|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
7.2.2015 9:39:20   
wivern
Bubi user posted image To u bolnici je bas zeznuto, jedan od razloga sto sam se opredelila za bebi frendli.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1176
7.2.2015 22:19:45   
QueenJ

IZVORNA PORUKA: wivern

IZVORNA PORUKA: Štetica

wiw probala sam 2 dana da je izbacim,ali su mi se napravili takvi cvorovi da sam jedva uspela da ih se resim,a mleko samo islo,probije mi kroz tufer i brus na majicu.Stavljala kupus i vrucu pelenu da ih razbijem.

Stetko ne vruću, toplota navlaci melkce. Stavljaj hladne obloge, a cvorice razbijaj dok bebac siki. Neka me ispravi neka iskusnija dojilja user posted image ako gresim.

Meni su u porodilištu isto rekli tople obloge i kružna masaža što toplijom vodom i jakim mlazom iz tuša, koliko god mogu da podnesem, da bi se raširili kanali i lakše se razbili čvorići i izašlo mleko.

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1177
7.2.2015 22:22:56   
New Mom
Tople obloge, topao tus, kupus, blaga masaza, a pre svega neka beba sisa vise tu dojku.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 1178
7.2.2015 22:26:40   
QueenJ
Meni E. obično odbija tu dojku, jer mleko teže izlazi, pa moram da se izmazam, a ni pumpica ne može da izuče, pa moram ručno, user posted image pa ispadaju oči...
A za kupus nisam verovala, sada-potpisujem!!!

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1179
8.2.2015 1:39:35   
wivern
Meni je bio dovoljan samo kupus, i ovaj mali je sikio bas cesto.
Nego mi sad nije jasno zar topla kupka i tople obloge ne navlace mleko? Tek sad mi bista nije jasno ali hvala bogu i ne treba mi user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 1180
8.2.2015 1:50:18   
jovicaa
pa u sustini izmuzavanje generalno podstice stvaranje jos vise mleka, ali kada postoji opasnost od mastitisa, kada su grudi prepune moraju se izmusti toliko da popusti. a izmlazanje ide lakse ako se kanali opuste toplom vodom, masazom i td...

don't shit where you eat :))

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1181
8.2.2015 12:23:05   
mama krava
Moj debeli ima kandidu u grlu i ustima zbog silnih ab koje je pio u protekle dve nedelje, uprkos probioticimauser posted image ...

I jos me je ujeo za desnu bradavicu, verovatno, jer ga je svrbelo...i sad me boooli i svrbi, jer sam sigurno i ja zapatila to sra*euser posted image

Ocistla sam njemu usta sodom i dala mu Nistatin i ja sam moje bradavice prbrisala i namazala kokosovim uljem i sad idem golih sisa po kuci. Al bar lepo mirisu, na kokosuser posted image !

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1182
8.2.2015 12:25:58   
World
Kapni malo nistatina i na bradavice..

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 1183
8.2.2015 12:41:54   
Štetica
Stanje sledece,preko dana mu nudim siku svaki cas,neposisa nesto puno,al dobro je. Jedino uvece posle podoja moram da se izmuzem da nebi dobila mastitis,i to opet ima katastrofa,sinoc sam izvukla 150ml,imalo je jos,al nisam mogla vise,utrnule mi ruke od pumpanja. Inace ako nije on na siki onda je kupus,za kratko vreme se skoro ukuva,al bar sike nisu vrele.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1184
8.2.2015 12:47:08   
Štetica
E da mislim da je kod nas trenutno skok u razvoju,jer juce i danas bi samo da ga drzim i da se okaci na siku,u principu on malo sisa vise je drzi u ustima,i cim ga odmaknem pocne da kmeci. I nece niko drugi da ga drzi,malopre sveki bila,uzela ga,on je preplakao tih 5min,iako je dosad bio kod nje bez problema. Tako da se nadam da ce se uskoro regulisati i kolicina mleka.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 1185
8.2.2015 12:49:33   
Olga75
Stetice , evo tema SKOKOVI U RAZVOJU BEBA , mozda pomogne

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 1186
8.2.2015 12:54:21   
Rosita
Milkice, sto ide bebi u usta, ide i na bradavice. Nama nistatin nije pomagao, samo daktanol.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1187
8.2.2015 13:00:40   
mama krava
Imam i Daktanol...nemam pojma, mojoj Nadi pomagao Nistatin kad je bas kao malecka isto zbog ab imala gljivice...

