Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 9.12.2012 16:51:31
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: MarijaBg Madre, nama su dali skoro Operil P i super su probacu
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 15.12.2012 10:37:36
|
|
|
|
jovana13
|
Drage moje nazalost treba mi savet u ovoj temi.. Janja je pokupila neki virus u vrticu,bio joj je nos zapusen pa je pocela da kaslje,to sam lako resila sirupom jer ima skoro 3god. Onda sam ja od nje pokupila taj virus. Problem je sto je sad i Ogi od nas to pokupio. Za nosic nije veliki problem stavljam mu kapi i izvlacim slinice pumpicom. Problem je sto je poceo da kaslje a ja ne znam kako da mu pomognem jer ima 3,5mes. Jel smem da mu dam malo caj od korena belog sleza? Ili sta drugo smem? Znam da je u pitanju virus,on je veseo jede lepo jede,nema temperaturu.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 15.12.2012 10:41:29
|
|
|
|
Tiziana
|
Smes da mu das taj caj, na kasicicu,pa svako malo mu daj kasicicu caja. Mozes taj caj i u nos da mu ukapas. Moja cerka je imala isti problem sa 3m, isto tako sin doneo iz jasli..
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 15.12.2012 10:42:48
|
|
|
|
cockic
|
ja imam inhalator pa cim se zapyse ja ih inhaliram fizioloskim jer cim krene nos krene i kasalj. evo ja sam vec bezveze petar nije ni krenyo y vrtic pio je antibiotike imao ylaly yva a vec opet slini i kasljyca mora da je od lene sad dobio i ona je prehladjena vec neki 5 dana
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 15.12.2012 10:48:34
|
|
|
|
jovana13
|
Hvala na savetima.. Sad sam javila muzu da kupi. Bas mi ga je zao sve mu je sad u isto vreme, i zubici ga muce i ovo.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 15.12.2012 10:51:26
|
|
|
|
Tiziana
|
Svi su prehladjeni i kaslju. Moja cerka koja ce sad 15m vec 6 nedelja kaslje.dr kaze to je virusni kasalj,koji moze da bude dosada i dugo da trajen,ali nema nekog posebnog leka,mora samo da prodje! Ali kao ona vam je vesela,lepo jede,nemojte da se brinete..
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 17.12.2012 15:45:30
|
|
|
|
Dili
|
Dobar dan,vec sam pisala na temi BRONHITIS,ali da proverim da ne zna slucajno neki ucesnik i ove teme. Naime,beba od godinu dana kaslje vec 15 dana,umereno. Danas sam je povela kod pedijatra i dobila naravno sinacilin. Elem,saznala sam za JAZAVICJU MAST I NABAVILA JE. Znam da postoji neka fora sa nacinom upotrebe,ali sam zaboravila. Dakle,UKOLIKO NEKO ZNA KAKO SE KORISTI MOLIM DA NAPISE. VELIKO HVALA.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 18.12.2012 10:56:39
|
|
|
|
Lu
|
Da se i mi upišemo u virozu, nije strašno nosić curi i malo sekreta ima, operil sprej i fluimukan. Pitali su me da li želim kapi ili sprej pa ja predpostavljam da sve kapi za djecu postoje i u spreju zato sam da je jednostavnije ušpricati nego ukapati.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 18.12.2012 11:09:36
|
|
|
|
gagana83
|
I kod nas slicna situacija, zapusen nos a od juce malo i kasljuca. Za sad ne deluje strasno, rapolozena je i jede kao i inace. Ajde nek se zadrzi na tome.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 27.12.2012 14:47:26
|
|
|
|
Nestrpljivaa
|
Moja malecka je vec mesec dana bolesna,curi joj nosic i kaslje ali nema temp.Vodili smo je kod doktora i ona joj je dala prospan sirup medjutim ni cela bocica joj nije pomogla.Posle joj je ipak dala antibiotik koji je popila ceo i malo se umirilo i evo opet sve pocelo ponovo.Odlazu nam vakcinu vec 3 nedelju,ja stvarno ne znam sta da radim.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 27.12.2012 14:55:36
|
|
|
|
Torbica
|
Kod nas su se prosetali virusi, starija deca prezdravila, malecki kaslje. Nema temp, ali slajmaaaa, doduse izasla jos dva zubica, sad imamo cetiri, pa je i to doprinelo slajmu. Inhaliramo se. Vodila sam ga kod pedijatra, inhalacije berodualnom na 8 sati, pa videcemo... Taj kasalj ga budi, to je najgore u celoj prici, inace jede normalno i obicno spava kao oduzet, a sad je u cudu kad se probudi, tacno se vidi da je zbunjen jadnicak. Bolje je, ali jos uvek nije proslo... Nestrpljiva, osim sleza, nema neke druge mudrosti za bebce.. Vidimo se sutra! Pozz
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 27.12.2012 14:57:25
|
|
|
|
cockic
|
ja nisam znala da tako maloj deci smejy da se dajy biljni lekici za kasalj prospan je bese brsljen tako nesto mi sve zivo probasmo ali sin mi je tek krenyo sa nekih 16 meseci kako je posao y vrtic da se prehladjyje i onda sam my to davala te sirypice evo danas planiram vec flyimycil jer bas ima sta da iskaslje a i nos my radi tako da cim im cyri nos onda i kasljy jer im se sliva. a cera mi je imala vise pocetka bronhitisa pa je odmah dobijala antibiotik ona je osetljivija od sina jer joj sigyrno on donosi iz vrtica te prehlade pa ona zakaci.ona je do 8 meseca imala sve te pocetke kako dr kaze cyjem je ipak cy joj dati nesto ili kaze skripi a dr iz dragise tj.bolnice pylmolog kaze posto je poslysao da nije trebala nista da joj da nego se ona plasi posto je mala pa je odmah ykljycivala antibiotike. evo i sad je prehladjena ali inhaliramo se cim krene da joj cyri nosic sina tesko namolim jedino bas kad mora ali mada i ona vise nece da byde mirna dok je inhaliram ali dam joj neke igracke pa izdrzimo tih 5 min.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 27.12.2012 15:00:11
