|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ]
6.4.2014 11:58:01   
New Mom
Onako. Kako koji deo dana. I pored ove th imam česte kontrakcije. Nekad se bojim da ustanem iz kreveta.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Lepterija)
Direktna veza do poruke: 151
6.4.2014 19:38:58   
New Mom
Porodila nam se Ushtipak! KLIKuser posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 152
7.4.2014 6:41:17   
little_one
Jutro debelice!

Porodise se sve zene iz aprila a ja jos ne micem....danas punih 39 nedjelja a ja ni makac....izgleda da sam bas baksuz...sto je najgore svaka dva tri dana me krenu takvi bolovi i onda stanu...vise ne znam ni sta da mislim...kontrola za 7 dana a onda pravac patologija....praznike necu da docekam tamo, pa cu odmah da trazim indukciju, izgleda za mene nema drugog nacina user posted image

Lijep dan vam zelim, ja nisam ni za pisanja, ni za citanja pa se i ne javljam puno! Budite mi dobro! user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 153
7.4.2014 7:53:21   
daca77
Dobro jutro!!!
Ovde je bas mirno user posted image
LO, tvojoj bebi se ne zuri, definitivno user posted image

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 154
7.4.2014 8:33:45   
pocahontas
LO user posted image bice to ok, videces, imas jos nedelju dana, upotrebi najtezu artiljeriju, sve ono sto kazu da pomaze, pij sveps, dograbi tm! i nemoj se sekirati user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 155
7.4.2014 8:39:32   
Maslacak15
Dobro jutro trudnice!user posted image Daco kako napredujes? Jos samo nedelju dana do lutrazvuka user posted image .

Little one to su poslednji metri. Mozda te i iznenadi sinak i postedi te indukcije ......

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 156
7.4.2014 8:56:32   
daca77
Vrsnjakinjo, jos nedelju dana user posted image
Ali, bice to bas rano da se bilo sta vidi i cuje. Zadnja user posted image je bila 6.marta.
Veliki user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 157
7.4.2014 9:02:41   
Maslacak15
Nece biti rano. Evo ja stavljam pare da ces videti embrion od jedno 3-5 mm, gestacionu kesicu od bar 15 mm i vrlo verovatno vec srcani rad. I to kao donja granica moje prognoze. Ubedjena sam.....user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 158
7.4.2014 9:05:23   
daca77
OOO...hvala puno user posted image
Ali, ako pomerimo za 3 dana, bice to 6 punih nedelja, Maslacak.user posted image

Direktna veza do poruke: 159
7.4.2014 9:15:55   
Jole84
Dobro jutro žensnkicee user posted image danas ja častim kafu,u petak sam ušla u deveti a i zalepila sam sinoć fototapete za moju princezu user posted image
Danas idem da dokupim još neke sitnice za torbu za porodilište i ponešto za bebu,pa posle samo da skitam i šetam ceo deveti,da se ne mislim.
NM zakasala si s kontrakcijama,čak i pored jake doze utrogestana..user posted image a šta ti dr kaže za pritisak,baš ti je nizak?
LO bogami te možda iznenadi i preduhitri indukciju,biće sve ok user posted image
Daco još "samo" nedelju dana,a posle juhuuu user posted image Kako se osećaš?
Maslačkić user posted image

Puno vas je pozdravila Klarita,ona je bolje,oporavlja se od rane,bebac je malo požuteo ali neće pod lampe,mada su njoj iz predostrožnosti podvezali grudi,žao joj je što nema dojenja,ali bitno da je sve ok...Pita za Uštipak i LO,sad ću da joj javim lepe vesti za jednu i tužim tvrdoglavka za drugu user posted image user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 160
7.4.2014 9:22:53   
Maslacak15
s obzirom da je aspiracija bila u nedelju, naredni ponedeljak i jeste nekih punih 4 nedelja koliko je embrion star. To je jedino bitno za racunicu i to su vrlo fiksne stvari kod svih trudnoca.

http://php.med.unsw.edu.au/embryology/index.php?title=Carnegie_stage_table

Znaci 21 dan od razvica, to bi otprilike bilo vec danas se pojavljuje cardiac priomordium= srce. Ali ako kazes, dobro zavisi od ultrazvuka ispitivaca itd,, mozda nebi uspelli bas danas da ga uhvate. Ali sledeceg ponedeljka oce sigurno user posted image . Nema tu dileme.

