Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 6.4.2014 11:58:01
|
|
|
|
New Mom
|
Onako. Kako koji deo dana. I pored ove th imam česte kontrakcije. Nekad se bojim da ustanem iz kreveta.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 6.4.2014 19:38:58
|
|
|
|
New Mom
|
Porodila nam se Ushtipak! KLIK
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 7.4.2014 6:41:17
|
|
|
|
little_one
|
Jutro debelice! Porodise se sve zene iz aprila a ja jos ne micem....danas punih 39 nedjelja a ja ni makac....izgleda da sam bas baksuz...sto je najgore svaka dva tri dana me krenu takvi bolovi i onda stanu...vise ne znam ni sta da mislim...kontrola za 7 dana a onda pravac patologija....praznike necu da docekam tamo, pa cu odmah da trazim indukciju, izgleda za mene nema drugog nacina Lijep dan vam zelim, ja nisam ni za pisanja, ni za citanja pa se i ne javljam puno! Budite mi dobro!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 7.4.2014 7:53:21
|
|
|
|
daca77
|
Dobro jutro!!! Ovde je bas mirno LO, tvojoj bebi se ne zuri, definitivno
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 7.4.2014 8:33:45
|
|
|
|
pocahontas
|
LO bice to ok, videces, imas jos nedelju dana, upotrebi najtezu artiljeriju, sve ono sto kazu da pomaze, pij sveps, dograbi tm! i nemoj se sekirati
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 7.4.2014 8:39:32
|
|
|
|
Maslacak15
|
Dobro jutro trudnice! Daco kako napredujes? Jos samo nedelju dana do lutrazvuka . Little one to su poslednji metri. Mozda te i iznenadi sinak i postedi te indukcije ......
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 7.4.2014 8:56:32
|
|
|
|
daca77
|
Vrsnjakinjo, jos nedelju dana Ali, bice to bas rano da se bilo sta vidi i cuje. Zadnja je bila 6.marta. Veliki
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 7.4.2014 9:02:41
|
|
|
|
Maslacak15
|
Nece biti rano. Evo ja stavljam pare da ces videti embrion od jedno 3-5 mm, gestacionu kesicu od bar 15 mm i vrlo verovatno vec srcani rad. I to kao donja granica moje prognoze. Ubedjena sam.....
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 7.4.2014 9:05:23
|
|
|
|
daca77
|
OOO...hvala puno Ali, ako pomerimo za 3 dana, bice to 6 punih nedelja, Maslacak.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 7.4.2014 9:15:55
|
|
|
|
Jole84
|
Dobro jutro žensnkicee danas ja častim kafu,u petak sam ušla u deveti a i zalepila sam sinoć fototapete za moju princezu Danas idem da dokupim još neke sitnice za torbu za porodilište i ponešto za bebu,pa posle samo da skitam i šetam ceo deveti,da se ne mislim. NM zakasala si s kontrakcijama,čak i pored jake doze utrogestana.. a šta ti dr kaže za pritisak,baš ti je nizak? LO bogami te možda iznenadi i preduhitri indukciju,biće sve ok Daco još "samo" nedelju dana,a posle juhuuu Kako se osećaš? Maslačkić Puno vas je pozdravila Klarita,ona je bolje,oporavlja se od rane,bebac je malo požuteo ali neće pod lampe,mada su njoj iz predostrožnosti podvezali grudi,žao joj je što nema dojenja,ali bitno da je sve ok...Pita za Uštipak i LO,sad ću da joj javim lepe vesti za jednu i tužim tvrdoglavka za drugu
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 7.4.2014 9:22:53
|
|
|
|
Maslacak15
|
s obzirom da je aspiracija bila u nedelju, naredni ponedeljak i jeste nekih punih 4 nedelja koliko je embrion star. To je jedino bitno za racunicu i to su vrlo fiksne stvari kod svih trudnoca. http://php.med.unsw.edu.au/embryology/index.php?title=Carnegie_stage_table Znaci 21 dan od razvica, to bi otprilike bilo vec danas se pojavljuje cardiac priomordium= srce. Ali ako kazes, dobro zavisi od ultrazvuka ispitivaca itd,, mozda nebi uspelli bas danas da ga uhvate. Ali sledeceg ponedeljka oce sigurno . Nema tu dileme. Znaci beba ce vec da bude otprilike u stadijumu 12 I tako ce da izgleda i videcese srculence kako kuca. A ja cu da dobijem virtualnu zvakicu za nagradu sto sam baba Vanga
< Poruku je uredio Maslacak15 -- 7.4.2014 9:24:38 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 7.4.2014 9:33:11
|
|
|
|
daca77
|
Maslacak, dogovoreno A kako ja da racunam nedelje, od aspiracije ili zadnje ? Jole, pozdravi puno Klaritu Meni je super...nista ne osecam i povremeno se zabrinem zbog toga, ali videcemo u ponedeljak.
< Poruku je uredio daca77 -- 7.4.2014 9:34:42 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 7.4.2014 9:37:56
|
|
|
|
New Mom
|
Jole, ZASTO su joj zaboga podvezali grudi?! Prvo cesto dojenje pomaze da se smanji zutica, drugo zaradice mastitis tako. Jesu li oni normalni???
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 7.4.2014 9:38:39
|
|
|
|
Suncepravde
|
Pozdrav svima! Daco cestitam ti i samo napred, bice sve dobro na prvom UZ. Ja sam usla u 36 nedelju, polako sam spremila torbicu za porodiliste i za bebu.Ono sto me brine je sto ne znam kako cu se poroditi,da li prirodno ili CR pa zato idem na vezbe za trudnice . U sredu idem na kontrolu i verovatno na CTG, pa cu pitati dr. Lose spavam, ne mogu da se namestim ali nemam bolove....
