|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ZA Vuki-nesavrsene mame!
7.6.2014 16:59:40   
vikiveki
Ma ja poludim jer mi posle u roku od sat ili dva traži da mu pravim sendvič,a to podrazumeva parče hleba namazano sa paštetom i preko odozgo kečap.Znači u onome što je najmanje zdravo i hranjivo, u tome bi se davio koliko voli da jede, a neke čorbice i supice to nikada ne bi ni pogledao

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 876
7.6.2014 17:05:19   
New Mom
Kod mene to ne prolazi, nema sanse da bih im pravila nesto po zelji a da nisu jeli. Mogu kasnije samo to isto da dobiju.
Zato babe vole vise od mene.user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 877
7.6.2014 20:19:17   
Torbica
IZVORNA PORUKA: serpica

U nekom od predhodnih postova u razgovorima mama pisalo je da ces da kupis cerki sve sto pozeli,ne znam kakva je to poruka?
user posted image
Nikad nisam terala decu da rade moje poslove,da pomognu da,kad hoce i to nesto vrlo prosto,ima vremena kad ce da zavrsavaju kucne poslove,do tada neka uzivaju u detinjstvu sta god to podrazumevalo.

Ja ovo rekla nisam sigurno, de nadji! Ovo je u potpunoj suprotnosti sa mojim stavovima, izvukla si mozda iz nekog konteksta i to prilicno lose. Nikog nisam nikad "kupovala u tom smislu", nego da je sve uzajamno. Daj doprinos i imaces privilegije. Ne novcem.
A parazite da gajim necu, gde zivis moras i da doprineses, uostalom tako sam i odrasla. Onda odjednom se roditelji pitaju zasto deca nemaju radne navike. To sto treba za sobom da se skloni, isprazni masina za sudove, slozi ves, to je minimum minimuma. A sta treba? Da je naucim da ce mama sve to odraditi, ili jos lepse, da platimo neku trecu osobu? E ta se skola ne uci ni na jednom fakultetu... Moji ce znati da bilo gde ziveli ne mogu sve cetiri da dignu u vis dok neko drugi pogine rasklanjajuci za njima i sve ostalo.
Uzivaju oni u detinjstvu ihaj, ovo nema veze sa tim.

< Poruku je uredio Torbica -- 7.6.2014 20:25:52 >

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 878
7.6.2014 21:46:40   
vikiveki
Mi završili sa večerom,pa umesto da ležu ja sam im dozvolila da još malo gledaju TV.Posle ćemo na kupanje,ne ranimo ujutru

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 879
7.6.2014 21:58:14   
Torbica
Moji su od pola 9 u krevetu, ajd, vikend je...
Nisu izbirljivi sa hranom, a ista pravila kao kod NM, poljubi i ostavi ako neces.
Viviveki, moji inace od tih pasteta dobijaju samo Vieco, te su bez konzervansa i od raznog povrca, npr vole sa spanacem, brokolijem, gljivama a po ukusu su odlicne. Bar znam od cega su. Kecap samo domaci. Niko mi se ne izdvaja, obe uzine su sveze voce, sami traze.. Mnogo sam sretna sto je oko hrane bas onako kako sam zamislila. E sad, to sto su mudrice pa se umiljavaju i imaju zelje unapred, normalno... Kao i svaka mama. Uglavnom sve to bude sa naseg repertoara svakako.

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 880
7.6.2014 22:00:11   
milicicak
Vieco pastete? Gde se to kupuje? I jel sadrze soju? Hvala :)

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 881
7.6.2014 22:02:15   
Rosita
Ja sam D dala Rio Mare Tuna i Losos namaz. To zasad iz radnje... isto su bez aditiva. Ali, sta kad krene u vrtic? Tamo se jedu virsle, pastete i sl...

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 882
7.6.2014 22:04:57   
Rosita
Meni se ta vieco nije dopala, uzela sam sa graskom da probam. Ima u zdravoj hrani. Nema soje :). Nema ni Rio mare.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 883
7.6.2014 22:06:50   
Torbica
user posted image
Evo, ova je sa maslinama i tamane je kao i ostale. Ja kupujem u Univerexportu a ima ih u zdravoj hrani.
Ne sadrze soju.
Ova sadrzi - vodu, suncokretovo ulje, masline, proteine graska, krompirov skrob, probioticka vlakna, so, kvasac, zacini.

Patrijarh Pavle

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 884
7.6.2014 22:08:54   
Torbica

IZVORNA PORUKA: Rosita

Meni se ta vieco nije dopala, uzela sam sa graskom da probam. Ima u zdravoj hrani. Nema soje :). Nema ni Rio mare.

Nisam probala sa graskom. Probala sam sa spanacem, brokolijem, maslinama i gljivama i sve su mi ekstra!
A u vrticu - moja cerka kad vidi virsle kaze, to je otrov, jescu samo hleb... Kuci u zivotu nije dobila virsle....

