|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
19.10.2014 17:37:06   
vonavoj
NM,ne moze da uhvati bradavicu koliko su grudi nabrekle i same bradavice..pa moram da joj omeksam! a iako sisa,ostanu tvrde.ali ne izmlazam previse posle dojenja,samo malo,da olaksam..mada su i dalje teske i u dzombama..ma uzas..
Stavljam kupus posle svakog podoja!

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 426
20.10.2014 10:28:42   
Ushtipak
Ja dojim vec drugu bebu bez ijedne ragade, upale i generalno, bez nekih vecih problema. NIkada nisam htela da dajem adaptirano. Jednostavno, zamislim da ne postoji i da, sta god da se desava, beba ima samo mene i moje mleko na raspolaganju. Mnogo mi je lakse bilo psihicki da prevladam svaki problem, a svaka beba je problematicna sama po sebi, ipak je to nov zivot user posted image Iskreno, dojila sam i dojim zato sto je to najbolje za bebu, a inace mi je dosadno do samospaljivanja. Ali sta je tu je user posted image
Imam dva saveta koji su meni mnogo pomogli. Prvi je sto se tice polozaja. Bebi gurnite sto vise bradavice sa areolom u usta, kao da hocete da je ugusite dojkom (tako je meni rekla patronazna, pa prenosim, iako cudno zvuci, tacno vam daje sliku kako to treba da izgleda). Zato sto bebi vrh bradavice treba da dodje ne na vrh jezicka, nego negde na pola nepca, duboko u ustima. Onda kad povuce, napravi vakuum (to moze na par sekundi da zaboli dok su dojke nerazradjene, ali samo na par sekundi) i mleko istice u obilnoj kolicini. Cuje se zvuk gutanja i vidi se pomeranje usne resice (kod vecine beba).
Drugi savet je u vezi sa prepunjenim dojkama. Ta prepunjenost nestane ako se doji na zahtev i ne izmlaza, ali da bi se sprecila upala, cvorici i bol, odlicna je "klavirska" masaza. Prstima se zrakasto sve u krug svira klavir po dojci, tako da je mali prst kod bradavice, a kaziprst na kraju dojke. Ova masaza je vrlo blaga, a lepo razbija nakupljeno mleko.
Srecno dojenje i uzivajte u bebicama!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 427
20.10.2014 11:12:16   
Mariya

IZVORNA PORUKA: Ushtipak
NIkada nisam htela da dajem adaptirano. Jednostavno, zamislim da ne postoji i da, sta god da se desava, beba ima samo mene i moje mleko na raspolaganju.

user posted image user posted image user posted image user posted image
Odlicno si ovo napisala ustipak!!

Mnogo je lakse dojiti drugo dete, kad vecinom znas sve.. Meni su grudi bile tvrde mozda ni 10 dana, bas se brzo regulisalo, uopste nisam imala ragade, bradavice su me bolele dok se nisu navikle, sad je sve ok.
Von, meni je ped. sestra savetovala da ako mi grudi budu tvrde smanjim vodu na minimum, pa kad omeksaju polako pocnem da pijem vise (posto je voda najbitnija za stvaranje mleka).
Probaj da smanjis vodu na minimum, a izmlazaj se samo toliko da olaksas, da ne osecas da ce ti (*)(*) puci, jer i izmlazanje podstice stvaranje mleka. i drzi se, brzo ce se to regulisati!user posted image

(odgovor članu Ushtipak)
Direktna veza do poruke: 428
20.10.2014 11:52:42   
ivaMark
Cecana, kako se snalazite? Nadam se da ide na bolje....

Von, sad ce malena da ojaca pa ce vise i da coka... Da vam sto pre prodju muke user posted image

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 429
20.10.2014 15:33:02   
degu
I meni se za 10 dana sve regulisalo a baš su mi bile tvrde i prepunjene dojke, masaža, dojenje na zahtev i kupus, mada treba biti oprezan sa kupusom jer smanjuje laktaciju tako da Von ne preteruj! Čim se smekšaju malo, batali kupus.
Cecana moja je bila tako uspavana da sam je budila po sat vremena, plakala sam za svaki podoj jer ne mogu da je probudim, odnesu mi je na vađenje krvi i sve se nadam sad će je razbuditi, oni je vrate i dalje spava, presvučem je, spava, čupam, spava, štipam, spava...uh to mi je bilo najgore, al čim smo došli kući bila mi je non stop pod prozorom i kad sam je dojila usput smo je mm i ja zajedno razbuđivali, najbudnija je bila noću za sisanje i to smo koristili i brzo je postala jedna velika nespavalica user posted image A nikad nije sisala u snu, sad ponekad al jako retko, ona se zakuca na sisi i ne vuče i ne guta.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 430
21.10.2014 10:30:10   
pari
Primetila sam da mi beba ne vuče dovoljno...sisa sisa i onda postane nervozan jer kao ne može da izvuče mleko,a ja kad pritisnem,ima mleka. Kako da ga naučim da povuče dovoljno?
Možda zbog toga jede često...jer ne uzme to zadnje mleko...

