Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 5.6.2016 18:31:37
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
ME, da, boli i bradavica. Sad cu u kadu, mozda malo pomogne tus.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 5.6.2016 18:35:46
|
|
|
|
World
|
Za bradavice lanolinska mast i sto vise luftiranja na vazduhu, ako to mozes priustiti.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 6.6.2016 1:00:37
|
|
|
|
Mariya
|
Možeš i bepanten na bradavicu. Da nemaš neku malu ragadu slučajno? Ili ti nije dobro uhvatila bradavicu?
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 6.6.2016 21:16:53
|
|
|
|
Mala Elena
|
Ja treci dan pijem Fitolat, mozda imam malo vise mleka . Ma imam sigurno, nocas su mi bile punije grudi a jutros bebu zagadio slajm pa je povratila mleko u dva mlaza, odokativno oko 150ml
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 6.6.2016 21:50:46
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Mislim da imam malu ragadicu :) Malo je bolje stanje.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 7.6.2016 20:01:06
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Skrooz cu izduvati danas. On citav dan place, navodno zbog grceva. medjutim vidim da mu je citavo popodne uvucena fontanela, a on kljuca li kljuca po meni, svakih sat vremena je na sisi. Kad on zavrsi ja nemam sta vise da iscedim , zbog cega mislim da nemam mleka. Poslala sam mm po neku dohranu cisto za pred spavanje da vidim hoce li hteti. Jel moguce da se od nespavanja ( anisam oka sklopila dva dana i dve noci) i umora smanji mleko
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 7.6.2016 20:31:51
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Skrooz cu izduvati danas. On citav dan place, navodno zbog grceva. medjutim vidim da mu je citavo popodne uvucena fontanela, a on kljuca li kljuca po meni, svakih sat vremena je na sisi. Kad on zavrsi ja nemam sta vise da iscedim , zbog cega mislim da nemam mleka. Poslala sam mm po neku dohranu cisto za pred spavanje da vidim hoce li hteti. Jel moguce da se od nespavanja ( anisam oka sklopila dva dana i dve noci) i umora smanji mleko Ja mislim da od umora hoce da se smanji mleeko,ali da nemas ne verujem,jer sto on vise sisa vise ce mleko da ti nadolazi to znas. To sto nemas sta da izmuzes nakon podoja ne znaci da nemas mleka docice vidces,odmori malo daj mu cuclu,neka ga nosi neko drugi,verujem da ce za par sati da nadodje mlekce samo tako.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 7.6.2016 20:37:57
|
|
|
|
vonavoj
|
Anck.umor i stres da li imas mleka su najveci neprijatelji! Dobro ti kaze serpica.odmori malo.neka ga neko drugi nuna(ako ima kod drugi),pa makar prosetaj,lezi.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.6.2016 11:01:59
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Anck, umor hoce da smanji mleko, ali i ja mislim da to nije slučaj kod tebe. I moja bebica hoce da sisa na sat vremena. Uhvati je tako neki period u toku dana i to traje pet, sest sati. Ni ja nemam posle nista za izmusti, ali cim se vrati na redje sisanje, imam mleka za izmusti. Ja dojim na vestacke bradavice, tako da vidim u njima mleko.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.6.2016 16:52:24
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Da sisa cesto sisa, bas ima te nalete kad bi sisao kao blesav, ali on zavrsi i sve kljuca po meni Pa sta bi covek pomislio nego da je gladan. I sad opet posle sat vremena mu dam i on opet isto. E onda sam mu napravila malo AD da vidim i popio je nekih 10 ml Ivana mislila sam da ima veze umor jer sam proteklih dva tri dana i noci bila uzas umorna, nisam spavala dve noci i dana sve do sinoc gde sam sklopila 3-4 sata u cugu. nisam vise znala gde udaram od ne ispavanosti pa sam povezala.
