Mille -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (15.5.2014 16:25:25)
|
IvaMark hvala na odgovoru. Slazem se sa svim navedenim samo nekako sam mislila da bih uspela izbeci indukciju, lezanje satim i cimanje jer moja dr radi u Betaniji i ona nam je porodicni rijatelj i bukvalno smo sele i zajedno napravile plan sta i kako. Inace je ona protiv svih navedenih mera, indukcije, prokidanja vodenjaka itd... Jako dugo je radila u Londonu i cudi je na koji nacin rade ovde iako u nekim stvarima mora da se povinuje sistemu. Ja lagano radim vezbice za okretanje bebe, joga, polozaj macke i polumost, ako se tako zove, sedim na lopti, pricam sa bebom i relaksiram se muzikom. Ja sam cak i za spoljasnje okretanje bebe ako se sama ne okree do neke 37, 38 nedelje, ali to kod nas ne rade, iako je moja doktorica to radila napolju nebrojeno puta. Sto se tice prirodnog porodjaja sa karlicnom prezentacijom, postoji ta opcija u Betaniji, potpisujes neku saglasnot i da preuzimas rizik na sebe, ali to moze da bude nekoliko puta gore od carskog reza, barem mi je tako objasnio muz, lekar. Ima jos vremena, videcemo, carski je svakako opcija ako se ne okrene jer to je onda najbolje resenje. Ali ja sam jos uvek optimisticna iako osetim mentalni pritisak kojeg na momente ne mogu da se oslobodim, zbog bebinog polozaja.
|
|
|
|