Azra_ -> RE: Skidamo pelenu II deo (6.6.2014 2:20:32)
|
Ja sam pokušala sa detetom kada je imao oko 1,5god. On je jako rano propričao, znao čudo stvari i mislila sam da je to znak da će i noša za nejga biti mačji kašalj. Ako je sa 1,5god.nepogrešivo znao koja je leva ruka, koja desna, zašto ne bi naučio da koristi nošu?! To je bila moja logika, ali ne i njegova. Sećam se te izbezumljene face kada sam mu obukla gaćice a on se upiškio. A tek kada se ukakio?! Drhtao je, izbezumljen, uplašen.[sm=smiley13.gif] Tada sam odustala. Uskoro će 2,5god i od petka mu ne stavljam pelenu, osim za spavanje. Evo nedelju dana će... Prolazimo kroz razne faze. Ne znam hoćemo li biti uspešni. I piški i kaki na noši. Da piški traži sam, ali po malo ispiški, pa posle pola sata opet traži-to me malo zbunjuje, pisala sam već. Za kakanje ne traži sam, tu ga ulovim i stavim na nošu. Ali , ono što sam htela da kažem, sada i pre godinu dana, pa to je nebo i zemlja! Mnogo razumniji, svesniji. Sada i on učestvuje u ovom procesu kakav god on bio. Postavlja pitanja, traži da pohvalimo pišu i guzu ako uspešno obave zadatak, hoće sam da donese nošu, da ode do wc šolje da prospe, priča o tome.. Takvo je naše iskustvo za sada. Videćemo. Volela bih da imam više strpljenja za njega u ovom periodu.[sm=smiley13.gif] Torbice, vama od Pampersa, da ima pravde, sleduje neka nagrada za godine odanosti![sm=smiley1.gif]
|
|
|
|