Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 19.9.2013 15:41:14
|
|
|
|
lanajelena
|
Bili i sve je ok,cista pluca,cisto grlo,iskasljavaju nesto od pre dve nedelje
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 19.9.2013 21:42:54
|
|
|
|
jovicaa
|
super
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 25.9.2013 8:08:27
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
T je pocela od sinoc uzasnooo da kaslje, celu noc se davila u kaslju, nije otisla u vrtic bojala sam se da nije i grlo ali ok je od jutros . Mm joj spremio serbet s mlekom al ziva nece da popije, cajeve ne voli da pije neznam kako da je nateram. Umesto mleka je trazila med. Kasnije cu bas da skuvam luk u vodi pa cu probati da je nekako ubedim..
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 25.9.2013 13:05:45
|
|
|
|
cockic
|
nocni kasalj koji se bucnije cuje je obicno laringitis.moj savet je da je ipak vodis kod lekara.meni sad sin ima laringitis pa znam kako zvuci.i uglavnom se promukne.i evo inhsliramo se od nedelje.a dr.nam je rekao da laringitisa sad ima dosta u ovom periodu.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 25.9.2013 15:16:48
|
|
|
|
Olga75
|
i zvercica slinavi vec par dana i zacepljen joj je nosic , jutros je nesto malo kasljala kaze mi vaspitacica da se oko rucka zalila da je boli glava
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 25.9.2013 15:26:36
|
|
|
|
Peace*
|
Marko je cele prošle nedelje samo slinavio. Onda u četvrtak počeo da kašlje: početak bronhitisa, inhalacije. Počeo da iskašljava, ja htela da ga vratim u vrtić, kao dobro je, kad u nedelju temp. Bili kod dr u ponedeljak, kaže dr nije za antibiotik: ima afte u ustima što može uputiti na herpanginu ali u grlu nema, malo crveno uho, ali baš malo, ni to nije za lekove. Ako se temp vrati onda antibitike. Temp se vratila, evo već 2,5 dana Tridox-a (cefalosporin) on i dalje temp na 12h, ali je lakše podnosi. Pre koji dan se tresao na 38,5, sada divlja na isto toliko. Jao neka prođe više, smara me.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 25.9.2013 16:03:41
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ne, ja vise ne vodim kod Dr za bilo sta. Dr samo gledaju da utrape neke lekove pa delovali ili ne a nekad mozda nije ni bilo potrebe za njima. Srecom imam ok Doktoricu koja nas je 20 puta vratila tako bez lekova...srecom! pa sam naucila sta je za Dr sta nije, za kasalj i slinavljenje ne vodim , sem ako se naravno ne pojavi Temp . Torbice, skuvala sam joj cajic od luka i popila je dve puno solje Uvece cemo jos. Imamo Hanin rodjusic za dva dana, jos bi nam samo falilo da se razboli
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 26.9.2013 13:00:55
|
|
|
|
majared
|
Ovaj moj kaslje, izgleda ima opstrukciju levog plucnog krila, tacno ga osetim kako skripi. Poceli smo sa inhalacijama i fluimucil pije.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 26.9.2013 13:43:13
|
|
|
|
cockic
|
anck ni bronhitis ni laringitis ne moraju da imaju temperaturu kao prateci simptom.meni je sin imao i bronhitis bez ture,a sad i laringitis.tako da tura nekad i nije znak.ja za kasalj i krcanje nikad necekam puno,jer kod dece to bas se brzo izdesava.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 26.9.2013 14:05:24
|
|
|
|
Peace*
|
cockic ASN jel manje kašlje?
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 26.9.2013 14:15:54
|
|
|
|
Snelle
|
I ovo moje maleno slinavi već evo peti dan, tj nosić mu je pun. Kašljuca samo kad spava. Valjda mu se sliva iz nosa u grlo. Imamo kontrolu u 18h. Pojma nemam kako izgledaju simptomi ni bronhitisa ni laringitisa, starije dete mi je uvek bilo odličnog imuniteta i zdravo. Nisam za to da se tako mala beba kljuka antibioticima, ali postoji li drugo rešenje?
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 26.9.2013 14:41:42
|
|
|
|
Peace*
|
Da ima laringitis, veruj mi već bi znala. Kašalj je baš gadan, podseća na pseći lavež, dubok, glasan, i uglavnom se brzo pogoršava kada dostiže trenutak da dete ne prestaje da kašlje. A bronhitis... on ide uz škripanje u plućima što je u principu teško provaliti jer su mali i zvuk se prenosi iz grla na pluća, pa nikad nisi sigurna.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 26.9.2013 14:45:03
|
|
|
|
Snelle
|
Da, dok ga dr ne pregleda ne znam na čemu smo.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 28.9.2013 12:17:52
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Mame ajte dajte mi vase misljenje. Pisala sam u temi temperatura i to nas je proslo, ali kad smo bili kod lekara dr je rekla da vidi da joj se sliva u grlo iz nosa ali joj tad nije curio nos. Sad je poceo. Da li se ona u medjuvremenu prehladila ili je to konacno krenulo da izlazi napolje???
