Daca88 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (6.1.2010 17:54:17)
|
Smeskice,ja sam isto u petak prokrvarila braonkasto.Nije me niko primio u bolnicu jer je bio 1 januar i niko nije radio.Bio je jedan jedini ginekolog koji je bio dezuran ali nije hteo da dodje jer on je bio tamo u slucaju hitnih operacija ili porodjaja.Krvarenje mi je stalo posle puno mirovanja i lezanja i nakon popijenog utrogestana dosta sati ranije(trebala sam ga piti u 11,a popila sam ga u 18h).Pokusaj da stavljas utrogestan vaginalno,ili da ipak popijes par komada,iako ti doktorica rekla da ti ga polako smanjuje pa ukida,ali ovo je vanredna situacija.Ja kada sam u utorak bila kod mog ginekologa napomenula sam mu za krvarenje,ali on nije znao da mi kaze odakle je krvarenje dolazilo i iz kojih razloga,jer tada nisam krvarila vise,pa nije nista video.Rekao mi je da moze biti iz vise razloga,neki od njih su implantacija,a posto je to kod nas odavno zavrseno sledeci razlozi su sirenje materice,pa moze puknuti kapilar,zatim bebani mogu cudno da se nameste pa povrede neki krvni sud(ti ipak nosis blizance,pa je pritisak veci),onda mi je jos pricao da moze krvarenje poticati od posteljice koja se stvara dok skroz ne proradi posteljica(na njoj ima splet vena i kapilara),moze biti i placenta previa(posteljica na grlicu),zatim razlozi mogu biti hormonske promene u vreme ocekivane menstruacije(kada bi je trebala dobiti da nisi trudna),a moze biti i nagli pad progesterona.U tvom slucaju mozda je u pitanju neka zaostala krv od intervencije,ili te mozda bocnuo koncic pa te zagrebao i da si prokrvarila.Posto si pregledana,serklaz je verovatno jak,jer jedan od razloga moze biti da popustaju koncici.Naravno razlog moze biti i preteci pobacaj,ali necemo o tome,jer bebice su dobro i bice sve u redu.Ja koliko znam oni lekovi se prepisuju ako postoje kontrakcije,ti ako ih nemas nebi trebalo bezveze da pijes.A mozda je lekar mislio da ces zbog krvarenja dobiti kontrakcije pa ti je preventivno to ispisao.Zelim ti sve najbolje.Ako Natasa radi privatno,otidji pre petka.
|
|
|
|