Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 17.2.2013 9:56:09
|
|
|
|
Olga75
|
evo mi ponvo slinavi , kasalj , meka temperaturica ( tu se vrti oko 37 ) i tako sad me je vec sramota , samo moje dete stalno slinavo
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 17.2.2013 13:43:29
|
|
|
|
branki*
|
i boza opet slinavi,kaslje..celu ga noc nasali,budio se non-stop.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 18.2.2013 17:21:23
|
|
|
|
Agripina
|
I moja cura je od sinoć bolesna - temperatura ne silazi ispod 38, kašlje, slinavi na nos i usta, sinoć je povratila... Vodili smo je dr, kaže prehlada, nema ništa na plućima, nalaz krvi uredan... A sva se mukica smorila, spavala cijeli dan, tek je sad malo počela da brblja.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 18.2.2013 19:50:16
|
|
|
|
branki*
|
mi od danas boolje,nos je ok,temp nema,kaslje jos,mada mi se cini da se i to smanjilo,a i vidno je zivahniji i raspolozeniji
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 18.2.2013 19:52:33
|
|
|
|
Olga75
|
hajd i ja da apdejtujem iako me sramota sto mi dete stalno bengavo nema temp , manje kaslje , manje curi nos i ofarbala je lice karminom , znaci bolje joj je ali jos sutra nece u vrtic
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 18.2.2013 19:59:22
|
|
|
|
branki*
|
dobro,znaci,olga,da rezimiramo-zvercica je pocela da se sminka
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 18.2.2013 20:01:55
|
|
|
|
Olga75
|
a da zvercica je pocela da se sminka - po celom licu karminom i sad zamisli kad iz nosa krene i ostavi trag po onom crvenilu
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 18.2.2013 20:03:49
|
|
|
|
branki*
|
haha ma,bitno da joj bolje,pusti drugo...!
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 9.3.2013 7:42:31
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
moja beba ima 7 nedelja i curi joj nosic. Curio joj nosic dva dana a onda prestao na dva dana i sad curi opet. Sta je uzrok tome? Da li ja nesto pogresno radim? Da li joj je hladno, toplo, da li otvaranje prozora (ne direktno tu gde je beba vec recimo u susednoj sobi, pa nju prebacim u drugu sobu pa luftiram tu gde je bila i td) ima neke veze sa tim? JAko sam sad vec istraumirana, bojim se da joj ne predje na pluca. Dusa joj spava a ne moze, kenjkava je. Siki ali vidim da joj nije lako. Ove nedelje siki duplo manje nego prosle. Prosle nedelje je jela 140 ml mog mleka a sad jedva pojede 90. Sta da radim? Bilo bi mi lakse kad bih jednostavno znala sta je uzrok tome pa da ispravim gresku koju cinim. Molim vas pomozite vasim savetima. Ovde na forumu su svi sjajni i sve savete sam prihvatila za recimo povecanje mleka u grudima i sl. Ma g.vno cu pojesti samo nekako da joj olaksam muke.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 9.3.2013 8:10:13
|
|
|
|
sneza24
|
Ispiraj joj nos fiziološkim rastvorom i izvlači sekret pumpicom ako ga ima. Verujem da nigde ne grešiš, to što luftiraš sobu dok beba nije u njoj je dobro i ne smeta bebi.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 9.3.2013 8:23:11
|
|
|
|
Trcosava
|
Ništa pametnije nemam da ti kažem od onoga što je Sneža rekla. Fiziološki i pumpica. I što manje nervoze. Verujem da si podigla malo dušek gde spava?
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 9.3.2013 8:23:29
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
da ispiram fizioloskim i izvlacim pumpicom. Jedna nozdrva joj je zacepljena a u drugoj su slinci. I nije mogla da spava zbog toga. Jako mi je mala da se tako muci. Kod nas je uvek temperatura oko 24 stepena ali recimo sinoc je bilo cak 28 zato sto je napolju toplo. Nemam pojma vise, prebiram po mozgu sve varijante.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 9.3.2013 8:25:23
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
nisam dizala dusek ali sam skapirala da joj prija da bude malo uspravljena. Bila je na meni celu noc, drzala sam je tako da bi mogla bar malo da odrema, a i mazi joj se sa mnom.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 9.3.2013 8:42:27
|
|
|
|
Trcosava
|
Ne znam da li smeju tako male bebe fiziomer. Ili kako se već tu zove... to je pod pritiskom fiziološki, tj morska voda. I obavezno onu pumpicu što ti vučeš ili na usisivač. Dušek se diže da može lakše da diše.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 9.3.2013 8:51:40
|
|
|
|
sneza24
|
Može sprej Marisol.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 10.3.2013 7:26:13
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
