Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 8:58:47
|
|
|
|
branki*
|
kod nas u vrticu vladaju boginje,a ja ih nisAm prelezala..dobro je da boza ionako ne ide,jer je vec u gipsu,ako je to dobro sarlah,to bese neki veliki kasalj
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 9:03:42
|
|
|
|
plačljiva
|
Dobro jutro drage moje Šta se radi?Novim trudnicama želim dobrodošlicu ,sve brzo prođe,sećam se mog prvog UZ krajem aprila kada je plod bio samo 3,6 mm ,leti vreme...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 9:04:11
|
|
|
|
daca77
|
Dobro jutro!!! Uh...Von, otkud sarlah?!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 9:20:20
|
|
|
|
wivern
|
'Bro jutro..i dovidjenja do popodne Ja otkada sam ostala trudna imam samo neke peripetije i jurnjavu... nekako sve ide nizbrdo, osim onog najvaznijeg a to je beba. Zenskaci uzivajte u danasnjem danu
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 9:21:43
|
|
|
|
tillia
|
Da se javim i ovde!Pozdravljam nove trudnice i zelim im sto bezbrizniju trudnocu. Mi imamo jos malo,tako kaze dr.Bebice su super,imaju po 2300gr,okrenule su se glavom,ali bice CR,bez obzira.Starost UZ odgovara starosti po ciklusu,i gramaza je dobra.Ostaje mi jos malo da guram,ali svakako najdalje za 3 ned.ce biti sve gotovo,ako bude sve ok!Nadam se da cemo izdrzati. Vidim pominjete sex,sta je to?! Ne mogu gledati nikakav ljubavni film.Imam zelju,ali znam da ne smem! Cuvajte se,zeznuto je to oko male dece i zaraznih bolesti! Grlim vas sve!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 9:24:58
|
|
|
|
Verolina
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj jutro! losa sam spavala,sanjala gluposti,i ustala sva ukocena! cerku nisam odvela u vrtic,pojavio se sarlah..samo mi to jos fali! Von, bre, pa otkud sarlah jbte....Nisam godinama cula da ga je bilo u Srbiji Ne smes je voditi dokle god epidemija ne prodje, sem ako nije vec inkubirana, a nadam se da nije. Ne bi bilo lose da se posavetujes sa doktorom sta i kako. Mada, za sve je presudan imunitet. Rokaj se ovih dana sveze cedjenim sokovima, od voca i povrca, jedi dosta ribe. Nece nista dobrom imunom sistemu.
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 9:31:59
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Draga Tillia, dugo te nisam videla. Jos malo i stizu ti tvoje bebice Kod koga si na kraju vodila trudnocu? Jesi ostala u Genesisu? Ja sada razmisljam sta cu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 9:43:09
|
|
|
|
vonavoj
|
nije kod TIke u grupi,kod starije dece,ali juce sam srela mamu jednog malog,(ide sa Tikom)koji je imao temperaturu i sav se osuo...i kao ne zna da li je sarlah,ne deluje joj..a mora da ga vodi u vrtic danas i sutra!! cim sam cula,odlucila sam da je ne vodim! ni ja nisam odavno cula,ali eto...necu je voditi dok ne proverim informaciju da li je sigurno bilo...cekam drugaricu koja tamo radi,vraca se sa godisnjeg,pa ce ona provetiri! mada i onako sam mislila da je ne vodim..a znaci joj puno vrtic!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 9:48:51
|
|
|
|
Verolina
|
Ma ne mora da znaci da je sarlah. Ja sam mislila da je to potvrdjena informacija.
