Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 10.2.2015 9:42:46
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: eca89 Cure pomagajte, ja imam previse mlijeka, ona pojede, ali opet brzo nadolazi i sve curi, kako da ga malo smanjim??? Da li da izbjegavam tecnost, jer bas puno pijem? Eco,nema puno tecnosti kad je takva situacija.ja sam pila bukvalno casu dnevno! Znam da si i zedna..
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 10.2.2015 9:48:08
|
|
|
|
eca89
|
Da, Von sto je najgore, stalno sam zedna, tako da moram piti, a ona kad odvali spavati 3-4h spavati, nema me nigdje, tece kao iz cesme.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 10.2.2015 9:57:54
|
|
|
|
vonavoj
|
Bolje da tece,nego se stvaraju grudve!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 10.2.2015 9:58:25
|
|
|
|
Modessty
|
eco treba da budeš srećna što ti tako curi mleko. TO je dobro i srediće se sve vrlo brzo. Malo smanji unos tečnosti, ččisto dok se ne ustalite malo i dok ne krene više da sisa. Stavljaj pelene na grudi kad si kod kuće a kad ideš negde van tupferi su prava stvar ko što ti Trca reče
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 10.2.2015 11:03:39
|
|
|
|
Kata90
|
ja sam bas imala na pocetku problem sa grudima,jos mi se i upalilo,i dobila sam temperaturu zbog toga.....curilo mi strasno mleko,izmuzavala sam se i masirala te cvorove uzas kako mi bilo........ali sad se vec normalizovalo desna sisa mi veca od leve....ali mi leva bradavica uvucena vise,zbog cega je to tako?
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 10.2.2015 11:07:04
|
|
|
|
branki*
|
kato,normalno je da dojke nisu bas iste,tj da je jedna veca u odnosu na drugu,jer nista nije bas simetricno,pa ni grudi..meni je desna bradavica uvucena i ona pravi problem,boli me kad beba oovuce...leva je ok,smirila se.je l tebe boli?
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 10.2.2015 11:11:44
|
|
|
|
Kata90
|
Pa da znam.....ne boli me,sva sreca....upocetku jesam imala problem sto nije redovno uhvatio sisu pa mi napravio rane,svaki put sam zvezde videla kad sam dojila od bolova.....
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 10.2.2015 11:13:40
|
|
|
|
branki*
|
ja se nadam da ce i ova uvucena da se malo sredi,tj da prestane boli,bas me opterecuje ta desna bradavica..
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 10.2.2015 11:18:38
|
|
|
|
daca77
|
Moja beba nesto usitni popodne...jedva izdrzi 2h-koliko mleka imam, ko bi ga znao(sto bi sveki rekla, ma uzmi flasicu i neka se dete lepo najede) ...Inace je tokom dana dojim na 3h.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 10.2.2015 11:21:09
|
|
|
|
bubulence
|
evo da se mi malo pohvalimo./ za sada nam ide savrseno. dojim je na zahtev, preko dana je to na sat ipo-dva a nocu za sada na 4 sata...tako je bilo preksinoc i sinoc. mleka imam, mada pijem i fitolat, ne moram da se izmuzam, samo neka sve ovako i ostane. bradavice bole ali vrlo malo, samo kada pocinje da siki...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 10.2.2015 11:26:31
|
|
|
|
daca77
|
Bravo, bubi
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 10.2.2015 11:47:39
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: daca77 (sto bi sveki rekla, ma uzmi flasicu i neka se dete lepo najede) . jao kako meni ta rečenica ide na nreve! Svi bi oni iz sebičnih razloga da beba jede na flašicu - to im je kao sigurnije i lakše! Što bre malo više ne daju podršku dojenju a ne odma daj flašicu! I neke gospođe oko mene su tako pričale - kad je bio Danilo beba. Sa drugim detetom naučiš da ih sve teraš u tri lepe.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 10.2.2015 14:05:32
|
|
|
|
daca77
|
Mod, sreca te sam baksuz i samo postizu kontraefekat...vise i ne smeju da mi kazu da je beba gladna. Dobro te su shvatili da ne mora da mi govore kad je beba gladna, a kad sita.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 11.2.2015 16:19:02
|
|
|
|
pari
|
To sa flašicom...da poludiš! Čak i moji su mi to pričali... Imam pitanjce...na vrhu desne dojke mi se pojavio mali beli plik ili bubuljica...boli me kad sisa... Ima neko iskustva sa tim?
