Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.1.2014 9:25:41
|
|
|
|
Torbica
|
Bea, i ja sam iscitala recept nekoliko puta dok nisam shvatila.... Opusteno, imas vise aduta pa ces videti. na kraju, svakome odgovara nesto drugo, ali fakat je da su ti preparati iz domace radinosti jako dobri. Pravim ja i ovaj za zreo kasalj, kad treba da se izbaci slajm. http://www.coolinarika.com/recept/med-crni-luk-lijek-za-iskasljavanje/ Medjutim, ovaj put smo se mucili sa suvim nadrazajnim.... Neka mu pomogne i daj Boze da ne moras posle rotkve nista vise ni da probas!
< Poruku je uredio Torbica -- 30.1.2014 9:27:54 >
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 4.2.2014 19:41:37
|
|
|
|
ivaMark
|
Mame, znam da ste negde pisale o ispiranju nosa fizioloskim ali ne mogu da nadjem gde tacno pa bih zamolila neku od vas koja je upoznata sa tim da mi napise koliko ml ide po nozdrvi. Ona ima temperaturu 37,5 kija i kaslje ali po malo Uh, ovo nam je prva ovakva situacija sa sekretom, prosli put kada je imala temperaturu samo joj je grlo bilo malo crveno a nos cist. Ne bih joj davala paracetamol, da vidim kako ce noc da prodje. Ako joj sutra ne prodje moracu da je vodim kod dr, plasim se da joj ne sisje na pluca
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 4.2.2014 22:03:05
|
|
|
|
jole82
|
ivaMark okreneš je na bok(ali po meni najbolje striktno na bok i glavu i trup) pa u "gornju" nozdrvu (najbolje špricem) ubrizgaš fiziološki (vodi racuna da deo šprica koji je u nozdrvi bude paralelan sa nosićem kako bi sadržaj otišao u nozdrvu a ne odbio se o nju) ja T okrenem posloe na stomak pošto ne zna da duva da izadje sadraj napolje (izaće i ovako al eto ja tripujem da je ovako bolje) pa ponoviš na drugoj strani...dakle fiziološki bi trebalo da izadje na "donju" nozdrvu... Ja navučem 10 ml pa po pola u svaku...5ml sam kad je bila baš mala.. mada neki smatraju da je 5 dovoljno za obe nozdrve..pa sad ti proceni.. I da...bolje se pročisti..tj više izadje kad je fiziološki topao...ja stavim špric ranije na radijator...ili zagrej u grejaču ili pod vrelom vodom...naravno navuci malo više pa pre upotrebe našpricaj sebi iznad dlana..kao kad se proverava temp mleka...da je ne opečeš...nhe mora vrelo samo toplo da bude...
< Poruku je uredio jole82 RR -- 4.2.2014 22:05:10 >
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 8.2.2014 10:55:18
|
|
|
|
ivaMark
|
Jole, nikako da stignem da ti zahvalim snasle smo se nekako to vece, mada se ona otimala i pocela da place pa joj se nos jos vise zapusio Temperaturu je imala samo onaj dan i to je to, sada joj curka nosic, providno i dalje, fino spava. Nisam joj nista davala, nos cistim i to je sve. Jedva cekam da prodje, ne kaslje... ponekad kasljucne i to je sve.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 11.3.2014 0:06:01
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Moja radost kratko trajala... prosla temperatura dodje slinav nos... ni deset_ dana razmaka... mrzim to! Cistimo nos, pocela je da pije Pikovit + omega 3 junior, da je malo bombardujem vitaminima da lakse preguramo ove bolesti... Ako moguda kazem, ima jedna dobra stvar... barem ne kaslje...
< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 11.3.2014 0:09:03 >
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 17.3.2014 9:11:28
|
|
|
|
majared
|
Da li smem detetu od 10 meseci da stavljam u nos jos nesto pored fizioloskog rastvora i bebi sola? Inhaliram ga i izvalacimo slince sa pumpicom ali je problem u toku nocu kad spava. Hvala unapred.
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 17.3.2014 9:17:19
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Majared, ja sam ispirala nos belim slezom, skuvam pa tokom tusiranja bas "zalijem" nos, kao da se umiva, a ona povuce nekoliko puta i uvuce u nos pa se lepo procisti. Stavi i isecen crni luk u uglove krevetica, to pomaze disanju i otpusavanju nosa - provereno
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 22.4.2014 20:54:19
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Zamislite scenu... dans oko pola 4 popodne... autoput BG-NI negde kod Aleksinca... mm i ja na parkingu OMV pumpe stavljamo detetu cepic u guzu jer je dogurala do 38.8... Borimo se...