< Poruku je uredio pari -- 21.10.2014 10:31:57 >

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 431
21.10.2014 11:35:15   
Ushtipak
Pari, koliko ima meseci? Moze biti da su u pitanju grcevi. Ako beba sisa neko vreme, pola minuta do dva minuta, a onda pocne da se buni, okrece, vristi, obicno je u pitanju gastrokolicki refleks, koji se javlja vrlo, vrlo cesto. Mame misle da nemaju mleka, a u stvari se desava da bebina nezrela creva "prorade" svaki put kad pocne da jede. Onda ti gasovi u crevima i sadrzaj nadrazuju i bole, i beba se rasplace. Ponekad pomaze da se podoj prekine i beba malo nosi u uspravnom polozaju, da podrigne, pa natrag na dojku. Ako i dalje place, verovatno ima grcice. Nama su zivot spasle Infakol kapi, ali njih ima samo u Engleskoj, a vidim da Espumisan ima isti sastav. Za bilo kakve efekte, potrebno je davati 25 kapi pre svakog podoja, i danju i nocu i kroz dva, tri dana, beba pocne lakse da prducka, ne grci se i manje place na dojci.
Kad mleka zaista nema u dojci, beba ce vuci na prazno da ga podstakne. Mozda je vasa beba previse nervozna i nestrpljiva da vuce na prazno, pa mozete vi umesto nje. Posle svakog podoja, izmlazajte se do poslednje kapi, nezno, a zatim i jos malo stiskajte, cak iako nista ne izlazi. Na taj nacin cete za pola dana, dan, povecati kolicinu mleka. user posted image

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 432
21.10.2014 11:55:21   
pari
Ima tri meseca i 10 dana... Ovo što sam opisala nije uvek...ali se dešava u poslednje vreme...ne plače nego sisa 5-10 min i onda se unervozi...uzima i pušta dojku...i osećam da ne vuče i ne guta...kad mu dam drugu, on odmah nastavi normalno...
Nisam nikad probala da se izmlazam...ne znam ni da li bih znala...probaću ručno...
Hvala na savetima!

(odgovor članu Ushtipak)
Direktna veza do poruke: 433
21.10.2014 12:33:57   
lilipolip
Verovatno se nakon tih 5-10min na jednoj smanji protok pa njemu smeta sto slabije ide

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 434
21.10.2014 13:24:21   
dunja RR
E ovome se juče prisustvovale DijanaRR i lesica RR kod mene kući sa Savom. Njemu se to dešava popodne a u grudima ima mleka, isto pritisnem da proverim. Meni se čini da se unervozi jer je umoran, i onda ne zna ni da li bi sisao ili možda ne bi. I obično ubrzo posle zaspi na kratko.

IZVORNA PORUKA: pari

Primetila sam da mi beba ne vuče dovoljno...sisa sisa i onda postane nervozan jer kao ne može da izvuče mleko,a ja kad pritisnem,ima mleka. Kako da ga naučim da povuče dovoljno?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 435
21.10.2014 14:00:24   
New Mom

Buni se jer je verovatno tada slabiji protok (a ne da nema mleka!). Primenjuj kompresije! I strpljenje. (Jako mi je nezgodno da sam postavljam snimak sa kompresijma, svi klinci su mi na glavi, pa pogledaj unazad temu ili neka neko - Dunja, degu, za njih znam da su to radile, postavi ponovo.)

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 436
21.10.2014 14:14:52   
degu
Pari on je sad i u skoku pa ti zato traži češće još je sad period kad i muva da zucne će da se vrpolji i okreće, ja više ne smem da progovorim kad dojim, odmah diže glavu i uvređeno me gleda user posted image nekad samo treba da podrigne, al bi ti se bunio i na drugoj dojci, tako da je verovatno slabiji dotok. Ja npr imam problem da joj je uvek jedna sisa favorit pa bi nju do besvesti vukla a drugu jedva uspem nekad na prevaru da joj dam, nekad je to jedna, nekad druga, nema pravila. Valjda kako raste pa na koju stranu se bolje namestimo.
A evo kako se rade KOMPRESIJE dojke