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 28.9.2013 13:23:09
|
|
|
|
Snelle
|
Misho, i kod nas identična situacija!
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 28.9.2013 13:48:25
|
|
|
|
Ana RR
|
Kod nas je slično, u prošli četvrtak uveče je odjednom počeo da kija i slini i dobio temperaturu, koju je imao i sutradan. U subotu je već bio kao nov mada je nos i dalje slinav. Onda je odjednom u nedelju uveče počeo užasno da kašlje i evo još uvek ga nije prošlo. Pun je slina, kašlje. Dva puta smo bili kod dr, dugo ga je slušala, pregledala, kaže sve je čisto ali to mora da izbaci. U ponedeljak se vraćamo u vrtić, plašim se da ovo slinavljenje neće proći skoro
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 29.9.2013 7:36:15
|
|
|
|
Rosita
|
D sinoc posle kupanja nije hteo da spava, odmah se budi i place. On se inace cesto budi, ali ne odmah kad ga okupam i nahranim. Vidim, bice muke. Noc je bila uzasna, prvi put da bukvalno oka nisam sklopila. Nos mu je zapusen, kaslje bas dosta i kija. Nema temp. hvala Bogu. Na sisi visi, slabo vuce, hoce da spava, namuci se i on i mi haos. Sutra treba da idemo na vakcinu pa cemo videti. Koliko je plakao, sav je kmezav, ja htela nocas da ga vodimo dr ali eto ne ódosmo. Videcu danas kako je. Mrtva sam. E da, i prducka stalno, mora da je neka prehlada.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.9.2013 14:45:22
|
|
|
|
Ana RR
|
Marko je od noćas katastrofa. Čitavu noć je kašljao da bi u dva navrata i povratio (za drugi put sam ja kriva jer sam mu rekla da pljune a on ne zna pa se na silu zakašljao i povratio ). Nos mu nikako nije bolje a prehlađen je od prošlog petka, jedva se uspavao malopre. Već ga sve to nervira pa kuka za svaku sitnicu. MM ga vodio kod dr, kaže to je virus, pluća i grlo čisti, samo da pazimo da ne ode na uši. Zvala vrtić da kažem da ipak ne dolazimo danas a ona me pita da ne planiram da ga ispišem, eto ima dece na čekanju.. Pa nije mesec dana odsutan već nedelju dana, svašta.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.9.2013 14:55:02
|
|
|
|
Snelle
|
Ana, možda je ibolje što je povratio, jer tako izbaci šlajm, ako ga ima. Ovo moje maleno se baš muči, stalno pun nosić, a kad pokušam pumpicom da izvučem otima se i vrišti
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.9.2013 15:00:48
|
|
|
|
Ana RR
|
Joj, miš maleni Pun je šlajma, čujem kako guta i to ga iritira pa kašlje. On zna da duva nos ali valjda mu se već smučilo pa sad neće, beži čim me vidi sa maramicom. Da odlepiš, ali stvarno. Sad je i mene steglo, kupih juče kafetin kold pa se time drogiram.
< Poruku je uredio Ana RR -- 30.9.2013 15:01:14 >
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.9.2013 15:01:28
|
|
|
|
Peace*
|
Ja sam primetila još prošle godine da M ako nema patofne već samo debele čarape, da mu nos non stop curi. Čim kupim patofne, nos prestaje.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.9.2013 15:19:02
|
|
|
|
Snelle
|
Ma ovo vreme ubija! Mene je grlo preksinoć toliko stislo da celu noć nisam spavala, a ja ništa sem febriceta ne smem da pijem pošto dojim, a i njega izbegavam.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.9.2013 16:11:11
|
|
|
|
jovicaa
|
i aleks kaslje cuje se kao da ima slajma, a prvo je slinio, kasljao i bio promuknut. danas ga zbog toga nisam dala u vrtic, iako nema temperaturu i oporavio se, samo kaslje, ali primetila sam da su mu dosta suzne oci danas i da ima krmelja ne znam da li da ga ipak odvedem kod lekara..
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 1.10.2013 8:13:43
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: Peace* cockic ASN jel manje kašlje? Ma kasalj prosao skroz za 3-4 dana, ali danju se jedva i nakasljala nocu bi se davila.
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?