Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.10.2014 12:00:22
|
|
|
|
Peace*
|
Znaš kad nemam ideju. On je sisao sve ukupno 5,5 meseci, tako da, u tom periodu. (ala sam ti odgovorila )
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.10.2014 12:02:08
|
|
|
|
New Mom
|
Nije da ce te odmah zakaciti mastitis, polako, ne panici odmah. :)
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.10.2014 12:09:10
|
|
|
|
dunja RR
|
Ok, ne paničim, zbog spavanja na stomaku, tnx :) Imam jutros drugi problem. Bili smo na vakcinaoiji i redovnoj kontroli, jutros. i dr. kaže da krenemo sa pirinčanim i kukuruznim kašama za 5 dana (kada napuni 4 meseca) a zatim i sa pire krompirom i pireom od šargarepe. Jbt. proganja me ovaj pire krompir Ja kažem dr. da ne bih tako rano a ona mi reče, pa dobro krenite onda za 20 dana, ali tada molim vas obavezno krenite. Da joj podnesem izveštaj za 6 nedelja na kontroli, kako reaguje na kašice. I šta sada da radim Ja ne bih još, ali šta da joj kažem za 6 nedelja? Kako ste vi to rešavale, ako se ne slaete sa dr. koju ste izabrali? U svemu drugom mi se dr. dopada jako, S je baš voli a i ona njega, i ne bih je menjala. Možda je off, ali poenta je što bih ja i dalje da on bude samo na mleku.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.10.2014 12:13:40
|
|
|
|
New Mom
|
Jao, Boze, Dunja, pa ti si majka, tvoja odluka. Meni su oni jos mali za to. Jel sedi? Ne. Jel ima refleks pljuvanja? Najverovatnije. Jel lepo napreduje? Da. Kazes i da SZO savetuje iskljucivo dojenje i da zelis tako. To je jos uvek zvanicna preporuka. Kazes, probali, nije islo, pljuje, kraj.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.10.2014 12:14:50
|
|
|
|
Peace*
|
Možeš da budeš iskrena i direktna "Mnogo poštujem Vaš stav, i, iako znam da na Internetu ima gomila glupih textova, njihovom selekcijom sam ipak odlučila da će moje dete biti samo dojeno do 6og meseca. Naravno, ako mi Vi kažete zašto smatrate da bi on trebao da jede kašice, tj, ukoliko ste uočili neki nedostatak zbog kog smatrate da bi to za dete bilo dobro, kažite mi, pa da znam zašto treba da uvodim kašicu" iliiiii možeš da lažeš "Jao dr, znate curio mu nos, bio je nervozan užasno, i nikako nisam uspevala da mu stavim kašicu u usta, pa sam onda ostavila za kad prođe nosić, evo baš je pre 2 dana prestao da curi..." To je tvoje dete, i ti radiš kako ti želiš, sem ako dr ne da neki valjan argument protiv tvojih odluka.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.10.2014 12:17:35
|
|
|
|
New Mom
|
Mada moja dr je rekla sa Koljom (Kaca je imala drugu koja je otisla u penziju, al bila je za 6 mesec): "Ja sad moram da vam kazem da su nove preporuke da se cvr.hrana uvodi izmedju 4. i 6.meseci. Na vama je. Po meni veca prednost ako beba duze samo sisa. On sjajno nareduje od mleka, ja bih se drzala toga. Al necete pogresiti ako se opredelite i za uvodjenje vec sad." Sa Anastasijom sad mi nije ni spomenula posle konstatacije da samo sisa.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.10.2014 12:19:48
|
|
|
|
dunja RR
|
Super, hvala vam devojke, izabraću jednu od te dve opcije. Toliko nas je zbrzala jutros, nisam stigla duže da se pobunim. Meni je on jaaaako mali za bilo kakve kašice. Nisam uopšte psihički spremna za tako nešto, pisah već negde. NM, ni blizu sedenju, još i nosi Pavlika. On je bre ko mali miš, prosto ne mogu da ga zamislim bez sike ili ponekada flašice (uveče ponekada damo dohranu).
