|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prehlada (curi nos, kašlje)
9.10.2013 8:19:34   
bea83
Pocahontas, moje dete povraća redovno ako ne može da izbaci slince a često povrati i od fiziološkog kad mu čistim nos, tako da nemoj da se sekiraš. Imaš dece koja lakše i teže povraćaju, ovaj moj za svaku sitnicu može da se ispovraća. Mada vlada i neki virus sa povraćanjem pa ćeš videti kad odete kod dr šta je u pitanju kad izvadite krv.
Inače to što si je izvela u šetnju nema veze ni sa čim, mi ga redovno vodimo napolje i kad je bolestan (naravno ne kad pada na nos od temperature, ali čim spadne stavimo ga u kolica i obavezno malo prošetamo da udahne vazduh), od vazduha ne može da joj bude gore ako je dobro obučena, može samo da joj prija

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 626
9.10.2013 9:02:21   
Misha i Ljisha
bea slazem se. Napolju lakse disu. Ja ovu moju redovno i vise puta na dan izvodim napolje da prodise, pogotovo kad je muci nosic. A ako bas ne mogu tj kad pada kisa i slicno onda luftiram kucu non stop. Od svezeg vazduha moze samo bolje da bude, iako se mm ne slaze sa mnom pa ja D izvodim kad on nije kuciuser posted image Da vidite kako lepo pajki i to u hladnom (natruntam je posteno, na svezem vazduhu se umiri i zaspi u roku od odmah, a kad bih je unutra uspavljivala trebalo bi mi sto godina bas zbog nosica)

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 627
9.10.2013 9:17:53   
Torbica
Pocahontas, ni ja ne skidam temp ako je do 38.5 e sad, posto si je stavila na spavanje, ne bi pogresila da si joj dala cepic/sirup, da se odmori i naspava. Ustvari, meni je pedijatar rekao da dete ne stavljam da spava sa temperaturom i ja bih joj skinula i tu granicnu pa bih od jutra videla sta dalje. Mislim, nece joj nista biti, daleko od toga, to sad dvaka mama uradi po osecaju. I da ti kazem nesto, nemoj da te cujem da si nemajka, kakva glupost, pa naravno da sa prvim detetom prvi put prolazis kroz takve situacije.
Moji nikad nisu povracali od slina, e sad, ja im cesto ispiram nosic fizioloskim, opisivali smo u Razgovorima neki dan a mozda su samo neosetljivi na refleks povracanja, mozda to nema veze sa mnom i mojim akcijama.... Ovo prelazno vreme je katastrofa. Meni su decaci bili roviti ali su se uz inhalacije hvala Bogu izvukli obojica. Sokirala sam se juce, ostavim Davida u vrticu u 7 i 45, dakle u poslednji cas a on prvi!!! user posted image Iju, rekoh sta je ovo? Pa kaze sestrica - bolesni su! Juce je bilo 3 deteta u jaslicama! Toliko.....
Luk sam koristila a dr nam je rekla da sitno iseckam beli luk, stavim u neku teglicu i povremeno dam detetu da pomirise! user posted image I to im pomaze, kad mi je rekla inhalirajte dete belim lukom!!!!! user posted image Nisam stvarno znala kako, ali eto, i to smo radili. Sve sto ide u rok sluzbe, sta ces. I onda da se posramimo kad smo prema svojim roditeljima grozni, sta su sve oni preturili sa nama.....

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 628
9.10.2013 9:32:40   
pocahontas
pregurali smo nekako noc, budila se non stop, a temp. je sama spala na 38, tolika je od 3 jutros, ne raste, pa je za sada necu skidati.

da li smem da joj dam caj od kamilice? imam neki najobicniji u kesici, taj i ja pijem. od jutros pomalo kasljuca.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 629
9.10.2013 9:33:46   
pocahontas
i hvala vam puno svima user posted image

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 630
9.10.2013 9:44:03   
Torbica
Naravno da smes. A jos bolje ti je da potopis supenu kasiku belog sleza, one komadice/koren u hladnoj vodi, 2 dcl i nakon sat/dva procedis, stavis meda i to joj dajes da pijucka. To kao preventiva i terapija kaslja koji najcesce ide uz nosic. I ako ne kaslje, beli slez je zakon. Ako niste uveli med, slobodno malo secera. Ljubimo je user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 631
9.10.2013 9:45:13   
Torbica
Aha, sad vidim da kasljuca, nek ti neko kupi belog sleza svakako. user posted image

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 632
10.10.2013 12:30:32   
pocahontas
izgleda je proslo, juce je jos pre podne curio nos, do uvece je skoro skroz prestao, temp. je imala izmedju 38 i 38.5 i nisam spustala do popodne, oko pola cetiri sam joj stavila cepic i tada je spala temp., vise se, hvala bogu nije vracala...lepo je spavala sinoc od 20h, jutros do 9.30h. od jutros se par puta nakasljala i jednom smo nesto malo cistili nos.
zanima me, da li je moguce da je sve ovo zbog zuba?
napipala sam jutros vrh, ali mi ne da da kasicicom lupnem, da budem sigurna...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 633
10.10.2013 15:24:15   
jole82
Poc drago mi je da je malena bolje user posted image pa ja se ne razumem bas.. a mozda se i potrefilo malo pad imuniteta sto ja zovem "kilavost od zubica" u kombinaciji sa rastom zuba...
To bi joj bio prvi zubic, jel?
Ne znam jel to ima veze, posebno sto je svako dete prica za sebe...ako je to u pitanju mozda stvarno dete burnije reaguje sa godinu kad se prvi put susretne sa rastom zuba nego sa npr. 5 meseci...a mozda i gresim user posted image treba razmisliti

Enyoj the silence!