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 22.4.2014 21:01:15
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: Verolina IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Guramo do 39... Virus, bem mu... Dostam i je vise virusa... a znam da ce dr sutra da kaže "poradite malo na jacanju imuniteta"
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 22.4.2014 21:03:03
|
|
|
|
lesica
|
Ivanka, ljubi Ivu... mi guramo kako znamo, samo smo mi za temu angina
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 22.4.2014 21:05:12
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Znam Lesice... ali muka me uhvati na pomisao da nocas necu spavati (tj spavaćemo mm i ja na smenu) sutra na posao ko isceđena pomorandža i i pre podne i popodne... necu biti pola dana sa njom Mrrrrzim viruse!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 22.4.2014 21:08:19
|
|
|
|
lesica
|
Ivanka, sve znam... L je kod mojih, juče su je odveli kako bih ja mogla da radim iole normalna nakon dana nespavanja..
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 22.4.2014 21:09:21
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Lesi
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 22.4.2014 21:17:26
|
|
|
|
New Mom
|
Jao te bolesti... Neispavane noci, umor, ocaj... Jos ovako sam teska sama sebi, tesko mi i da ustanem, a u tim situacijama oboje leze na meni. Matorci nikad nece da ih cuvaju kad su iole bolesni.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 22.4.2014 21:44:10
|
|
|
|
jovicaa
|
i meni je muka vise od virusa, ove zime preterase!!! ne znam da li su mi deca u poslednjih sest meseci sve ukupno u danima mesec dana bila zdrava
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 22.4.2014 21:49:18
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Kod nas od nove godine bas poteralo, od zdravog deteta postade bolesljivo...
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 22.4.2014 23:34:51
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Takodje! Taman smo zavrsili sa stomacnim virusom i temperaturom sad je pocela da kaslje i da joj curi nos.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 23.4.2014 0:11:52
|
|
|
|
jovicaa
|
moji su non stop bolesni, kao igranka bez prestanka. i stalno nesto na pola, nisi nacisto da li su zdravi ili bolesni! 2 dana temp.... pa 2 dana nista, pa odjednom krene magareci kasalja sa slinama, pa sve nesto tako na pola..
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 23.4.2014 9:48:07
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Dijagnoza - gnijna angina, upaljeni krajnici, desni... Panklav do daljnjeg... Temp nema od jutros...
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 23.4.2014 9:50:17
|
|
|
|
lesica
|
Ivanka, dobrodošli u klub... Dođavola baš!
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 28.4.2014 14:30:43
|
|
|
|
Peace*
|
Zna li neko da mi kaže zašto je promenjena samo starosna granica??? Ili ja ne razumem nešto dobro???
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 28.4.2014 21:56:34
|
|
|
|
Torbica
|
Nevezano za ovaj primer a sto se cesto desava - Zato sto nisu radjena ispitivanja na mladjoj deci za gomilu lekova. Jer su teza za izvesti, sto ne znaci da u odgovarajucoj dozi nece raditi posao, naprotiv. Samo je proizvodjac duzan da ovo naglasi a na pedijatru je da objasni/preporuci sta i kako. I koliko. A sta se konkretno sa ovim desava, ne znam. Mi ih ne koristimo.
< Poruku je uredio Torbica -- 28.4.2014 22:00:38 >
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.4.2014 0:38:48
|
|
|
|
Sanchy
|
Bas sam to i ja danas primetila i pokazivala bocice mami,po meni je to bezobrazluk,kako mogu lek sa istim sastavom da toliko promene starosnu granicu?Ko im je to dozvolio i sta se to desilo da je toliko promene ,pa nije to mala razlika. ..
Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!
|
|
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.4.2014 8:46:51
|
|
|
|
Peace*
|
Zvala sam apotekara koji mi je poznanik. On je recimo pre dva dana dobio Olynth za decu u apoteci i sve su od 2-6g, kaže da nema pojma, da uopšte nije čuo za to, ali da ako je isti sastav, da slobodno nastavim da stavljam detetu u nos.
|
|
RE: Prehlada (curi nos, kašlje) 30.4.2014 9:18:55
|
|
|
|
cockic
|
mi smo kao mali koristili operil p za decu,i to su bili bas mali a koliko znam i on se nedaje malim bebama.a orl ga daje.mislim da je sin imao oko 15 meseci.a mozda je bio i mladji.i operil p je bio za decu od 2 do 6g.da li su i za njega pomerili granicu.nisam skoro kupovala,
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?