na taj način bi prestala da se puni tako jako, a ti bi imala zalihe mlijeka ako ti zatreba kad budeš uvodila hranu, ako budeš morala da je ostaviš ponekad nekome na čuvanje i td. uspela sam da je ponovo pokrenem, bas sam zadovoljna! nije bilo lako i brzo, i opet nema kao u drugoj, ali joj npr. dvaput dnevno bude pun obrok, to je velika sreca! hvala vam drage na podrsci, ja bih sama verovatno odustala kao prvi put
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 22.4.2016 10:53:13
|
|
|
|
pipi_coco
|
Opet ja ovdje Imala sam u ponedeljak zastoj mlijeka tj pocetak mastitisa u desnoj dojci ( uvecala se dojka do ogromnih proporcija u odnosu na desnu, zacrvenila se sa strane, imala temperaturu 38.8 i tako) stavljala hladne obloge, kupus, tople pred podoj i izmlazanje, masirala, beban dojio, nutkala ga stalno desnom izmlazala i sve što treba i smirilo se do utorka ujutro i kao ok je.....Ali primjetila sam da mu iz lijeve brže krene mlijeko i da se ona ( cini mi se bolje i brže prazni), al ajd rekoh sad cemo malo forsirati desnu i izmlazat cu je da se i na njoj bolje razrade kanali. Evo jutros se probudila desna dojka mi je opet ooogromna, ali ovaj put nema crvenila, temperature, ni jednu grudvu ili cvor nisam napipala, ali osjetim da je puna mlijeka i ponavljam ooogromna je. Nudila mu je da sisa, ali nikako da mu krene mlijeko pa se unervozio sav, elem dadnem mu lijevu da se narucka i uspavam ga nekako, onda navalim na izmlazanje, dok sam navukla 30 ml on se probudio, dadnem mu to da popije i još ga stavim da i on malo sisa( ovaj put ide mljieko) i on lijepo zaspi, a ja opet vidim d je ova desna veca od lijeve.....nije više tako ogromna ali je veca, vidi se prostim okom.....opet uzmem pumpicu izvucem možda još 5 ml i nece ni kap više da krene Ne znam šta više da radim više s njom, ne znam šta cu sa sobom Nigdje na internetu nisam našla nikakav slican problem, pomagajte P.S. Inace imam malo vece grudi, sad su se uduplale, a ova "bolesna" se kvadrirala jbt, i gravitacija ej vuce dole, pa mi je teška ko olovo :( kad hodam baš mi smeta.
< Poruku je uredio pipi_coco -- 22.4.2016 10:55:58 >
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 22.4.2016 11:09:18
|
|
|
|
BubaBubica
|
Mleko se povećalo u toj dojci jer ste forsirali tu dojku pa se stvara više mleka ništa strašno, ako neće da ide mleko sa pumpicom (kao meni što nije htelo) idi pod topao tuš, tuširaj se toplom vodom pa pod tušem uzmi pumpicu i pumpaj. Ja sam radila tako da sam sela u kadu, između kolena zaglavila tuš koji sam uperila u dojku i pumpala. Mleko je išlo ko ludo, i obavezno opuštanje svakog mišića na telu i duboko disanje. Tako isprazni dojku do kraja, mleko slobodno prospi u kadu, posle toga hladan oblog na siku i nastaviti isti tempo dojenja kao do sada bez izmalazavanja posle podoja. Kod mene je ovo ama baš svaki put upalilo i izbegla mastitis. Jednom sam primala inekcije i posle toga uvek se spasila na ovaj način.
