|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prehlada (curi nos, kašlje)
13.8.2012 23:01:21   
Diabla
Lily dragauser posted image user posted image !

Hvl na odgovoru. Pa on pije ntibiotik vec treci dan, a danas poceo nos da mu curi, a nocas da kaslje. Evo se vec treci put budi i kaslje, zjeci, i zspi. Kontam, ako je bilo koja upala, zar taj antibiotik ne bi trebao da sve to sprijeci, a ne danas, treci dan da mu bude gore?

Jos jedno pitanje. Da li da mu cistim nos? Curi vodica, da li da mu stavim kapi, ili izvucem nekom skalamerijom sto imam? nije pumpica, to smo mu kupili kad se rodio i nikad se nije upotrebilo, kao neka cjevcica kojom se izvlace sline tako stop ja ustima vucem? Ili samo luka da nasjeckam?

Something is rotten in the state of Denmark.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 476
13.8.2012 23:05:05   
Diabla
Hvala New Momuser posted image . Sad mi je malo jasnije sa tim kapima.
Sta cu, evo napunio je 3 god i nikada nije bio bolestan :( Par puta temp i to od zubica, ali ovo je prva prava prehlada, i to bas gadna. A cijelu zimu mu nista nije bilo. Pih!
Odoh sad da mu skrkam kapi, sprej, sta li vec imam u rezervi, bar se nadam da rok nije prosao. I nemam inhalator, sad cu luka da narezem. Ima da smrdimo na gulas.

(odgovor članu Diabla)
Direktna veza do poruke: 477
13.8.2012 23:06:40   
Diabla

By the way, imala sam ozbiljnu svadju sa tastaturom. Pola dugmadi ne radi.

(odgovor članu Diabla)
Direktna veza do poruke: 478
13.8.2012 23:09:10   
LillyT
user posted image

Ovo mi imamo, pa smo vukli time. Takođe, kupili smo i inhalator, pa smo je inhalirali, nekada je dr rekla da smo stavimo fiziološki, a nekada i ono čudo na B (valjda se zove berodual). Jao, znam kako ti je, Larka je zimus imala nadimak Lara slina, jer je slinavila na svake 3 nedelje. Temperaturu je imala tada kada su je zezale uši, ali slinci su užas živi

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Diabla)
Direktna veza do poruke: 479
13.8.2012 23:15:17   
Diabla
Hvalaaaa!!!!

A dje jos nocas sama doma! Ima da poludim do zore. Nema sanse da cu uspjeti da mu sa tim ista izvucem, nece imati ko da ga drzi, a on jak. Probacu sa kapima i lukchinom. Pa makar danima smrdili.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 480
13.8.2012 23:23:26   
Diabla
Opet smaram.
Nasla sam Nisita i Adrianol. Nisiti prosao rok, a Adrianol je na kapi. Sad sam mu usula po kap u svaku nozdrvu, ne znam treba li jos po jedna. Ipak dise na nos, sto znaci ili da je prohodno ili se sliva. Ipak cu ga ja ujutru povesti kod dr. Sretna sam jer jede normalno. Do kada, vidjecemo. Izvinjavam se sto davim. Jedva se sifre sjetih na RR. A i komp mi je mjesecima bio pokvaren.

(odgovor članu Diabla)
Direktna veza do poruke: 481
15.8.2012 10:27:58   
Modessty
koji sirup mogu da dam preventivno Danilu da mu ne strada grlo zbog zapušenog nosa? Malo se izgleda prehladio. Nema temperature samo zapušen nos (providni slinci, a i nema ih u nekoj količini). Zakašlje se kad ne može da udahne na nos i onda ga to iziritira.

