Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 13.3.2015 16:11:37
|
|
|
|
vonavoj
|
Ja sam ga jutros popila,mislim da radi posao! s obzirom da me je isisala nocas,sto inace ne rade tako cesto,pa se jutros izmuzla da ostavim u friz jer veceras idem na koncert,a osecam da me grudi peckaju...sad ce sisati opet i pre nego sto krenem i ostavljam za jedan obrok! Ako sutra eksplodiram,odlepicu,navucicu mleka
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 13.3.2015 19:58:55
|
|
|
|
wivern
|
Von cucemo eksploziju verovatno
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 13.3.2015 20:58:41
|
|
|
|
bubulence
|
Ne znam u kojoj drugoj temi bih pohvalila NM pa sam odlucila da to uradim ovde. Znaci zena, majka, kraljica, pored troje male dece i milion obaveza nadje vremena da mi odgovara na pitanja koja su sigurno bas ovde na temi postavljena ko zna koliko puta. A i koliko je samo ovde korisnih saveta dala... Pa da je placamo ne bi bila toliko azurna i ljubazna. NM, hvala
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 13.3.2015 21:16:34
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: bubulence Ne znam u kojoj drugoj temi bih pohvalila NM pa sam odlucila da to uradim ovde. Znaci zena, majka, kraljica, pored troje male dece i milion obaveza nadje vremena da mi odgovara na pitanja koja su sigurno bas ovde na temi postavljena ko zna koliko puta. A i koliko je samo ovde korisnih saveta dala... Pa da je placamo ne bi bila toliko azurna i ljubazna. NM, hvala
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 14.3.2015 23:48:49
|
|
|
|
New Mom
|
Ma bubi, bila bih ja i opsirnija, al bojim se da sam te i ovako izbombardovala. :) Hvala na lepim recima. Postidjujes me. Sve je to sitnica. Ako ti (ili bilo koja druga mama) ima odlucnost i da poslusa savetovano, i uspe, ja presrecna. :)
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 15.3.2015 8:42:27
|
|
|
|
Ana13
|
Zene,smem li neke kapi za nos da koristim? Nos mi je toliko zapusen da bukvalno jedva disem.A najteze mi je nocu.I to traje vec par dana. Ninu je zarazila cerkica od prijatelja i imala je temperaturu par dana,zapusen nosic i proslo joj,a onda je preslo na mene.Ja nisam imala temp,ali kod mene duze traje.Bas mi se imunitet srozao
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 15.3.2015 8:51:04
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: Ana13 Zene,smem li neke kapi za nos da koristim? Nos mi je toliko zapusen da bukvalno jedva disem.A najteze mi je nocu.I to traje vec par dana. Ninu je zarazila cerkica od prijatelja i imala je temperaturu par dana,zapusen nosic i proslo joj,a onda je preslo na mene.Ja nisam imala temp,ali kod mene duze traje.Bas mi se imunitet srozao KLIK NM je odgovarala u nekoj drugoj temi
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 15.3.2015 9:09:12
|
|
|
|
Ana13
|
Trco,hvala puno
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 15.3.2015 10:05:26
|
|
|
|
degu
|
ja da dodam da je meni pomogao luk presecen na pola u blizini uzglavlja i parenje sinusa kamilicom
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 17.3.2015 23:02:39
|
|
|
|
little_one
|
