Jeltje -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (6.2.2014 13:49:14)
|
Hej drugarice, [sm=zz_wavespin.gif] Nema me od juce ujutru I treba mi pola sata da iscitam sta ste sve pisale…A moram I beleske da hvatam ko je sta pisao da bih mogla da se ukljucim u pricu…hahahah. Bas nas je puno, pa ima puno komentara I dogadjaja, novih bolova, novih rezulata, pitanja…itd. Lavice 28, da bas bi bilo super das mo u istom gradu, pa da idemo zajedno u porodiliste. Nisam ovde nasla nijednu devojku iz Beograda kojoj je termin tako blizu kao tebi i meni. Koga je pola tvoj bebac? Mi smo devojcica. Inace ni ja nocas nisam spavala, a vidim I da vas dve – Lavica I Jole isto niste mogle da spavate. Ja isto ustaje nocu cesto do wc-a I to me uzasno nervira, jer onako pospana moram da ustajem, a ne mogu da izdrzim jer mi se ceo stomak naduje imam utisak da cu eksplodirati. Degu, za isijas nema pravila kada se javlja. Meni se javio bas rano, mozda vec u 12-13 nedelji, ali je bilo podnosljivije nego kasnije. Dr mi je objasnila da se od progesterone koji se luci olabave spojevi izmedju kostiju I lakse se desi da se ukljesti nerv, jer isijas je zapravo ukljestenje nerva. I nisus vi bolovi u kicmi I preponama isijas. Isijas se javlja sa leve ili desne strane u visini trtice I odatle se bol spusta niz nogu. Najgore je sto nema standardne terapije u trudnoci nego trpi dok se ne porodis. Maro, i ja sam zbog isijasa imala fazu da me muz nocu nosi ili vodi(zavisno od stanja) u kupatilo, pa smo se cak I zezali da mi kupi stap, jer u nekim trenutcima nisam mogla da se oslonim na levu nogu. A evo, da ne ureknem, zadnjih nedelju i po – nista. Kao da se nesto desilo sto je otkljestilo zivac. Sad, da li stoji ona teorija pomerila se beba, pa se otkljestio zivac nemam pojma, ali dobro je dok ne stegne ponovo. Lepterija, ti I ne treba sada da se opterecujes oko posla, vec da izguras trudnocu I da se pazis sto bolje, narocito zbog te artroze. Moras biti zdrava za tvoje bebe sutra. [sm=duda.gif][sm=duda.gif] Jole, ja gvozdje - Tothemu pijem jos 10 dana pa vadim krv. Ako ne bude ok javisu ti pa da mi kazes koji je to sirup bio sto ti pijes. Ali nadam se d ace biti ok I da necu morati vise da ga pijem. A za tvoju alergiju mislim da je nesto prolazno, mazi ovo sto su ti devojke preporucile I bice to ok. NM, srecna godisnjica braka. Da ste zivi I zdravi I uzivate sa svojim bebama jos duuuugi niz godina!!! [sm=rozica.gif] Klarita, bravo za zdravog bebca! [sm=bravo.gif] Buba m, bas me nasmeja posteno z ate gace. Ali, moram priznati da je ideja dobra. Ja jos uvek mogu svoj ves da obucem I nadam se da necu morati da uzimam muzevljeve gace….hahah. [sm=smiley36.gif] Tilia, nadam se da to krvarenje nije nista I drzim fige da je sve ok. Ali mislim da bi ipak trebalo da konsultujes lekara, jer se to desilo posle pregleda. E sad jedno pitanje, nisam o tome citala, a vidim da pominjete zrelost posteljice. Moze objasnjenje ukratko sta to znaci? Ljuuubim vas [sm=smiley27.gif]
|
|
|
|