< Poruku je uredio BubaBubica -- 22.4.2016 11:11:24 >
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 22.4.2016 11:23:13
|
|
|
|
pipi_coco
|
Stavim ja Bubi topli oblog ( tetra pelenu pod vrelu vodu, pa iscjedim i zamotam oko dojke pa cim se pocne hladiti još jednom je pod vrelu vodu uvalim) prije svakog izmlazanja, stavljala sam i prije podoja da mu brže krene mlijekce..... A moguce da se u desnoj povecala produkcija....ali kako to sada da izbalansiram da ne hodam okolo ko atrakcija iz cirkusa Šalu na stranu, stvarno se brinem i ovo mi je pravi problem Bojim se da cu ovako zapostaviti lijevu pa napraviti i tu problem jooooj Pokušat cu poslije i pod tušem da izmuzem, sada smo sami kuci nas dvoje, pa se ne usdjujem da ga ostavim dok se ja tamo banjam. Ovo sam samo jutros uzela da izmlazam nakon podoja samo da se malo smanji i da popusti težina....i smamnjila se malo jest, ali još nije dovoljno
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 22.4.2016 11:34:26
|
|
|
|
Zemunka85
|
Pipi, ja sam jednu vecu-drugu manju furala dve i po godine :D. Moja L je oduvek sikila skoro samo na desnoj...mislim da sam je spontano ja tako vise stavljala da mi leva ruka bude slobodna, jer sam levoruka. Sem estetskog, nismo imali problema. Dve i po god prelepog iskustva i dobrog napredovanja :D>
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 22.4.2016 11:45:54
|
|
|
|
BubaBubica
|
Ma previše mleka se nakupilo u toj dojci, meni ti saveti izmalaj se samo da popusti nisu pomagali, ja izmlazam, popusti i to traje samo nekih 10 minuta, posle opet ista situacija. Pa ono izmlazanje po malo u nedogled samo mi je povećavalo količinu mleka, ovako sam izmlazala svo mleko kkoliko je išlo, dojka je ostala bukvalno prazna, splasla, i nastavila da dojim kao i do sad, jednostavn samo sam izbacila tu problematičnu količinu. Meni ovako obloge ''na suvo'' nisu pomagale, jedino ovo, cela pod što topliji tuš i nema problema. Verujem da ti je problem da ga ostaviš samog, probaj ga u kolica ako imate veće kupatilo, temp, može naići vrlo brzo, to sam iskusila nekoliko puta.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 22.4.2016 11:47:03
|
|
|
|
pipi_coco
|
A meni valjda bilo lakše da mi je desna ruka slobodna pa sam ga stavljala više na lijevu i lijepo je razradio sebi I nje ti smetalo fizicki, mislim ta razlika? Estetika manje više ali ja baš osjcam kad hodam da mi smeta, nekako mi najlakše da je nosim u ruci, teška mi baš ....Pa i kada sjedim nekako se razlije sva, smeta mi pod pazuhom. A i pošto je na njoj osjetno sporiji refleks otupuštanja mlijeka, stalno sam od strahu od novog zastoja mlijeka, jer imam osjecaj da lijevu bolje isprazni,a u ovoj desnoj ko da uvijek nešto ima,pa se stvori još pa belaj nastane, uh. EDIT: Ma kupatilo nam je minijaturno baš, a evo ocekujem i da se beba probudi svakog trena....
< Poruku je uredio pipi_coco -- 22.4.2016 11:49:43 >
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 22.4.2016 11:54:36
|
|
|
|
BubaBubica
|
I moja je volela jednu dojku više i lakše je išlo mleko iz nje, zato mi je ova druga i pravila uvek problem kao i tebi i meni je nekako bilo udobnije na onoj strani gde je ona više volela da sisa pa je možda i dodatno moja napetost na neudobnijoj strani doprinela da mleko sporije teče, jer to baš ume da utiče na tok mleka, napetost majke.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 22.4.2016 12:00:01
|
|
|
|
vonavoj
|
pipi,probaj da ugrejes pre podoja tu dojku i da je malo rucno izmasiras i izmuzes pre pocetka podoja, ja sam tako..moja leva je bila duplo veca i sporije je mleko islo...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 22.4.2016 14:56:57
|
|
|
|
choopa choops
|
Pipi, valjda se javi NM pa ti kaže tačno kako bi trebala, ali ja bih na tvome mjestu prije podoja pumpicom izvukla malo mlijeko, čisto da navučeš i da krene mlijeko, znači ne previše, pa onda dala bebi da sisa iz te dojke. I to ne do kraja, nego recimo pola podoja (zavisi koliko vam inače traje podoj), a onda bi ostatak dala i iz druge. Zato da se ne bi napravio problem u drugoj. Tako dok se malo ne izreguliše ponuda i potražnja, a onda se opet vratila na jednu po podoju. Sada savjetuju samo jednu dojku po podoju, i ja jesam tako radila sa svo troje, ali znam iks žena koje davaju obje i bebice im isto odlično napreduju. Bitno je samo da nema upala i da seu i beba i mama zadovoljne :-)
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 22.4.2016 15:19:00
|
|
|
|
pipi_coco
|
I ja se nadam da ce se NM javiti, ona sigurno ima najviše informacija o dojenju i problemima sa dojenjem. Von upravo to i radim gledam da je zagrijem prije podoja da se krvni sudovi i kanalici rašire pa da prije potece mlijeko( a nekad se ranije probudi pa onda vriska citava dok ja pokušavam da zagrijem, pa brzo odustanem i samo mu je dadnem) Jesi li ti na taj nacin uspjela da rješiš problem? Moožda treba vremena da se ova vrati u normalu, možda ne može za jedan dan....pojma nemam. Chopa to sam uradila maloprije ( malo zagrijela i malo izmuzla) i onda dala bebi da doji, i dojio je nekih 25 minuta i zaspao...eh sad ona nije više tvrda ( mada nije ni jutros bila nešto posebno tvrda) znaci prilcno je mekana ali je i dalje velika....otišla je negdje pod pazuh se raširila...ne boli me ali mi ta njena velicina stvara nekakav neugodan osjecaj težine, eto ne znam kako bih to opisala...nije bol više je nugoda