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 437
21.10.2014 18:17:53   
pari
Hvala NM i degu!
Videću kako će biti... Noću je najgore...sinoć je sisao na pola sata, sat, sat i po max... Zaspi verovatno pre nego što se najede, a i sisanje mu je maltene jedini način uspavljivanja... To mi je isto problem...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 438
21.10.2014 23:27:05   
ishler
Dobro vece,moram postaviti ovde pitanje da li je neko imao iskustva.Ovo mi je druga beba ima 5 nedelja,prvu sam dojila godinu dana i na pocetku je bilo uzasnih muka,svasta smo prosle da bi sisala,ali nisam imala ovakvu situaciju.Elem ova beba od pocetka kaki po 7,8 puta dnevno,poslednjih nedelju dana oko 5 puta.Do pre nedelju dana stolice su bile zlatno zute,a poslednjih dana zuto zelene zrnaste(ne stoje dugo,odmah je presvucem),imam puno mleka,refleks otpustanja je jak,beba sisa iz jedne dojke po podoju,kratko sisa,ali se bas napije,halapljiva je,napredovala za mesec 1300g.Inace ima laktacijsku zuticu u manjoj meri,to po savetu pedijatra cekamo jos par nedelja da li ce proci.I sumnjam da ima GER jer povraca posle obroka,ali to nije abnormalno u odnosu koliko popije.Do pre dva dana je sisala dosta,pa smo se bukvalno vrteli u krug zbog presisavanja,ovih dana sam malo proredila podoje,sama se budi na nekih 3 sata da sisa,ali bi npr tokom pre podneva bi visila na dojci bez aktivnog sisanja,vise iz dosade,bukvalno na pola sata,sto sam proredila tj dam cuclu,i to zbog tog bljuckanja.I prvu bebu dojila na zahtev.Molim da mi neko odgovori ako je imao iskustva sa ovakvom stolicom,sta moze da iznaci,moze li imati veze sa zuticom,mada je cudno jer je samo poslednjih dana takva,i nadam se da ce se i NM javiti.Izvinite na opsirnom postu

< Poruku je uredio ishler -- 21.10.2014 23:40:15 >

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 439
22.10.2014 9:18:47   
vonavoj
ishler,nadam se da ce se NM javiti!
Grudi su mi mnogo bolje,bradavice nisu vise natecene,to je spas,sad moze lepo da uhvati,kupus ne stavljam vise,jer nema potrebe..stavljam je da sisa na zahtev,i sisa po sat vremena obe,ne gledam na sat,ali se trudim da guta,da joj stiskam dojku,da ide mleko,taman i masiram te kanale koji su zapuseni..
Grudi jos uvek ne mogu da mi budu mekane,jer su ogromne,ali olaksaju se posle podoja..
Izmlazam se malo ujutru,i uvece pre spavanja,da ne bi napravila haos tokom noci..uspela sam da odspavam 2 satauser posted image
Da ne ureknem,spavka i po 2 i po sata,a kaki po 6-7 puta,joj,vec me je istrcala!! i bas bude puna pelena mokrace,sve je to dobar znak!
NM,nadam se da ne gresim nigde,nocu je budim,zbog grudi,a danju sisa kad trazi i koliko trazi! Juce me popodne zekila..user posted image

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 440
22.10.2014 9:49:22   
degu
Super Von, brzo se sredilo user posted image
Išler i mi smo imali jedno vreme jako često zelenu kaku čak i češće nego žutu. Prvo bitno je da nema neprijtan miris, onda može biti znak neke infekcije. Ako ćeš biti mirnija uradite analizu na gljivice i koprokulturu, to smo mi radili i bilo je negativno. Zelena kaka bez sadržaja je ta stolica gladi, kod tebe ima sadržaja što znači da nije to. Takođe može se javiti i kkad beba više posisa prednjeg mleka nego zadnjeg masnijeg. Možeš malo da izmuzeš na početku mada mislim da nije ni to, opet su te grudvice znak da dobija masnije mleko, pa i samih tih 1300g koliko je dete napredovalo. Zelena stolica se može javiti i zbog brzog prolaska kroz creva pa ne stigne da se preboji, a takođe zbog gasova u samim crevima pa dođe do oksidacije. To je sve ono što sam ja čitala kad smo mi imali. Takođe se javlja od bala ili neke hrane nove koju si ti uzimala, ne mora da znači da je alergija, samo da je bebi nešto novo. Kad je alergija u pitanju pojavi se i krv u stolici, dete obilnije povraća i slabo napreduje. Kod vas povraćanje nije obilno, verovatno se samo naguta vazduha pa sa vazduhom izbaci i sadržaj. To nam se isto dešavalo. Samo češće dizanje za podrigivanje i što uspravniji položaj dok sisa. Na kraju sve nijanse žuto zelene i žute stolice su normalne stolice dojene bebe. Nije normalno da stolica zaudara i da je sluzava. Čak i sluz može da bude znak da se dete nagutalo bala i slina i ništa više. Ja sam pitala dr-ku za naše zelene stolice i ona se ni najmanje nije zabrinula jer dete super napreduje, da je bilo šta alergija, infekcija, glad...dete bi slabo napredovalo. Eto nadam se da sam pomogla a NM će se već javiti i ispraviće me ako grešim.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 441
22.10.2014 10:46:14   
pari
I sinoć i jutros se ponovilo ovo da on sisa,sisa i kad mu više ne ide lagano, iznervira se... Probala sam da uradim kompresije dok sisa aki se onda još više iznervira,krene i da plače...
Sad vidim d i ne otvara dovoljno usta...
Pitam se kakp se ovo desilo i kako on;sad:da nauči pravilno...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 442
22.10.2014 11:25:58   
pari
Razmišljam da uzmem dohranu barem da probam da vidim da li će i koliko popiti tog mleka... neću da bude gladan...a i plače često jer je gladan