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 885
7.6.2014 22:10:40   
Sanjica26 RR
Kod nas u vrticu se ne daju deci virsle i kupovne pasteti. Dobijaju namaze koje teta kuvarice prave. I kod mene to sto se iznese na sto se jede. Place jer joj.se to ne svidja, ali jede.
Sto se tice radnih navika. Slazem se sa Torbicom da treba da stvaraju radne navike. Od osnovne skole sam radila u svojoj prodavnici. Dobijala platu kao svaki radnik. Dodjem iz skole i pravac da radim. Eto zalim sto me mama nije naucila nesto da kuvam. Sve sam morala sama da naucim.Stedela me je u tom pogledu

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 7.6.2014 22:11:53 >

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 886
7.6.2014 22:13:29   
milicicak
Hvala zene, probacemo user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 887
7.6.2014 22:21:06   
vikiveki
E mene je moja mama svemu naučila,radila sam sve i nikada mi to nije bilo teško...zato se trudim da tako učim i svoju decu jer moraju imati neke radne navike a ne da sve dobiju na gotovs

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 888
7.6.2014 22:22:29   
Torbica
Ma muka mi je, kao ona prica - Prava deteta.... Da, slazem se, ali dajte da ih naucimo da zive i budu sposobni i da prezive, ne zaviseci ni od koga u smislu da se pobrine oko njih.
Sad sam listala temu unazad u Razgovorima, sve sto sam pisala odnosi se na ekskurziju i decije spavanje user posted image Serpi user posted image
Inace, mm od 15 godine zivi sam, u srednju je vec isao u drugi grad. Kad smo se upoznali, sam je sebi prao ves jer mu je bilo bezveze da ga nosa 60 km mami na vikend ne bi li mu ona oprala. Kad smo se uzeli vazilo je pravilo - ko prvi stigne kuci taj kuva! O tome se radi. Ali neeee, sve ce to mama sineee, samo ti sediiiii. Jok, nisam ja od te fele. A i dovoljno sam citala o prezasticivanju dece.
I ipak sam graknula na ceru jer je spomenula sladoled gratis koji je pojela u tajnosti... Dadoh joj da Djole ne vidi.... A oboje su posle rucka pojeli moje domace sladoledice iz kalupa svakako, i tako.... Joj kad bih mogla svoj fitilj malo da produzim da ne planem na tako nesto. Ja dreknula, cutiiiiii, nemoj spominjati, ipak je on tek 3 god, dosta mu je bio jedan.... user posted image

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 889
7.6.2014 22:25:57   
anci kv
Ja ne znam da kuvam
Kad mi padne na pamet nešto skinem sa neta recept i probam

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 890
7.6.2014 22:31:23   
Sanjica26 RR
Torbi ti ko da pricas o mom muzu. Od 15 godine ne zivi sa roditeljima. Sam je prao stvari i to na ruke i peglao. I sad mu nije tesko sam to da uradi. Mnogo je bitno da ih naucimo radnim navikama. Pricaju mi deca u skoli kako im mame pakuju knjige, a npr. su treci razred. Kad ih pitas jel sredjuju svoju sobu. Uvek je odgovor ne. Zato igraju igrice na racunaru i do kasno gledaju filmove. Mozda sam staromodna, ali to po meni nije normalno.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 7.6.2014 22:32:54 >

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 891
7.6.2014 22:33:05   
doktorkakristal
slazem se da treba da se vaspitaju da budu sposobni za zivot,eto ja sam na primer bila toga postedjenja jer je otac posebno bio zastitnicki nastrojen,da je moje samo da ucim,zato sam losa domacica,nije da sad nista ne znam da skuvam,daleko od toga ,ali moglo je to mnogo bolje

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 892
7.6.2014 22:40:04   
Torbica
E sad ce tek da me opljuju user posted image
Igrice nemamo niti cemo imati... Kontam kad porastu ipak ce biti samokontrola drugacija nego sad dok su mali, sad je nemaju... Pride, ni mi ne igramo nista pa i nemaju od koga da vide. Kad mi cerka spomene da drugarica u vrticu ima, ja kazem da mi na pametniji nacin iskoristimo vreme, sto je istina.
TV takodje, eno ga cami u prizemlju u gostinjskoj sobi. Mi pustamo sa neta ako baaas nesto hocemo i imamo zilion crtanih za koje smatram da su ok za njih, pa im pustim sa compa. I svi sretni. Ne da sam staromodna nego bas. Ali instikt slusam i on je nepogresiv, i da ceo svet radi drugacije, necu se prikloniti reda radi....