|
|
|
|
Torbica
|
Berodualom pardon
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 27.12.2012 15:06:24
|
|
|
|
Nestrpljivaa
|
Torbice ona meni nece da pije ni caj ni vodu pa ne znam kako da joj dam caj od belog sleza,probala sam sa spricem ali ona sve to ispljune.Za prospan pise da se ne daje deci ispod 2 god a ona dala detedu od 6 meseci strasno....Sutra imamo savetovaliste pa cu da vidim sta ce reci mada znam da ce nam opet odloziti vakcinu a to nam je treca doza.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 27.12.2012 15:13:37
|
|
|
|
lanajelena
|
Nestrpljiva uglavnom na svim sirupima pise da nisu za decu mladju od dve godine ali to je samo zato sto na tako maloj deci ne vrse ispitivanja pa ne smeju ni da napisu(bar ja tako mislim) i mi smo dobili vise puta neke sirupe kad smo bili mladji a za decu posle dve godine
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 27.12.2012 16:57:51
|
|
|
|
Torbica
|
Lana je u pravu. I na kapima za inhalaciju isto pise ali je poenta u dozi. Ja sam malome dala po malo sirupa od belog sleza - u njemu ima samo sleza, C vitamina, nema meda.. ali u ugao usana bukvalno, i onda nesto i proguta. Ako ne dajes tako sve ce ispljunuti.. Valjda ce nam brzo ozdraviti pilici..
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 8.1.2013 10:01:21
|
|
|
|
Olga75
|
od juce joj curi nosic , fontana , kija , sva je bleda sa podocnjacima ali nema temperaturu vesela je i jede , nit je bolesna nit nije
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 8.1.2013 10:03:53
|
|
|
|
branki*
|
olga,boza isto,ali imao i temp.sad nema,pratim...
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 8.1.2013 10:04:30
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Zvercica barem jede, ovo moje ništa od sinoć, ni vodu, ni mleko, ni sok, ni hranu... Olga, ona ima temp od sinoć (pisala sam u razgovorima), sad spava već skoro 2 sata, da l i da je budim?
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 8.1.2013 10:07:15
|
|
|
|
Olga75
|
Ivanka , nemoj joj davati mleko kad ima temp , moze da povrati , bolje jogurt ili kiselo mleko jesi li joj izmerila temp , ako spava a temp nije jako visoka piusti je jos malo ali ako je gore skidaj , znas , malo mokre carapice , malo oblozi , videla sam da je jos daleko do cepica
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 8.1.2013 10:17:16
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Ja je pokrila samo frotirom, došlasveki i stavila ćebe preko! Da skidam ćebe ili ne? Mislim da nije topla, rukice joj prohladne, porašće temp sigurno, spava na stomaku pa mi nezgosno da joj merim, stavila sam onaj za na čelo, nije pokazao dalje od 37. Ona i ne pije mleko, samo jogurt, znači jogurt sme, odlično. Barem jedna briga manje, ako ne bude htela da jede znam da će barem jogurt piti i da ga neće odbiti... valjda...
< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 8.1.2013 10:18:36 >
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 8.1.2013 10:22:12
|
|
|
|
Olga75
|
zavisi kolika je temperatura u sobi , svakako da ih ne treba utopljavati kad imaju temperaturu
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 8.1.2013 10:27:14
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Ja sam obukla džemper preko džempera, termostat pokazuje 25 stepeni ali mislim da je manje od toga čim je meni prohladno. Baš mirno spava... neka je, neću je dirati još malo, spava već više od 2h, valjda će joj san pomoći da se izbori.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 8.1.2013 10:31:26
|
|
|
|
Olga75
|
neka se odmara , prati je , ako temp ide gore skidaj je oglogama , znam da nije tema ali Zvercici je temperaturu jako tesko skinuti i cim joj predje 37,5 ja vec pocinjem sa skidanjem jer za kretko vreme ide gore , dodje cak i do 40
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 8.1.2013 13:29:36
|
|
|
|
mihi
|
Miloš kašljuca ali posle 10 dana odvedoh ga jutros u vrtić. Kad tamo njegova soba prazna vaspitačice na odmoru. Deca iz dve sobe u jednoj njih jedno 60 plaču haos ja iznenađena i zatečena. Pitam šta je kažu godišnji odmori. Ma nemoj ja ne mogu na godišnji dok traje semestar i ispitni rok a oni mogu 60 dece da naguraju u jednu sobu i još mi kažu nismo očekivali ovoliko dece praznici su. . Tražim upravnicu vrtića nema je, kaže biće posle 12h, nadrljala je sad kad dođem. Da su to male grupe malo dece pa nema veze ovde se s vrata vidi da je haos ni vaspitačice se ne snalaze. Uh. tako će biti do petka to znači da neće ići ni ove nedelje. Ali da ću plaćati bez obzira na to.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?