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 443
22.10.2014 11:34:25   
big mum
Nemoj mu davati dohranu ,tako ćeš samo smanjiti dotok mlijek i polako će nestajati,jer ono ide po principu ponude i potražnje.Što manje sisa manje će mlijeka lučiti i na kraju će nestati.
Ako je već lijenština izmuzi se prije dojenja pa mu onda daj.Tad mlijeko ide lakše.
Imaš i ŠTRAJKOVE DOJENJA i skokove u razvoju.Malo pročitaj o tome ,vrjedi pokušati.Nemoj tako lako odustajati.

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 444
22.10.2014 11:52:38   
jovicaa
pari mi smo imali bezbroj takvih epizoda sa maksimom, dubila sam na glavi da bi sisao, desavalo se da ne sisa po par dana, nego da povuce par puta dnevno, ja sam to zvala, samo da prezivi.. to su neke faze, skokovi, gluposti i sve to prodje. veruj mi, probaj da dojis uz ukljucen fen.
ne placu deca samo od gladi, ima jos hiljadu razloga za plac...
dohrana je poslednja opcija, prvo treba sacekati i probati sve ostalo. ako mu ponudis alt_ernativu koja je laksa, verovatno je da ce sve manje sisati i preci samo na dohranu. tako sam ja prosla sa prvim detetom, a da sam bila istrajna sisao bi i on barem godinu dana

probaj sa fenom

< Poruku je uredio jovicaa -- 22.10.2014 11:53:32 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 445
22.10.2014 12:22:29   
pari
Hvala vam drage!
Evo sad plače čim uzme dojku, a plače i između... možda ga nešto boli...
Obično ga:je sisanje smirivalo, pa i kad ga boli nešto... Sad ne;znam šta je...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 446
22.10.2014 12:23:42   
Rosita
I mi smo se u jednom periodu od recimo 7 do 10 dana sluzili fenom. Dete pocne da sisa i onda se uznemiri, otima, place... doduse, D je smetalo to sto sam ja jela mlecno, mada je i kasnije bivalo takvih faza iz ovih i onih razloga. U svakom slucaju mi smo par dana zapocinjali podoj uz zvuk fena. Recimo cetvrtog dana pocinjemo bez fena, ali ako krene da se ljuti fen je pri ruci i ukljucimo. I tako malo po malo, nedelju dana i izbacismo fen a prezivesno fazu. Deluje ludo, ali samo to je palilo.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 447
22.10.2014 12:33:43   
Rosita