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 9:50:26
|
|
|
|
bubulence
|
dobro jutro ili dan. kako ste? Von mislim da je Ana rr spominjala da je kod Mareta u vrticu nedavno bio sarlah... strasno. moje dete je toliko izujedano da je strasno a nije mi jasno sta moze biti kada ne gajimo ni jednog komarca u kuci.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 10:11:17
|
|
|
|
vonavoj
|
Kod Tike u grupi jos nema,ali kod starije dece,5godina,tamo jeste potvrdjeno!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 11:13:34
|
|
|
|
tillia
|
IZVORNA PORUKA: Sanjalica1980 Draga Tillia, dugo te nisam videla. Jos malo i stizu ti tvoje bebice Kod koga si na kraju vodila trudnocu? Jesi ostala u Genesisu? Ja sada razmisljam sta cu Da,priblizilo se!bas su me namucili.Ostala sam tamo,nekakoo mi bilo najsigurnije.Ovi ginekolozi sto nemaju veze sa vto,po meni nisu bas toliko strucni u nasim slucajevima.Imala sam prilike nekoliko puta da se susretnem sa njima u situacijama kada sam hitno odlazila za nesto i svaki od njih bi me pitao,a sta ce ti ovo od terapije,sta ce ti ono,cemu sluzi ovaj lek,ovo trebas ukinuti...Tako da nisam sigurna kako bi sve to bilo da nisam ostala kod njih.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 11:45:47
|
|
|
|
ivaMark
|
Zdravo drugarice, evo i mene sa jutarnjom kafoom... Daco, bez veze te muce samo i nabijaju nervozu Ipo, vidis da je sve u redu...opusti se sada malo. Mene grudi u prvoj skoro da nisu ni bolele a sada od pocetka skoro (nekada vise, nekada manje)... Gluki, jos malo pa put pod noge Pisale ste vidim o keksu...uh, meni se nije vratila zelja jos od prve trudnoce..ne znam ni kako smo napravili drugu bebu mm je u prvoj naskakao kao tinejdzer a sada vidim da se malo ohladio, cak se i sam sebi cudi kako je mogao onda tooooliko da trazi Von, kulirajte dok ne saznas od drugarice pravu situaciju u vrticu. Tillia, jos maloo, jos malooo...jeeee Miko, sta ti je sa muzem? Mislila sam i ja u prvoj da cu ranije, kad dogurala sam do 42.nedelje... sada nesto i ne mislim nista... cini mi se da nemam vremena...
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 11:46:44
|
|
|
|
MakiJ
|
Trudnice kako ste mi Ja bas nikako nespavam
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 11:47:58
|
|
|
|
Maslacak15
|
Verka ima Sarlaha koliko oces nego eto ne prica se puno o tome. Uzrokuju ga streptokoke poseban soj i najugrozenija su mala deca ali mogu i odrasli da obole. Sreca oset_ljive su na penicilin tako da deset_odnevna terapija radi posao. Meni je oboje dece imalo sarlah u februaru stariji je preneo mladjem iz vrtica, ali rano sam ukacila sta je posto sam znala da ima epidemija. Cim su poceli sa Antibioticima Temperatura je nestala. Mislim da je gadno ako se ne prepozna na vreme.
< Poruku je uredio Maslacak15 -- 26.6.2014 11:51:20 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 11:59:11
|
|
|
|
Ana13
|
Dobro jutro Jos danas rekose da pada kisa u Nisu i krecu tropske vrucine. Meni ni sad nije bas prijalo toplo vreme,a kako ce mi tek biti kad predje 30 stepeni U Krusevackim i Niskim vrticima i skolama je epidemija velikih boginja.Tj bila je pre dve nedelje.Sad su skolarci na raspustu pa ne mogu tako lako da prenose jedni drugima. Ne znam da li sam vas pitala,ali da li ide neka od vas na neke vezbe,jogu,pilates...za trudnice,naravno? Radila bih nesto,a mrzi me sama uz lap top da se valjam po podu.Treba mi drustvo
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 12:11:46
|
|
|
|
daca77
|
Ana13, ne mogu ti praviti drustvo, jer bih bila proterana iz kuce...mm bi rekao "i posle svega, tebi doslo vezbe da radis i iskomplikujes stvari"
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 12:16:14
|
|
|
|
Mariya
|