(odgovor članu Diabla)
Direktna veza do poruke: 482
15.8.2012 10:40:29   
Modessty
Ima li koga?!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 483
15.8.2012 11:40:16   
cockic
ja cim krene nosic ja mu dajem flavamed ili bronhikum sirup ili fluimucil 100 za decu ,to su nasi lekici kad krenemo da kasljemo a kasljemo stalno kad nosic krene kasalj je prateci simptom od nosa.a naravno za nos fiziomer sprej za posle 2 godine i operil za decu.to je moja preventiva.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 484
6.9.2012 15:34:18   
oxy7
Nemam vremena da čitam unazad, pa se izvinjavam ako je neko već objašnjavao. Mom dvogodišnjak curi nos, ne kašlje, nema temperaturu. Ne postoji način da ga natjeram da pumpicom očistimo nosić, a bojim se da se ne pogorša stvar jer je sklon bronhitisu. Šta da mu dam preventivno??? Hvala!

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 485
6.9.2012 18:25:02   
Anoniman
Mi imamo drugi problem: Nevena kašlje, suvi kašalj je u pitanju, niti kija niti curi nos. Nosić je dakle čist, nema temperaturu, jede samo kašasto jer valjda to je lakše da guta zbog grla, van toga je ok raspoložena mada manje aktivna nego inače, više se mazulja a manje divlja. ima problem kad spava, guši je kašalj pa smo digli uzglavlje, tj za sad sam je prebacila kod nas u krevet na jastuk a preko dana u kolicima u polusedećem položaju. Dajem joj čaj od belog sleza. ima li još nešto što bih mogla da učinim da joj olakšam muke jer je ne bih vadala po dz među bolesnu decu da ne pokupi nešto još gore a privatna dr nam je na odmoru u inostranstvu pa ne mogu da je zovem. Zahvalna za svaki savet!

(odgovor članu oxy7)
  Direktna veza do poruke: 486
6.9.2012 18:35:34   
Anoniman
Pokušaj da pustiš vrelu vodu u kupatilu i napraviš paru, pa uđi sa Nevenom malo unutra. Mi smo to praktikovali kod zapušenog nosa, ali ne vidim kako bi moglo da vam škodi, nezgodno je i kad je suv nosić, a ovo bi moglo da pomogne kod kašlja, da joj malo olakša.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 487
6.9.2012 19:06:21   
isidora88
oxy i mi imamo isti problem, mateji strasno curi nosic, jako jew nervozan, preplakao je ceo dan, zaspao je u 6, ujutru cu da budem kao zombi ako ustane u 3 ujutru, ne da umpicom da mu izvlacim, toliko se zaceni da narednih pola sata ne prestaje da vristi, a ne znam kako da mu drugacije izvucem iz nosa, nije mu zacepljen samo je pun providnih slina onako vodenastih, izvinjavam se na detaljisanju

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 488
6.9.2012 20:17:09   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Pokušaj da pustiš vrelu vodu u kupatilu i napraviš paru, pa uđi sa Nevenom malo unutra. Mi smo to praktikovali kod zapušenog nosa, ali ne vidim kako bi moglo da vam škodi, nezgodno je i kad je suv nosić, a ovo bi moglo da pomogne kod kašlja, da joj malo olakša.

Hvala, probaću, ne može da škodi!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 489
6.9.2012 20:22:16   
maslachak
nama cesto bude zapusen nos,a nije prehlada u pitanju,pre ce biti neka blaga alergijska reakcija jer se stanje ne pogorsava,samo je strasno sto lose spavamo zbog toga jer bas krklja,pritom to se uopste ne spusta na pluca,ali posto je mala nema testova na alergije..sad sam nasla resenje umesto ciscenja nosa fizioloskim koristim physiomer u spreju,ono veliko pakovanje,pa tri puta dnevno naprskam u nos,kada je pun to se odmah slije napolje,mada naucila sam je da duva,ne ume jako,ali i ovo je pomak posto pri pogledu na pumpicu vristi..nama to bas pomaze preventivno,pa eto i to moze da se proba :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 490
6.9.2012 21:33:31   
oxy7
Sprej ubacim u jednu nozdrvu, onda nastaje trka po kući. Noćas sam probala da ga inhaliram i djelimično uspjela jer se otima i urla.Vidjećemo kako ce proći noć...