IZVORNA PORUKA: degu

Super Von, brzo se sredilo user posted image
Išler i mi smo imali jedno vreme jako često zelenu kaku čak i češće nego žutu. Prvo bitno je da nema neprijtan miris, onda može biti znak neke infekcije. Ako ćeš biti mirnija uradite analizu na gljivice i koprokulturu, to smo mi radili i bilo je negativno. Zelena kaka bez sadržaja je ta stolica gladi, kod tebe ima sadržaja što znači da nije to. Takođe može se javiti i kkad beba više posisa prednjeg mleka nego zadnjeg masnijeg. Možeš malo da izmuzeš na početku mada mislim da nije ni to, opet su te grudvice znak da dobija masnije mleko, pa i samih tih 1300g koliko je dete napredovalo. Zelena stolica se može javiti i zbog brzog prolaska kroz creva pa ne stigne da se preboji, a takođe zbog gasova u samim crevima pa dođe do oksidacije. To je sve ono što sam ja čitala kad smo mi imali. Takođe se javlja od bala ili neke hrane nove koju si ti uzimala, ne mora da znači da je alergija, samo da je bebi nešto novo. Kad je alergija u pitanju pojavi se i krv u stolici, dete obilnije povraća i slabo napreduje. Kod vas povraćanje nije obilno, verovatno se samo naguta vazduha pa sa vazduhom izbaci i sadržaj. To nam se isto dešavalo. Samo češće dizanje za podrigivanje i što uspravniji položaj dok sisa. Na kraju sve nijanse žuto zelene i žute stolice su normalne stolice dojene bebe. Nije normalno da stolica zaudara i da je sluzava. Čak i sluz može da bude znak da se dete nagutalo bala i slina i ništa više. Ja sam pitala dr-ku za naše zelene stolice i ona se ni najmanje nije zabrinula jer dete super napreduje, da je bilo šta alergija, infekcija, glad...dete bi slabo napredovalo. Eto nadam se da sam pomogla a NM će se već javiti i ispraviće me ako grešim.

Slazem se, osim za alergiju. D je solidno napredovao- 1 kg, 1.3 kg, 800g ali se patio jer sam ja konzumirala mlecne proizvode. Kad se pojavi krv, vec dugo traje nagrizanje creva uzrokovano alergijom. Dete sa alergijom moze lepo da napreduje jedno vreme, kasnije slabo, a problem sa stolicom nastupa obicno sa oko 2 meseca. Do tad najvise lici na ger, ako su simptomi gastro prirode. Ne kazem da je kod ishler to slucaj, nikako, samo komentarisem ovo sto je degu napisala za alergiju. Ja sam ishler pisala na temi o refluksu. Takodje, mislim da pedijatri ako dete lepo napreduje obracaju paznju samo na mlaz koji baca na 1m npr, ostala povracanja ubrajaju u preuvelicavanje majke, sto ponekad i jeste. Kad dete bljucne po garderobi, bodiju npr i ucini ti se jako mnogo, uzmi suv bodi i polako ga zalivaj vodom da vidis koliko vode potrosis da bude otprilike isto zaliven. Iznenadices se mozda koliko je to zapravo malo tecnost.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 448
22.10.2014 12:46:22   
degu
Pari proveri da nisu uši, kad ih bole uši povuku pa ih zaboli pa se rasplaču, ako nisu uši onda je faza, kao i sve ostale faze i proćiće. Ponekad posmatram ovo naše sisanje kao nadmudrivanje, al opet je nešto najlepše. I ona mene noću budi na sat i po i već ludim i užasno je naporno, al niko nije rekao da će biti lako user posted image Mleka imaš, ako posisa sve i nije mu dosta, daj mu opet i ponovo će podstaći refleks otpuštanja mleka i opet će mleko krenuti, znači ne može da nema, ne može da fali. Daj mu koliko traži i biće taman onoliko mleka koliko treba tvojoj bebi.
Eto Rosita me je ispravila, ja sam tako shvatila. I nama su se te zelene stolice javile sa oko 2 meseca, nekad i povraćanje, al izgleda da je ona to prerasla, šta god da je bilo.

< Poruku je uredio degu -- 22.10.2014 12:50:02 >

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 449
22.10.2014 12:54:22   
New Mom

Razmišljam da uzmem dohranu barem da probam da vidim da li će i koliko popiti tog mleka... neću da bude gladan...a i plače često jer je gladan

Ponuditi AD kao test da li je beba gladna nije test. Beba nece odbiti bez obzira sto nije gladna. Nemoj to da radis!
Da li beba dovoljno sisa gleda se da li dovoljno piski. Treba da ima bar 6 mokrih pelena dnevno. Mokra pelena je da si sipala 2 supene kasike vode u suvu pelenu, e toliko bar mokra.
Oko puna tri meseca se desava po pravilu najtezi skok u razvoju. Tezak tempo, beba moze da trazi i na 20 minuta (a od toga da 15 sisa). Samo daj da sisa kad god (kad god!) zeli. Ona ce sebi tako regulisati koliko joj mleka treba, tj. da se stvara dovoljno. Beba sisanjem areola stimulise hipofizu da luci vise hormona koje dovode do veceg stvaranja mleka. Znam da i sad verovatno imas osecaj i da su dojke razne - nisu. Sve ce se to regulisati za par dana. Samo strpljivo! Sve smo prosle kroz to.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here