RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

bubulence -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 11:19:12)

IZVORNA PORUKA: superm

Bubi, uzivaj! Proci ce jos malo ta uspavanost.

znam ali ja uopste nisam spavalica, u redovnom stanju sastavim najvise 6 sati dnevno i to mi je mnogo jer smatram da mi je dan propao...

Anoniman -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 11:19:44)

UM, ako nije tajna, sta studiras?

Psihologiju, III sam godina.....

superm -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 11:25:11)

IZVORNA PORUKA: Unina mama

UM, ako nije tajna, sta studiras?

Psihologiju, III sam godina.....

Lepo, da nisam zavrsila ovo sto jesam, psihologija bi sigurno bila moj izbor.

Anoniman -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 11:28:08)

Jeste lepo, ali je i tesko, vise ima nestrucnih predmeta, nego onih koji su mi u struci...
Sta si ti zavrsila?

superm -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 11:35:23)

engleski j

Didy -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 11:40:20)

Šta je ovo? Nema me 3-4 dana na rr i odmah neka frka. Ko je dirao Torbicu? Pristajem i fizički da se obračunamo. [sm=zz_playfull.gif] [sm=smiley36.gif]
Ja ništa ne postižem, pa me nema ni na rr. Završne priredbice u vrtićima, rođendani sve dan za danom...
Kseno, preletela sam postove na brzinu, pa me zainteresovala knjiga koju si napisala. Ja sam predavala srpski strancima, tj. držala sam im vežbe, kad sam bila apsolvent na faksu. Postoji letnja škola srpskog jezika pri Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, pa su povukli nas nekolicinu apsolvenata i to mi je bilo sjajno iskustvo. Htedoh ti reći da imam knjigu i radnu svesku "Srpski za strance" koju su napisali i objavili naši profesori s fakulteta. Jednojezična je (nešto tipa kao Oksfordovi udžbenici engleskog) jer tamo dolaze ljudi iz raznih krajeva sveta (kod mene u grupi su bile tri devojke iz Koreje, jedan momak iz Holandije, jedan Amerikanac i jedan Poljak), pa verujem da bi i tebi koristili.
Inače, ja isto kad držim privatne časove kod kuće, decu pošaljem kod mame ili ih mm odvede u šetnju ili na igralište, a trudim se da zakažem sve dok su deca u vrtiću. Bilo bi baš neprofesionalno da mi budu kod kuće, pogotovo što, hvala bogu, nisu ni mirni, a i, ruku na srce, previše su glasni. Jednom sam samo održala privatni čas sa Sofijom kad je bila beba, ne znam ni da li je dva meseca imala. Zvala me je mama od jedne devojčice, kaže da njena ćerka neće ni kod kog drugog i zamolila me da je primim. I ja podojila Sofiju, stavila je u ljullašku u dnevnoj, ona zaspala, dete došlo, imale smo čas sat i po, Sofija ga prespavala, ja malo mozak aktivirala, dete otišlo spremno na kontrolni, svi srećni. [sm=bravo.gif]

Torbica -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 11:51:29)

Didy [sm=smiley36.gif][sm=smiley31.gif]
Superm, diiiivno, jako volem engleski!

superm -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 11:57:20)

IZVORNA PORUKA: Torbica

Didy [sm=smiley36.gif][sm=smiley31.gif]
Superm, diiiivno, jako volem engleski!

thanks[sm=smiley27.gif]

Olga75 -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 12:01:27)

ja sam pustila dete po ovom suncu da lunja sa bakom po gradu
i znam da ce da pojede sladoled malo pre rucka
i vristacu na nju sto ne jede
i tako
ej Torbice [sm=zz_mstickle.gif][sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 12:02:48)

didy, ja sam zavrsila grcki u bg pa dosla ovde na postdipl iz lingvistike i sticajem prilika pocela da predajem srpski. priznajem, mnogo stvari sam i ja naucila uz svoje ucenike (jedno je znati jezik kao maternji, a drugo predavati ga kao strani). Mi koristimo knjige iz Instituta u Jovanovoj, imam i oba nivoa novosadskih i jos razne knjige, ali problem je bas to sto su to sve udzbenici koji su namenjeni ucenicima iz svih zemalja i gram objasnjenja su oskudna i na srpskom (a to jednom pocetniku nista ne znaci), pa eto obradom i razradom raznih beleski koje sam godinama pravila nastade i knjiga.
http://germanos.bigcartel.com/product/grammar na linku imas i sadrzaj.

mogu da kazem da je ideja peglanja i ukljucene rerne bila definitivno nesavrsena!