Patrijarh Pavle

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 893
7.6.2014 22:43:15   
anci kv
Pa neću joj u 15 godina sigurno ja nameštati krevet..sve potiče iz kuće

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 894
7.6.2014 22:43:46   
serpica

IZVORNA PORUKA: Torbica

U nekom od predhodnih postova u razgovorima mama pisalo je da ces da kupis cerki sve sto pozeli,ne znam kakva je to poruka?
user posted image
Nikad nisam terala decu da rade moje poslove,da pomognu da,kad hoce i to nesto vrlo prosto,ima vremena kad ce da zavrsavaju kucne poslove,do tada neka uzivaju u detinjstvu sta god to podrazumevalo.

Ja ovo rekla nisam sigurno, de nadji! Ovo je u potpunoj suprotnosti sa mojim stavovima, izvukla si mozda iz nekog konteksta i to prilicno lose. Nikog nisam nikad "kupovala u tom smislu", nego da je sve uzajamno. Daj doprinos i imaces privilegije. Ne novcem.
A parazite da gajim necu, gde zivis moras i da doprineses, uostalom tako sam i odrasla. Onda odjednom se roditelji pitaju zasto deca nemaju radne navike. To sto treba za sobom da se skloni, isprazni masina za sudove, slozi ves, to je minimum minimuma. A sta treba? Da je naucim da ce mama sve to odraditi, ili jos lepse, da platimo neku trecu osobu? E ta se skola ne uci ni na jednom fakultetu... Moji ce znati da bilo gde ziveli ne mogu sve cetiri da dignu u vis dok neko drugi pogine rasklanjajuci za njima i sve ostalo.

Razgovori mama februar 2014 26 strana 27.02.2014 u 11:58:45
tamo si upravo to napisala.. eto nasla sam user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 895
7.6.2014 22:47:05   
dijana1*
Sanjice slazem se sa tobom. Moraju da imaju radni navike i da sami sredjuju svoju sobu i igracke. Ako mu ja sada sredjujem igracke pa ko ce posle knjige, garderobu i uvek ce biti aljkavi. Vuku svaki dan ponavljam da mora da sredi za sobom i da bude cist i uredan. Naravno kada se igra u dvoristu bude prljav kao prase ali kada se igra zavrsi i udje u kucu prvo moraju da se peru ruke pa sve ostalo. Pre neki dan je sve igracke pobacao po sobi. Hiljadu puta sam rekla sredi kada zavrsos igru . Nije hteo, sredi ti. E kada se zainatio da nece lepo sam mu objasnila sve sto ja sredim stavicu u kesu i dati drugarima ispred zgrade. Pola je pokupio a drugu polovinu sam dala deci. Sada kada razbaca kaze moram da sredim da mama ne bi dala.
Sada dok su mali uce se da li ce biti mrljavi ili ne kada porastu.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 896
7.6.2014 22:48:17   
serpica

IZVORNA PORUKA: anci kv

Pa neću joj u 15 godina sigurno ja nameštati krevet..sve potiče iz kuće

Naravno da ne,ali necu je sa 9,10 godina terati da radi kucne poslove,njena soba da,igracke,knjige i ostalo da,ves,sudovi,usisivac,prasine ne,to nisu poslovi za decu,bar ja tako mislim

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 897
7.6.2014 22:54:05   
anci kv
Šerpi,pa nisam rodila slugu već dete
Ja sam imala lepo detinjstvo,potrudiću se da i njoj to omogućim

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 898
7.6.2014 22:57:36   
serpica

IZVORNA PORUKA: anci kv

Šerpi,pa nisam rodila slugu već dete
Ja sam imala lepo detinjstvo,potrudiću se da i njoj to omogućim

user posted image

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 899
7.6.2014 22:58:11   
Torbica

IZVORNA PORUKA: Torbica

user posted image

Razgovori mama februar 2014 26 strana 27.02.2014 u 11:58:45
tamo si upravo to napisala.. eto nasla sam user posted image

Evo i mene malko! Mama i ja smo skitale, sedoh da predahnem, pa da napravim ruckic.
Danas idem oko 14h prvo po deckice jer smizla ima sportic i engleski do 15 i 30, a to je malima dugo... Inace provode kompletan dan napolju posle rucka, ovo divno vreme je melem za dusu.
A da, kad odem po nju, imamo "nas dan". To je vreme koje bude iskljucivo njoj posveceno! Vodim je da rucka sta god zeli, kupim joj sta god zeli i onda ima Skolicu slikanja. Ovo je inace iz cuvene Pozitivne dispcipline - kvalitetno vreme jedan na jedan, nebitno koliko traje, ali da zna da u tom vremenu mama gasi telefon i samo je njena. Obema nam jako prijaju cetvrtci, da tako kazem.
Ljubim

Naravno, potpuno izvuceno iz konteksta!
I pride nije od "pre neki dan".
Kupim joj sta god zeli : bojanka ili konjic ili kitty jaje ili uglavnom neka sitnica kao znak paznje. I to sve naravno ako je zasluzila, da se razumemo.
Predstavila si kao da nam je to light motiv i zivimo tako, jok. No, iz nekog razloga volis da me cacnes user posted image

Patrijarh Pavle

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here