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 11.2.2015 16:27:03
|
|
|
|
World
|
pari, meni se to bilo pojavilo, mislim da se zove blister.. ja sam ga toplom oblogom razmeksavala i onda samo jednom probusila sterilnom iglom i nestalo je.. ne znam da li je to bilo pametno, ali nista drugo nije uspijevalo...
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 12.2.2015 7:51:50
|
|
|
|
branki*
|
devojke kad se kaze da beba sisa na 3 sata,je l se to misli na 3 sata od pocetka sisanja ili od kad zavrsi? kako sisaju vase bebe,da li obe dojke u jednom podoju ili samo po jednu?
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 12.2.2015 8:36:24
|
|
|
|
veselicaa
|
Ja mislim da kada zavrsi sisanje,jer su moje znale da sisaju i po 45 minuti pa bi nelogicno bilo od pocetka.Branki zasto ti je bitno,jer moras da je dojis na 3 satiili onako pitas?Ako uspes da joj prekines podoj i prebacis je na drugu dojku,onda super ali ja skoro nikada nisam uspevala jer bi se odmah bunile.Jedino ako nestane mleka pa moram,drugacije nisam uspevala.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 12.2.2015 8:49:16
|
|
|
|
New Mom
|
Kad se kaze na tri sata misli se od pocetka jednog podoja do pocetka drugog podoja, bez obzira koliko sam podoj traje. Ali, ta fama o tri sata je sa kutija za AD. Majcino mleko je mnogo lakse svarljivo i svari se za sat i po do dva. Tako da beba ima puno pravo da trazi da jede mnogo cesce. Retke su bebe koje jedu na tri sata. Stvarno dobronameran savet: prestanite da gledate sat! Gledajte svoju bebu i dajte joj kad hoce i koliko hoce.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 12.2.2015 8:51:14
|
|
|
|
New Mom
|
Branki, preporuka je jedna dojka jedan podoj, da bi bila sigurna da je ispraznila dojku i pokupila i zadnje mleko (od koga se raste). Ali nekim bebama je potrebno posle jedne ponuditi i drugu. Onda jedino gledas da sledeci podoj zapocnes tom drugom dojkom.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 12.2.2015 8:54:08
|
|
|
|
New Mom
|
Veselice, ne treba prekidati podoj i bebu prebacivati. Samo ako ona sama pusti. Inace ce beba sisati iz obe vise tog tzv. prednjeg mleka, koje je vodenastije i cini ce se da beba super sisa a stagnira u tezini. Potrebno je da se isprazni dojka, da se duze zadrzi beba na istoj, da bi pila i tzv. zadnje mleko, bogatije u masnocama (od njega beba dobija na kilazi ustvari).
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 12.2.2015 8:56:00
|
|
|
|
branki*
|
hvala,veselice i new mom onako pitam,zanimalo me..moja beba trazi cesce da sisa,retko kad prodje 3 sata izmedju podoja,jednom u 2 dana.a,ovo za dojke pitam,jer ona nekad sisa samo jednu,pa se uspava,a nekad obe.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 12.2.2015 8:56:11
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Ja ikad nisam gledala na sat, bebu sam dojila na svakih 2h, npr u 10, 12,14h, nekad i krace. Ali, ona je sisala 10min max, imam velike bradavice pa joj lako da uhvati, zaspi posle podoja i probudi se za sledeci. Naizmenicno jedna pa druga dojka, imala sam trakicu za kosu koju sam stavljala na ruku da ne pomesam dojke jer mi se desavalo I tako 6 meseci
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 12.2.2015 8:58:37
|
|
|
|
lilipolip
|
Mi smo rutinu od 3 sata poceli tek oko 5og meseca, posto je tada vec poceo da se igra na ( . ), pa sam ja resila da to prekinem. Do tada sam mu davala kad god bi zatrazio. Sada sa skoro godinu dana sisa samo ujutru, i ne igra se, popije koliko mu treba i zapocinjemo dan.
< Poruku je uredio lilipolip -- 12.2.2015 9:00:15 >
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 12.2.2015 8:58:39
|
|
|
|
New Mom
|
Pari, to je verovatno blister. To je zacepljen mlecni kanal i samoj bradavici. Potrebno je da pre sisanja stavis tople obloge. Mozes i da blago pritisnes, da bi se prosirio. I to pred sam podoj. Mozda i da probas da se izmlazas. Ako ne nestane, nemoj sama da ga busis, vec vidi sa nekim med. licem da ti to odradi. Nije to nista strasno, ne brini.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 12.2.2015 9:01:08
|
|
|
|
New Mom
|
Ivka, zbog ove izjave oko velikih bradavica koje je lako hvatala, za drugo cu da te smaram, tek da znas.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?