Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 2.4.2014 12:58:17
|
|
|
|
baki78
|
Pa jako se dvoumim...Pitala sestru Jasnu i ona mi tako rekla...da su oba leka dobra i da zavisi od mojim finansija. Ma mene muci jer ima visok FSH a Gonal je cist FSH dok je Menopur mesavina FSHiLH hormona. Profesor nije tu do 10.4
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 2.4.2014 13:02:08
|
|
|
|
dunja RR
|
Ju, pa ja mislim da Gonal i Menopur nikako nisu jedno isto. Merional i menopur su isti. Meni je gonal bio strogo zabranjen zbog endometrioze i hormonskog statusa, te nikako nije dolazio u obzir, a u prvoj VTO sam primala merional, u drugoj menopur, u kombinaciji sa suprefactom.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 2.4.2014 13:06:21
|
|
|
|
wivern
|
Baki profesor ti je dao opciju da sama odlucis shodno tvojim finansijama, znaci da veruje u oba leka. Po meni jako je bitno da verujes lekaru kod koga ides inace nema svrhe, ne mislim samo za prof. Vlaisavljevica nego uopste. On je barem toliko otvoren i na sva pitanja daje odgovor, sledeci put ga lepo ispitaj sve sto ti nije jasno i sve sto te interesuje da se ne bi bzvz nervirala sta i kako dalje. Zelim ti puno srece. Dunjci da li mislis da bi profesor lupio da sam odaberes lek osim ako nije siguran da zna sta radi?
< Poruku je uredio wivern -- 2.4.2014 13:07:50 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 2.4.2014 13:20:43
|
|
|
|
baki78
|
Pa ja nemam pa nemam para ..ali snacicu se kako za sve tako i za ostalo.hihiih. Njemu ite kako verujem.Ovde nece niko da mi radi VTO sa stimulacijom samo iz prirodnog. On je pristao tj. bili na konsultaciji kod njega i pitali kakva je procedura za prirodnjak sto se njih tice. Kad on covek kaze pa kod vas ima svrhe probati sa stimulacijom jer jajnici jos uvek dobro rade bez obzira na sliku hormona. Prirodnjak sam radila sa Menopurom bas zbog te mesavine hormona jer on kao hoce da poboljsa kvalitet jc. Strah me da Gonal ne naduva folikulu koji ce biti prazni....jer on valjda sluzi za rast folikula ali i ne za kvalitet jc koliko sam uspela da skapiram. Iprosli put sam primala Cetrodite0.25 i sad isto stoje u terapiji.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 2.4.2014 13:23:18
|
|
|
|
wivern
|
E onda znas sta ti je ciniti , u pravim si rukama.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 2.4.2014 13:28:08
|
|
|
|
baki78
|
Iskreno dajem malu prednost Menopuru...ko zna mozda mi se i posreci pa se vratim sa dva mala slovenca kuci..hihihhi. Kakva su tvoja iskustva sa nima?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 2.4.2014 14:07:00
|
|
|
|
Maslacak15
|
Pisala sam i na drugom topicu. I ja mislim da gonal i menopur nikako nisu isto ali to mora da odvaga ekspert. Dunjci ti si mu nekako suprotan slucaj, ako smem da prosudim. Posto tvoja rezerva je super za godine (nizak FSH, odlican AMH), tvoj problem je bila endometrioza. Tj ja sam sigurna da ti nisu uklonjeni jajovodi zatrudnela bi ti prirodno cim je endometrioza skinuta. Kod bakija je FSH fisok, AMH nizak. Ja koliko vidim, kod slabije rezerve prva opcija je blaga stiumlacija gonalom koji je rekombinantni FSH samo da se pogura sazrevanje jajne celije. LH je nekad kontraproduktivan. Ali zasita nemam dovoljno iskustva da bih dala savet. Zato me cudi da je doktor ostavio alternativu.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 2.4.2014 14:42:17
|
|
|
|
dunja RR
|
Pretpostavila sam masločkonjo da sam ja totalno suprotno , ja onako laički pisala, ali koliko stimulacija videh ovde da su devojke koristile, baš i men začudila ta alt_ernativa. Jer devojke koriste ili gonal ili menopur (i u više postupaka, uvek jeda od ta dva), nikada nisam čula da tu može da se bira.