marisol nisam probala ali fizioloskim stalno cistim. Evo nocas je malko spavala ali se budila dva puta da sisa jer sad manje siki zbog nosica. Nadam se da ce je proci. Tako tuzne zvuke ispusta i tuzno guguce da me srce boli.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 17.3.2013 20:24:08
|
|
|
|
cockic
|
ja sad deci marisol,a dok su mali fiziomer.a posle fiziomera sam leni tetrisal sprej i on je ok.nisita onako.po meni je od svega najbolji fiziomer.ali njega je najbolje imati bas kad se prehlade,a ovako stavljati marisol ili tetrisal. mi kupismo do sad bas mnogo boca fiziomera,a sad je jako skup meni je trajo oko 7 dana.ona je kao beba do nekih 7 meseci stalno krcala cuo joj se taj treci krajnik sto dr. rece da ce se izgubiti do 6m ili godinu dana i tako je bilo.zato joj ja stalno stavljala fiziomer tih meseci. a bas je skup jer kosta 1100din.tj.kostao je pre nekih 3 meseca mozda je sad i vise. evo sad je lena prehladjena pekisa bio pre 7 dana,on duva nosic pa je malko lakse.a lena jos ne zna mala je.pa vise krklja.evo sad joj stavih u sobu kuvalo sa zalfijom i bosiljkom valjda ce malko da joj pomogne. mada ja njih odmah inhaliram fizioloskim,lenu danas kako je vise zapusena 3x,a pekija 2x ujutru i uvece.njemu stavljala i berodual jer bas kaslje.samo uvece.ujutru fizioloski i pantenol.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 17.3.2013 21:05:20
|
|
|
|
Figaro88
|
I Andrea se prehladila.U petak je imala proliv ceo dan,u subotu samo prepodne,a onda je poceo nos da joj curi i da kija.Nocas je uzasno spavala,budila se milion puta.Od jutrod nos potpuno zapusen,kaslje,slabo i jede.Jos ni apoteka nije radila da joj kupimo Operil.Valjda ce brzo proci,kod nje to vecito zna da predje u nesto vise pa se stalno plasimo.....
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.3.2013 11:59:22
|
|
|
|
Azra_
|
Mame, mi preškrcali temperaturu, ali sad kreće da kašljuca, onako, suvo baš. U ponedeljak ćemo svakako na kontrolu. Nismo pili antibiotik. Imate neki savet koji sirup da uzmemo, možda da premostimo do ponedeljka?
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 19.9.2013 9:25:16
|
|
|
|
lanajelena
|
E ovako prosle nedelje D imao temp jedan dan i od tada kaslje bili smo na kontroli nema nista i radili test na strepto negativan,dobio da ide u vrtic ali ja ga nisam dala cele nedelje da bi prestao da kaslje i tako je on na dva dana prestao i sad opet kaslje to jako gadno zvuci ponekad imam one slusalice nista mu se ne cuje kad ga slusam,inhaliram ga fizioloskim da li bi smela na svoju ruku da mu ubacim koju kap beroduala
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 19.9.2013 9:32:51
|
|
|
|
Torbica
|
Berodual se daje ako ima opstrukcije, ako zvizdi, da tako kazem ili kaslje laringealno, onako kao lavez psa, tako se opisuje u literaturi. Ja mojima ubacim uredno pantenol rastvor za inhalacije, 1.5 ml fizioloskog i 0.3 ml pantenola, a ako curi nosic onda i tri kapi afedrina. Ovo je inace od pedijatra receptic koji povremeno primenim, i to ako nema zvizdanja. Berodual dam isto na svoju ruku ako krene zvizdanje, pa po intuiciji u roku od dan-dva odvedem dete kod pedijatra. Ovo sugavo promenljivo vreme je bas grozno, svima smeta, lako se prehladimo. Ako su puni slajma, onda ih inhaliram Bisolvonom. ] Da brzo prodje
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 19.9.2013 10:14:16
|
|
|
|
lanajelena
|
Hvala Torbice bice da je taj lavez u pitanju,nisam pametna sta da radim,da li da ga vodim kod dr,morala bih po ovom pljusku a sutra nam je doca u savetovalistu
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 19.9.2013 10:18:30
|
|
|
|
jovicaa
|
kod nas sline X2 odnosno cetiri puta, po 2 puta kod obojice... srecom za sad nema komplikacija... osim sto je bebac odbio sisu, bas fino, a tacno sam znala da ce biti tako cim aleks krene u vrtic. i to su spojili, aleks je u sredu dobio jedan virus, to ga je proslo do vikenda, i u ponedeljak novi. a bebac sve za njim, evo kod njega jos uvek traje ova druga tura.
< Poruku je uredio jovicaa -- 19.9.2013 10:19:30 >
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 19.9.2013 10:19:05
|
|
|
|
Didy
|
Lanajelena, ako je laringitis, to baš gadno zvuči. Meni je Stefan to imao u nekoliko navrata, ali kasno uveče, pa sam ga noću vodila u hitnu, tamo su ga inhalirali i dali mu injekciju jer laringitis izaziva suženje disajnih puteva. Ako možeš, odvedi ga kod dr. A čitala sam i dr mi je rekla u bolnici da para pomaže detetu kad ima laringitis. Napraviš puno pare u kupatilu toplom vodom i uneseš dete da bude tu, ta para isto raširi disajne puteve.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 19.9.2013 10:34:04
|
|
|
|
lanajelena
|
Hvala Didy i ja mislim da je najbolje da ga odvedem jer necu biti mirna
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?