(odgovor članu maslachak)
Direktna veza do poruke: 491
25.9.2012 10:13:12   
Anck Su Nmaun
Moje cure sline vec meseeec dana od kad smo stigli s mora user posted image
Pa sad sve gore i gore, Hani izbijaju zubi pa se spojilo s tim , a Tari par dana skoci povremeno T
Juce bili kod Dr. puna je slajma i zagnojilo joj se grlo kaze ooooooo poludela sam!

(odgovor članu oxy7)
Direktna veza do poruke: 492
1.10.2012 13:51:40   
Azra_
Kod nas masa dce ima neki virus... Mi smo u gostima, ovde ima dece pa smo izgleda nahvatali nešto. Nosić blago curi par dana, kijao je više nego inače. Može biti i od zubića jer nas muče, ali sam počela da mu dajem vitamin C i malo čaja od belog sleza. Znate li šta mogu da dam bebcu od 9meseci, da nije antibiotik, a da predupredimo zapušen nosić????

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 493
1.10.2012 13:54:58   
Modessty
nažalost ništa sem da redovno stavljate fiziološki u nosić ili Nisitu ili tako nešto. I možeš neki sirup za jačanje imuniteta, npr Immuno je jako dobar (mada je skup)
Danilu je vrlo često curio nos kad ga muče zubi. AKo je samo onako providno, nije strašno.
Mada u nišu vladaju dva virusa. Jedan napada respiratorni sistem a drugi je stomačni. Moj sin jedne nedelje jedan, a druge nedelje drugi virus. Valjda će sad da bude dobro!

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 494
1.10.2012 14:01:34   
Azra_
Stavljam mu Tetrisol kapi, kao fiziološki, dajem probiotik pošto jača imunitet i malo vitamina C. Da hoće da dozvoli da nakon kapi izvučemo pumpicom, rešavali bismo tako, ali u zadnjih mesec dana ne da nos ni da mu očistim, kamo li da ubrizgam fiziloški i sl... kad je mm tu, držimo ga, pa zajedno, izvrišti se, ali dobro, a sama ne mogu...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 495
1.10.2012 14:02:08   
Anoniman
Luka je u petak došao iz vrtića, Voda iz nosa, ostao bez kože na nosu do uveče. Onda su naprasno pozeleneli slinci i sve se betoniralo, krenula sam inhalacije fiziološki + efedrin , pa posle Gentokulin u nos. Mnogo je bolje.
Marko još nije ni stigao prethodni šlajm da iskašlje a danas krenuo nosić da curi. user posted image

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 496
1.10.2012 14:07:44   
Modessty

IZVORNA PORUKA: Azra_

Stavljam mu Tetrisol kapi, kao fiziološki, dajem probiotik pošto jača imunitet i malo vitamina C. Da hoće da dozvoli da nakon kapi izvučemo pumpicom, rešavali bismo tako, ali u zadnjih mesec dana ne da nos ni da mu očistim, kamo li da ubrizgam fiziloški i sl... kad je mm tu, držimo ga, pa zajedno, izvrišti se, ali dobro, a sama ne mogu...

user posted image jao i mi se tako borimo, pa na silu! Onda je ukapirao da mu se to sa pumpicom ne svidja pa je počeo sam da duva.
Nemoj koristiti pumpicu često. Samo ako baš ne može da diše, pa da bi mogao da se uspava

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 497
1.10.2012 14:08:40   
Modessty
Tash i nama su jednom dali Gentokulin i odmah mu se otpušio nos. Do ujutru je bio kao nov!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 498
1.10.2012 14:10:51   
Anoniman
Da, ali gentokulin su antibiotske kapi, i njih treba koristiti minimum 5-7 dana. 

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 499
1.10.2012 14:14:13   
Modessty
Znam. Koristili smo ih možda tri dana. Kad smo videli da mu nije ništa prestali smo. Nisam sigurna da li se daju deci ispod jedne godine?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here