Anoniman
|
Pre dve večeri je Marko u pola 8 pojeo parče hleba sa slaninom, u pola 9 je popio 2,5dcl mleka, i zapsao u kolicima koja gurkam kao i svako veče - pa ga posle prenesem u krevetac. Probudio se u pola 11, njače kao magarac. Legla sam pored njega, čak je i Luka legao sa nama, pričamo mu oboje, pevamo, mazimo, on šizi, udara nas, šuta, i puzi ka flašici koju sam pripremila za kasnije u noć. Kontam da nije gladan, jednostavno ne može biti gladan. Tada sam odlučila da mu ne dam mleko. Dala sam mu vode, gađao me je flašicom. Njakao je sat i po, par puta samo što nije povratio, do kraja legao, i zaspao. Aha! Tu smo! Probudio se tek u 4h i tada sam mu dala mleko. Razmišljala sam o onome što je Didy pisala da on noću traži mleko jer je navikao da ga mleko uspavljuje. I onda sam razmišljala šta sada. Već smo izbacili dnevno mleko, popije malo soka, dudu u usta, malo proteram kolica preko praga, i spava. OK, neka za sada bude tako - odlučih. A onda sam za uveče odlučila da mu mleko dam u kolicima, uz sva upaljena svetla i moje pranje sudova - da ostane budan. Kada je popio mleko, otišli smo da kažemo tati i bati Laku noć, i odnela sam ga u krevetac. Ja sam legla na bračni krevet jer sam znala da će ustajati, pa sam glumila policajca. Par puta je pokušao da ustane, ja sam podviknula da legne, malo je plakao, ali je za 20min zaspao, bez flašice, ljuljanja, moje ruke, pesmice. Noćas se probudio u 2h, mal plakao, dala sam mu vodu, gadljivo je povukao malo, vratio mi flašicu (nije me gađao ), i nastavio da spava do 6h, kada sam mu dala mleko, i spavao je posle do 8h. Večeras smo sve ponovili. Popili mleko u kolicima dok sam oprala sudove, poželeli tati i bati laku noć, spustila sam ga u krevet, i on je mirno ležao. Posle se par puta prevrtao, i valjda kada se namestio u položaj koji mu odgovara, zaspao. Nije trajalo sve skupa duže od 10min. Nadam se da ćemo i noćas lepo spavati. Ako se ova cela priča ovako lepo nastavi, voljna sam da žrtvujem vreme za odvikavanje. Valjda neće početi da vrišti i gađa me flašicama u 2 ujutru. Didy, hvala ti!
< Poruku je uredio Tash -- 29.1.2012 21:48:44 >
|