Drage zene, Jos uvijek mi jako tesko pada da mislim i razmisljam o svemu, ali nase dojenje se zavrsilo, sasvim suprotno mojoj i djetetovoj zelji. Moja operacija stitne zlijezde nije otisla u pravcu kojem smo se nadali, boravak u bolnici se od predvidjena tri dana produzio na vise od deset, od 4-5 izdajanja dnevno evo cijedim posljednje kapi iz dojki. Sa njima i moje suze idu, pa i sad dok ovo pisem. Naime, kao posljedica operacije su ostecene paratiroidne zlijezde i danima sam se mucila sa regulacijom kalcijuma, dojenje je izgleda uticalo takodje na te oscilacije kalcijuma u organizmu, na kraju su mi dali lijek koji treba da pijem do daljnjeg a doza je dovoljno velika da ne pase uz dojenje. Nazalost, bila sam primorana da odustanem. Horor sam prozivjela, ali mora se dalje. Mame cuvajte svoje mlijeko, ne odustajte kad ne morate, toliko malo treba da se date, a toliko toga se dobije dojenjem. Branila sam dojenje svih ovih dana u bolnici, izletala prvih dana da podojim dijete iako nisam bila otpustena iz bolnice. A onda bum, treba prestati. Mlijeko se ne gubi tako lako mame moje, moje jos uvijek curi uprkos mojim nastojanjima da prekinem prirodno. Dojite svoje bebice kad god traze, i prestajte kad vi i vase dijete budete spremni na to.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 17.3.2015 23:13:46
|
|
|
|
Rosita
|
Oh Lo, draga naša... mislila sam na tebe ovih dana, ali eto nikako da te upitam kako ste. Žao mi je što je tako moralo biti . A opet, dosta si dala svojoj curi, njoj od mleka jedino više treba mama, i to zdrava mama, tako da nema dileme. Ne daj nam se!
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 17.3.2015 23:17:56
|
|
|
|
little_one
|
Joj Rosi, draga, dusu sam isplakala u bolnici, em daleko od djece, pa pokajala sam se milion puta sto sam pristala na operaciju. Trebalo je da izadjem iz bolnice, taj dan sam se isti srusila i dobila zestok napad tetanije u DZ (srecom) pa su mi dali kalcijum na licu mjesta....mislila sam da cu da odem, toliko sam se prepala bila. Jos tri napada nakon toga, sad srecom regulisana terapija, i iako sa strepnjom ostajem kuci, funkcionisem. Al sa nedojenjem nikako da profunkcionisem. Moje izdojene zalihe - potrosene. Makar je Allernovu prihvatila u kasicama, ovako je samo lizne i nece da pije.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.3.2015 6:58:58
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: little_one Drage zene, Jos uvijek mi jako tesko pada da mislim i razmisljam o svemu, ali nase dojenje se zavrsilo, sasvim suprotno mojoj i djetetovoj zelji. Moja operacija stitne zlijezde nije otisla u pravcu kojem smo se nadali, boravak u bolnici se od predvidjena tri dana produzio na vise od deset, od 4-5 izdajanja dnevno evo cijedim posljednje kapi iz dojki. Sa njima i moje suze idu, pa i sad dok ovo pisem. Naime, kao posljedica operacije su ostecene paratiroidne zlijezde i danima sam se mucila sa regulacijom kalcijuma, dojenje je izgleda uticalo takodje na te oscilacije kalcijuma u organizmu, na kraju su mi dali lijek koji treba da pijem do daljnjeg a doza je dovoljno velika da ne pase uz dojenje. Nazalost, bila sam primorana da odustanem. Horor sam prozivjela, ali mora se dalje. Mame cuvajte svoje mlijeko, ne odustajte kad ne morate, toliko malo treba da se date, a toliko toga se dobije dojenjem. Branila sam dojenje svih ovih dana u bolnici, izletala prvih dana da podojim dijete iako nisam bila otpustena iz bolnice. A onda bum, treba prestati. Mlijeko se ne gubi tako lako mame moje, moje jos uvijek curi uprkos mojim nastojanjima da prekinem prirodno. Dojite svoje bebice kad god traze, i prestajte kad vi i vase dijete budete spremni na to. LO uradila si sve sto si mogla ne treba da se jedis sada,sto rece Rosi bebi treba zdrava majka,a i ona je vec velika skoro godinu dana,znacilo joj je i te kako do sada..odmori se i uzivajte jedna u drugoj,navicice se na formulu polako i bice sve ok....
