Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 23.5.2014 16:27:38
|
|
|
|
daca77
|
Vrsnjakinjo, nisi dobra ...i zeta sam joj nasla u Berlinu, a ti ovako?! Beba je 52mm i dr se ogradila i rekla da postoji velika verovatnoca da je devojcica. A upravo su me zvali iz NS da mi kazu da je ipak dr pogledala rezultat, koji su joj poslali mailom i da je rekla da je sjajan i da nema potrebe raditi dalje pretrage. Ostaje rizik zbog godina, ali to ne uzima u obzir...ali, ako zelim sa njom da pricam da je zovem u sredu.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 23.5.2014 16:31:48
|
|
|
|
Maslacak15
|
hahah dobro sam pogodila znaci kolika je beba Nista ako je decak moras onda da rodis i jednu devojcicu . Do 40 te godine sve ces da stignes Verujem ja u Dr Novakov svi je hvale, sigurno ima iskustva, samo htedoh da kazem da je objektivno bas na limitu moguceg. Posto genitalni greben izgleda identicno u desetog nedelji kod decaka i devojcica pa se razlika polako vidi i tu je svaki dan bitan. Vidis koliko je beba porasla od proslog pregleda, pre par nedelja. Sigurno duplo...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 23.5.2014 16:34:16
|
|
|
|
pari
|
super daco i štetice! mene već par dana boli neka tačka kod desne lopatice, a danas se bol pojačao, čak mi prelazi i na prednju stranu tela :( verovatno je neki nerv ili me promaja negde udarila... ne znam da li smem na masažu... jeste vi išle u toku trudnoće na neku masažu leđa ili kod kiropraktičara? da li to može da škodi?
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 23.5.2014 16:35:16
|
|
|
|
serpica
|
Daco,Ana ja se divim vasim dr koji su tako rano uspeli da vide pol,ja sam sva tri puta cekala boga mi 20 nedelje ako ne i vise Uzgred ni sama nisam znala,ali vam kazem nemate pojma kakve blagodeti vam moze pruziti sin,
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 23.5.2014 16:35:29
|
|
|
|
daca77
|
30.aprila je bila 20,8mm...a najzesce je juce bilo kada ukljuci UZ i prva reakcija dr"i jao...kolika beba". Odmah mi je proslo da je to zbog mog secera. Serpi, neka ovo bude devojcica, jer mi je to zelja od 19.god....a za kasnije, videcemo...
< Poruku je uredio daca77 -- 23.5.2014 16:36:58 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 23.5.2014 16:50:16
|
|
|
|
Maslacak15
|
Bice devojcica Daco ne beri brigu Lepo rekoh jedna je beba, a ako doktorka osnovano sumnja da je devojcica najverovatnije je u pravu. Normalno je da se ogradila, jel stvarno je jako rano ali cim se izjasnila mislim da je trend jasan.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 23.5.2014 18:37:39
|
|
|
|
Sandra_n
|
Super za Dacu I steticu! Pari mozes slobodno da ides na masazu ali masaza za trudnice,raspitaj se gde to rade jer se drugacije masiraju trudnice i koriste se drugaciji proizvodi
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 23.5.2014 18:39:12
|
|
|
|
Sandra_n
|
A ja svaki dan vezbam pola sata,vozim kucnu biciklu pa se malo plasim za bebu nadam se da joj necu naskoditi ali stvarno moram da vezbam jer jos uvek nisam skinula visak od prvog porodjaja
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 23.5.2014 21:19:10
|
|
|
|
Sanjchezze
|
Evo i mene sa prvog uz, moja malena mrvica od 5,79mm je odlicno i srculence joj savrseno kuca... cula sam najlepsu muziku na svetu. Po uz sam 6+4, po menstruaciji 6+5 ali posto nisam sigurna tacno koji dan sam dobila to je to otprilike. Doca mi je strogo zabranio slatkise, testo, sex i bilo kakvo naprezanje i dizanje tereta... misli da nema potrebe za utrogestanom ali ako mi se nastave bolovi uvesce mi ga. I necete mi verovati, ali tek sad sam saznala da imam zavaljenu, dvorogu matericu... godinama idem kod ginekologa i niko mi to da sad nije rekao, malo je reci da sam bila u soku, strasno. Uglavnom to je to, presrecna sam sto sam cula srculence
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 23.5.2014 21:26:26
|
|
|
|
New Mom
|
Samo da pozdrav sve u trudnickom klubu, a posebno mamicu91 i Andjelu.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 23.5.2014 22:18:15
|
|
|
|
bossanova
|
Daco, mi smo tu negde po trudnoci, ja sam bila pre nedelju dana na UZ i Double testu, bebac tad bio oko 4,1cm i cak i u toj velicini dr misli da je devojcica (ali naravno i on se ogradio, kaze da cemo videti tek za mesec dana na sledecem pregledu). Rezultati dabla odlicni, tako da sam vec skoro 100% sigurna da necu ici na amnio. Je l ti to 77 godiste? Onda smo i generacija Pozdrav svima, narocito trudnicama koje tek pocinju "putovanje"