Torbica -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 12:08:17)

Hehehe, zene drage, slatke ste mi sve! [sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]

superm -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 12:09:09)

IZVORNA PORUKA: ksena

didy, ja sam zavrsila grcki u bg pa dosla ovde na postdipl iz lingvistike i sticajem prilika pocela da predajem srpski. priznajem, mnogo stvari sam i ja naucila uz svoje ucenike (jedno je znati jezik kao maternji, a drugo predavati ga kao strani). Mi koristimo knjige iz Instituta u Jovanovoj, imam i oba nivoa novosadskih i jos razne knjige, ali problem je bas to sto su to sve udzbenici koji su namenjeni ucenicima iz svih zemalja i gram objasnjenja su oskudna i na srpskom (a to jednom pocetniku nista ne znaci), pa eto obradom i razradom raznih beleski koje sam godinama pravila nastade i knjiga.
http://germanos.bigcartel.com/product/grammar na linku imas i sadrzaj.

mogu da kazem da je ideja peglanja i ukljucene rerne bila definitivno nesavrsena!

Pametno. Ja imam slicnu ideju. Da od svojih ideja, beleski itd napravim knjizicu za decu.

Žapkić -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 12:10:05)

Mene je moje dete probudilo jutros u 6h, a ja sad jedva čekam da joj dam da ruča i da je uspavam, tj. da se i ja sa njom uspavam[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 12:19:26)

superm, zasto da ne! ima puno posla i naravno ne mozes se nadati nekim parama, ali to se ionako vise radi zbog sebe. jedan od razloga mi je bio da se razlikujem i od ostalih koji ovde drze casove srpskog.

zapkic, nadam se da ce saradjivati! ja se danas njenom spavanju ne nadam, dovoljno ce mi biti ako ne bude kenjkava i cangrizava.

Olga75 -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 12:21:47)

pa je l treba sad da vicem na vas sto vi oftopikujete ovdena [sm=smiley36.gif]
koliko je nesavrseno objaviti knjigu ili zavrsiti fakultet ?
oo ccc [sm=zz_devil.png]

Anoniman -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 12:30:30)

hahahaha...pa nesavrseno je jer treba biti lud pa uloziti toliko truda, a zauzvrat dobijes samo slavu, ahahha[sm=jezicek.gif]

Žapkić -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 12:56:20)

Ahahaha... Kseno, i ja se nedam da će sarađivati!!!

Elem, kad smo već kod knjige, za ovo vreme koliko me nije bilo na RR-ja sam pisala roman... Na "volšeban " način je ceo tekst nestao iz mog računara...[sm=lev.gif] Neka, nema veze... Samo malo da se yxsredim, ja ću ga ponovo napisati... Zao mi je, jer je tamo bilo divnih delova teksta... ali... neka...
Od svega mije ostao samo naziv... Tako će se i zvati...

Sosa Mena -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 13:00:30)

Danas mi savrseno pala atomska bomba u kucu. A od sutra ce ne savrseno moj muz da kreci. A ja cu savrseno da se utepam. [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 13:06:38)

hahhaha[sm=smiley36.gif] a ja ignorisem dete koje se uvuklo u mali lavor i pravi se da je u brodu...

Sosa Mena -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 13:08:01)

Ti bar mozes da ga ignorises. Moje je pobeglo do ne savrsene majke kod babe i nema savrsenu nameru da se vrati kuci. [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 13:23:26)

potrajalo je 5 minuta, a onda sam prisiljena da sednem ispod radnog stola u njenu kucicu i da se pravim da nam dolazi vuk kroz dimnjak, ahhaha
je l' moze nesavrsena mama da pobegne negde od svog deteta? [sm=smiley36.gif]

Didy -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 13:29:07)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

pa je l treba sad da vicem na vas sto vi oftopikujete ovdena [sm=smiley36.gif]
koliko je nesavrseno objaviti knjigu ili zavrsiti fakultet ?
oo ccc [sm=zz_devil.png]

[sm=zz_giggle.gif] Pa šta ćemo kad nemamo temu za savršene mame. [sm=zz_biggrin.png]
Kseno, slažem se sa tobom. I toliko je različito pedavati srpski onima kojima je to maternji i onima kojima nije, jer ono što si ti usvojio i podrazumeva se, strancima je totalna nepoznanica. Ako ti išta ikada bude trebalo, možeš mi se slobodno obratiti. (Sorry, Oldži).

Olga75 -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 13:29:55)

Ksena , ja beg planiram vec godinama , kad ga uspesni izvedem podelicu informacije [sm=smiley36.gif]

Sosa Mena -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 13:35:56)

IZVORNA PORUKA: ksena

potrajalo je 5 minuta, a onda sam prisiljena da sednem ispod radnog stola u njenu kucicu i da se pravim da nam dolazi vuk kroz dimnjak, ahhaha
je l' moze nesavrsena mama da pobegne negde od svog deteta? [sm=smiley36.gif]

Mozes da begas kod mene ali te ceka savrseno krecenje pa sad vidi sta ti se vise isplati. [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (10.6.2014 13:40:12)

krecenje mi se vise isplati!!! [sm=jezicek.gif] tugujem sto nemam casove leti, ko ce izdrzati na sto stepeni sa detetom koje ne spava [sm=zmeden.gif]
elem, ako neko zna kako se crta glavobolja na sovi, nek mi javi jer moje dete trenutno zahteva da nacrtam glavobolju (sovu smo odradili).
didy, hvala! pisacu ti pp!

Oldzi, pozuri sa pronalazenjem nacina, pliz!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>