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 22.4.2016 22:09:00
|
|
|
|
Kata90
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops Pipi, valjda se javi NM pa ti kaže tačno kako bi trebala, ali ja bih na tvome mjestu prije podoja pumpicom izvukla malo mlijeko, čisto da navučeš i da krene mlijeko, znači ne previše, pa onda dala bebi da sisa iz te dojke. I to ne do kraja, nego recimo pola podoja (zavisi koliko vam inače traje podoj), a onda bi ostatak dala i iz druge. Zato da se ne bi napravio problem u drugoj. Tako dok se malo ne izreguliše ponuda i potražnja, a onda se opet vratila na jednu po podoju. Sada savjetuju samo jednu dojku po podoju, i ja jesam tako radila sa svo troje, ali znam iks žena koje davaju obje i bebice im isto odlično napreduju. Bitno je samo da nema upala i da seu i beba i mama zadovoljne :-) Pipi Choopa je upravu.poslusaj je........i ja sam isto tako radila na pocetku........ jednostavno moras tako,bolje da sisa kad vec imas mleka. Znaci kod svakog podoja.jedna sisa,i tako izmenicno. Videces kad krene,samo ce ti teci mleko.......nece biti zastoja.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.5.2016 17:36:33
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ja ga dojim iz obe, naravno sledeci podoj pocinjem s onom s kojom smo prethodni zavrsili, jer ako bih preskocila jedan podoj jednu dojku sva se skameni i jako me boli. Kasnije kad se sve izregulise i grudi ne budu vise bolne mozda moze samo iz jedne...neznam ja sam uvek dojila iz obe.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 28.5.2016 7:41:04
|
|
|
|
Petkovici
|
Zene, opet ja :) Bebac od 2,5 meseca nece L da sisa nigde van kuce. Pocne da se ljuti, pa da place i na kraju upadne u takvu histeriju da ne mogu da je smirim i stavim na dojku nikako. Moram da je naviknem da jede na raznim mestima, posto za 20 dana idemo na more, a ne mozemo da ponesemo kucu sa sobom :) Je l imala neka ovaj problem i kako je resila? Hvala
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 28.5.2016 8:08:08
|
|
|
|
Mala Elena
|
Uh ne znam... meni obavezno trazi kada sam u haljini ili majici koja nema v izrez pa moram da je podignem odozdo a to ne ide zar ne ?
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 28.5.2016 8:40:28
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: Petkovici Zene, opet ja :) Bebac od 2,5 meseca nece L da sisa nigde van kuce. Pocne da se ljuti, pa da place i na kraju upadne u takvu histeriju da ne mogu da je smirim i stavim na dojku nikako. Moram da je naviknem da jede na raznim mestima, posto za 20 dana idemo na more, a ne mozemo da ponesemo kucu sa sobom :) Je l imala neka ovaj problem i kako je resila? Hvala Verovatno trazi mir i tisinu u poznatoj sredini,a mozda si i ti napeta prilikom dojenja van kuce pa ona to oseti..za poceetka probajte da budete negde u blizini kuce,ispred,u dvoristu,budi smirena,polako,ja sam recimo hodala i dojila u pocetku jer nije htela da sedim,tako smo setale dok je ona sisala. Probaj,mozda upali.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 28.5.2016 9:28:41
|
|
|
|
Petkovici
|
Gde mogu da hodam i da dojim, kad ovaj moj tenkic ima 7kg i 63cm :) Jedva je i sedeci spakujem uz sebe :)
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 28.5.2016 11:23:55
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: Petkovici Gde mogu da hodam i da dojim, kad ovaj moj tenkic ima 7kg i 63cm :) Jedva je i sedeci spakujem uz sebe :) Moja saad ima skoro 11kg pa opet hodam i dojim kad prigusti,evo nocima ne spava i to nam je jedini nacin da zaspi na sisi hodajuci..ne pitaj kako sam...
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 29.5.2016 13:22:38
|
|
|
|
Anarunika
|
MOja Živa izvodi akrobacije dok sisa ,to je opšti haos i smejurija.Bukvalno dubi na glavi, skače, pa skoči sa fotelje i sisa stojeći i kad završi kaže mi "a" (hvala) mahne mi i ode. Hit!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 5.6.2016 10:39:54
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Od nocas imam bol u desnoj dojci. Ne boli bas nesto mnogo, ali je neki neprijatan osecaj. Nemam nikakvih grudvica, ni crvenila. Bolucka i dok dojim i kad se izmuzam.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 5.6.2016 17:18:54
|
|
|
|
Maraj
|
Ivana probaj da se istusiras toplijom vodom
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 5.6.2016 17:35:51
|
|
|
|
Mala Elena
|
Ivana jel te boli bradavica? Mene da zadnjih dana ali zato sto je tegli...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 5.6.2016 17:43:13
|
|
|
|
World
|
Ja sam u takvim situacijama pod tusem masirala i izmuzala (znam da je izmlazanje, ali mi se ne svidja ta rijec ), a nekad nakon toga stavljala kupus i svinsjku mast, samo ne na bradavice.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?