< Poruku je uredio dunja RR -- 2.4.2014 14:44:35 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 2.4.2014 15:01:10
|
|
|
|
Štetica
|
Baki isti problem kao i kod mene,visok fsh nizak amh,radila sam dve vto i oba puta dobila po 4jajne celije,pisah ti vec da sam prvi put bila na Menopur-Cetrotid kombinaciji a drugi put na Menopur-Gonal-Diferelin kombinaciji.Ucinak je bio isti. E sad izbor svakako treba da bude na profesoru a ne na tebi,i verujem da te to buni. A za taj prvi put sto su ti radili "kao"prirodnjak se neslazem da je bio prirodnjak,za moj pojam stimulacija Menopur-Cetrotid od nekog dana ciklusa je ipak kratak protokol,jer si primala stimulaciju.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 2.4.2014 15:42:04
|
|
|
|
baki78
|
Buni me sto mi je ostavio mogucnost izbora.....ajde da su to lekovi koji slucni...npr..lek istog sastava ali drugog proizvodjaca.Ali ova dva leka nisu ista.Mene zanma sta radi Gonal a sta Menopur? Koji je lek prikladniji mojim rezultatima tj.mom stanju.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 2.4.2014 16:40:31
|
|
|
|
Lepterija
|
Ja se secam kod moje stimulacije (svi nalazi ok, duga sema), primala sam diferelin i puregon, a poslednja dva dana su mi uveli da primim i po jedan menopur i dr je rekao, menopur da lepo sazriju jajne celije. samo toliko znam. za cetrotide sam videla da ih uvode zenama koje slabo tj. sporo reaguju na terapiju, puregonom npr. tako da sam skontala da su cetrotide najjace i cini mi se, najskuplje!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 2.4.2014 18:17:49
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Pozdrav svim devojkama Moja beta je u subotu Mina javi se
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 3.4.2014 7:47:05
|
|
|
|
daca77
|
Sanjalice, navijam jakoo za lepu betu
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 3.4.2014 9:31:04
|
|
|
|
ivanicasale
|
Sanjalice navijam za subotu
Februar 2010-spontani u 7-oj nedelji I vto April 2013-Spebo-12 jc, 4 embriona-Beta 1.47 II Vto KC Nis-Februar 2014-11 j.c.-9embrion-Beta-1.06 III Sreca-Genesis Novi Sad-Oktobar 2014 beta 41.32 pa 13.07 pa 36.41... IV pokusaj-FET Leskovac 5.02
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 3.4.2014 10:26:09
|
|
|
|
plačljiva
|
Sanjalice1980,navijam jakoooo
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 3.4.2014 10:43:47
|
|
|
|
alex88
|
Sanjalice navijam jako za veliku betu
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 3.4.2014 12:15:12
|
|
|
|
baki78
|
Uz tebe smo...neka betica samo raste
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 3.4.2014 12:17:28
|
|
|
|
sunascee
|
Daco cestitam, uzivaj u trudnoci Sanjalice navijam za visoku betu u subotu Devojke ja sam krenula sa stimulacijom
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 3.4.2014 12:18:22
|
|
|
|
daca77
|
Hvala puno Vucem vas sve odavde
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 3.4.2014 12:43:34
|
|
|
|
baki78
|
Javila se setra Jasna...posto sam je smarala...rekla mi da kupim Menopur i da mogu ako hoce kod profesora na konsultaciju oko terapije.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 3.4.2014 12:59:10
|
|
|
|
plačljiva
|
Sunascee samo napred Sanjalice Ja se malo nerviram,na terapiju nisam dobro odreagovala imam niži estradiol pa mi je povećana doza fostimona...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 3.4.2014 13:09:35
|
|
|
|
daca77
|
Placljiva, bice to sve u redu...navijam jakoo
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 3.4.2014 13:22:54
|
|
|
|
plačljiva
|
Hvala Daco
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 3.4.2014 14:57:52
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Placljiva bice to super. Terapija moze lepo da se koriguje. Jel' ti to bio prvi uz?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 3.4.2014 15:00:59
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Samo da kazem da imam tremu. Nije ranije bilo ovako. Vise nemam nikakvih simptoma pa me to verovatno malo plasi Jedino dobro je sto kasni 4 dana
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
IME ZA DECAKAAnaZikaDA LI VAM SE SVIDJA IME VOJISLAV?DA (
20%)
NE (
80%)
Ukupan broj glasova: 205Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!