|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
17.10.2014 11:07:31   
New Mom
Vi tek izlazite, a ti ovo verovatno ne znaci, ali sutra, 18.10. se odrzava besplatna radionica u NS. I savetovaliste ima dezurni telefon svakog dana od 17h do 20h gde dezurna savetnica za dojenje moze da daje savete.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 401
17.10.2014 11:17:16   
Buba Mira
Podržavam ostale mame u stavu da AD može da sačeka.
I ostale mame, slušajte sebe i pratite svoje dete. Znam da smo sve bile na početku uplašene i oslanjale se na savete pedijatara, ali ja sam vremenom zaključila da je jako bitno da slušamo i sebe.
Mamin osećaj je neprocenjiv putokaz do srećne i zdrave bebe. user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 402
17.10.2014 11:46:19   
Rosita

IZVORNA PORUKA: New Mom

I slobodno je pusti da siki u snu. Neki bas tako odrade najbolje.

E ovo mi se svidja jer su svi u fazonu budite, budite. A bas kao sto rece i Buba Mira, slusajte sebe i svoje dete. Ja mislim da je D i do sest meseci naaajbolje sisao u snu, znatno kasnije mu je postalo svejedno. A u prvo vreme! Apsolutno je najbolje sisao u snu. Mada smo imali srece da je njegovo bilo uglavnom da malo povuce i samo da guta.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 403
17.10.2014 14:48:55   
mama krava

IZVORNA PORUKA: World

Ma takve pedijatre treba kaznjavati! user posted image

Potpisujem! Oduzela bih mu dozvolu za bavljenje medicinom!

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 404
17.10.2014 14:53:26   
dunja RR
I moj Sava najbolje sisa u snu. Oko mene su svi pričali da se samo igra sa bradavicom dok spava (i u porodilištu, i svekrva, tetka ...), sve dok mi Bog nije poslao New Mom koja mi je sve objasnila user posted image , i od tada lepo sikimo.

IZVORNA PORUKA: Rosita

I slobodno je pusti da siki u snu. Neki bas tako odrade najbolje.

E ovo mi se svidja jer su svi u fazonu budite, budite. A bas kao sto rece i Buba Mira, slusajte sebe i svoje dete. Ja mislim da je D i do sest meseci naaajbolje sisao u snu, znatno kasnije mu je postalo svejedno. A u prvo vreme! Apsolutno je najbolje sisao u snu. Mada smo imali srece da je njegovo bilo uglavnom da malo povuce i samo da guta.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 405
17.10.2014 21:41:33   
pari
Mnogo znače vaša iskustva i saveti jer su najveće nwdoumice oko toga da li je beba gladna, da li joj je dovoljno, da li treba često da sisa...

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 406
17.10.2014 22:01:43   
Cecana
Evo mi se mucimo ceo dan,sisala je malo oko 16h i u 18-19 nisam uspela da je probudim i da uzme siku i sad spava kao top.Presvlacila sam je,sta nisam radila.Jos mi je napravila ragade na obe dojke,posto je rodjena carskim rezom i nikako nisam mogla da se namestim da je dojim u porodilistu.Sacekacu da se sama probudi i da posisa,valjda bi trebala da place ako je gladna,a i da mi se bradavice malo zalece,stavila sam neki melem a na ostatak grudi kupus.Uh,muke.

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 407
17.10.2014 22:19:50   
little_one

IZVORNA PORUKA: Cecana

valjda bi trebala da place ako je gladna,

Beba pod zuticom ne samo da nece da se budi kad je gladna, vec ce dalje da zapada u hipoglikemiju i da spava, budi ti nju, pogotovo je nemoj utopljavati, mora da sisa da se rijesi zutice, bilirubin se izbacuje tecnoscu, a najbolje majcinim mlijekom...moras da je budis da ti sisa. Beba tek negdje mozda sa 6 nedjelja ce da se aktivno budi sama da sisa, do tada sve skoro bebe vole dugo da spavaju i preskacu obroke user posted image

A to za sisanje u snu, najljepse sisaju u snu, al kad ne mozes bebu da uhvatis da uzme siku uspavana onda moras da je budis...