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.3.2015 7:06:10
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
joj LO mogu misliti kako ti je. Pa moja sama ostavila siku sa 15 meseci pa sam bila tuzna a ne tako prisilno. Drzite se. Sve si uradila sto je do tebe, I sam cin hranjenja na flasicu u tvom narucju je bliskost. Samo neka si ti sa zdravljem dobro sve ce to biti u redu
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.3.2015 7:17:29
|
|
|
|
daca77
|
Lo, kao sto rekose cure najbitnije je da beba ima zdravu mamu,a sve ostalo nije toliko vazno...uostalom ona je velika beba i svakako bi morala da je odvikavas od sisanja...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.3.2015 8:38:31
|
|
|
|
little_one
|
Hvala zene na podrsci! Ovo nijedna mama ne smije da doceka, da nasilu prekida dojenje, kad sam dosla kuci kao da nam je neko nesto oteo, neku nasu zajednicku nit koja se eto pokidala preko noci. Strasno, ali sto kazete ima drugih nacina da se bliskost odrzi. Tesko mi je najvise zbog te njene alergije, moje mlijeko bi joj znacilo jos bar godinu da je sisala. Ovako cemo da jurimo alternative. Ufff...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.3.2015 9:12:54
|
|
|
|
New Mom
|
LO
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.3.2015 10:00:57
|
|
|
|
milicicak
|
LO, draga, drzi se jako mi je zao zbog sve ga sto prolazis tvojim lepojkama pre svega treba zdrava mama, sve ostalo je manje bitno
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.3.2015 10:07:06
|
|
|
|
Maslacak15
|
Drzi se LO Znam da si jos "rovita" i da je sve tesko ali je daleko najvaznije da se potpuno oporavis i da budes zdrava za svoje devojcice. A bice i ljubavi i paznje i bliskosti. Budi jaka draga
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.3.2015 10:26:44
|
|
|
|
milicicak
|
LO, uvodjenje Allernove je meni bilo uzasno stresno, T je nije htela ni u kasicama. A probala sam i da Alernovu pravim u vodi u kojoj se kuvalo voce (banana, jabuka, breskva), da je razmutim u sokic, svasta, i jako je tesko islo. Na kraju sam joj Alernovu davala u snu, nocu posle podoja, tako se polako privikavala na ukus. Ne bih da te plasim, ali prvi put je budna popila Alernovu 3 meseca nakon sto smo poceli da je uvodimo. Hocu da kazem da je potpuno normalno da je odbija. Dakle, samo polako i budi strpljiva. I jos jedan veliki veliki
< Poruku je uredio milicicak -- 18.3.2015 10:28:15 >
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.3.2015 10:28:05
|
|
|
|
mika79
|
LO drži se draga, važno je da ti budeš dobro onda će i bebice biti dobre.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.3.2015 10:31:24
|
|
|
|
degu
|
lo :* ne mogu s tel da dodjem do grlise. Ti si meni uzor sto se tice roditeljstva, dala si svojoj curici 200 % sebe, sad idete u nove faze, nove avanture, sve ce biti ok.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.3.2015 12:24:56
|
|
|
|
little_one
|
Hvala zene! Da mi ne bi Degu i World, ja bih skrenula nacisto, svaki dan su mi pisale po citav dan da mi skrenu misli i da me bodre. Idemo dalje, ako dodje i treca bebica, necemo se tek tako dati, nema vise stitne da se vadi
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.3.2015 12:52:55
|
|
|
|
Rosita
|
Lo, nece curi nista faliti, nama je gastro svojevremeno govorila da ako jede alernovu u kasicama to je sasvim dovoljno, ako je prihvati i da pije, jos bolje, ako ne, nema veze. Ti imas dobrog nutricionistu pa cete biti super. Emocije ce se sleci polako. Drzte se!
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.3.2015 14:05:57
|
|
|
|
mama krava
|
Joj, LO...verujem da ti je teško, ali NAJBITNIJE je da tvoja deca imaju zdravu mamu!!! Čuvajte se I volite! Sve će proći!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?