ishler -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (14.12.2014 23:00:53)
|
Ja sam dojila stariju cerku godinu dana,sa njom prosla pakao,matitis,skoro potpuni nestanak mleka,tj zacepljenje kanala,ragade itd.i istrajala u dojenju. Drugo dete dojim vec tri meseca uspesno... Moje iskustvo sto see tice ragada je da nastaju od nepravilnog postavljanja na dojku u mom slucaju jer imam velike bradavice i areole a beba mala usta....kod prvorotki jer ne znaju da beba treba da uhvati i jedno i drugo... Jer ne mogu da kazem da sam neiskusna a sa prvim detetom sam prosla tantalove muke. Od puno sisanja postojece rane se vlaze i pogorsavaju,mislim da generalno nema veze sa polozaajem.,ja dojim iskljucivo sedeci jer imam ogromne grudi.. Cuclu prvo dete nije htelo,visilo na sisi 24h ali zabave radi,da se utesi itd,to sam mogla da priustim sebi jer smo bile same. Sada drugo dete koristi cuclu i po meni je spas inace bi i ona visila na sisi,ali ima momenata kada i ona nece. Ccuclu sam joj uvela sa 15 dana i nije pokvarila dojenje. Inace za ragade je spas lanoooooolin i komprese,i moje misljenje je da se bradavice moraju pripremiti za dojenje pogotovo ko ima oset_ljive.. ps ako lepo ne uhvati stavi se prst pored bradavice i beba je pusti...
|
|
|
|