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 408
17.10.2014 22:20:44   
Misha i Ljisha
Joj Cecana taj neki prvi period se samo brines oko sisa. strasno. Procice i pocecete da uzivate u sikanju veruj mi, samo izgurajte. Uzmi silikonske bradavice zbog ragada da ti se malo oporave bradavice. Samo istraj u toj muci pa ces posle da uzivas user posted image

Slazem se sa LO. Ja sam D budila iako ona nije bila jako zuta tj nije bio puno povisen bilirubin al sam je budila iako su i moja mama i sveki i svi govorili pusti dete da spava. Suncala sam je pored prozora, brzo je proslo.

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 17.10.2014 22:22:26 >

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 409
17.10.2014 22:22:32   
vonavoj
I moje muke su krenule..bradavice su se upalile,nemam ragade..nego kako je nadoslo mleko zapusile se i natekle!! Pakao! Prvo njih razmeksam,da moze da uhvati sisetinu.pa sisa,pa izmuzavanje..flogocid na bradavice i kupus na grudi.i svakih sat da sredjujem bradavice. Ne znam gde bijem! A ona ceo dan spava,a sigurno nije sita,jer mleko ide sporo! Onda joj to izmuzeno dam..i popije!

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 410
17.10.2014 22:55:46   
tijatija
Von user posted image opet ista prica user posted image da znas da nisam toliko razmisljala kako ce porodjaj da ti pordje koliko sta ce te snaci od grudi user posted image Iskustva nemam sa dojenje ali sa tim mukama i tek kako... samo da ti pozelim srecu sto pre da se to regulise user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 411
18.10.2014 3:06:04   
dunja RR
Von, da se što pre sredi user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 412
18.10.2014 3:09:48   
dunja RR
NM, da li smem za vreme dojenja da idem kod zubara? Nemam nikakav problem, ali nisam dugo bila, najpre nisam išla u toku VTO, zatim u trudnoći, zatim oko Save non stop. Ali bih otišla, na kontrolu. Inače imam dobre zube, obično na kontroli ili bude sve ok ili neki mali kvarić. Da li smem na popravku zuba, ako bude potrebno, i da li sme anestezija?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 413
18.10.2014 7:19:46   
Misha i Ljisha
Dunja zubar ce ti reci verovatno. Ja mislim da ne bi trebalo nista da ti rade, ali ti sacekaj npr da pocne bebac da rucka pa onda idi.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 414
18.10.2014 7:36:36   
little_one
Mislim da lokalna anestezija ne bi trebalo da pravi problem sa dojenjem.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 415
18.10.2014 7:43:54   
Torbica
Dunja, smes anesteziju ako bude potrebe, lokalna nece stici u mlekce. user posted image
Cecana i Von, veliki poljubac obema i da se srede bradavice. Meni je lanolin resavao stvar, stalno sam bila masna od njega kad se setim, mazala sam i pre i posle svakog podoja. Izmuzavanje sam sva tri puta upraznjavala intenzivno prvi mesec, manje drugi mesec i u trecem mesecu prestala skroz, tu negde mi se laktacija ustalila. Ljubim vas

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 416
18.10.2014 9:27:25   
Rosita
Slazem se da treba buditi bebu ako ne moze da pocne da sisa, D je skoro uvek pocinjao budan, ali je odmah zaspivao, sve to bese dovoljno da povuce i krene mleko a posle moze da spava i guta do mile volje.

Ja sam imala jednu malo ozbiljniji intervenciju kod zubara relativno skoro, pa je bilo nekog krvarenja koje su zaustavljali i nakon 24 h, sve su znali i tvrdili su mi da to sto mi primenjuju nece nikako uticati na dojenje. Onda je D dobio proliv i ja se istripovala da je zbog toga, ali taj je proliv u regresiji trajao i 15 ak dana tako da je pedijatar rekao da je to virus i na tome i ostade. Ako zubar kaze da nesto sme, onda sme.