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 8.6.2016 16:54:24 >
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.6.2016 18:32:39
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Anck, razumela sam te, nego ti verovatno nisi mene :) Htela sam napisati da umor i stres mogu smanjiti mleko, (moje mišljenje je da mogu i prekinuti mleko), ali da mislim da to nije slučaj kod tebe, jer i moja bebica trazi da sisa na sat vremena, a vidim da imam mleka.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.6.2016 18:39:43
|
|
|
|
Mala Elena
|
Onda je to samo faza. Moja beba me upravo grize za bradavicu , joooj ! Kako meni mm kaze - Ne jedes nista zato i nemas mleka. A to sto me nervira, to nista ! Anck, kako deluje Fitolat i caj ?
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.6.2016 19:09:38
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Jaaao nista vise neznam u cemu nam je problem, izmesali su se grcevi sa dojenjem. Pre sat vremena je popio 40 ml AD i evo ga sad opet meni na sisi. Vise ne znam jel place od grceva il sto je gladan. A da testiram stvarno necu, mozda je dete gladno a ja mislim da su grcevi...kombinovacemo pa cemo videti. Naravno da cu forsirati dojenje ali ne po cenu da mi vristi gladno.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.6.2016 20:16:32
|
|
|
|
serpica
|
Anck ja opet mislim da je to samo skok u razvoju,ne znam, znam samo da mi je NM rekla jednom da ce beba svakako da pije AD i kad niej gladna jer je to toliko slatko da ce beba svakako da pije.Znaci ne mora daje gladan,sto ne probas posle podoja da mu das vodu da vidis koliko ce da popije,mozda je to merodavnije... uh znam kakve su to muke samo dok prodju ta prva dva meseca.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.6.2016 21:39:02
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ja se iskreno nadam Serpice, ne bih volela da prekinem da dojim Juce sam mu dala vodice izmedju podoja i dosta je popio, a danas dohranu. Ali on jako cesto trazi da sisa pa mislim da mleko nemoze ni da dodje tako brzo. Nista neznam videcemo za par dana jel skok ili sta vec
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.6.2016 21:42:03
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Anck, i ja kad mi je frka i mislim se da li je gladna, napravim AD. Isto sam pobornik dojenja, ali isto ne zelim da razmišljam da li je gladna ili ne. Mozda su im samo faze, skokovi... Ali, ko zna. Evo, moja je celo popodne gladna, na sat vremena bi sisala, ali se i brzo zasiti.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.6.2016 22:04:21
|
|
|
|
Maraj
|
Anck tako sam i ja kombinovala ad i dojenje Isto sam bila nesigurna. Sada samo dojim. Nemoj samo odustajati. Ni ja nisam mogla da nacedim nista nakon njega ali za par min on pocne opet da sisa i ja vidim mleko da izlazi. Nije isto kada mi cedimo i kada oni vuku
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.6.2016 22:47:28
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Ja se iskreno nadam Serpice, ne bih volela da prekinem da dojim Juce sam mu dala vodice izmedju podoja i dosta je popio, a danas dohranu. Ali on jako cesto trazi da sisa pa mislim da mleko nemoze ni da dodje tako brzo. Nista neznam videcemo za par dana jel skok ili sta vec Joooj draga Anck kad bi samo znala kroz kakve sam ja muke prolazila sa dojenjem,nema noci da nisam preplakala,sto puta mi je doslo da odustanem a onda sam rekla sebi sisace dok imam i jednu kap mleka,pa sad dal je to mesec, sest meseci ili godina videcemo. Veruj mi ne moze mleko tek tako da prestane,tvoj bar sisa moja nije htela uopste spavala ko top jedva da povuce dva puta to su bile muke,izmlazavala sam se po 10 puta na dan nekad niej bilo ni kapi ali nije prestalo namucili se dva meseca i posle toga je sve bilo super evo je ne silazi sa sise.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.6.2016 22:55:47