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 7.4.2014 9:43:36
|
|
|
|
Jole84
|
Daco ne prizivaj simptome,posle ćeš da se žališ NM pravo da ti kažem ja to prvi put čujem,skroz sam neupućena. Ali ne sumnjam da dr prave neku grešku srećom drugarica joj se isto porodila,pa daje i Nikolaju kolostrum na flašicu. Kako se to podvezuju grudi? Ona kaže da je i sa Klarom slično prošla.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 7.4.2014 9:45:47
|
|
|
|
daca77
|
Uh...nesmem da razmisljam o bolnici i CR...nejasno mi je da li porodiljama daju uopste neke injekcije protiv bolova, jer dok sam ja sve 4 uvis sa konjskom dozom analgetika kulirala, one su jaukale.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 7.4.2014 9:46:59
|
|
|
|
Maslacak15
|
Uvek racunaj od aspiracije i dodaj onda dve nedelje. Trudnoca traje zapravo 38 embrionalnih nedelja ali se dodaju kao jos te dve nedelje od poslednjeg menstrualnog ciklusa da bi se nekako standardizovalo vodjenje racunice. Cela ta peripetija je zbog toga sto se obicno nezna kad je zena ovulirala, pa je onda najbolji metod reci od prvog dana poslednje menstruacije. Ali i tu dolazi do velikih odstupanja zato sto i u ciklusu od 28 dana neke ce zene da ovuliraju 12 og a neke 18 pa ce zato ultrazvucni nalazi na 6+0 da se razlikuju prilicno jer 6 dana dosta znaci ako pogledas tabelu razvoja. A da ne govorimo kod zena kojima je ciklus neregularan pa ovuliraju 25 dana tek ili kasnije, a lekari uvek racunaju od dana poslednje ovulacije. Zato i moze da se desi da se srce ne cuje do sedme osme nedelje na ultrazvuku, a da je sve OK. Samo ako je ovulacija bila jako kasno. Posle prve bete, dve nedelje kasnije srce MORA da se vidi. Kod tebe je kristalno jasno. Ti si danas po meni 5+1, korigovano zbog rane aspiracije, a embrion je tacno 3 nedelje i jedan dan star....I treba da izgleda tacno prema tabeli koju sam ti kopirala. Nadam se da sam dobro objasnila, a da nisma unela jos goru zabunu.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 7.4.2014 9:49:54
|
|
|
|
daca77
|
Ok.Maslackic, sve je razjasnjeno Sledeceg ponedeljka pripremi se za propitivanje
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 7.4.2014 9:58:24
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Jole84 Kako se to podvezuju grudi? Ona kaže da je i sa Klarom slično prošla. Jesi li gledala film Virdžinija? E tako. Upropastiće je skroz! Mleko će tek i onako danas sutra krenuti. Zašto zaboga joj ne daju da doji? Gospode Bože! Sad sam toliko iznervirana da ne mogu da vam opišem.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 7.4.2014 10:02:42
|
|
|
|
Jole84
|
O Bože
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 7.4.2014 10:03:46
|
|
|
|
daca77
|
To samo moze dr da se desi...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 7.4.2014 10:08:24
|
|
|
|
little_one
|
IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: Jole84 Kako se to podvezuju grudi? Ona kaže da je i sa Klarom slično prošla. Jesi li gledala film Virdžinija? E tako. Upropastiće je skroz! Mleko će tek i onako danas sutra krenuti. Zašto zaboga joj ne daju da doji? Gospode Bože! Sad sam toliko iznervirana da ne mogu da vam opišem. Ja samo ne shvatam kako to da dr savjetuje tako neku glupost...uostalom cak i da prekidaju dojenje zbog zutice, sto je malo vjerovatno, moze da se odrzi laktacija, jer nece bebac stalno imati zuticu...moja Andrea je imala zuticu, i stalno sam je drzala na grudima i prosla je i zutica...kazu da nekad zutica hoce da se pogorsa zbog dojenja al definitivno nema takav dugorocan uticaj majcino mlijeko na bebu...i to danas kad savjetovanja o dojenju ima na sve strane, savjetuje se prekid dojenja...bas sam ljuta i ja.... Jole pozdravi Klaritu i reci joj da pokusa da odrzi laktaciju ako moze, pumpica i bice sve ok.... Inace i moja super drugarica koja je bila samo 2 dana termina prije mene se porodila nocas...jos prvorotka...bas mi je drago zbog nje, sad moram i ja danas da se porodim da zajedno organizujemo rodjendane... Hvala zene za podrsku, nisam jos daleko od cilja, al jedva cekam da krene....
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 7.4.2014 10:18:49
|
|
|
|
New Mom
|
LO, a vidiš ja ako se porodim ranije biću u šoku. Prvi put 40+1, drugi 39+5. Prosto će mi biti čudno ako ne budem bar ušla u 40.nedelju.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 7.4.2014 13:06:06
|
|
|
|
Mille
|
Uf, podvezivanje grudi, ne znam tacno sta je, ali ne mogu da verujem da su je savetovali da ne doji. Ko sve danas nije "savetnik doktor", diza mi se kosa na glavi od njih "pametnih". LO verujem da se trebas strpiti jos jako malo i misliti pozitivno i o pocetku porodjaja, a onda ce i krenuti :)
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] 7.4.2014 13:54:35
|
|
|
|
degu
|
LO sad ćeš, samo što nisi I ja sam konačno ušla u treće tromesečje, do sad mi je proletelo, nadam se da će i ova 3 meseca da prolete
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?