Von, srecno !

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 417
18.10.2014 11:29:41   
dunja RR
Hvala vam user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 418
18.10.2014 12:46:38   
veselicaa
Mislim da sme da se ide kod zubara i cak i da se primi anestezija.Ja sam isla(nisam primala anesteziju jer se plasim igala lakse mi je da trpim user posted image user posted image )a prvo dete sam dojila 16 i po meseci,drugo 23 user posted image i vise puta sam isla kod zubara.Pedijatar mi je rekao da nema problema a i zubar isto.Tako da Dunja slobodno popravljaj zube kada su ti vec dobri bolje je na vreme da sredis sve.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 419
18.10.2014 12:53:24   
Rosita
Meni se anestezija apsolutno podrazumeva user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 420
18.10.2014 12:57:07   
veselicaa
E ja nikada nisam neke vece intervencije kao npr.vadjenje zuba pa nisam ni primala a kako imam fobiju od vadjenja krvi sve mislim da bi mi bilo lose i od igle u desniuser posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 421
18.10.2014 21:11:25   
New Mom

IZVORNA PORUKA: dunja RR

NM, da li smem za vreme dojenja da idem kod zubara? Nemam nikakav problem, ali nisam dugo bila, najpre nisam išla u toku VTO, zatim u trudnoći, zatim oko Save non stop. Ali bih otišla, na kontrolu. Inače imam dobre zube, obično na kontroli ili bude sve ok ili neki mali kvarić. Da li smem na popravku zuba, ako bude potrebno, i da li sme anestezija?

Bilo koja vrsta intervencije (popravke, vadjenja) kao i anestezije smeju tokom dojenja. Sme i snimanje zuba.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 422
18.10.2014 21:13:50   
New Mom

IZVORNA PORUKA: vonavoj

I moje muke su krenule..bradavice su se upalile,nemam ragade..nego kako je nadoslo mleko zapusile se i natekle!! Pakao! Prvo njih razmeksam,da moze da uhvati sisetinu.pa sisa,pa izmuzavanje..flogocid na bradavice i kupus na grudi.i svakih sat da sredjujem bradavice. Ne znam gde bijem! A ona ceo dan spava,a sigurno nije sita,jer mleko ide sporo! Onda joj to izmuzeno dam..i popije!

Zasto se izmlazavas uopste? Samo prati bebu i daj joj da siki na zahtev (uz nocno naravno budjenje, sto smo pricale) i bice sve ok.
Izlazaj se na kratko rucno pred podoj ako se bradavice zaravne zbog dotoka mleka.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 423
18.10.2014 21:15:09   
New Mom

IZVORNA PORUKA: little_one

Beba pod zuticom ne samo da nece da se budi kad je gladna, vec ce dalje da zapada u hipoglikemiju i da spava, budi ti nju, pogotovo je nemoj utopljavati, mora da sisa da se rijesi zutice, bilirubin se izbacuje tecnoscu, a najbolje majcinim mlijekom...moras da je budis da ti sisa. Beba tek negdje mozda sa 6 nedjelja ce da se aktivno budi sama da sisa, do tada sve skoro bebe vole dugo da spavaju i preskacu obroke user posted image

A to za sisanje u snu, najljepse sisaju u snu, al kad ne mozes bebu da uhvatis da uzme siku uspavana onda moras da je budis...

Slazem se.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 424
18.10.2014 23:37:36   
mati

IZVORNA PORUKA: little_one

Slazem se.

Takodje. user posted image Meni su i u porodilistu, a kasnije i patronazna, rekli da ih obavezno budim na tri do tri i po sata da sike... i obavezno pored prozora... Sto vise dnevne svetlosti.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here