|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 29.1.2014 9:56:21
|
|
|
|
lesica
|
IZVORNA PORUKA: adulence Evo da vam se malo javim,Ivka spava dusa me boli sto nw znam kako vise da joj ponognem,ali eto svako vece sebi kazem jos jedan dan manje ka ozdravljenju...kaslje kao magarence ja joj dajem prospan,caj sa medom i limunom i propiram nos sa fizioloskim,ne znam sta vise,luk pored krevwtica... IZVORNA PORUKA: Torbica Adulence, ako krklja u nosu duboko u korenu, inhalacije efedrinom bi pomogle, a ako nemas inhalator, probaj pre spavanja/kupanja da napravis paru u kupatilu od vruce vode da malo to dise, da joj otvori. Mislim, nemoguce je inhalirati je preko lonca,a onda bi bosiljak odradio. Navijamo da brzo prodje, a sto se vrtica tice, jako brzo se oni vrate u taj film, ne brini. Pozdravljam vas IZVORNA PORUKA: adulence Dobro jutro....cini mi se da je Iva malo bolje spavala nocas,ali je i dalje puna sekreta i slajma,nadamo se najboljem i da se blizimo ozdravljenju,vise mi dosaadilo da vas mracim...hehehe...ljubimo vas sve puno.... IZVORNA PORUKA: Torbica Cao mame! Meni je Djole i dalje kuci, kasljuca jos, pogotovo ujutro kad treba krenuti u vrtic i evo ostavim ga ipak. Jer kad isperemo nosic, sekreta ima onako zelenkastog. Tako nam je uvek pred kraj i uvek samo prodje bez terapije posebne. Samo propiranje. Adulence, ako je puna slajma, slobodno joj razmuti kesicu Fluimucila u 1 dcl prokuvane ohladjene vode, jednom dnevno. Sekret mora da se sklanja jer je to pogodno tle da se nesto nakalemi. OK je Prospan ali ja uvek dajem Bisolvon da se taj sekret razgradjuje. I nismo imali komplikacije dosad. Naravno, ti slusaj tvoju dr, ja samo napisah kako ja radim. Pozdrav svima IZVORNA PORUKA: adulence Torbice hvala draga puno....i mama mi stalno prica da joj dajem bisolvon,e sad jedno pitanje malopre sam joj dala poslednju kasicicu prospana(nije ceo popila u ovoj turi:-))jel smem da joj kupim bisolvob ,jel tobisto sirup i da li i pored toga treba da joj dajem 1fluimucil dnevno? IZVORNA PORUKA: Klarita Torbice, za bisolvon se skroz slazem OK je prospan i fluimucil, ali recimo fluimucil bezobzira na ukus narandze, deca tesko prihvataju (barem moje i deca iz okruzenja). I, Adulence, mislim da atalno treba da joj cistis nosic, stalno, stalno, do iznemoglosti.... IZVORNA PORUKA: Torbica IZVORNA PORUKA: adulence Klarita hvala nadam se da ce torbica u pauzi od zmurki videti porukicu... Jao klarita sa kojim dr,vodila sam je dva puta kod lekara,nije joj nista,nije joj nista ,a ona dete ne moze da dise nedelju ddana,nego nam je ovo prva obiljna prehlada,pa sam malo nespremna i ne znam,je li,sto je razumljivo,pa crpim pomoc od vas jer znam da ce te mi sigurno pomoci... Moje dete ugasilo kompjuter! U pauzi od zmurke, hehe! Elem, uvek kombinujem Fluimucil i Bisolvon, to ide zajedno, nemas brige. Ovako, nasa pedijatar nam je rekla da dajem u kasicici po 10 kapi Bisolvona 3* dnevno da popije, rastvor za inhalaciju!!! Ja prvi put rekoh - kako da popije rastvor za inhalaciju? Kaze ona - do pre 20 godina tako se pilo i to vam je isto kao i sirup da dajete. Ok, poslusala sam je i stvarno odradi. Eto, nisam davala sirup nego ovako. Ako uzmes sirup, on se daje po 2.5ml 3* dnevno. (to je doza za decu od 2-6 god, ali posto je puna sekreta, slobodno, nece joj skoditi) Znaci, svakako uvek ozbiljno shvati slajm, kao sto ga i shvatas, i neces pogresiti ni sa Bisolvonom ni sa Fluimucilom, pomoci ces joj da ga se otarasi. Pitaj sta god, tu sam. U pauzama od zmurki!. Ako nece Fluimucil, pomesaj joj sa nekim sokicem koji voli. Moji piju sam Fluimucil rado, u cugu, svo troje. I nervira me taj princip da dr to odradi ofrlje, ne moze niko da me ubedi, ni strucno ni kao mamu da se pusta dete da se samo bori sa sekretom! Naravno, pritom u toj borbi plus opali imunitet, desi se da izvuce deblji kraj... Sanjice, no comment.... Menjaj dr..
|