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 23.5.2014 22:21:43
|
|
|
|
ANDJEELA
|
Hvala puno na pozdravima New Mom stizem i ja uskoro na betaniju! sigurno se secas da sam pisala na pocetku trudnoce,tj zalila se da nemam simptoma,tako je i sada-skoro nista draga moja,danas sam bas aktivna,upravo sam ocistila 5kg jagoda kako cu se poroditi,to cu vam javiti..Ljubi bebicu i zelim vam da sto pre dodjete kuci i brz oporavak. Sve ostale trudnice
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 23.5.2014 22:45:45
|
|
|
|
Sandra_n
|
Sanjcezze bravo za srculence
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 24.5.2014 7:21:02
|
|
|
|
wivern
|
Jutro zenskaci i bravo za sva jucerasnja srculenca. Ja pecem palacinke od rane zore. Mm i dosta ljudi se organizovalo da skupe vodu za smederevsku palanku, danas ce im odneti a meni su trazili da im spremim palacinke. Tako da ja spavam za sporetom i nesto pecem. Dusa mi spava, legoh u 2 jer sam cuvala sestricesinoc.... Zelim vam lep vikend
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 24.5.2014 8:37:14
|
|
|
|
mamica 91
|
NM veeeeliki za tebe i malenu preslatku princezicu. IZVORNA PORUKA: New Mom Samo da pozdrav sve u trudnickom klubu, a posebno mamicu91 i Andjelu.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 24.5.2014 9:42:06
|
|
|
|
plačljiva
|
Wivern od ranog jutra si vredna ni vikendom ne odmaraš Ja danas davala krv...Sada čekam rezultate
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 24.5.2014 9:43:26
|
|
|
|
Štetica
|
IZVORNA PORUKA: Sandra_n A ja svaki dan vezbam pola sata,vozim kucnu biciklu pa se malo plasim za bebu nadam se da joj necu naskoditi ali stvarno moram da vezbam jer jos uvek nisam skinula visak od prvog porodjaja Aman zeno mani se bicikle,bar u prvom tromesecju.Verujem da si bas aktivna oko deteta,malo redukuj ishranu i kg odose. Ustvari i briga te za kg,pa trudna si,a kad se porodis razmisljaj o tome kako da smrsas. NM
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 24.5.2014 9:48:51
|
|
|
|
tillia
|
Cestitam novim trudnicama! Joj stvarno,kakva voznja bicikla,radi mrsavljenja u trudnoci! Wiv,svaka cast!bas si vredna!Ja nisam neki ljubitelj palacinki,nikad nesto nemam zelju za istim,ali u trudnoci mi se cesto jedu.cak mi se jele sa orasima pre neki dan.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 24.5.2014 10:07:54
|
|
|
|
Štetica
|
Wiw baci koju i do mene.Ja se vucem kao prebijena macka,u 6 sam se probudila da povracam,imala sam utisak da cu da se ugusim od kiseline,i to nepopusta i dalje.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 24.5.2014 10:16:05
|
|
|
|
Jeltje
|
Evo da se i ja oglasim i da pozdravim sve trudnjace ovde...:))) Takodje zelim da vam svima zahvalim puno na cestitkama i na podrsci!!! Ne stigoh ranije da pisem, ali planiram danas u toku dana da sednem za komp i da napisem sta i kako i da vidim sta se desavala ovih dana kod vas ;) Lola je super, danas nam je tacno nedelju dana...veliki jubilej ;) Novim trudnicama zelim dobrodoslicu i svim vam porucujem da uzivate u trudnoci sto vise... Ljuuuuubim vas sve puno :***
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 24.5.2014 10:39:38
|
|
|
|
Jeltje
|
Pari, to se meni desilo u bolnici...isto...ali ni lek za bllove ne pomaze, nisam mogla bez bensedina da spavam...jos me boli :(( Na masazu mozes, ja sam isla kod kiroprakticara, samo vidi da bede strucsn za rad sa trudniccama :)))
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 24.5.2014 12:06:05
|
|
|
|
wivern
|
Ma bas me biga da li cu da izgledam kao tenk i kad se porodim. Pet godina se borim za trudnocu i o debljini uopste ne razmisljam Stetice ne spominji mi kiselincinu jedva me popustila krajem 13-e nedelje...zato sam sada kao na baterije Jelt kako brzo rastete vec nedelju dana..
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 24.5.2014 16:35:11
|
|
|
|
pari
|
Jeltje, baš divno što si se javila! Nedelju dana već :) Lola već velika :) kako se snalaziš? kako rana? Meni je danas bolje, malo me manje boli, a i trudim se da se namestim u neki zgodan položaj... Dobrodošlica novim trudnicama! Iskusne trudnice, u čemu ste prevozile bebu iz porodilišta? odmah u auto-sedištu?
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 24.5.2014 16:47:32
|
|
|
|
vonavoj
|
Moze odmah AS! Ja sam nosila u obicnoj nosiljci!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 24.5.2014 22:06:54
|
|
|
|
mamica 91
|
Mi U nismoo stavljali u sedalicu do neka 3-4 meseca...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?