Direktna veza do poruke: 634
10.10.2013 15:33:10   
Janncica
Pocahontas..vrloo je moguce. Pogotovo sto kaze Jole,teze je kad kasnije izlaze. Drago mi je da vam je bolje.

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 635
10.10.2013 15:37:48   
pocahontas
jeste, to bi bio prvi...cekamo ga kao ozeb'o sunce user posted image

hvala vam user posted image

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 636
17.10.2013 15:10:15   
Snelle
Ima li ko iskustva - da li ab ili inhalacije (Pulmicort) kod isključivo dojene bebe hoće da izazovu veći broj stolica?

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

Direktna veza do poruke: 637
17.10.2013 15:13:43   
Torbica
Da, antibiotik utice i moze da dovede do proliva pa samim tim i cesce stolice, trebalo bi uz svaki antibiotik da se daje probiotik, preventivno. Pedijatri uglavnom tako i daju.

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 638
17.10.2013 15:13:50   
Peace*
ab može, Meni Luka redovno dobije proliv.
Pulmicort... pa nešto razmišljam da možda i on može u smislu da razređuje sekret, beba iskašljava, guta, pa to izlazi kroz stolicu, ha, šta misliš?

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 639
17.10.2013 15:16:33   
Snelle
Ali sad su pluća čista, nema više šlajma, poslednja doza P. beše pre dva dana, a ab juče.
Torbice, hoću da mu dam probiotik, ali mi smo malo specifični zbog naše intolerancije na kazein pa ne znam koji da mu dam user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 640
17.10.2013 15:23:34   
Torbica
Snele, u apoteci neka ti procitaju sastav i reci o cemu se radi, o alergiji na kazein. Vecinom se svi oni samo laktobacili e sad jedino u pratecoj kapsuli da nema nesto. Mada kad razmislim, bebi se rastvori sadrzaj kapsule u malo vodice i da. Probaj da nazoves halo bebu ili apoteku, znace oni sta i kako, sigurna sam. Pozz 

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 641
17.10.2013 15:26:37   
Ana RR
Mare j od subote opet bolestan user posted image bili smo u šetnji u subotu, bilo je divno vreme i bio mi je jako miran, pogledam mu okice a one se cakle. Uveče 38,5 temperatura, povraćanje. Dva dana pre toga je ponovo počeo da slini. Bili kod dr, uzeli mu bris iz nosa (čekamo rezultate) pogledala ga i kaže pa on ima i konjuktivits. Ja apsolutno ništa neobično ne vidim na njegovim očima, ali valjda žena zna. Stavljamo kapi gentokulin u nos i oči. Baš mu je opao imunitet, ništa ne jede, smršao je.. poludeću user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 642
21.10.2013 23:42:10   
pocahontas
od jutros opet slinavi, popi.....user posted image

juce smo bili napolju od 14-19h, oko pola sedam provalim da je pelena propustila i da je skrooooz mokra...odmah smo krenule kuci, ali...izgleda prekasno.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 643
22.10.2013 0:17:46   
Azra_
Joj...user posted image Jeste bilo lepo vreme, ali mislim da 5h van kuće nije preporučljivo za manju dečicu, naročito kad je ovo promenljivo vreme. Oznoje se na suncu, u hladu da se smrzneš...

Anči, pijete neki sirupčić za imunitet? Ne može da mu škodi, a ako pomogne, odlično.

< Poruku je uredio Azra_ -- 22.10.2013 0:19:36 >

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

Direktna veza do poruke: 644
22.10.2013 0:23:44   
pocahontas
ma ja sam kreten, na samu sebe sam uzasno besna jer sam sama kriva za ovo, kao lepo vreme, ajd napolje, prijace joj, ni meni nije prijalo vec od pet, al kao ajde jos malo, ko zna kakvo ce biti vreme ove nedelje pa da iskoristimo i napravim sr...

valjda ce brzo proci, samo da ne dobije temperaturu...a taman je skroz ozdravila od prethodne prehlade.

da li, kad joj tako bas, bas curi nosic, sve vreme curka kao vodica, treba da sipam fizioloski pre nego sto koristimo pumpicu ili moze i bez fizioloskog?
secam se da mi je babica jos rekla da obavezno pre pumpice sipam fizioloski da joj ne bih ostetila sluzokozu, pa sad ne znam da li se to odnosi i na ovu situaciju kad joj ovako curi nos...

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 645
22.10.2013 0:34:37   
Azra_
Ne brini, šta je tu je... Možda bi se desilo i bez da ste toliko bile van. Ako se ne buni, slobodno joj stavi fiziološki. Po 5ml u jednu i drugu nozdrvu. To će proterati sekret da proguta, ako ga ima, a pokušaj i pumpicom da izvučeš. Fiziološki možeš i češće u toku dana da staviš...

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

Direktna veza do poruke: 646
22.10.2013 0:58:31   
pocahontas
hvala user posted image

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 647
22.10.2013 9:08:53   
Peace*
Moram da primetim da mi je sada već pun nos ovog lepog vremena. Toplo, toplo, i onda odjednom zahladni, oni znojavi, neće da se obuku, pirne vetrić, i eto ga nos, onda se slije u grlo... user posted image Daj više neki mraz, da se pobiju gamad i da znamo kako da se obučemo.
I moji su slinavi od subote.

< Poruku je uredio Peace* -- 22.10.2013 9:09:33 >

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

Direktna veza do poruke: 648
22.10.2013 9:23:42   
lanajelena
Poc ja stavljam fizioloski i pre i posle pumpice

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 649
22.10.2013 9:50:52   
big mum
Evo i ovaj moj počeo da slini još od subote.One guste zelene.
Stavljam fiziološku i izvlačim.Bojim se temperature baš je sklon tomeuser posted image

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here