jovicaa -> RE: Kako uspavljujete vase dete? (10.11.2013 11:42:10)
|
da je vaspitanje tako jednostavno svako bi bio dobar roditelj. deca se razlikuju, kod nekog pale batine i strogoca kod nekog ne jednostavno. slazem se da moram da budem autoritet i jesam, mi ranije nismo ni imali problema sa spavanjem, ovo je nesto novo, verovatno zbog promene krevet krevetac i ostavljanja cucle. ja se naravno trudim da budem relativno stroga i kod mene ono sto je ne uvek je ne... vise je mm problematican po tom pitanju. jedino sto(pisala sam u temi o autizmu) on je tek pre par meseci poceo lepo da komunicira tako da po meni tek sada i ima smisla ""vaspitavanje". sa nekim detetom ide lakse sa nekim teze. to se naravno bas u grupama najvise moze primetiti. bas sad imam praksu u osnovnoj skoli i profesori se blago receno tresu, vise nije kao nekad, profesor ne sme da kaznjava ucenika ni na jedan nacin, veoma teska situacija... da ne idem u detalje. ali kazem u grupi se to posebno vidi ne pale iste metode kod sve dece. ja znam kako bih organizovala cas i snasla se sa decom. ali mislim da je jako velika razlika u vaspitavanju svog deteta i tudjeg na par sati u skoli... ali sad da me ne shvatite pogresno, slazem se da odredjena doza discipline mora da postoji i slazem se posebno sa torbicom da deca vole da imaju svoj red(i mi se trudimo da ga odrzimo), ali jednostavno svako dete je svoja prica i nije sa svakim isto raditi. neko dete se upiski u gace od straha kad se malo jace proderes, a neko to ne konstatuje uopste, eto ovo je jedan banalan primer onoga o cemu pricam. ja se generalno trudim da sve ide na dogovor uz malo kazne kad pretera, cini mi se da ove metode najvise pale kod njega... a recimo maksim je vec druga prica, ako nekad slucajno malo viknem, ako dira struju i sl, on se odmah trza i ozbiljno me gleda, aleks me nije fermao ni pet posto u takvim situacijama.
|
|
|
|