Znaci beba ce vec da bude otprilike u stadijumu 12user posted image I tako ce da izgleda i videcese srculence kako kuca. A ja cu da dobijem virtualnu zvakicu za nagradu sto sam baba Vangauser posted image

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 7.4.2014 9:24:38 >

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 161
7.4.2014 9:33:11   
daca77
Maslacak, dogovoreno user posted image
A kako ja da racunam nedelje, od aspiracije ili zadnje user posted image ?
Jole, pozdravi puno Klarituuser posted image
Meni je super...nista ne osecam i povremeno se zabrinem zbog toga, ali videcemo u ponedeljak.

< Poruku je uredio daca77 -- 7.4.2014 9:34:42 >

Direktna veza do poruke: 162
7.4.2014 9:37:56   
New Mom
Jole, ZASTO su joj zaboga podvezali grudi?! Prvo cesto dojenje pomaze da se smanji zutica, drugo zaradice mastitis tako. Jesu li oni normalni???

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 163
7.4.2014 9:38:39   
Suncepravde
Pozdrav svima! Daco cestitam ti i samo napred, bice sve dobro na prvom UZ.
Ja sam usla u 36 nedelju, polako sam spremila torbicu za porodiliste i za bebu.Ono sto me brine je sto ne znam kako cu se poroditi,da li prirodno ili CR pa zato idem na vezbe za trudnice . U sredu idem na kontrolu i verovatno na CTG, pa cu pitati dr.
Lose spavam, ne mogu da se namestim ali nemam bolove....

Direktna veza do poruke: 164
7.4.2014 9:43:36   
Jole84
Daco ne prizivaj simptome,posle ćeš da se žališ user posted image user posted image
NM pravo da ti kažem ja to prvi put čujem,skroz sam neupućena. Ali ne sumnjam da dr prave neku grešku user posted image srećom drugarica joj se isto porodila,pa daje i Nikolaju kolostrum na flašicu. Kako se to podvezuju grudi? Ona kaže da je i sa Klarom slično prošla.

(odgovor članu Suncepravde)
Direktna veza do poruke: 165
7.4.2014 9:45:47   
daca77
Uh...nesmem da razmisljam o bolnici i CR...nejasno mi je da li porodiljama daju uopste neke injekcije protiv bolova, jer dok sam ja sve 4 uvis sa konjskom dozom analgetika kulirala, one su jaukale.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 166
7.4.2014 9:46:59   
Maslacak15
Uvek racunaj od aspiracije i dodaj onda dve nedelje. Trudnoca traje zapravo 38 embrionalnih nedelja ali se dodaju kao jos te dve nedelje od poslednjeg menstrualnog ciklusa da bi se nekako standardizovalo vodjenje racunice. Cela ta peripetija je zbog toga sto se obicno nezna kad je zena ovulirala, pa je onda najbolji metod reci od prvog dana poslednje menstruacije. Ali i tu dolazi do velikih odstupanja zato sto i u ciklusu od 28 dana neke ce zene da ovuliraju 12 og a neke 18 pa ce zato ultrazvucni nalazi na 6+0 da se razlikuju prilicno jer 6 dana dosta znaci ako pogledas tabelu razvoja. A da ne govorimo kod zena kojima je ciklus neregularan pa ovuliraju 25 dana tek ili kasnije, a lekari uvek racunaju od dana poslednje ovulacije. Zato i moze da se desi da se srce ne cuje do sedme osme nedelje na ultrazvuku, a da je sve OK. Samo ako je ovulacija bila jako kasno. Posle prve bete, dve nedelje kasnije srce MORA da se vidi.
Kod tebe je kristalno jasno. Ti si danas po meni 5+1, korigovano zbog rane aspiracije, a embrion je tacno 3 nedelje i jedan dan star....I treba da izgleda tacno prema tabeli koju sam ti kopirala. Nadam se da sam dobro objasnila, a da nisma unela jos goru zabunu.