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.10.2014 12:21:54
|
|
|
|
dunja RR
|
Inače, ima 6.800 sada (imao je 4200 na rođenju,a izašli smo sa 3.900), jel to ok napredovanje? Porastao je 15 cm za ova skoro 4 meseca. Kopiraću ovo i u temu o napredovanju.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.10.2014 12:29:09
|
|
|
|
mama krava
|
Ma, ne brinite za napredovanje i ja bih Vam preporucila, prvenstveno ZATO STO VI TAKO OSECATE da ne pocinjete dohranu dok dete ne bude spremno po Vasem osecaju!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.10.2014 12:31:23
|
|
|
|
Olga75
|
ma super napreduje Dunja , iskreno ja sam se vodila onim da udvostruci sa sest meseci ( moja zver je sa odinu dana imala 8800 a videla si je kakva je ) a sto se tice uvodejnja kasica , to je sve od pedijatra do pedijaatra meni je moja rekla na kontroli sa sest meseci da pocnem da uvodim rucak i onda da dam prvih nedelju par kasicica i da joj dam da sisa posle a kad pojede oko pola male teglice da vise ne nudim posle rucka i tako sam ukidala podoj po podoj i zamenjivala "cvrstom hranom ali sve je na kraju tvoj izbor ima vremena , ne sedi garant pljuje kad mu nesto drugo stavis u usta , nije mu vreme ma jesce sve i svasta kad poraste
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.10.2014 12:41:18
|
|
|
|
dunja RR
|
Hvala vam
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.10.2014 12:45:03
|
|
|
|
degu
|
Dunja i ja sam već pisala da nam je pedijatrica isto predložila i baš sam bila razočarana jer mi se dopala, ima divan pristup bebama a i roditeljima, al posle sam skontala da nije ona ništa izmislila, u prospektima koje mi je dala, a nutricioniste su pisale stoji sve što je i ona rekla. A sad što se ja ne slažem, to je moja stvar, tu je mm rekao da sam ja najpametnija i da ne moramo ni ići u savetovalište jer ja sve znam ja sam rešila da joj neću uvoditi ništa pre 6 meseci, njoj ću reći da pokušavam al odbija. Ionako je rekla da ne forsiram ako neće
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.10.2014 12:54:15
|
|
|
|
Modessty
|
Pedijatar je tu da posavetuje a vaše je (tj naše) da to prihvatimo ili ne. Drugo, i ti pedijatri vode se nekim svojim ličnim iskustvom. I treće ima stvari koje su dužni da vam kažu (slagali se oni sa tim ili ne) kako ih ne bi sutra neko tužio zbog "samovolje". Nama je naša pedijatrica rekla da za hranu i vakcine nikad nije kasno, ali ne treba poraniti ni sa jednim ni sa drugim. Oba deteta sam do 6 meseci samo dojila. Z aprvo sam se brinula šta ću i kako ću i kako da kažem dr da ja to i to ne bi tako nego ovako, a sa drugim sve opušteno i mnogo samopouzdanije.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 8.10.2014 13:20:54
|
|
|
|
Rosita
|
Ma da, Dunja, imas trista i jedan razlog da joj kazes, ako neces bas da polemises. Jos jedna ideja- otputovali ste i nisi htela da mu tamo uvodis... Nama je prva kontrola zapala kod te dr, jer je nasa bila odsutna i slazem se da mi se bas dopala. Do tri meseca smo bili na Zvezdari i isto su mi gore savetovali u cetvrtom mesecu vocne kasice. Ovaj sad pedijatar govorio je sa sest da pocnemo, a evo sa godinu i po mi je letos govorio, kad smo se nesto dvoumili oko uvodjenja specijalne formule, ma dojite ga, sta ima veze, do dve godine je sad preporuka, samo vi dojite . Inace , rec je o starijem ciki.
< Poruku je uredio Rosita -- 8.10.2014 13:23:30 >
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 16.10.2014 20:12:19
|
|
|
|
pari
|
Poslednjih par dana i noći sisa na sat, sat i po max... I pitam se da li je to normalno, da li je samo faza...