Ja krecem od danas na vezbe, tj danas cu da provirim pa da vidim da li mi odgovara i da li ce mi prijati. Jedino me prepone ubise, svaki pokret nogama me boli. Khm, a vidim pisete i o seksu U prvoj trudnoci nisam imala preterano zelju, pa ga je bilo bas retko. A sad, em imam zelje, imam volje, muz ima volje da mi ispunjava zelje , em se mnoogo manje brinem,tako da ga ima redovno. Manje nego inace , ali jednom nedeljno, minimum.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 12:19:39
|
|
|
|
ivaMark
|
Marya, onda uzivajte I mene prepone ubijaju,narocito desna... uzas.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 12:20:18
|
|
|
|
daca77
|
Trudnice, pa vi ste se aktivirale, na svim poljima... Ja za sada samo pesacim 3-4km, svakodnevno...to mi bas prija i necu povecavati kilometrazu.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 12:40:46
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Verka ima Sarlaha koliko oces nego eto ne prica se puno o tome. Uzrokuju ga streptokoke poseban soj i najugrozenija su mala deca ali mogu i odrasli da obole. Sreca oset_ljive su na penicilin tako da deset_odnevna terapija radi posao. Meni je oboje dece imalo sarlah u februaru stariji je preneo mladjem iz vrtica, ali rano sam ukacila sta je posto sam znala da ima epidemija. Cim su poceli sa Antibioticima Temperatura je nestala. Mislim da je gadno ako se ne prepozna na vreme. Maslacak,ne daj Boze,ako bi i ja dobila,da li bi to uticalo na bebu? Citala sam za streptokoke,prvo se radi bris,pa se tako prepozna sarlah..svakako nasi dr i prepisuju antibiotike ..Trebalo bi i ja odmah da pocnem sa antibiotikom,ako slucajno TIka dobije..ali nece,jaka je ona,a i ja
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 14:41:29
|
|
|
|
17 joka
|
IZVORNA PORUKA: plačljiva Dobro jutro drage moje Šta se radi?Novim trudnicama želim dobrodošlicu ,sve brzo prođe,sećam se mog prvog UZ krajem aprila kada je plod bio samo 3,6 mm ,leti vreme... Placljiva nema novog nicka ali bar stavi tiker Tilia, jos malo bice posle svega ovo je cudo od epidemija, samo jak imunitet i cuvajte se.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 14:49:23
|
|
|
|
mika79
|
IZVORNA PORUKA: ivaMark Miko, sta ti je sa muzem? Ima neko unutrašnje zagnojenje (apces) koje mu podiže temperaturu jake bolove u stomaku i zatvor, prvo su mislili da mu rade intervenciju da otklone to zagnojenje ali on dobio temperaturu i nisu mogli da rade pod temperaturom, na njihove antibiotike je dobro odreagovao pa su ga pustili kući uz terapiju antibioticima da vide da li će se samo povući ili će morati na intervenciju.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 14:53:26
|
|
|
|
mika79
|
IZVORNA PORUKA: daca77 Ana13, ne mogu ti praviti drustvo, jer bih bila proterana iz kuce...mm bi rekao "i posle svega, tebi doslo vezbe da radis i iskomplikujes stvari" Ovo bi i mm rekao, ja sam u početku dosta pešačila i baš mi je prijalo, to je bilo jedino vreme kada nisam razmišljala o jelu i nisam tražila po kuhinji šta da jedem, sada sam malo smanjila šetnju jer mm ne može samnom a bojim se da idem sama na dalje relacije, povedem kučiće da pršošetamo 1-2km. svaki dan.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 26.6.2014 16:18:06
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Drage moje, vratila sam se od lekara. Blizanci su i cula sam kako im kucaju Plakala sam kao kisa. Ipak sam 6 nedelja +5dana ( pogresno sam ja izracunala ). Jedna bebica je 4,5 a druga 5mm i dr kaze da velicina odgovara nedelji trudnoce. Mnogo sam srecna
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Najčešće komplikacije tokom porođaja u SrbijiPorođaj je jedan od najsrećniji trenutaka u životu većine žena, ali i period u kom su mama i beba najosetljivije.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?