(odgovor članu Suncepravde)
Direktna veza do poruke: 167
7.4.2014 9:49:54   
daca77
Ok.Maslackic, sve je razjasnjenouser posted image
Sledeceg ponedeljka pripremi se za propitivanje user posted image

Direktna veza do poruke: 168
7.4.2014 9:58:24   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Jole84
Kako se to podvezuju grudi? Ona kaže da je i sa Klarom slično prošla.

Jesi li gledala film Virdžinija? E tako. Upropastiće je skroz! Mleko će tek i onako danas sutra krenuti. Zašto zaboga joj ne daju da doji? Gospode Bože! Sad sam toliko iznervirana da ne mogu da vam opišem.user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 169
7.4.2014 10:02:42   
Jole84
O Bože user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 170
7.4.2014 10:03:46   
daca77
To samo moze dr da se desi...user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 171
7.4.2014 10:08:24   
little_one

IZVORNA PORUKA: New Mom

IZVORNA PORUKA: Jole84
Kako se to podvezuju grudi? Ona kaže da je i sa Klarom slično prošla.

Jesi li gledala film Virdžinija? E tako. Upropastiće je skroz! Mleko će tek i onako danas sutra krenuti. Zašto zaboga joj ne daju da doji? Gospode Bože! Sad sam toliko iznervirana da ne mogu da vam opišem.user posted image

Ja samo ne shvatam kako to da dr savjetuje tako neku glupost...uostalom cak i da prekidaju dojenje zbog zutice, sto je malo vjerovatno, moze da se odrzi laktacija, jer nece bebac stalno imati zuticu...moja Andrea je imala zuticu, i stalno sam je drzala na grudima i prosla je i zutica...kazu da nekad zutica hoce da se pogorsa zbog dojenja al definitivno nema takav dugorocan uticaj majcino mlijeko na bebu...i to danas kad savjetovanja o dojenju ima na sve strane, savjetuje se prekid dojenja...bas sam ljuta i ja....

Jole pozdravi Klaritu i reci joj da pokusa da odrzi laktaciju ako moze, pumpica i bice sve ok....

Inace i moja super drugarica koja je bila samo 2 dana termina prije mene se porodila nocas...jos prvorotka...bas mi je drago zbog nje, sad moram i ja danas da se porodim da zajedno organizujemo rodjendane...user posted image

Hvala zene za podrsku, nisam jos daleko od cilja, al jedva cekam da krene....

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 172
7.4.2014 10:18:49   
New Mom
LO, a vidiš ja ako se porodim ranije biću u šoku. Prvi put 40+1, drugi 39+5. Prosto će mi biti čudno ako ne budem bar ušla u 40.nedelju.user posted image

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 173
7.4.2014 13:06:06   
Mille
Uf, podvezivanje grudi, ne znam tacno sta je, ali ne mogu da verujem da su je savetovali da ne doji. Ko sve danas nije "savetnik doktor", diza mi se kosa na glavi od njih "pametnih". LO verujem da se trebas strpiti jos jako malo i misliti pozitivno i o pocetku porodjaja, a onda ce i krenuti :)

I don't dance to a different drummer, I have my own music in my heart.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 174
7.4.2014 13:54:35   
degu
LO sad ćeš, samo što nisi user posted image
I ja sam konačno ušla u treće tromesečje, do sad mi je proletelo, nadam se da će i ova 3 meseca da prolete user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Mille)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here