Videcemo, ako ne pomogne jedno onda ce dobiti drugo!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1188
8.2.2015 13:01:34   
minnica
Daktanol je zakon user posted image

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1189
8.2.2015 13:04:09   
Olga75
a sodabikarbona ? ja sam iskuvavala silikonske bradavice u sodabikarboni i bradavice sam prala sa tim i nikad nismo patile od sora
a ima i tema

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 1190
8.2.2015 13:16:17   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: wivern

Meni je bio dovoljan samo kupus, i ovaj mali je sikio bas cesto.
Nego mi sad nije jasno zar topla kupka i tople obloge ne navlace mleko? Tek sad mi bista nije jasno ali hvala bogu i ne treba mi user posted image

Ja koliko sam skapirala topla kupka i tople obloge samo lakše otpuštaju mleko, tj lakše krene. Meni se desilo posle kupanja (a bile nabrekle pre) sagla se nad lavabo nešto a ono samo curi iz mene user posted image

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1191
8.2.2015 13:38:29   
mama krava

IZVORNA PORUKA: Olga RR

a sodabikarbona ? ja sam iskuvavala silikonske bradavice u sodabikarboni i bradavice sam prala sa tim i nikad nismo patile od sora
a ima i tema

Nije Olga ovo klasican soor...a u stvari i jesteuser posted image

Od ab je dobio kandidu u grlu, pa i po ustima, pa preneo i meni... Nije imao kad je bio mali, a sad sa 16 meseci zaradismo ovu glupostuser posted image .

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1192
10.2.2015 8:36:07   
eca89
Cure pomagajte, ja imam previse mlijeka, ona pojede, ali opet brzo nadolazi i sve curi, kako da ga malo smanjim??? Da li da izbjegavam tecnost, jer bas puno pijem?

Direktna veza do poruke: 1193
10.2.2015 8:41:19   
Ivanka 75
Eca, treba bar 3 nedelje da,se mleko ustali, meni su grudi curele mesecima i pored izmuzavanja.
Samo polako, to je normalno, malo se izmuzi posle podoja, ali ne previse da posle ne nedodje i puno mleka pa da te bioe grudi, znaci, izmuzi se posle podoja pa stavi tetra pelenu preko grudi, ja sam tako radila. Imaju i oni tupferi za dojenje koji se stave u brus, mozes i to.

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 1194
10.2.2015 8:42:45   
Trcosava
Eco ja se još uvek uhodavam što se tiče dojenja, ali po savetu NM izmuzi se tek toliko da prestane napetost u dojkama. Nemoj do kraja jer ćeš navući još više mleka. Još malo pa će ona više jesti, pa neće toliko cureti

A htedoh ja jutros da ispišem u temi - juče i prekjuče sam mislila da mi mleka staje, tj da mi se ne pune dovoljno brzo i skontala da je kod mene ključno 'nespavanje'. a to je meni veliki problem. Evo noćas sam odspavala 6 sati u komadu, obe pune totalno. Dok preko dana ne stigne da mi se recimo leva napuni za 6 sati. Teško da mogu preko dana da spavam, pa čak i ako sam sama sa Lukom. tečnosti pijem oko 3 litre dnevno, dakle nije do tečnosti. Jedem redovno. Jedino eto san.

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 1195
10.2.2015 8:53:46   
Ivanka 75
Trco i kod mene je bilo tako, Ivka sisala na 2h nikad da se napune, tek malo preko noci budu punije, pod uslovom da sastavi 3h spavanja sto je bilo reeeetko. A grudi maleeeee da manje ne mogu biti
Ali, ipak je bilo dovoljno mleka za podoj, cak i curelo.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1196
10.2.2015 8:59:04   
Trcosava
Ivka, on nekad na 2 sata, nekad na sat nekad na 3...4 nema ustaljeno. Evo jutros se preždrao pa krenuo da bljucka. Ali juče mi baš bila frka da će mi mleka nestati. Naoružala se bezalkoholnim pivom, ječmom (nisam našla pšenicu) - tečnosti i tako pijem... I eto, skontah da je kod mene ključan odmor. Sad samo da vidim kako to da izvedem. Prokleta sam pa kad ustanem ujutru nema mi spavanja. Pogotovo sad kad ovako spojim. Hvaa me kriza negde oko 2-3 ali on je tad uglavnom budan ili mu je vreme za jelo.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 1197
10.2.2015 9:00:17   
eca89
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Eca, treba bar 3 nedelje da,se mleko ustali, meni su grudi curele mesecima i pored izmuzavanja.
Samo polako, to je normalno, malo se izmuzi posle podoja, ali ne previse da posle ne nedodje i puno mleka pa da te bioe grudi, znaci, izmuzi se posle podoja pa stavi tetra pelenu preko grudi, ja sam tako radila. Imaju i oni tupferi za dojenje koji se stave u brus, mozes i to.

Stavljam tufere, ali sve opet prodje, izmlazam se pomalo i stavljala sam malo hladne obloge, patronazna mi je rekla da ne smijem puno stavljati hledne obloge samo 2-3min., kad je bas gladna, pa sisa po pola sata onda je super.

< Poruku je uredio eca89 -- 10.2.2015 9:01:03 >

Direktna veza do poruke: 1198
10.2.2015 9:02:26   
Ivanka 75
Jis nedelju dve pa ce sve da se sredi, veruj mi, pored nocnog znojenja curenje mleka mi bio manji problem. user posted image

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 1199
10.2.2015 9:22:32   
Trcosava
NM ima problm da piše, tj valjda je izbacuje RR - uglavnom, Eco poručuje ti (kao što smo i mi rekle) da je normalno da ti curi mleko i da će prestati kad se uspostavi ravnoteža ponude potražnje.
Ja sam uzela one tosamine mama tupfere. ako ti baš ekstremno curi imaš valjda neke aventove silikonske koji hvataju mleko.

Direktna veza do poruke: 1200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here