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 16.10.2014 20:18:19
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Pari, možda je skok u razvoju, hoće tako.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 16.10.2014 20:28:04
|
|
|
|
New Mom
|
Verovatno skok razvoju. Traje to par dana, i znam da je tesko, al posle sve se vrati, izdrzite! Sisajte na zahtev, i sve ce biti ok. (Ne, to ne znaci da nemas mleka! Nemoj ni da pomisljas na to!)
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 16.10.2014 22:28:28
|
|
|
|
beci037
|
Evo da i ja nesto napisem, uglavnom samo citam postove... Verovatno je u pitanju skok u razvoju...desavalo mi se da Petar i preko dana trazi da sisa na po sat-dva. Skokovi su uglavnom sa 3, 6 i 9 meseci ali se desava i izmedju...kako sam citala kada se sprema nesto novo, npr da pocne da se prevrce sa stomacica na ledja dok lezi ili kad krene da ustaje... A sto se uvodjenja hrane tice mislim da treba i da se prati samo dete. Planirala sam da samo dojim do 6. meseca i da mozda samo ponudim nesto malo da proba...Ali Petar je bukvalno trazio da proba hranu. Sa 4.5 meseca sa krenula po malo da mu dajem pirincanu kasicu, pa polako jedno po jedno i sve je odlicno prihvatio...On bas voli da rucka...ali i da sisa...tako da jos uvek imamo jedan podoj...iako sam pricala da posle godinu dana ukidamo to.
< Poruku je uredio beci037 -- 16.10.2014 22:30:23 >
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 17.10.2014 10:28:56
|
|
|
|
Cecana
|
pozdrav svima.Meni treba misljenje o pocetku dojenja.Mi danas izlazimo iz pododilista i dr.pedijatar je remla da je beba dobro,ali da je malo sisala i da kupimo ad mleko cim dodjemo kuci da joj dajem dohranu.Jos kaze da kao pazim malo je zuta i ode. Sisala je jednom 25ml i onda po 10-tak ml.I uglavnom je donose kad im je red a ona vise puta spava i tako kao u snu nesto sisa. Meni je mleko nadoslo,sad ne znam kad i da li da ubacujem to ad mleko. Patronazna sestra mi dolazi tek sutra.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 17.10.2014 10:32:17
|
|
|
|
little_one
|
ma sto ces da dodajes AD, samo je stavi da ti sika sto cesce, budi je ako ti spava, i zbog sisanja a i zbog zutice, iako se doji na zahtjev, sa tako malom bebom i jos ako ima zuticu, ne daj da prodje vise od 2 sata od pocetka do pocetka podoja...daj joj kad god trazi i navuci ce sebi mlijeko a za flasicom nema potrebe posebno sto vec imas mlijeka...evo NM ce ti bolje reci, ona je savjetnica al mislim da ce se sloziti samnom
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 17.10.2014 10:48:27
|
|
|
|
Rosita
|
Cecana, sve se slazem sa Lo, ovde ces se naoruzati znanjem i samopouzdanjem, nemoj na startu da pravis veliku gresku, samo neka sisa sto cesce.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 17.10.2014 10:52:11
|
|
|
|
ivaMark
|
Cecana, ako je beba pocela da sisa, (uzima dojku) nema potrebe za dohranom. Jaoooo, kako me nervira osoblje u porodilistima, kao: dajte dohranu i ajd zdravo... Umesto da te ohrabre (mislim na sve novopecene mame) oni odmah: treba mu dohrana Samo ti daj bebici da coka kada trazi i bice sve super.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 17.10.2014 11:00:12
|
|
|
|
New Mom
|
Ne treba ti AD! Bebin zeludac je prvi dan velicine visnje, treci dan velicine oraha, a sedmi vecine bebine stisnute pesnice. Pa sta mislis koliko moze da popije? Daj bebi da siki kad god trazi, ako treba budi je prvih dana (i noci) n dva sata. Ustalice se sve! Samo.polako! I sa samoppuzdanjem - tvoje mleko je najbolje sto.imas za nju.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 17.10.2014 11:04:02
|
|
|
|
World
|
Ma takve pedijatre treba kaznjavati!
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 17.10.2014 11:05:09
|
|
|
|
New Mom
|
I slobodno je pusti da siki u snu. Neki bas tako odrade najbolje.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?