|
|
|
|
Sunce_ljubavi
|
Ja cure nisam dojila jer sam mislila da nemam mleka.... ali nisam bila u pravu....samo nisam bila istrajna... mislila sam da su gladne, da nema mleka, pa sam svako malo dodavala ad...i na kraju skroz preshla na njega.... Sad Jovana dojim, evo skoro punih 5 meseci, dohranu mu nisam dala ni jednom kad sam ja kuci...popio je par puta kad sam hitno i neplanirano morala da odem negde( 3-4 puta za ovih 5 meseci) Imala sam momente kad sam mislila da je stalo mleko....tipa mekane grudi.... on krene da sisa, pa stane, otvori usta, a ja gledam kako mleko u mlazevima prshti.... jesu one mekane, i na moje stiskanje nije ishlo mleko, ali on je povukao par puta i mleko se otpustilo.... Zato dajte sebi i detetu priliku... uzivajte u tim 1 na 1 momentima... prve bebe odhranjene na ad...on na mom mleku....neuporedivo lakshe i lepshe iskustvo
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.6.2016 23:45:38
|
|
|
|
Mala Elena
|
Mekane su zato sto smo vec dojile, zato nam se i cini da nemamo mleka. A.i bebci rastu, vise piju , nekad traze utehu u siki i zagrljaju mame...e sada, mozda je to kod vas Anck. Serpi, mala mi se veceras budila svako malo, isisala me je kao pijavica dok malopre nije zaspala. I posle par min, rekoh hajde da stisnem bradavicu da vidim ima li mleka, kad ono krete kap. Znaci ima. Sto ti kazes- neka je i kap ali ja ne odustajem!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 9.6.2016 9:01:32
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ne ne neodustajem sigurno, malo cemo kombinovati ako treba sa Ad . Ovo za utehu je sigurno, sinoc je vristao od grceva i onda stalno trazi sisu, posle kupanja je na pola sisao i od umora zaspao nije se budio 4 sata, verujem da je bio gladan probudio bi se. A posle 4 sata meni grude preeepune mleka.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 9.6.2016 9:35:43
|
|
|
|
Sunce_ljubavi
|
Anck, ako place od grceva, a ti mu dash ad, mozesh samo pogorshati, bolje mu daj da sisa... uteshice se tvojom blizinom, i zasititi ako je gladan....a navuce on sebi mleka koliko je dovoljno...pusti ga da vuche i kad mislish da nema mleka.... tako ce se stvoriti vishe..... Ja sam dojila na zahtev... imala sam par trenutaka kad sam htela da posegnem za ad, ali sam probala josh jednom, i ispostavilo se da nam ne treba.... Evo nocas kako sam bila lenja da ga premestim, sisao je celu noc sa iste.... u pola 3 i u 6h...jeste da mi je druga bila prepuna... al znachi mogao bi i na jednoj da "zivi"
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 9.6.2016 17:37:21
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Ne ne neodustajem sigurno, malo cemo kombinovati ako treba sa Ad . Ovo za utehu je sigurno, sinoc je vristao od grceva i onda stalno trazi sisu, posle kupanja je na pola sisao i od umora zaspao nije se budio 4 sata, verujem da je bio gladan probudio bi se. A posle 4 sata meni grude preeepune mleka. I sta ti kazem ja... ima tu mleka ne brini,samo pazi sa ad ponudi nakon podoja ako moras i ako mislis da je gladan,sad kako raste jace ce da vuce i uzece onoliko koliko mu treba.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 9.6.2016 18:10:10
|
|
|
|
Mala Elena
|
Kakve smo hrabrise aa Ja sam danas slabo pila tecnost a ova mala je danas pravi krpelj, spava uz siku.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 14.6.2016 8:31:13
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Samo da se pohvalimo dohranu nismo koristili sem taj jedan put kad bilo kriticno. Bas se trudim da redovno jedem i pijem, ne kolicinski mnogo ali stalno po nesto malo! Tacno osetim po mleku da ga vise ima.
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?