New Mom -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (11.12.2014 22:16:41)
|
IZVORNA PORUKA: daca77 Evo i mene konacno, ovde...[sm=smiley1.gif] Kako da probudim ovu svoju bebu i nahranim je...em ja ne znam da li imam dovoljno mleka, em se ona ne budi[sm=zmeden.gif] Siskala je do 16.30 i to po 15-ak min.po dojci od tada mi spava...golicam je drmsam, ali ne budi se. Imate li savet? Mleka imas. Dojke nisu posude u kojima stoji mleko, ono se stvara tokom samog sisanja. Stoga, bebu dojiti kad god ona zatrazi. Mleko se svari za sat i po do dva, tako da moze i tako da trazi. To je nebitno. Nebitno je i da li sisa 5 minuta ili 30 minuta. Sat je neprijatelj, opterecuje mamu samo. Potrudi se da ovih 6 nedelja nocu ne prodje vise od tri sata. Hormoni najbitniji za laktaciju su najaktivniji nocu. Daj joj da sisa u snu. Beba tako mala, pogotovo ako ima zuticu, moze da od pada secera samo da se vise uspava, tesko da ce se rasplakati zato sto je gladna. Sto se stolice tice, ona je jos prelazna i normalno je da je zelenkasta. Tek ce vremenom biti zuto-senf boje. P.S. Poslacu ti broj na fb, ako zelis, rado cu ti usmeno ispricati sta treba, ako mogu da ti pomognem.
|
|
|
|