|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Lenja pita
29.4.2013 15:13:47   
Verolina
Ovo je moj omiljeni kolac. Ja pravim onu starinsku lenju pitu sa receptom na pocetku teme, s tim sto sam provalila da kad se umesto masti stavi puter kolac je fenomenalan. Ima poseban smek i topi se u ustima. Moja omiljena je lenja pita sa kupinama. A moze sa cim god-jabuke, visnje, tresnje, ribizle-ne savetujem maline jer su mnogo vodene.

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Lenja pita
4.6.2013 9:35:47   
Štetica
Juce sam pravila lenju pitu,obozavam je,jutros je bila za dorucak sa soljom hladnog mleka. Imam starinski recept,najslicniji onom sa pocetka teme. Provereno dobar,recept moje bake.
250gr masti mutiti miksirom uz dodavanje 1 dc vode(da se mast opere),prosuti vodu i dodati 2 zumanca i 1celo jaje,casu(od jogurta) mleka,casu secera i 600gr brasna,jedan prasak za pecivo. Umutiti testo mikserom(metlice za testo) ili rukama i ostaviti pola sata u frizider. Narendati 1,5kg kiselih jabuka i blago rukama iscediti. Testo podeliti na dva dela,pdvi deo razvuci u podmazan pleh,staviti jabuke pa drugi deo testa. Iseci nozem na kocke i staviti da se pece. Kad se ohladi posuti prah secerom.
Da se nebi zalepilo za pleh i da nebi stavljalje pek papir ja radim na sledeci nacin: Pleh namazem mascu i nalijem hladne vode u njega,otprilike dokle je testo,pustim par minuta da odstoji i prospem vodu,pa stavljam testo. Provereno nelepi a nikad mi nije bilo jasno u cemu je fora,tako radim za vecinu kora i sasvim je ok,mast nemirise na korama.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Lenja pita
26.9.2014 14:38:34   
Olga75

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

2 čaše brašna
1 čaša šećera
1 čaša mleka
pola čaše ulja
1 jaje
1 prašak za pecivo

fil

1,5 kg. jabuka ili koliko volite
šećera zavisi koliko su kisele, oko 1 čaše
kašikica cimeta
vanilin šećer

fora je u tome sto se ne dobije klasicno testo vec retko, sipa se pola na dno podmazanog pleha stavi u rernu na 180 stepeni i pece 10 min, onda se izvadi stave se jabuke i odgore opet prelije tim testom i vrati se u rernu i pece jos 20 min. Odlican recept. A ne ono mesi razvlaci, stavljaj na oklagiju testo i sl.

ovo je lenja pita user posted image zaboravih da kazem i plus mikserom se sve zavrsi. napravim kolace ocas posla



_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Lenja pita
26.9.2014 14:44:47   
Mala Elena
Obozavam je, ne znam da li vise sa jabukama ili sa visnjama!user posted image
Nekada u jabuke stavim marmeladu od kajsije i prodinstam sa cimetom- vrhunski je. Ali retko je pravim, obicno volim da spremam i za druge, da drugi uzivaju a mm taj kolac bas i ne voli..user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Lenja pita
26.9.2014 15:14:14   
lelaigor
MiLJ, pravim i ja takvu lenju pitu, mećala sam recept i u C kuhinju...to me tetka iz Kikinde naučila. Više volim takvu nego onu sa prhkim testom. Mada, lenju pitu sa jabukama obožavam i mogla bih je jesti svakako!

_____________________________

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Lenja pita
26.9.2014 15:54:49   
mirkam
I ja imam ovaj recept i meni je ljepsa od one "klasične" što se mijesi.

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Lenja pita
26.9.2014 15:56:36   
Misha i Ljisha
da bas je sjajna i brza.Vrhunska jeuser posted image zalim godine i godine mesenja testa

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 32
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:







Pšenični griz sa voćem
Ringerajin kuvar: little_one
Slana torta sa krekerima
Ringerajin kuvar: Maraj



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Баби.
пеперутка16

За доњи део ваше бебе, да ли користите само крему или само пудер или обоје у исто време?

Click Here